Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
runyx 25.09.2014 19:43:04
>> oblivion, 25. 09. 2014 18:45:24
Ahoj, můžeš mi prosím prozradit kde ořechy nakupuješ, jedná se mi hlavně o makadamové. A kolik g ořechů tak denně sníš ? Dík.
Brutto 26.09.2014 08:58:24
>> oblivion, 25. 09. 2014 13:42:36
Dik za odpoved. Ved prave to je ten problem. Pokial by niekto chcel znizit prijem sacharidov na 0 g, tak by musel jest len velmi obmedzene druhy potravin a tento stav podla mna nie je dlhodobo udrzatelny. Preto som to napisal, sacharidy su v urcitom mnozstve pre telo potrebne a tych 40 – 50 g je uplne postacujuce mnozstvo si myslim. Co sa tyka orechov, ja som si zvykol ich kombinovat na veceru do bieleho jogurtu s plnotucnym tvarohom a smotanou, kde si nameliem lanove semiacka, makadamske, para (2 ks), lieskovce, pekanove a mandle, z kazdeho druhu po 10 g. Meliem to v mlynceku na kavu, paradne sa to v tom jogurte rozmiesa a ked k tomu pridam este prave kakao, tak ta vecera nema chybu :)
Pally 26.09.2014 11:20:07
>> oblivion, 25. 09. 2014 13:42:36
och, tak to je perfektna idylka, to by som tiez bral ja som z maleho mesta a nechce sa mi odist, najradsej na dedine byvat btw nasiel som o tebe clanok http://www.ac24.cz/…rovou-siskou
>> runyx, 25. 09. 2014 19:43:04
jak nakupuje?.. on ich zbiera rucne!!
runyx 26.09.2014 11:41:11
>> Pally, 26. 09. 2014 11:20:07
Makadamové určitě ne.
Pally 26.09.2014 11:52:47
>> runyx, 26. 09. 2014 11:41:11
co ty vies.. zaletel do australie a nazbieral na cely rok
jm1 26.09.2014 13:21:39
>> Pally, 26. 09. 2014 11:52:47 …nazbieral na cely rok…
Podle zasady proc se pomalu travit cukrem, kdyz to efektivneji pujde pres aflatoxiny ?
Radoslav G. alias
Vincent
26.09.2014 14:53:25
>> oblivion, 25. 09. 2014 18:45:24
mandle a príp.kešu namáčate do vody ? Písal tu o tom aj Rudo ak si dobre pamätám, a niekde som našiel aj taký obrázok a mandle že sa aktivujú vo vode po 8 hod kešu po 2hod …
Brutto 26.09.2014 14:59:36
>> jm1, 26. 09. 2014 13:21:39
>> vincent_vega, 26. 09. 2014 14:53:25
Nema nahodou vyznam aj kvoli tym aflatoxinom tie orechy prevarat? Ja ich vzdy zalejem vriacou vodou na cca 15 minut a potom scedim.
Pally 26.09.2014 15:17:47
>> jm1, 26. 09. 2014 13:21:39
brutto to vyriesil
Praha-Dalejské údolí
oblivion 26.09.2014 15:48:53
>> jm1, 26. 09. 2014 13:21:39
A není jedno, odkud jsou?
„Corn, cottonseed and peanuts are the crops most at risk of being contaminated by aflatoxins. Aspergillus also commonly grows on beans, rice, tree nuts and wheat. It grows less often on other grains and nuts. If animals are given feed contaminated with aflatoxins then aflatoxin mycotoxins can end up in milk, eggs and meat.“
>> Brutto, 26. 09. 2014 14:59:36
Pokud se nepletu, tak teplem se zničit nedají.
„Chemical processes are used to remove aflatoxins in foods such as nuts, corn, grains and milk. Most foods do still contain very small amounts of aflatoxins though. The aflatoxin levels are usually far below the safety limits.“
>> Pally, 26. 09. 2014 11:52:47
Ze zásady nelétám. Lodí to trvá tak dlouho, že bych všechny cestou zpět snědl. ;o)
>> vincent_vega, 26. 09. 2014 14:53:25
Namočené kešu jsou vyloženě hnusné, navíc po sběru většinou procházeji horkou párou, takže už jsou prakticky vařené. Ostatní ořechy po namočení taky nic moc, snad jen dýňová semínka. Ovšem může to být věc zvyku či chutí, to si musí každý zkusit sám. Já nenamáčím.
>> Pally, 26. 09. 2014 11:20:07
Zvláštní týpek. Mršiny bych vynechal.
