Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ROZHOVOR: Vilém Čok běhá kolem nového alba

ROZHOVOR: Vilém Čok běhá kolem nového alba
foto: archiv Viléma Čoka

Radek Narovec | 05.12.2008 | přečteno: 11780×

Uplynulo šest měsíců od chvíle, kdy jsme natáčeli s Vilémem Čokem běžecký videoklip „Dej nohám tempo“. Běhající rocker nyní dokončil své nové album a to je příležitost pro rozhovor nejen o hudbě a běhání.

Viléme, co je u tebe nového?
Vydal jsem nové CD. Jmenuje se „Černoška s obrovskejma kozama“. Je osmé v pořadí, více na www.vilemcok.com. Název úzce souvisí s obalem a troufám si říci, že takový tu ještě nikdo neměl. Proto si dovolím ho neprozradit, alespoň to bude mít posluchač jako překvapení. Vydal jsem ho na svém vlastním labelu, abych se vymanil z vlivu firmy. Co se týká stylu, zůstal jsem věrný rocku. Jinak by to ani nešlo. Proto je hudba na mé „Černošce“ nekompromisní a svobodná. Přesně taková, jako je sport.

Když už jsi na sport narazil, běháš?
Musím říci, že jsem v běhání trochu polevil. Protože jsem si Černošku vydal sám, mám s ní moře práce, že si to člověk, který není v obraze, nedokáže představit. No a z toho důvodu se jen udržuju, čili běhám jednou týdně. Slibuju, že to napravím. Jen co skončí vánoční blázinec, vlítnu na to. Koneckonců musím, protože z jara začneme s kapelou propagovat „Černošku“ koncertně.

To chceš říci, že se kolem CD staráš o všechno?
Ano. Od propagace po prodej. Cédéčka začínají být jako média na ústupu, proto jsme vymysleli internetový prodej i prodej na dobírku. Dokonce je fanouškům i balím a píšu jim osobní dopisy s věnováním… (směje se). Opravdu nekecám!

Když jsi nakousl vánoce, jak se slaví u Čoků?
Co se týká dárků, vánoce v rodině nijak zvlášť neprožíváme. Oba synové jsou ve věku, kdy je nejvíc potěší peníze. Proto máme jiných dárků stále méně. Snažíme se ale, aby každý z nich byl kvalitní a dlouhodobě plnil svou funkci. Kluci proto krom peněz dostávají hlavně techniku, například notebooky. Co se týká vybírání oděvů, je to dost nevděčná práce. Obdarovaný pak často lítá do obchodů na výměnu. U žen to tedy řeším kombinovaně tzn. peníze – klenoty, peníze – voňavky… Tradice nějak zvlášť nedodržujeme, ale kapra si odpustit nemohu. Promiň, šupináči. Také nemáme potřebu připravit o život každé vánoce stromek, tak jsme si pořídili umělej. Jednou nám chytil od svíčky, byla to celkem sranda…

Jaký jsi dostal k vánocům netradiční dárek, na který nikdy nezapomeneš?
Velmi mě potěšila klimatizovaná vinotéka a v ní superkecky na běhání… To jsme tedy zakončili pěkně stylově.

Díky za rozhovor, ať se tvé „Černošce“ daří!
Já ti také velmi děkuji a přeji tobě, všem běžcům i čtenářům krom zdraví, lásky a peněz také bezva mašinu na přehrávání rockové hudby. Ta totiž nejlépe běhu prospívá a Černošky s něčím obrovským nejvíc… (smích).


NAVŠTIVTE STRÁNKY VILÉMA ČOKA