Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Astma a běh ?

Astma a běh ?

Nalezené položky: 93 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 20.07.2012 19:16:22

Běhání a astma , máte zkušenosti ? co muže pomoc pro vyšší výkon ? mám astma od dětství , od dětství ale taky ráda běhám ,takže zatím jsem ve své podstatě v kondici a nepotřebuji inhalátory a uklidnující prostředky, co mi dělá větší starost je ta , že při rychlejším běhu i přes trénovanost a dobrý tep a všechno , nemužu naplno dýchat . Pořád dýchám jakoby na půl , pořád sem přidušená , ikdyž energii a svalově na vyšší výkon mám . Pořád sýpu do dechu a su rudá jak rak . Neexistuje nějaký lék , který si dát třeba před závodem na uvolěnní pruchodnosti dýchání ,nebo něco čím si pomoci ? neustále se stím peru a sama se sebou .Nemužu prostě naplno dýchat :-( s radama sem : ) díky

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Letohrad

Celkem 1471 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:52:32 (2011)
půlmaraton: 1:54:29 (2011)

Nelson muž 21.07.2012 08:38:46

Ahoj, píšeš že nepoužíváš inhalátory a možná je to chyba. Taky mě trápí astma (i když jen sezonně) takže v problematickém období(cca 2 měsíce v roce) používám inhalátor s léčivými účinky. A když jsem , jak píšeš přidušený, což se vyjimečně stane, tak použiju inhalátor tzv. úlevový. Ten učinkuje okamžitě a hned můžu naplno dýchat a právě ten bych ti doporučil. Samozřejmě nejdřív zaběhni za nějakým lékařem specialistou na tuto problematiku a dej s ním o tom řeč .

avatar

Okříšky

Celkem 1893 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:31 (2011)
půlmaraton: 1:41:41 (2010)
maraton: 3:53:06 (2012)

LiNo muž 21.07.2012 09:19:53

>> Bacuri.wz.cz, 20. 07. 2012 19:16:22

úplně nerozumím tomu, že máš astma od dětství, ale přitom to nijak neléčíš, asi bych změnil doktora :) Zajdi za pořádným alergologem ! Já osobně beru na astma inhalátor Symbicort (na předpis) a podstatně se to moje „přidušení“ zlepšilo :)

Motto: "EX MALO BONO" - ze zlého dobré; „Někdy musíte prostě skočit a křídla si nechat narůst až cestou dolů.“ Les Brown
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 23.07.2012 09:24:53

>> Bacuri.wz.cz, 20. 07. 2012 19:16:22

Rozhodně dojít na plicní pro přesnou diagnózu. Může to být buď astma, nebo CHOPN, nebo něco úplně jinýho. Bez rentgenu a spirometrie nikdo fundovaně neporadí.

Pak případně nafasovat léky na stálé dlouhodobé užívání-Symbicord, tak i něco na řešení akutního problému-Ventolin, Berodual.

Zjistit si minimální dávku léku, při které můžeš fungovat bez vnějších potíží. Tu pak upravovat dle aktuálního stavu. Astma se asi nikdy zcela nevyléčí, ale obtíže se dají velmi podstatně redukovat.

Obecně se dá říci, že lidem s dýchacími problémy daleko více pomáhá dlouhodobější zátěž o nižší intenzitě, než krátká na úrovni tepových maxim. Zkrátka astma může být taková poukázka na ultra či dálkové pochody:-). Ale vždycky s úlevovým lékem po ruce, nebo múžeš přidělat problémy jak sobě, tak i lidem okolo.

Motto: ...kam až?
avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 23.07.2012 22:05:46

V děství , tak přesně od cca 14 let mi alergolog zjistil astma (mimo jiné alergii na roztoče,prach), řekl že mám počínající stádium astmatu a že se mi to bude s věkem zhoršovat a bude mě to i ve sportě brzdit . Řekl že pokud se nebudu vyslověně někde dusit že bych umřela,tak inhalátory nepotřebuju a taky to že pokud mě to bude omezovat ve sportě tak nemám sportovat : ( , takže super doktor ,asi tak . Od té doby jsem u něj nebyla .U nás bohužel jiný alergolog u nás není ,ale zkusím zajít ještě jinam . Myslela jsem si že existuje nějaký volně prodejný ihnalátor třeba ,ale asi ne ,asi je vše na předpis ,tak zkusím někam zajít.díky za rady :)