>> runyx, 25. 09. 2014 19:43:04
Lískové a vlašské mám většinou domácí. Kešu, pekany a nepražené nesolené loupané pistácie mám všechny z jednoho tajného zdroje za neuvěřitelnou, jednotnou cenu 100 Kč / kg. Makadam beru od Zdravé ořechy, kokosové plátky od Svět plodů.
Denní spotřeba cokoliv mezi 0 g a 1000 g. Pokud bych nejedl nic jiného, tak denní výdej energie pokryje 250 g makadamu. Mám občas takové dny.
jm1 26.09.2014 15:53:40
>> Brutto, 26. 09. 2014 14:59:36
Dle zbezne reserse udajne pomuze napr. voda s 10 ppm chlornanu vapenateho
jm1 26.09.2014 16:20:01
>> oblivion, 26. 09. 2014 15:48:53
Nereagoval jsem na orechy jako takove, ale na jejich eventualni dlouhodobe domacke skladovani v „pytlovych“ objemech
rudo 26.09.2014 22:05:48
ja moc orechy nejem
najviac mandle a tie umyvam v teplej vode pripadne zaleejm horucou
takto z nich vyzlecem to hnedu supku kde su vsetky mikroplesne a zaroven sa to dost namoci
lepsie tuky su z praveho masla a kokosovy olej a ked je spravne dozrete ale este nenahnivajuce avokado
avokado je svina asi jak banan ma len asi 2 dni ked je jeditelne prechadza rychlo z nezrelosti do hniloby
Praha-Dalejské údolí
oblivion 26.09.2014 22:17:22
>> rudo, 26. 09. 2014 22:05:48
Podle výše odkázané studie odstranění šlupky může odstranit plíseň, ale ne toxiny:
„No significant reduction in aflatoxin levels were observed after bran removal of contaminated rice.“
No a s avokády je to boj, často odcházím s prázdnou, i když je v obchodě avokáda několik beden, ale žádné tak akorát…
rudo 26.09.2014 23:34:14
>> oblivion, 26. 09. 2014 22:17:22
jj, ja hovorim o plesni pretoze ak ju supka nakazena mam okamzitu alergicku reakciu
a tuto reakciu ma vela ludi a aked sa naucia supku umyt obarit a vyzliect, tak reakcie uz nikdy nemali
vela alergii na rozne orechy su reakcie na plesne v supke
a ako vravim orechy moc nemusim a tym sa toxinom vyhnem len obcas mandle a male mnozstva tekvicovych a slnecnicovych semiacok ktore tiez prevarim napriklad so zeleninovym lecom
alebo hodim na panvicu prve a zelejem vajcami
ryzu takmer nejem len raz za cas ciernu cervenu a obcas hnedu
obrusenu nikdy
Radoslav G. alias
Vincent
27.09.2014 08:17:30
Prečo mandle v šupke ? Keď je tam aj problém s tými plesňami čo spomínaš. Ja mám bez šupky, či to je ešte horšie skrz tých plesní a toxínov?
rudo 27.09.2014 09:38:53
>> vincent_vega, 27. 09. 2014 08:17:30
surove mandle sa predavaju vacsinou v supke a prave tam ta pliesen raste
olupane mandle asi nie su celkom surove a bez supky sa zase straca urcita ochrana voci oxidacii tukov v mandliach
Radoslav G. alias
Vincent
27.09.2014 20:16:45
Tak po cca 48 hod vyzerá že v ketóze, teda poobede ešte na papieriku ništa, ale teraz večer už výrazné prvé políčko 1,5–16 ketony.
Piatok (B/T/S-V) 161/257/114–38 vlaknina ráno swim stredne ťažký, poobede easy jogg 40min
Sobota (148/245/114–35 vlakn. pretek zo srdiečka hore na Chopok, 4km/800m up. od 1/3 veeľmi sťažka to šlo, ale na to som bol psychicky pripravený, troška obavy aby som vybehol. Odhadom +6min horší čas ako chalani z teamu pri ktorých sa v takýchto kopcoch hýbem.
