Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Astma a běh ?

Astma a běh ?

Nalezené položky: 93 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 31.07.2012 14:31:33

Ja uplne zasnem. Kolko odbornikov a medicinsky vzdelanych ludi sa tu vyrojilo, aby riesilo takuto dost zavaznu chorobu, akou je astma. A ake jednoduche riesenia na to maju… Ja by som vas vsetkych mudrych poposielal k alergologom, aby ste v cakarni sirili tie uzasne myslienky a rozpravali ludom, ktori mali naozajstne astmaticke zachvaty, ako sa tohto neduhu zbavit… Myslim si, ze by sa to neobislo bez inzultacii.

Mam v rodine atmatika – sportovca. Zije zdravo a ma velmi dobry stravovaci rezim. Je vzdelany v chemii a vo farmakologii (zivi sa tym), takze ziadne bajky od lekarov nezoberie len tak, ale niekedy nepomoze nic ine, ako Ventolin. Nebyt jeho, uz nemam asi otca mnoho rokov. Zachvat nemusi prist cely rok a potom staci intenzivnejsia namaha a trosku vacsi chlad a je vymalovane.

Nie, astma sa neda vyliecit stravou. Da sa zabranit castym vyskytom zachvatov, pripadne zmiernit ich priebeh pravidelnym cvicenim, dychovymi cviceniami a udrzovanim sa vo fyzickej vyrovnanosti (to zahrna aj ZDRAVU stravu, nie blbnutie s vylucenim vsetkeho v okoli – asi tak s rozumnym pristupom k zivotu).

Na zaver, jasne, vsetci lekari, vedci a tisice vyskumnikov su konspiracne spiknuti proti pacientom s astmou, len aby lepsie zarobili… Sa zobudte konecne a zacnite zit v realnom svete! Paranoja je tiez diagnoza a da sa regulovat a aj vyliecit. Nie vsak zelenym salatom.

avatar

Praha 6

Celkem 1848 km
Minulý měsíc 0 km

klarusjaa žena 31.07.2012 14:59:54

Přesto, že s astmatem já ani nikdo z mých blízkých nemá (díky bohu) zkušenosti, nemůžu nechat bez komentáře: ŽE ČLOVĚK V PALEOLITU OPRAVDU NEŽIL JENOM NA ZELENINĚ! Nehledě na to, že spousta z vás zapomíná, že průměrný věk byl sotva 30 let. Úmrtí byla způsobená nejen predátory,změnami klimatu, ale i nemocemi, které kosily lidské populace již před xx miliony let.

Jinak pro Bacuri: myslím, že ve srovnání s dávným člověkem máme život o mnoho jednodušší, oni si nevstávali a nepoflakovali se celý den, naopak.. každý den byl pro ně otázkou života a smrti. To jenom my si pořád stěžujeme, což je vedlejší produkt toho, že ve skutečnosti se máme vlastně dobře :-). Tehdy na to nebyl čas.

avatar

Praha 6

Celkem 1848 km
Minulý měsíc 0 km

klarusjaa žena 31.07.2012 15:02:32

>> klarusjaa, 31. 07. 2012 14:59:54

Tím jsem narážela na to, že paleo strava způsobí, že budou všichni zdraví jako řípy. To opravdu ne. A evoluci nezastavíš,lidské tělo už prodělalo spoustu a spoustu změn :-)

avatar

Čeložnice

Celkem 6183 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:31 (2013)
půlmaraton: 1:24:40 (2013)
maraton: 3:00:58 (2013)

MRAZÍK muž 31.07.2012 15:56:49

>> Mato, 31. 07. 2012 14:31:33

Naprosto souhlasím s Matem,sem stejného názoru

Motto: Nad nikoho se nepovyšuj, ale před nikým se neponižuj
avatar

Sloviensko

rudo muž 31.07.2012 21:48:57

>> Mato, 31. 07. 2012 14:31:33

Mato suhlasim ze strava astmu nelieci, strava totiz astmu sposobuje

ten tvoj rodinny prislusnik ma vzdelanie ktore typicky neumoznuje mat zdravu stravu jeho vzdelanie je totiz prekazkou prave v tomto

ak chces ho uvadzat ako priklad do diskusie tak nam podrobne rozpis jeho jedalnicek a ja ti ukazem ktore casti jeho stravy su za to zodpovedne

ak ale jeho stravu nechces vyzradit, tak jeho osoba nie je ziadny argument

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 01.08.2012 09:43:02

>> rudo, 31. 07. 2012 21:48:57

Ty nam prezrad, ake mas vzdelanie, ze si tu dovolujes posudzovat priciny ochoreni a poukazovat na obmedzenost znalosti niekoho, koho nepoznas.

Rudo, vzdy som Ta povazoval za podivneho patrona so svojskymi nazormi, co je vsak akceptovatelne. Ale teraz sa mi javis, ako poriadny truhlik, vsadebol a vsetkovedel.