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Sloviensko

rudo muž 23.07.2012 23:19:51

lieky nie su riesenie, co plati vseobecne nielen s astmou. zaklad astmy je v strave a ked chces tak mi popis co jes.

dalej astma sa da regulovat psychykou a velmi odporucam jogu vseobecne a dalej relaxacie-meditacie.

lekar nema pravdu, tak ako vsetkeho ineho aj astmy sa mozes zbavit na furt a kompletne a nikdy ta nebude obmedzovat a nebude sa samozrejme ani zhorsovat ak zmizne uplne, to je logicke.

Ovsem chce to zmenit niektore zivotne hodnoty a priority aby bolo mozne zmenit stravovaci system.

Jem aby som zil, alebo zijem aby som jedol ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 24.07.2012 17:22:20

Tak to slyším poprvé že astma by se dalo spravit úpravou jídla . Ale velmi mě to zajímá . A jaké jídlo teda jíst , jestli to má pomoci proti astmatu ? já jím všechno , neb jsem jak říkám velmi dobře „krmitelná " :) a v jídle se vyžívám a užívám si ho .Nejsem žádná dietářka a nikdy jsem nebyla a když nedostanu pořádně najíst, dokážu byt nepříjemná na celý svět.Tudíž nějaké hladovění a omezování se není moc na mě .Dřív jsem jela katastroficky : dětsví ,puberta : smažené , sladké vody, a nekonečné střídání sladkého a slaného dohromady až do nočních hodin.Hodit si pytel bramburek nebo čokoládu v 10 do postele a koukat na tv byla ta nejlepší siesta.Ted mi však bude 27 a takové věci už si nedovoluju.Jí­delníček sem upravila, večeřím nejpozděj cca v 7 a smažené téměř všechno vynechávám.Jím převážně těstoviny a rýži ,zeleninu,kuře­cí,mléčné výrobky.A moje milované omáčky s knedlíkama si snažím dopřávat minimálně .Nebyl problém sníst i 7 knedlíku na jednu porci s omáčkou :D Co nejím vůbec je maso . Nikdy sem nebyla na maso,takže kousek kuřecího pákrát do měsíce a su poklizená. Ale jiné maso ne . Su šíleně na sladké , nehorázně .Snažím se krotit. A od mala nezkutečný problém s pitím. Bojuju stímto už dlouho.Kdybych se deně nedonutila vypít nějaké tekutiny, stačí mi hrnek vody na den (250ml), nemusím pít. Ted se nutím a i se sportem to tak tak dám na 1,5 litru za den max 2,ale musím se přemáhat a všude lístečky "pij“ .Takže tak . CO tedy změnit? co je dobré na astma jíst?

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Sloviensko

rudo muž 24.07.2012 22:19:36

>> Bacuri.wz.cz, 24. 07. 2012 17:22:20

hm pri tom co popisujes je jasne ze ti museli nejake alergie pocas puberty nabehnut vratane astmy. Telo reaguje na zlu stravu 2 sposobmi : alebo protestuje, dava signaly, a to niekedy az hystericky a dobre kyve emociami, v snahe sa obranit tej strave a pripadne nejake jej nasledky vyhodit von. Lekari tomu stavu davaju zvycajne nazov alergia, astma a ine… a drzia dobre v tajnosti o co ide kedze farma koncerny z toho maju milirdove zisky a riadia lekarske vzdelavanie. druhy sposob reakcie tela je ten ze sa na to vykasle prestane reagovat a v zdanlivom pokoji a predstieranom zdravi ide do urychleneho starnutia degeneracie organov a vacsinou do rakoviny.

Z tychto dvoch moznosti mas tu lepsiu – telo stale protestuje. Potlacanie alergii a astmy je vlastne snaha preklopit telo do toho druheho horsieho stavu.

