Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Petra Kamínková: Jak se mi poběží doma?

Petra Kamínková: Jak se mi poběží doma?
foto: Zdenek Krchák

Radek Leszczynski | 25.06.2010 | přečteno: 4105×

Den před startem poskytla patronka Olomouckého půlmaratonu Petra Kamínková rozhovor redakci behy.cz. Bude za čtyřiadvacet hodin rozdávat další rozhovory už jako vítězka? Nebude to mít snadné. Nikdo nebývá doma prorokem a konkurence mezi ženami je přetěžká.

Petro, co se týká trati, všichni mluví o tom, že bude rychlá. Ale znalci Olomouce ví, že je tam i pár nepříjemných stoupání. Jak to vnímáš ty?

Když jsem tu trať viděla před několika měsíci, tak jsem si to ani neuvědomovala, ale teď pár dní před startem na závod víc myslím a vím, že mě čeká opravdu několik nepříjemných a prudkých stoupání. Hlavně na Velkomoravské ul. a v parku. Takže ona ta trať trochu zrádná bude. Ale kdo bude mít formu, jistě se s tím dobře vypořádá.

Jak jsi na tom se svým zdravím? Před časem ses trápila s jistými obtížemi. Je dnes už vše v pořádku?

Ano, vše je v pořádku. I když občas cítím zadní stehno na pravé noze, ale když běžím tak se to zlepší a ani si na to nevzpomenu.

S jakou taktikou jdeš na start? Máš domluveného nějakého vodiče?

Během prvních deseti kilometrů chci najít nějakou skupinku mužů, a chtěla bych první okruh dát zhruba za 35 minut. V druhé půlce se pak uvidí. Původně se mnou měl běžet jeden kamarád-atlet, ale trenér mu to zakázál. Takže asi poběžím buď sama, nebo si někoho budu muset najít.

Budeš mít na trati jako Olomoučanka svůj fanklub nebo aspoň někoho, kdo tě podpoří?

Těžko říct. Vyloženě fanklub to určitě nebude. Ale pár známých a příbuzných mi přislíbilo, že se na mě přijdou podívat.

Jak bude vypadat tvůj dnešní večer a zítřek? Prozradíš, jak budeš ladit formu?

Už dnes ráno jsem byla lehce zaběhat a do večera už chci jen relaxovat. Zítra zhruba to stejné a v 16 hodin vyrazím ze Svatého Kopečka sem do centra.

Petro, děkuji za rozhovor, držím palce a gratuluji k dosavadním úspěchům, které tě dovedly mezi elitu zítřejšího závodu!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

rleszcz 25.06.2010 20:08:35

Den před startem nám patronka Olomouckého půlmaratonu Petra Kamínková poskytla rozhovor. Bude za čtyřiadvacet hodin rozdávat další rozhovory už jako vítězka? Nebude to mít snadné. Nikdo nebývá doma prorokem a konkurence mezi ženami je přetěžká.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.