Vies o tom, ze poskytovat lekarske rady sa nesmie bez formalneho vzdelania? Takze, ak nemas titul z mediciny, ci aspon farmakologie, tak pre istotu vzdy uved – „nie som lekar, ani farmaceut, moje nazory som vycital a vydedukoval skade-tade a preto ich prosim berte s primeranou davkou pochybnosti.“ Astma nie je sposobena iba stravou (ktora moze mat tiez na jej vyskyte svoj podiel), ale mnohymi synergickymi faktormi, casto vobec nesuvisiacimi s tym, co si strkas do ust.

Chod spat do skoly, vystuduj relevantnu skolu na poskytovanie zdravotnych rad a dietologickych analyz a mozno das svojim tvrdeniam nejaku vahu. Je dost dobre mozne, ze sa v priebehu studia dozvies aj relevantne fakty, ktore budu nezlucitelne s Tvojimi „znalostami“ a zmenis nazory. Do tej doby si odpusti poznamky typu, ze niekoho formalne vzdelanie a 40 rocna prax v odbore mu zabranuje pochopit, ako sa zdravo stravovat. Inak vyznies spupne, hlupo a trapne.

avatar

Lysá nad Labem

Celkem 2843 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:26 (2011)
půlmaraton: 1:35:39 (2012)
maraton: 3:35:39 (2012)

Mikis4318 muž 01.08.2012 12:14:38

>> rudo, 31. 07. 2012 21:48:57 >> Mato, 01. 08. 2012 09:43:02

Čím více mám zkušeností ve vývoji nových léků, tím více mi klasická medicína přijde omezená. Chirurgie, trasplantace a genetika jsou úžasné, ale léky potlačující projevy dají úlevu, ale jsou jen jakési B bez vyřčeného A.

Uvědomuji si čím dál více, že vzdělání mi hodně dalo, ale zároveň mě opatřilo autocenzurou a omezilo schopnost vymyslet něco nového. Proto si rád čtu i těžké alternativce, mezi které řadím Ruda.

Jediné, s čím zásadně nesouhlasím, je zavrhování klasické medicíny. Dobrá alternativa podle mě má fungovat vedle konzervativní léčby, která sice funguje na špatném principu (potlačuje projevy), ale umožňuje se vůbec odrazit ode dna.

Na doktorech mi zase vadí, že si chronické pacienty opravdu „pěstují“. To bych opravdu skoro považoval za spiknutí :-), ale ve skutečnosti jde o prostou lenost. Budeš brát tohle do konce života, trochu to pomůže a uvidíme se za tři měsíce.

Každý lék má nějaký poměr risk/benefit a zrovna u antiastmatik benefit výrazně převládá: neudusíš se :-) Hledat alternativní (celostní) cestu je naprosto možné VEDLE klasické léčby.

Letos jsem snad našel vlastní alternativní cestu ze svých chronických zánětů, v mnohém ve shodě s Rudovými názory na stravu, sport, životní styl atd… ALE klasickou léčbu si troufnu vysazovat až vzápětí.

Motto: Hra na vlčí dech, gazelí nohy a Švejkova játra.
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 01.08.2012 13:18:58

>> Mikis4318, 01. 08. 2012 12:14:38

Ja to naprosto chapem a nikdy som netvrdil, ze treba zavrhovat alternativne pristupy. Sam mam vyborne skusenosti s cinskou medicinou – najma akupunkturou, na ktoru nedam dopustit. Vzdy si vsak zistim, kto ku mne prehovara, ake ma skusenosti a aj vzdelanie (akupunkturne terapie mi vykonaval lekar-internista, co sa vzdelaval aj 8 rokov v cine a stale je aktivny aj v nemocnici, aby zostal v kontakte s lekarskou praxou).

Vacsina ludi, co ma aj skoly, maju dostatok kritickeho myslenia, aby vedeli posudit, ci ich krmia hlupostami a ci informacia, ktoru maju k dispozicii, je kompletna. Staci nebyt lenivy a aktivne výhladavat a uvazovat. K tomu nepotrebujem samozvaneho mesiasa, ktory mi bude tvrdit, ze kazdy lekar je obmedzenec, pripadne diabolsky spiklenec, co komplotuje s farma firmami. To uz zavana paranojou a vyvolava silne pochybnosti o triezvom usudku. Lekari su schopni, aj menej schopni, taki co sa spoliehaju iba na potlacanie symptomov a aj taki, co vedia, co je ich korenom a ako chorobu vyliecit, pripadne ak je nevyliecitelna, ako predchadzat jej castejsim prejavom. Sme v slobodnej krajine (krajinach) a clovek si moze vybrat, k akemu lekarovi zveri svoj problem. Staci si teda aktivne nieco pozriet o tom, co nas trapi a najma sa pytat samotnych lekarov. Lekar terapiu navrhuje, nenariaduje (mimo prenosnych ci pohlavnych chorob, kde je nebezpecenstvo pre ostatnu populaciu)a pacient na nu ma pristupit, ak navrhovany postup, pripadne liek ma pre neho zmysel. Pri pochybnostiach sa da vyhladat aj ine posudenie, od ineho lekara, pripadne viacerych.