Tvoju stravu bude tazko menit kedze sa zda ze pre teba su prave tie nezdrave prvky zmyslom zivota, ludske telo nikdy nebolo vyvinute alebo navrhnute na to aby jedlo cukor a muku v akejkolvek forme, takze v skratke – treba sa zbavit vsetkeho co ma povod v oboli – od chlebov cez knedliky cestoviny… a dalej vsetkeho co ma akekolvek druhy cukrov aj tie zdanlivo zdrave ako ovocie a med a vyrobky kde je prepasovavana fruktoza a ine sladidla. Jenda sa o boj proti chronickej infekcii a ta je sposobovana a podporovana prave cukrom a mukou.

Problem je v tom ze ak ides sustavne v cukrovom rezime, tak musis mat neustaly prijem dalsieho a dalsieho cukru a rozseknut tu kruhovu pascu nie je jednoduche ale ak sa podari tak zasijes zivot na uplne inej urovni.

Treba si rozmysliet ci do toho chces ist, lebo ak nemas jasnu a silnu motivaciu budes robit len pokusy a neustale kolapsy zacnes a pokazis a presvedcis sa ze to vlastne nejde.

najprv si to treba vyriesit v psychike, ci stoji zivot za to v takej kvalite kde len sluzis otravinovym koncernom ako konzument cukru a muky a potencionalny konzument liekov, ale ci chce zit sama pore seba ako plnohodnotny clovek.

Teraz uvidis ako sa tu vyroja kritici, lekari stravovaci experti a zavislaci a ako budu reagovat.

este dalsie poznamky – pri astme sa tiez odporuca prestat s mliecnymi vyrobkami a dalej by sa mal clovek sustredit na prijem omega 3 vo velkych davkach a strava by mala byt zalozena takmer vylucne na zelenine, varenej a surovej a co najviac zeleneho.

koli cukru tiez skodi alkohol – alkohol je najzakernesji druh cukru aky existuje a navyse ma v sebe vela pozostatkov neprekvasenej fruktozy alebo zbytky obilnin

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 25.07.2012 13:37:36

Takže bych se měla začít stravovat správně a to tak že budu jen na zelenině ? to snad néééééé , to bych přece za pár týdnů při všech mých aktivitách pošla :( z čeho bych získávala energii? a ostatní živiny ,abych mohla normálně fungovat ?

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Sloviensko

rudo muž 25.07.2012 13:46:35

>> Bacuri.wz.cz, 25. 07. 2012 13:37:36

no vidis ako ta to vystrasilo, veris ze energia je z cukru ?

nastuduj si napriklad paleo dietu alebo ketogenicku dietu atd,

zelenina, surove tuky, bielkoviny

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 25.07.2012 13:49:41

´ Můžu zařadit více zeleniny , ale vtomhle moc zlepšení na astma nevidím . Je to težké . Zkusím si zajít k doktorovy a zkusím to s nějakým úlevovým prostředkem když bude nejhůře . Je težké zakázat si sladké , je težké si po celém pracovním týdnu , když už toho má člověk nad hlavu , nedát si o víkendu ani skleničku a nejít se pobavit a uvolnit se . Zrovna moje moto zní : " žiju jen jednou ,tak at si to pořádně užiju" , stím že bych si vše zakazovala, bych se jen trápila . Člověk by přece nemohl chodit dřít do práce ,aby si potom z vysloužené výplaty koupil nechutnou papriku , kterou nemá rád. ( příklad)) . Musíme se nějak odměňovat, at to přeci za něco tady stojí . Běhat pokud běhám pomalu , mužu celý den , i s kopcema ,bez obtíží , problém nástává jen když potřebuju nasadit rychlejší tempo a držet ho třeba pul hodiny hodinu . Zkusím na to ten úlevový prostředek a uvidím.Hraju mimo jiné aktivně fotbal ,kde se taky naběhám ,ale tam se to dá ,neb tempo se rychle střídá a mužu si i s dechem odpočinou .(nekuřačka).

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Sloviensko

rudo muž 25.07.2012 22:45:32

>> Bacuri.wz.cz, 25. 07. 2012 13:49:41

vdaka za uprimnu odpoved, zdravy sposob zivota nie je pre kazdeho, je vedny odbor, kde sa skuma suvislost medzi zivotnymi hodnotami – value system a nasledkami – ako napriklad zdravie fyzicke a emocionalne atd.