Cítim sa nariť, bez energie, ťahá ma do spánku, dúfam že pečeň pochopila že S nedostane, tak začne valiť tie ketony Zajtra rozmýšľam easy bike 2hod na pocit .....
rudo 27.09.2014 21:29:14
>> vincent_vega, 27. 09. 2014 20:16:45
drzim palce
ten pretek asi bol najmenej vhdony na zaciatok, na druhej strane vyrazne pomohol sa tam dostat a zazil si si vsetko takze poznas
Brutto 29.09.2014 11:00:20
>> rudo, 26. 09. 2014 22:05:48
„avokado je svina asi jak banan ma len asi 2 dni ked je jeditelne prechadza rychlo z nezrelosti do hniloby“
No este aj avokado mi tu znechutte :) Ja si kupujem dost tvrde (lebo ine vacsinou nezozeniem) a na stole doma ho necham zmaknut. Nie uplne do cierna, ale take polomakke ho potom jem. Hadam to nie je zle.
rudo 29.09.2014 11:08:20
>> Brutto, 29. 09. 2014 11:00:20
nahnite by si poznal
nesmie mat vnutri take tie hnede flaky musi byt zelene/zlte
ty by aj citilo aj smrdelo hnilobou
Brutto 29.09.2014 11:37:57
No a co tie hnede co predavaju v nasich retazcoch pod nazvom „zrele avokado“ a je este aj dokonca drahsie ako tie zelene. Tie su uplne hnede a makke a ked ich rozrezes, su uplne cierne. To nie je na nic dobre? :) ani na varenie? Ja si vacsinou avokado nadlabem do prazenice.
jm1 29.09.2014 11:51:51
>> Brutto, 29. 09. 2014 11:37:57
Tady je to i s obrazky: http://www.handimania.com/…o-trick.html + http://shafferdrycleaning.com/…/Avocado.jpg
rudo 29.09.2014 12:53:14
>> Brutto, 29. 09. 2014 11:37:57
neblbni vsetko co je vnutry hnede a cierne je hnusne
a varenim sa predsa nic neopravi
hniloba je hniloba a prazenica z hniloby, clovece co konkurujes CIA a vyrabas svoju verziu eboly
avokado jem vzdy len surove a co sa neda jest surove tak sa nemsie jest ani varene
Brutto 29.09.2014 13:09:37
>> jm1, 29. 09. 2014 11:51:51 Dakujem. To ma ukludnilo, ja jedavam dokonca take ako su na obrazku oznacene ako „skoro zrele“. Take co su oznacene ako „preipravene na zjedenie“ uz povazujem za prilis prezrete. Mna ale zaraza to, ze v niektorych obch. retazcoch sa predavaju take, co su na tom obrazku oznacene ako „overripe“, ako totalne pochutky a su fakt dvakrat tak drahe ako tie nezrele, ktore casto stoja 0,80 centov/ kus. Dost paradox.
>> rudo, 29. 09. 2014 12:53:14 Ja neblbnem, jem z 95 % take pred dozretim, iba obcas sa mi stane ze mi trochu viac zmakne. :)
Radoslav G. alias
Vincent
30.09.2014 10:00:57
no s tým avokadom to je niekedy na šľak trafenie. Predpokladám že robím správne ked mám aj v jednej časti hnedé vo vnutri/hnilobu, že to zahadzujem, tu by asi nepomohlo to vyrezať a zvyšnú časť konzumovať či ?
Ešte otázka, arašidové maslo, vyčítal som že v 100gr, je 50gr tuku – vhodné na NSS ako chuťovka ?
rudo 30.09.2014 10:04:42
>> vincent_vega, 30. 09. 2014 10:00:57
niekedy sa da cast avokada zachranit
ale urcite musis poznat po chuti ze ci nie je pokazene
je to ako rozoznat hrozno od burcaku
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 30.09.2014 10:22:06
mam taku „nechutnu otazku“ …sorry
…ako to mate co idete na nizkosacharidovej so stolicou ?
cielenejsie bez sacharidov som cca od stredy
no a dnes celkom porod na wc …zapcha jako vysyta
mozno je problem ze som si hovadzi vyvar so zeleninou vcera pomixoval ( okrem masa) …ale aj tak celkovo ako vam to travi ked jete vela tukov ?
Bratislava
ivan99 30.09.2014 10:29:11
>> ttomino1980, 30. 09. 2014 10:22:06
Trávi mi to dobre, hlavne je menej odpadu cestou von.
tiborw 30.09.2014 10:49:16
>> ttomino1980, 30. 09. 2014 10:22:06
U mna je travenie omnoho lepsie ako v minulosti. Vela listovej zeleniny mi zlepsilo vyprazdnovanie a malo scharidov znizilo naduvanie takze po roku a pol mozem hodnotit velmi pozitivne. Ak mas zapchu skus pridat listovu zeleninu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.