To nevylucuje aj alternativny pristup, o ktorom by vsak lekar mal vediet a ak nie je vylozene zdraviu skodlivy, skoro nikdy nenamieta (maximalne povie, ze pochybuje v jeho uspech). Ak je lekar jesita, mozno bude namietat, ale od takeho sa da odist. Inteligentny clovek ma mat vlastny usudok a kazdu informaciu by si mal preverit, ak ju povazuje za zasadnu.

Ziaden rozumny lekar nepovie, ze sa nemate stravovat zdravo a ziaden si nebude trhat vlasy, ak jeho pacient nahodou vyzdravie aj za pomoci alternativneho pristupu. Ti rozumnejsi sa o to zacnu viac zaujimat a nastuduju si to. Ak to nebolo iba dielom nahody, urcite to zavedu aj do praxe.

Osobne negativne skusenosti s lekarom/lekarmi by clovek nemal generalizaovat na cele povolanie. Je to obmedzenost toho cloveka, ze sa chcel stat opakovane obetou vlastnej lenivosti, pripadne jeho neschopnost akceptovat a priznat si vlastnu chybu a hlada vinnika vzdy inde.

avatar

Sloviensko

rudo muž 01.08.2012 20:01:59

>> Mato, 01. 08. 2012 09:43:02

strategia zastrasovania a totalitarnej cenzury je ti srdcu blizka, ze ano ?

internetove forum je na otvorene diskusie kde si kazdy moze povedat absolutne co chce, tak sa daj po slovensky povedane vypchat.

diskusie na fore sa nepovazuju za lekarske rady, ak chce niekto radu od cloveka co ma na to papiere tak ide do ordinacie, ak tomu neveris tak si to niekde zisti, ty truhlik. Ludia sa na fore pytaju prave preto ze s lekarmi nepochodili a chcu sa dozvediet prave to co sa od lekraov dozvediet nemozu

Keby som mal oficialne lekarske vzdelanie, tak by som nemohol o zdravi pisat pravdu ale musel by som klamat v ramci profesie a nariadenych zhora postupov a diagnoz.

Ocuvaj ty truhlik, ked sme kedysi vsetci museli robit skusky z marxizmu, a vsetkcych marxistickych predmetov, tak sme vsetci sa naucili co treba odpovedart ale takmer kazdy z nas vedel ze je to nezmysel a myslel si o tom svoje

Ked studuje lekar, farmaceut, vyzivar… tak ich trapia v skole tak dlho az sa v tom stratia a prestanu chapat ako to naozaj je a nakoniec tym blbinam uveria a len ked v skole profesori presvedceni ze studentik je uz oblbnuty, tak maju titul a dalej pri vzdelavani a atestaciach ho maju pod kontrolou.

To ze po rokoch praxe su lekari co zistia ze tak to predsa so zdravym nefunguje a zacnu rozmyslat a zacnu si robit svoje sledovania a zacnu citat co je k dispozicii na nete a niektori zacnu naozaj liecit tajne v ordinaciach pouzivajuc skutocne vedomosti alebo iny sa vzdaju svojej lekarskej licencie a idu otvorene za pravdou… a su lekari co sli tvrdo proti systemu a spisali knihy – tych system zavrel do basy na dozivotie, alebo sa im stala taka „nehoda“

Mato je koniec tvojho oblubeneho systemu kde vladnu podvody a clovek nesmie pravdu poznat, spamataj sa , ten system nezachranis

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 01.08.2012 20:32:52

Nenašly by se konkrétní příklady běžců, kteří se po změně jídelníčku dlouhodobě plně zbavili předchozích zdravotních problémů (řekněme astmatu či třeba jen chronické rýmy)?

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 01.08.2012 22:05:28

>> kanovsky, 01. 08. 2012 20:32:52

Jak už jsem psal výše, jednoznačně se mi podařilo úpravou stravy dlouhodobě snížit potřebnou dávku léku na astma. Vyloučil jsem bílé cukry, částečně bílou mouku a snad i bílé tuky. Během necelého půl roku byly z potřebných čtyřech vdechů Symbicordu pouhé dva, v lepších dnech i jeden. Berodual pro akutní potíže potřebuji tak dvakrát do měsíce, dříve to bylo obden. To vše při poměrně vysoké kilometráži, viz můj profil.Žádné jiné výraznější změny životního stylu v té době jsem nezaznamenal. Netroufám si zobecňovat, jedná se pouze o mou osobní zkušenost.