Moc ti drzim palce aby si niekedy v buducnosti svoj hodnotovy system prehodnotila

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 26.07.2012 20:16:46

>> Bacuri.wz.cz, 25. 07. 2012 13:37:36

Jasně že strava má na astma velký vliv, již částečnou eliminací těch tří vyhlášených bílých svinstev (bílý cukr, bílá mouka a ztužené pokrm. tuku) se mi podařilo snížit během půl roku denní dávku Symbicordu na polovinu. Podotýkám, že nejsem vegetarián, jen jím maso méně často a pouze se zeleninou.

Nicméně nemohu souhlasit s rudovým výrokem „lieky nie su riesenie“, nebýt tohoto řešení už bych se dávno udusil:-)

Motto: ...kam až?
avatar

Čeložnice

Celkem 6183 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:31 (2013)
půlmaraton: 1:24:40 (2013)
maraton: 3:00:58 (2013)

MRAZÍK muž 26.07.2012 22:13:35

>> Dav, 26. 07. 2012 20:16:46

Astma mám od malička,potíže mám,od června do září v období žní,alergie na plýsen.Taky nesouhlasím s rudovým výrokem astma vyléčit upravou jídelníčku.Kdybych si při potížích nevzal léky, tak su dávno po smrti.Kdyby rudo vyléčil astma jenom upravou jídelníčku,tak dávno dostal nobelovu cenu.

Motto: Nad nikoho se nepovyšuj, ale před nikým se neponižuj
avatar

Sloviensko

rudo muž 26.07.2012 22:57:53

>> MRAZÍK, 26. 07. 2012 22:13:35

to nie je moje riesenie a je to vec vseobecne znama. Veda sa snazi o zarobky, nesnazi sa pomoct ludom, to je zakladny postulat. Naopak vsetky info o tom ako byt zdravy bez liekov su potlacane.

a co sa tyka Nobelovky – si zisti kto ju naozaj rozdava a kto vsetko a zaco ju dostal a nikdy by si nechcem byt v tej kompanii.

Pozri sa na to uplne inak – najdi si skupiny ludi ktori sa stravuju rozumne, tak ako by sa clovek mal a zistis ze u tych ludi nenajdes astmu alergie ale ani ine typicke choroby, najdes si tak cele skupiny etnika atd.

Strava astmu ani ine nevylieci.

Telo sa vylieci samo

Zla strava astmu sposobuje

staci ked si to prestanes umyselne sposobovat a telo sa same zotavi. No to prislo vo svete velke mnozstvo ludi, ked zoberieme vsetky mozne diagnozy ktorych sa zbavili tak mozme hovorit o milionoch.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha

Celkem 26318 km
Minulý měsíc 28 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 27.07.2012 08:49:21

Rudu má pravdu, ale je ho nutno brát s rezervou. :-)). To je, jako když běžnému člověku od televize řekneš, že je pohyb (třeba běh) zdravý. A totéž mu řekne výborný ultraběžec. Oba máte pravdu. Jenže ty mu doporučíš běhat pár kilometrů třikrát týdně a ultraběžec maraton 5× týdně. Ruda je někde jinde a my mu můžem jen závidět a občas si něco z jeho zkušeností „předělat“ na nás.

avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 27.07.2012 10:25:05

Ok takže pryč : bílý cukr, bílá mouka a ztužené pokrmové tuky . Takže těstoviny a rýži mužu ? tam přece není bílá mouka ani cukr,nebo je? spíš mě zajímá jak to přenést přesně do praxe , co tedy jíst , co vůbec. Pod bílýma cukrama ,moukou si představuju vše co je cukrem slazené , bílá mouka : téměr všechno pečivo , ztuž.tuky : sádla,másla, výrobky z něj ?

