Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ÚSTECKÝ PŮLMARATON: Na nostalgii je brzo, teď nepolevit

ÚSTECKÝ PŮLMARATON: Na nostalgii je brzo, teď nepolevit
foto: archív Ústeckého deníku

behej.com | 26.08.2011 | přečteno: 4375×

Do prvního Volkswagen Ústeckého 1/2Maratonu zbývají už jen tři týdny. Redaktor Ústeckého deníku Martin Klimeš od vás za předchozí postřehy z přípravy schytával spíše ironické komentáře, jeho náhled na běh se však, zdá se, změnil. Uspěje u vás?


Nohu před nohu pokládám automaticky. V hlavě se mi honí milion věcí a zároveň tam není vůbec nic. Dech se srovnal, píchání v boku je dávno pryč. Za sebou mám první úspěšný pokus o běh na patnáct kilometrů.

Rozdíl mezi deseti a patnácti kilometry je větší, než jsem čekal. Desítku jsme s Michalem Weissem, který se pro dobu přípravy stal mým trenérem, zopakovali už několikrát. Poslední „úspěch“ v závodě byl jedenáct tisíc dvě stě metrů. Na patnáct kilometrů jsem si proto docela věřil. Nakonec to ale byl boj.

„Mezi patnácti a dvaceti už to takový rozdíl není,“ uklidňuje mě Michal. Moc mu to nevěřím. Možná bych ale měl, termín půlmaratonu se blíží závratným tempem. A on dnes už věří mně. Pokud nepřijde nečekaný problém, měl bych plánovaných dvacet jedna kilometrů zvládnout. Zatím se ozývají jen kolena a kyčle, což řeším výživou, prášky. Kromě toho mě trápí už jen odřené bradavky, ale to snad vyřeší pořádná náplast. Teď už jen nepolevit a vydržet do konce.

Samochvála smrdí, ale když sám sebe vidím na květnovém Běhu pro život, kde jsem měl co dělat s trasou dlouhou necelé čtyři kilometry, pomalu ani nevěřím, že jsem to stále já. Pořád si s klidem dám k večeři smažáka a dvě studený, ulehám ale s uklidňujícím pocitem, že to brzy vyběhám. A kdyby ne? Nic se neděje. Neběhám proto, abych někoho oslňoval. Pomalu už ani nemyslím na to, že bych běhal kvůli práci či půlmaratonu. Konečně začínám mít z běhu radost. Běhám proto, abych si vyčistil hlavu, totálně se zničil a druhý den se tomu mohl v pohodlí křesla zasmát.

To je to, co mi Michal sliboval od samého začátku a co jsem mu až donedávna nevěřil. Jak se termín ústeckého půlmaratonu blíží, začínám vzpomínat na celé to tréninkové období s trochou nostalgie. Není ale všem dnům konec a třeba to tímhle tempem ještě stihnu příští rok na pražský maraton.

Teď ale není čas myslet na to, co bude. Je čas zatlačit slzu (tu nostalgickou i tu z bolavých nohou) a veškerou energii soustředit na 18. září. Bude to boj, ale půjdu do něj po hlavě. A doufám, že se i vy přidáte k těm doposud více než osmi stům registrovaných běžců a uvidíme se na startu.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 26.08.2011 16:39:52

Do prvního Volkswagen Ústeckého 1/2Maratonu zbývají už jen tři týdny. Redaktor Ústeckého deníku Martin Klimeš od vás za předchozí postřehy z přípravy schytával spíše ironické komentáře, jeho náhled na běh se však, zdá se, změnil. Uspěje u vás?
Odkaz na článek

avatar

Celkem 112 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:10:00 (2011)

recius muž 29.08.2011 15:29:06

no vida, tady je vidět, jak je důležité vydržet a mít parťáka. Přeji úspěšný doběh na půlmaratonu ;-)

Motto: http://recius.blogspot.com/
avatar

Liberec

Celkem 8099 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:55 (2013)
půlmaraton: 1:23:55 (2013)
maraton: 3:00:46 (2013)

Advid muž 29.08.2011 20:55:41

Nechci zakládat nové vlákno. Našla by se tu nějaká dobrá duše, která by mi na základě mnou zaslaného mailu s registračním číslem vyzvedla v Ústí triko a pak mi ho poslala poštou nebo někde předala? Poštovné bych zaplatil. Jde o to, že na závod nakonec nemůžu jet a vrácení ani převedení startovného na příští rok není dle mailové korespondence s pořadateli možné. Pouze v případě, že bych měl lékařské potvrzení ne starší deseti dnů, tak by o převedení uvažovali. Tak bych rád aspoň tričko, které můžu někomu darovat.

Please help. :)

Motto: „Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
avatar

Praha 4

Celkem 3304 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:42 (2012)
půlmaraton: 1:35:41 (2011)
maraton: 3:59:27 (2011)

HonzaSv muž 30.08.2011 10:26:02

>> Advid, 29. 08. 2011 20:55:41

To pro Tebe můžu udělat. :-)

Motto: "Dnes začíná zbytek Tvého života"
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.