Motto: ...kam až?
avatar

Brno

Celkem 19190 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:32:28 (2008)
maraton: 3:23:45 (2008)

Pavel S. muž 01.08.2012 22:33:38

>> rudo, 01. 08. 2012 20:01:59

Ked studuje lekar, farmaceut, vyzivar… tak ich trapia v skole tak dlho az sa v tom stratia a prestanu chapat ako to naozaj je a nakoniec tym blbinam uveria…

Rudo, děkuji, že mi konečně někdo vysvětlil, na jakých principech a s jakými cíli funguje vzdělávání lékařů. Fakt to v obecné rovině pro všechny vzdělávající a vzdělávané myslíš vážně? A dá se tvoje teorie aplikovat i na jiné obory?

No, raději se preventivně „idem vypchať“, ale sám, kdo ví, co případného preparátora učili ve škole… ;-)

avatar

Praha-Kunratice

Celkem 11110,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:07 (2012)
půlmaraton: 1:48:22 (2012)
maraton: 3:53:36 (2012)

HaGa žena 01.08.2012 22:36:53

>> kanovsky, 01. 08. 2012 20:32:52

Jsem na tom podobně jako Dav. Od března jsem na minimum omezila výrobky z bílé pšeničné mouky, bílého cukru a kravského mléka (kromě tvarohu a kvalitních tvrdých sýrů). Vymizelo dlouhodobé zahlenění, alergická vyrážka, na jaře jsem ani jednou nemusela použít oproti jiným letům antihistaminika v době kvetení stromů.

Nebudu podrobně popisovat další změny jídelníčku, jen namátkou – zvýšila jsem (velmi zásadně) příjem různých ořechů, zeleniny (syrové i tepelně upravené), živočišných bílkovin (ryby, hovězí, libové vepřové). Vůbec žádné uzeniny, jen občas kvalitní šunka. Zařadila jsem quinou omezila brambory.

Kromě vymizení výše zmíněných obtíží šla váha dolů o více než pět kilo, tuk se snížil ze 17% na 10%.

Motto: ...let the river flow...
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 01.08.2012 23:22:10

>> HaGa, 01. 08. 2012 22:36:53

Super zpráva. Zahlenění bych se též rád zbavil, stálé posmrkávání mi při závodech bere dost sil, a pocity dávení, které se k tomu navíc objevily při závodech při vedrech, můj výkon nepochybně zhoršují. Mléko (přesněji kakao) a pečivo ale miluji, mým nejoblíbenějším jídlem je chléb nebo kaiserka s máslem, medem a kakaem. Problém také je, že jsem různými sladkostmi, buchtami apod. zásobován i svými příbuznými, i když si toho dost kupuji i sám. Pořád si říkám, že jinak žiji zdravě, nekouřím, nepiji alkohol ani kafe, sportuji apod., takže by se snad mohl nezdravý jídelníček vykompenzovat, ale asi aspoň něco málo budu muset udělat. Asi ale nebudu schopen se toho zbavit úplně, pro začátek bude úspěch, když něco aspoň některé dny omezím či vynechám. Přitom se ale nesmím dostat do stresů, protože v něm sním (a před tím koupím) megadávky nezdravých věcí, a celkově se navíc cítívám špatně, a běhávám v takové dny i pár dnů a týdnů po nich ještě hůře … Hlavně ale musím vidět, že to opravdu má smysl, abych se „netrápil“ omezováním jezení toho, co mi chutná, bez toho, že bych viděl nějaké potenciální pozitivní důsledky.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Praha, Ďábličák

Celkem 19097 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:55 (2009)
půlmaraton: 1:20:36 (2010)
maraton: 2:56:52 (2009)

dvorka muž 01.08.2012 23:32:32

>> Bacuri.wz.cz, 20. 07. 2012 19:16:22

Podle mého názoru neexistuje jednoduchý návod ani lék, který by fungoval pro všechny nemocné. Každý si musí najít svou cestu, která se bude pravděpodobně skládat z mnoha drobných věcí, jež pro konkrétní variantu onemocnění zafungují. Také si myslím, že astma (a na něj navazující onemocnění) nelze vyléčit. Dobrá zpráva ale je (a proto jsem se tenhle příspěvek rozhodl napsat), že lze významně potlačit jeho projevy. A to až do té míry, že pokud se to podaří, je možné fungovat v podstatě jako zdravý člověk.