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Čeložnice

Celkem 6183 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:31 (2013)
půlmaraton: 1:24:40 (2013)
maraton: 3:00:58 (2013)

MRAZÍK muž 27.07.2012 12:54:57

>> Bacuri.wz.cz, 27. 07. 2012 10:25:05

kvalitní těstoviny a rýži v přiměřeném množství mužeš,ale nemužěš žádný alkohol,tam je hodně cukru,takže budeš muset abstinovat,jenom kvalitní strava nestačí,rudo Ti to upřesní

Motto: Nad nikoho se nepovyšuj, ale před nikým se neponižuj
avatar

Bratislava

Celkem 26027 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:21 (2014)
půlmaraton: 1:51:40 (2011)
maraton: 3:57:32 (2011)

andyxx7 muž 27.07.2012 13:02:15

>> Bacuri.wz.cz, 27. 07. 2012 10:25:05

a z coho myslis ze su cestoviny? :-) a Ruda si zle pochopila, ziadna muka, ani celozrnna.

Vidis, prisla si na to sama. ostala ti len zelenina, strukoviny (NIE soja) a ovocie, maximalne este tak pohanka a pseno. A z tych bielych jedov este vyluc kamennu a morsku sol, nahrad himalajskou a samozrejme mlieko a mliecne vyrobky prec zo stravy. vsetko su to hlienotvorne potraviny, ktore pokial nemas v poriadku vyprazdnovanie, tak sa ti to tlaci cez pluca a nosne dutiny von.

Ale zas az take jednoduche to nie, musis si to sama nastudovat na nete alebo v knizkach

Vela zdaru prajem :-)

avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 27.07.2012 15:38:23

Astma je choroba do značné míry psychosomatická. Takže bych asi začala u té duševní rovnováhy, co je špatně, že nemohu pořádně dýchat. Běh i jakýkoli jiný pohyb určitě moc pomáhá, možná k němu přidat ještě nějakou relaxační pohybovou činnost – taiči, jogu? Určitě bych aspoň v počátku nezavrhovala ani klasickou léčbu, ono nic není černobílé a neléčené astma může způsobit dost paseky. Jakákoli alternativní léčba většinou vyžaduje hodně času, hledání, zkoušení postupů, tak aspoň v tom mezidobí volit třeba i ty spreje. Co se stravy týče, v čínské medicíně jsem sice začátečnice, ale domnívám se že dieta převážně zeleninová je v tomto případě nevhodná, zvláště syrová zelenina, ta ochlazuje. Kromě syrové zeleniny a ovoce je nevhodné mléko a mléčné vyrobky, cukr a mouka se obecně moc nedoporučují, ale všeho s mírou. Aby byl člověk v pohodě, musí mít přece radost i z jídla. Nic se nesmí přehánět.

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 27.07.2012 18:22:11

>> andyxx7, 27. 07. 2012 13:02:15

Mezi těstovinami třeba hodně vybírat a číst složení. Podstatně menším zlem jsou například semolínové-z tvrdé pšenice nebo třeba ze špaldy. Tady nejsem úplně v obraze, ale tuším že to souvisí s obsahem lepku v různých druzích pšenice.

Za sebe mohu říci, že mléko nemůžu, ale může to souviset se ztrátu schopnosti v dospělosti trávit k. mléčnou. Naproti tomu do sebe leju horem dolem kefírová a a acid. mléka, jogurty, jím tvarohy, piju žinčicu a mám pocit, že mi vyslioveně prospívají…, nebo se to aspoň nijak neprojevuje zhoršením dýchání.:-) Ostatně nějak do sebe člověk musí ty proteiny dostat.

Motto: ...kam až?
avatar

Sloviensko

rudo muž 27.07.2012 22:48:04

prave kravske maslo nie je margarin, margarin je umely vyrobok. problem su tie umele nahrady masla kde sa premeni nejaky povodny olej hoci povodne aj jeditelny na nieco natieratelne maslu podobne.

ryza je Ok ale treba prechadzat od bielej ryze na hnedu cervenu a ciernu, predsa jeme koli mineralom hlavne a dalsim zivinam nie koli sacharidovym kaloriam.

osobne by som sa nebal potravin akoze chladivych podla cinskej mediciny, cim sdalej sa pokracuje v studovani stravy tym menej ma teoria cinskej mediciny aplikacny vyznam.

surove zelene salaty je to najlepsie co moze clovek jest.