U mě se projevil atopický exem asi ve třech měsících, prošel jsem si jeho kojeneckým a dětským stadiem. K němu se připojila alergie a následně astma (pravidelné hospitalizace v zimních měsících, astmatické záchvaty), které se naštěstí plně nerozvinulo. Astmatici se obvykle věnují vodním sportům (jako plavání), ale vzhledem k exemu se ze mě stal veslař. Od 3 měsíců jsem byl v péči lékařů resp. alergologů. Prošel jsem si standardní léčbou osmdesátých let (s trvale užívanými léky a nežádoucími účinky, které už dnešní léky naštěstí nemají). Svou kariéru astmatika jsem zakončil získáním modré knížky :-)

Někdy kolem sedmnácti let jsem se rozhodl pro změnu. Kombinace mladické nerozvážnosti, štěstí, změny životního stylu, postupné změny prostředí, pravidelného sportovaní, ale hlavně úplného vysazení léků mě dostala do stavu, kdy najaře v průběhu 2–3 týdnů v případě obtíží jednorázově užívám volně prodejná antihistaminika. Zbytek roku jsem úplně bez obtíží, neužívám žádné léky a obvodního lékaře navštívím průměrně jednou za dva roky. Ekzem zmizel úplně, stavy dušnosti taktéž. Nedělám si ale iluze, že za dvacet let resp. v případě, že bych se vrátil k původním stylu, se astma se všemi průvodními projevy vrátí v plné síle.

Co se týče sportování, kromě obecně známých zásad platících pro astmatiky týkajících se především prostředí, je důležitá pravidelnost, postupné a opatrné navyšování zátěže, ale hlavně naslouchání vlastnímu tělu (neběhám s hudbou, nepoužívám sporttester a většinu tréninků řídím časem, nikoli tepovkou a vzdáleností).

A ještě poslední důležitá věc – astma je psychosomatická záležitost, takže bez toho správného životního partnera, optimismu a dobrého zázemí jde zlepšení ztuha. Hodně štěstí!

Motto: Nike Lunaracer '08/Nike Vomero 2/Mizuno WaveRider 13/Newton Sir Isaac ~ tryskáče/výlety/pás/zábava
avatar

Praha

Celkem 1058 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:41 (2012)

JuroR muž 02.08.2012 01:34:20

>> rudo, 01. 08. 2012 20:01:59

Vzdělání by ti zejména zabránilo napsat, že máš pravdu. Vzdělaný člověk, na rozdíl od zaslepeného fanatika či paranoika ví, že pravda je něco neurčitého na konci nekonečně dlouhé cesty hledání.

avatar

Praha-Kunratice

Celkem 11110,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:07 (2012)
půlmaraton: 1:48:22 (2012)
maraton: 3:53:36 (2012)

HaGa žena 02.08.2012 08:33:17

>> kanovsky, 01. 08. 2012 23:22:10

Zkus si koupit sojové mléko s kalciem (prodávají ho u nás např. v DM drogérii), uvař z něj kakao (neinstantní, normální klasické bez přísad) a oslaď třtinovým cukrem/medem/ja­vorovým sirupem. Je to sice pracnější, mně docela chutná. Pečivo hledej takové, kde je kombinace žitné a pšeničné mouky, nebo třeba chleba ze špaldové mouky. Samotný žitný chléb často lidem moc nechutná. Bílou mouku v našich podmínkách úplně vynechat lze dost obtížně, ale omezení třeba na padesát procent je znát, pokud by zahlenění způsobovala citlivost na lepek.

Motto: ...let the river flow...
avatar

Sloviensko

rudo muž 02.08.2012 08:41:42

pre tych co sa nedaju popliest zastrasit ci odradit odporucam stranku CUREZONE

v podstate sa svetova internetova komunita ludi, ktorych spojuje zakladna myslienka : clovek si je sam zodpovedny za svoje zdravie a nemoze ocakavat od ziadnej profesie aby mu to zdravie zachranovala ci navratila ale musi si pomoct sam a neustale si ho strazit…

tak tato komunita hoci je poskladana z mnoho rozdielnych a casto v niecom uplne protochodnych smerov, sa jednoznacne zhoduje v tom ze stranka CUREZONE je najlepsi zdroj zakladnych info o tom ako sa nparavit zdravie a zbavit sa diagnoz velmi ucinnymi procedurami ktore su k dispozicii uplne zadarmo a su jednoducho preveditilne doma.

snad najlepsie je zacat a pocohopit proceduru na cistenie pecenie a zlcnika – ludovo na vyplavenie zlcovych kamenov a uvolbnenie zlcovodov

najde sa pod skratkou LGB Flush (Liver – Gall Bladder)

pecen je samozrejme najdolezitejsi organ o ktory sa treba starat a stav pecene rozhoduje aj o IS a jeho nastaveni a teda aj o alergiach rozneho druhu.

Ja som tu proceduru spravil s velkym uspechom a rovnako to komentuje kazdy clovek co to na sebe skusi, odhadujem ze to kazdy rok uspesne absolvuje viac ako milion ludi.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 02.08.2012 08:51:20

>> rudo, 01. 08. 2012 20:01:59

Nikto Ta nezastrasuje, iba ludom na tomto fore davam do perspektivy, ze Tvoje nazory su iba Tvojimi nazormi a casto ich nemas nicim relevantnym podlozene. Velmi rad zovseobecnujes, a kto mal tu cest, tak vie ze Ta musi brat nie so stipkou soli, ale s celou hrudou pochynosti. Staci si overit niektore Tvoje „udaje“ v inych vlaknach. Casto v nich vyznies prave ako ten vsadebol, vsetkovedel Truhlik, ktorym ma castujes.

Mna marxizmus-leninizmus nikto neskusal (vdaka bohu), to sa skor pozri do vlastneho indexu. Ak Ta v detstve moc klamali, tak si to neventiluj tu… Vacsina zdravotnych profesionalov uprimne ludom chce pomoct. Ak mas inu skusenost, tak mi Ta je luto, ale negeneralizuj. Tvoj problem, ze si si nenasiel ineho lekara.

Astma moze byt sposobena okrem stravy aj zivotnym prostredim, dlhodobou prepracovanostou a stresom, zanedbanim/precho­denim beznych chorob, ako je nadcha, bronchitida, chripka, atd. Tieto specificke priklady, ktorych vyber rozhodne nepresahuje ani 1/10 pricin astmy (nie spustace, ale priciny), boli konkretne priklady korena ochorenia mojho otca. Cely zivot nemal jeden alergicky problem, ani astmu. Po 40ke sa vrhol na pracu a konecne mohol robit na svojom a nieco dokazat, kedze za komunizmu, ako neziaduca osoba, nemal sancu. Nasledovala dekada 14–16 hodinovych pracovnych zatahov 6–7 dni v tyzdni. Napriek tomu, ze sa vzdy zdravo stravoval a stale sportoval (byvaly vrcholovy plavec, ktory po 14 rocnej anabaze fajcenia zacal po 30ke behat maratony), nepil a po skonceni fajcenia dym obchadzal na kilometer, tak sa mu zacali prejaovat alergie, ekzemy, lupus, nosne polypy a co ja viem co este. Prechodil asi tri chripky behom dvoch rokov a jednu bronchitidu dva roky na to. Potom mu diagnostikovali po zlom zachvate v 50ke astmu.

Vynechal mliecne vyrobky na rok = nepomohlo. Obmedzil obilniny, soju, triesloviny, orechy = nepomohlo. Prestal pracovat od rana do neskorej noci a pridal par kilometrov navyse behania = zazracne to zabralo. Sezonne musi brat obcas lieky, ak su alergie zle, ale uplne sa oslobodil od steroidnych liekov, kvapiek a az na vynimocne zachvaty, aj inhalatorov.

Opakujem, stravuje sa velmi zdravo – zdravsie nez ja a to si ja davam sakra pozor, co do seba vlozim. Na jednu vec vsak prisaha – mlady zeleny jacmen, ktoreho uzivanie si nevie vynachvalit. Vsetky ekzemy z vody (vyhodili sa mu po prestahovani sa z Bratislavy, kde je vyborna voda, do ineho mesta, kde je dost hnusna voda) sa mu zmiernia, ale pokial dlhodobejsie neodide z mesta, kde pracuje, nikdy uplne nevymiznu. To iste s astmou – to mesto ho nici svojim smogom a castymi inverziami, najma v neskoru jesen.

A bac ho! Aj lekari mu potvrdili, ze je to sposobene vycerpanim organizmu a vplyvom nevhodneho prostredia, na kt. nebol zvyknuty. Darmo by si mu chcel upravit jedalnicek, ked problem jasne tkvie v niecom inom…

avatar

Brno

Celkem 3895 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:28 (2011)
půlmaraton: 1:42:59 (2011)
maraton: 3:33:36 (2011)

Ovečka žena 02.08.2012 09:23:30

>> Mato, 02. 08. 2012 08:51:20

Na tom mladým ječmenu asi něco opravdu bude. Znám víc lidí, co ho užívají a taktéž si ho nemohou vynachválit…

Motto: Si es verdad que soy poeta por la gracia de Dios -o del demonio-, también lo es que lo soy por la gracia de la técnica y del esfuerzo...
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 02.08.2012 10:06:49

>> rudo, 01. 08. 2012 20:01:59

Mato je koniec tvojho oblubeneho systemu kde vladnu podvody a clovek nesmie pravdu poznat, spamataj sa , ten system nezachranis

WTF? O com to prosim Ta tocis? Aky system? Odkial vies coho som sucastou (nemam povedomie, ze by som bol) a najma, co oblubujem? Mas deziluzie, pocity uzkosti, prenasledovania? S tym Ti tu asi nepomozeme…

Takze stacilo, dobre?