treba mysliet na to ze sa jedna vseobecne zapalove procesy a tieto su zivene cukrami a mukou (vratane fruktozy z ovocia) a organizmus sa prelkaduje na zapalovy stav pri vysokej spotrebe omega6, takze ani inak zdanlivo zdrave tuky nemusia byt vyhodne

zapaly su naopak potlacene a vyliecene v tele cez omega3, pricom treba brat daleko vyssie davky ako bezne odporucane, rybi tuk, rozmacane chia seeds, nezoxidovany lan cerstvo rozomlety, a hemp olej.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 27.07.2012 23:09:21

prirodzeny stav cloveka je absolutne fyzicke a psychicke zdravie, stav nestarnutia a vysokej fyzickej aj tvorivej vykonnosti

aby clovek z tohoto stavu vypadol, musi na to vynalozit usilie a peniaze v kontexte tejto debaty najme cez vyhladavanie stresu a vyhladavanie stravy ktora obsahuje latky co do ludskeho tela nepatria a odmietanie latok co clovek nutne potrebuje.

absolutne zdravie je daleko viac ako len absencia symptomov, chorob a diagnoz

a treba si len porovnat zvierata v divocine so zvieratami v ludskom zajati – opatere co maju stravu ludmi vyrobenu.

Ked kamzik prestane jest machy a zacne jest chleba uz si po po kopcoch neposkace ale bude sediet v cakarni u fyzioterapeuta

a ked antilopa prestane zrat zelene byliny a zacne jest breakfast cerials so susenym ovocim a za odmenu si da cokoladu uz nebude moct behat kazdy den po divocine ale bude si u ortopeda skusat asics nimbus s vlozkami na kopyta, brat ATB a striekat do nosa rozne spreje aby mohla aspon do kopca vykracat.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Čeložnice

Celkem 6183 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:31 (2013)
půlmaraton: 1:24:40 (2013)
maraton: 3:00:58 (2013)

MRAZÍK muž 28.07.2012 15:45:33

>> Mary, 27. 07. 2012 15:38:23

Děvčico,co plácáš s prominutím hnupoviny,mělas někdy vubec astmatický záchvat,nebo těžký problémy z dechem,že plácáš tyakový hnupoviny,tak až se začnu dusit,tak si mám říct,že je to v pohodě,nebo se mám pomodlit,nebo co,prober se

Motto: Nad nikoho se nepovyšuj, ale před nikým se neponižuj
avatar

Čeložnice

Celkem 6183 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:31 (2013)
půlmaraton: 1:24:40 (2013)
maraton: 3:00:58 (2013)

MRAZÍK muž 28.07.2012 15:46:48

>> MRAZÍK, 28. 07. 2012 15:45:33

reaguju na mary

Motto: Nad nikoho se nepovyšuj, ale před nikým se neponižuj
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 28.07.2012 18:58:04

>> rudo, 27. 07. 2012 23:09:21

Kamzík se rozhodně neživí mechy:-) Jinak souhlas se saláty, prospějí nejen astmatikům.

Motto: ...kam až?
avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 29.07.2012 09:42:37

>> MRAZÍK, 28. 07. 2012 15:45:33

Hele a nevšiml sis náhodou, kdy jsou ty záchvaty častější? Zda v době kdy jsi psychicky v pohodě, nebo naopak?