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 02.08.2012 10:14:30

>> Ovečka, 02. 08. 2012 09:23:30

Skusil som to aj ja. Spociatku som nebadal ziadne rozdiely, snad s vynimkou este castejsej velkej potreby, pritom s pravidelnostou som nikdy nemal problem, kedze jem dost vlakniny a naviac casto beham. Asi po mesiaci sa moje problemy s pohybovym aparatom zacali lepsit. Nebolo to nahle, ale badatelne. Spolu s liecbou od lekara, rehabilitacnymi cviceniami a mojim presvedcenim, ze to pomoze (to je asi hlavne pri akejkolvek liecbe – to pszchicke nastavenie), som sa z toho dostal. Zeleny jacmen teraz nasadzujem na precistenie dvakrat rocne.

Mimochodom, predstavil som ho ortopedovi, co ma mal na starosti a vobec sa na mna krivo nepozeral. Sam je bezec a skusil ho – od vtedy ho pouziva a pacientom, com maju zaujem, aj odporuci. Nic z toho nema, nie je dilerom, ani na vyplatnej paske za predaj kusov. Skratka normalny, dobry lekar, ktory si vykonava svoje povolanie a poslanie. Tak ako 95% lekarov, s ktorymi som sa v zivote stretol.

avatar

Lysá nad Labem

Celkem 2843 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:26 (2011)
půlmaraton: 1:35:39 (2012)
maraton: 3:35:39 (2012)

Mikis4318 muž 02.08.2012 17:23:15

>> Mato, 01. 08. 2012 13:18:58

Nemyslel jsem svým příspěvkem, že zavrhuješ alternativní medicínu. Za generalizaci o lékařích se omlouvám, nemám čas psát všude doplňovat „někteří“, „většinou“, „mám pocit“. A zapomněl jsem zdůraznit, že to dělají s dobrými úmysly. A dodatek o tom, že to je můj názor a že to nemá nikdo brát jako rady. Ale to by pak byl každý komentář na dvě stránky :-) Nedávno mi překvapivě jeden gastroenterolog, kterého jsem považoval za těžkého konzervativce, řekl „Kdejaký receptor sofistikovaně blokujeme na molekulární úrovni, ale Crohna jsme pořád nezkrotili, něco podstatného nám asi uniká.“

Maťo, je fajn, když s Rudom molemizuješ věcně, ale argumenty o nedůvěryhodnosti člověka myslím, že nepotřebuješ.

>> rudo, 02. 08. 2012 08:41:42

S farmaceutickými firmami, „systémem“ si ti dovolím zásadně oponovat, že není možné dlouholeté spiknutí statisíců lidí. Prostě to organizačně nejde. Každý v systému jednoduše sleduje své zájmy, často s dobrými úmysly, a přesto jsou výsledkem špatné jevy (korupce, překroucené výsledky výzkumu, nedostupnost léků ve třetí světě, neuvěřitelně pomalé uplatnění nových objevů do praxe, přenášení překonaných teorií některými profesory na mladé lidi). Výsledný pokrok ale považuju za jednoznačně pozitivní. Léčba a léky prostě jsou čím dál lepší.

Není žádný ústřední padouch bez tváře hladící kocoura. Možná mě přesvědčíš, že to je Maťo, jistý si nejsem :-)

Rudo, fakt je škoda, že své často velmi užitečné podněty prezentuješ dogmaticky a zklouzáváš k osobním útokům.

Přihodím teď vlastní zkušenost, taky tam je astma, abych nebyl úplně offtopic:

V devatenácti letech se mi rozjely brutální záněty střev, moje stolice vypadala ako kečup, zhubl jsem ze 70 na 60 kilo, po roce beznadějného turné po lékařích diagnóza ulcerozní kolitida, maximální dávky kortikoidů, problémy pořád. Ve vrcholící pylové sezoně jsem navíc astmatický záchvat (první a poslední v životě, naštěstí). Měl jsem naplánovaný čundr v Rumunsku. Jel jsem tam s ideou, že klidně zdechnu, byl jsem na dně. Čtyři dny to byl běs jako předtím, pátý den jako když utne. Nic. Úplně zdravý. Pak návrat do civilizace a během pár měsíců zpátky v civilizaci návrat k potížím, během následujících deseti letech marné pokusy toto zopakovat.

Příčíny? Jídlo? Ne. Měl jsem s sebou samé konzervy, tatranky, polévky v prášku. Slivovici. Lepek (později mi našli alergii na něj a nyní je mi bez něj dobře) jsem měl v batohu kam se podíváš. Voda? Mnhokrát jsem se do hor vrátil a uzdravení se neopakovalo, takže ne. Vzduch? Totéž co voda, nepodařilo se zopakovat. Námaha? Taky ne. Rovněž to nebylo poprvé ani naposled, co jsem si tak máknul. Psychika? Ne. Tehdy jsem byl psychicky na dně. Naopak nemoc se rozvinula během předcházejícího období, kdy jsem vedl veselý studentský život.

Prostě nevím.

Fuj, to je dlouhý příspěvek :-)

Motto: Hra na vlčí dech, gazelí nohy a Švejkova játra.
avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 02.08.2012 17:25:16

„To ze po rokoch praxe su lekari co zistia ze tak to predsa so zdravym nefunguje a zacnu rozmyslat a zacnu si robit svoje sledovania a zacnu citat co je k dispozicii na nete a niektori zacnu naozaj liecit tajne v ordinaciach pouzivajuc skutocne vedomosti alebo iny sa vzdaju svojej lekarskej licencie a idu otvorene za pravdou… a su lekari co sli tvrdo proti systemu a spisali knihy – tych system zavrel do basy na dozivotie, alebo sa im stala taka „nehoda““

Rudo stále až po uši vězí v totalitě a nevšiml si, že každý může už beztrestně říkat i publikovat cokoli bez jakýchkoli následků. Největší problém je se v té záplavě „zaručeně nejlepších a jedině pravých“ receptů na trvalé zdraví a nesmrtelnost vyznat. A to vyžaduje značné úsilí každého jedince. Proto tolik zmatených, či mentálně líných lidí je ochotno naslouchat různým pseuoautoritám, které nabízejí velmi sugestivně instantní řešení problémů všeho druhu. Ať už jsou to kouzelné pilulky renomovaných firem (někdy mohou pomoci, ale často jsou spíš jen fetiš), nebo třeba paleodieta. Hledat opravdové autority, hodnotit všechny ty zázračné metody ve vztahu k vlastní osobě, jo, to je dřina.

Mimochodem, postupem času jsem se zjistila, že na řadu diagnoz je lepší homeopatie, než klasické medicína, tak jsem si udělala několik kurzů – pro Ruda – zcela legálně a teď ve své lékárně prodávám- opět zcela legálně- homeopatika. Vše provozuji zcela veřejné a v souladu se zákony této země. Jaké tajná vědění ti ubozí lékaři používají ve svých podzemních ordinacích? Pro co riskují své životy?

avatar

Čeložnice

Celkem 6183 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:31 (2013)
půlmaraton: 1:24:40 (2013)
maraton: 3:00:58 (2013)

MRAZÍK muž 02.08.2012 17:44:42

>> Mary, 02. 08. 2012 17:25:16

Prodáváš homeopatika,takže vyděláváš na lidské hlouposti,home­opatika sou uplně k ničemu.

Motto: Nad nikoho se nepovyšuj, ale před nikým se neponižuj
avatar

Praha

Celkem 26349 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 02.08.2012 17:59:04

>> MRAZÍK, 02. 08. 2012 17:44:42 Hele, já na homeopatika taky „nevěřím“. Ale to může být klidně moje chyba. A nedával bych to do souvislosti s něčí hloupostí. Znám řadu lidí, kterým tyto léky pomohly. A nevím proč jim pomohly. A nemám čas a chuť pátrat proč jim pomohly, když to vlastně „nejde“.

Mám osobní zkušenost s diagnozou podle „aury“ nebo jiného vyzařování, či jak to kdo nazývá. A tomu taky skoro nikdo nevěří. Protože to je ještě větší „nesmysl“.

avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 02.08.2012 18:14:52

>> MRAZÍK, 02. 08. 2012 17:44:42

Homeopatii nabízím jako alternativu, řada lidí k ní přistupuje negativně, aniž ji kdy zkusila. Nenutím ji.

Většina léků, co šla na Nově v reklamě je mnohem víc na nic, vydělám na nich větší peníz a bez práce, protože lid, hltající reklamu je vyžaduje. Nevymlouvám jim to, je to marné.

Takže tvůj argument je vedle,, jak ta jedle.

avatar

Praha

Celkem 1058 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:41 (2012)

JuroR muž 02.08.2012 18:18:10

>> EvženGe, 02. 08. 2012 17:59:04

Placebo efekt… Nic víc, nic míň. T.j. za určité situace velmi účinná metoda léčby, za jiné situace přímé ohrožení života. Míru rizika si každý musí zvážit sám.

(Skvělé čtení nejen o homeopatii: Simon Singh, Trick or Treatment)

avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 02.08.2012 18:18:48

Jo a ještě jeden poznatek z praxe. Zelený ječmen je skvělý kromě mnoha jiných věcí taky na mírnou kocovinu.

avatar

Praha

Celkem 26349 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 02.08.2012 18:39:22

>> JuroR, 02. 08. 2012 18:18:10

Ty zkušenosti mám s lidmi, kteří na placebo efekt opravdu nenaletí. Ostatně to je to léčení „jinou“ energií. Můj kamarád (bohužel již po smrti) mě dlouho léčil kde co. A vždy jsem mu říkal, že na to nevěřím. A pochybnosti jsem měl opravdu pokaždé. Účinnost taky byla tak půl na půl. Ale tohle je na delší povídání třeba v hospodě.

Mimochodem ta účinná léčba a ohrožení života. To máš třeba i acylpyrin. A to je pro řadu lidí nezpochybnitelné léčivo.

Nalezené položky: 93 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.