avatar

Uh.Brod

Bacuri.wz.cz žena 30.07.2012 13:20:59

Hele hele s prominutím ,ale vy jste se snad všeci opravdu zbláznili , vyloučili jste skoro všechno jídlo !!! všechno , od těstovin , pečiva, přes mléčné výrobky po salámy do nevim čeho , a nechali jste zeleninu :( ááá , dyt přece člověk nemůže NEMŮŽE žít jen na zelenině a sportovat . Kde by vzal duležité živiny jako bílkoviny , cukry ,tuky , i to je potřeba pro dobrý fyzický výkon , jestli bych měla být dva týdny jen na zelenině a do toho špetičku nečeho , budu za 1) hladovět !!! protože zelenina přece nezasytí a už vubec ne na delší dobu a za 2) neuběhnu už vubec nic , protože nebudu mít sílu. Nebudu mět mít z čeho sílu, když tělo nedostane ani základní živiny. Tohle se mi zdá být přehnané. Nedokážu si představit ani jediný můj náročný pracovní den , který bych začala a končila z 90 % jen na zelenině , to by mě ještě v 11 v noci škrůkalo v břuchu a hlady bych olyzovala omítku . To přece nejde.Tak přece nejde žít. Srovnání s antilopou je nepřiměřené . Antilopy možná vyrůstali na zeleném od malička ,ale my ne . Lidi od narození nežrali zelené byliny. Mě to teda nikdo jako miminu necpal.Jí od narození po stáří zcela podobné věci , na které jsou už od mládí navykání ,proč tedy trpí astmatem a podobně ? Dávno jsme se museli aklimatizovat na jiné a jiné podmínky četně stravy a jestli jsme někdy v pravěku žrali jako lidi byliny, tak možná člověk tehda nepodával takové výkony , nejen pracovní jako dnes. Rano vstal jak je libo, založil ohen,barz kde pochodil ,poflákal se a šel spát se slepicema či západem slunce, né že mi musíme dneska vstávat do tmy už ve 4 ráno a fungovat na plné obrátky aby jsme se uživili, po práci plno dalších úkonů a uleháme třeba v 10 večer vyčerpaní do postele.Jak to chcete zvládnut tento životní dnešní styl jen na zelenině ? Podle mě je to nemožné a nemyslím si že i správné pro žaludek a zažívání ,aby se cpal jen zeleninou . Všeho moc škodí . To by člověk nemohl jíst potom absolutně nic.Ráno se probouzím hladová do práce , a co si mám vzít na snídani , která má obsahovat tolik vydatnosti jako malý oběd ? co v 5 ráno? když pečivo nesmím? zeleninu? sčím? zeleninu s ?když ani nemužu mléčný výrobek , když nemužu ani masný výrobek , tak su v háji… protože jak ráno nahradím pečivo? co vy jíte ráno před prací? Nebo se zajíte 2 kilama papriky?nemužu to pochopit. Jeslti bych si totiž dala čistou zeleninu v 5 ráno , v 6 umírám hlady a budu mít ještě nafouklé břicho a budu zdutá z tolika zeleniny. PS : alkohol : Mno jelikož su zapřísáhlý a rodilý Moravák ,tak uplná abstinence opravdu nehrozí . Dyť je to kolikrát i lék .Ale chápu že se nic nemá přehánět . Ale kdyby si měl člověk zakázat všechno od jídla a pití ,tak bude tak neštastný , že zase pozbude na řešení ta stránka potom psychická, která bude špatná a trápivá. A sme v pasti :) Kompromis zřejmě zní : úlevový prostředek a žij a běhej dál jak bylo doposud:)

Motto: "dobří lidé dělají dobrá místa ,né peníze či cokoli jiného"
avatar

Celkem 10832 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:21 (2012)
půlmaraton: 1:33:53 (2012)
maraton: 3:24:55 (2011)

belpe muž 30.07.2012 17:15:14

>> Bacuri.wz.cz, 30. 07. 2012 13:20:59

edit: nie som odborník na astmu, reagujem iba na Bacuri otázku „Kde by vzal duležité živiny jako bílkoviny , cukry ,tuky , i to je potřeba pro dobrý fyzický výkon“

bielkoviny a tuky z mäsa, rýb a vajec..
sacharidy zo zeleniny, ovocia a zemiakov..
tekutiny – čistá voda..

žiadna potreba ládovať do seba obilie na milión spôsobov (pečivo, pizza, cestoviny, koláče, cereálie..), mliečne výrobky, rafinovaný cukor, stužené tuky atď.

zložité??

Motto: No pain, no gain? No pain, thank you :-)
avatar

Sloviensko

rudo muž 30.07.2012 21:16:57

>> Bacuri.wz.cz, 30. 07. 2012 13:20:59

vidis v jakych predsudkoch ta vychovali a co vsetko ta naucili v skolskom systeme ?

pritom prave nevhodna strava energiu z tela odcerpava, nemyl si cukrove vybudenie so skutocnou zivotnou energiou.

ze si to nikdy nezazila vobec neznamena ze to neexistuje, znamena to len ze tebe to tvoje okolie neumoznilo a ty si sa este nerozhodla to vyskusat.

Kazdy mame v zivote svoj osud a svoju lekciu

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 93 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.