Behanie Brno
Akad.25 15.02.2014 14:55:23
Takže jsem tě hned poznal,myslel jsem,že jsi trochu vyšší,figuru dobrou a bylo poznat,že máš asi dost v nohou..ja jsem těsně před vzájem.proběhnutím končil tu 25,tku pod 5:00,jen jsem dnes zkoušel testovat nové Mizuno ascend8,a po tom dobrém asfaltu na té cyklostezce to jede skoro samo,ale obdiv,jak dlouhé tracky někdy běháš…já dnes s Petrem těch 25km,kamarád měl víc viz.příspěvek…a stejně jsme to chtěli jít dnes hodně pomaleji a šlo nám to nějak dobře i pár km okolo 5:00,i pod a tak jsme si to dnes užili..třeba se někdy opět potkáme či vyrazíme na společ.delší track tam do té dnešní přírody…jinak bezva den..a hezký pozdrav všem nelenošícím joggerům…>> milan, 15. 02. 2014 13:35:03
Brno
milan 15.02.2014 17:38:14
>> Akad.25, 15. 02. 2014 14:55:23
Nemám aktuálně naběháno ani zdaleka to co bych si představoval a tak tyto dlouhé běhy jsou jen pohlazení pro duši a zároveň nekonfortní pro pohybový aparát.
Brno
Petr Kaňovský 15.02.2014 18:53:18
>> jm1, 15. 02. 2014 13:48:55
Dnes jsem z toho měl pocit, že na delší běhy tak docela dispozice nemám, protože to na mě bylo už celkem dlouhé, nicméně zregeneroval jsem velmi rychle a v podvečer ještě běžel na setkání a ze setkání 5,77+2,61+0,22 km. Přesto to ale vypadá, že cca. 3h dlouhé tréninky nebudu ochoten absolvovat příliš často, a hlavně ne sám. Neumím si teď představit, jak bych měl běhat 900 km měsíčně, jak mi je doporučováno, i když kdybych to měl rozkouskované a neběhal ty rychlejší běhy, tak by to asi zvládnutelné bylo. Hlavně ale ještě nevím, jestli to chci …
Akad.25 16.02.2014 10:50:29
Tak dnes vcelku brzo ráno se svým dlouhol.kamarádem,s kterým jsem před 27lety běhal ve Zbrojovce BM-K.Hasuwater jsme po domluvě vyrazili na společ.výběh -od Kamechů-po červ.zn.-na Helenč.stud.pak dál -Ríšovu st.-dál po žl.zn.dolů na vápennou-dole vlevo a pak táhlý 1,5km kopec zpět z Helenč.stud. a zpátky přes Horákův žleb k pokřiv.borovice
- hezkých 14km v tempu 6:04min/km ,počasí optimál.terén pestrý na track výborný,i ty výživné kopečky,také jsme potkali řadu joggerů,nejen my nejsme brzo v neděli nelenošící,je nás dost..i s pozdravy…prima běh…
Akad.25 17.02.2014 14:20:06
Zdravím vš.joggery ze slun.BM- tak po víkend.delších bězích dnes něco v řádném AE pásmu či na hraně s ANP,což jsem ani neplánoval…čistě sponntáně v průběhu SB,tedy zahřívac.4km od 5:40–20–15–12/21:27min/ a pak svižněji-a dále jen svižně 10km od 4:50-přes 45–35-posl.3km –4:27–15–08– 10,tka 46:45min- TF 136,144–7,konec 150 A kde jsem to natočil–ze žabin-přes slovaňák-srbskou-nahoru okolo medlánec.kopce-a dál cik cak přes medlánec.letiště a zpět na slovaňák,nohy po těch posl.víkend.bězích dobré,dechově-kontrolovaně-dobré,pocitově-spokojennost,s rezervou ,byť to vlastně byl de facto stupň.tempov.běh a ta 10,tka v prům.okolo 4:38min? asi?? jen jsem se v průběhu SB spíš kontroloval,abych to moc nepřepískl,spíš s rezervou,což jsem si snad pohlídal…zítra asi jen rege SB+fitko ,kdyby bylo ve fitku dobré běhátko,tak bych tu 10,tečku šupl tam,ale moc mi tam ten pás nesedí!!třeba dle pobídky ostatních BM jinde? všem nelenošícím joggerům povzbuzuj.pozdrav z eteru BM
Akad.25 17.02.2014 14:30:55
P.S.na vydýchání jsem ještě 2km vyklusal na uklidněnou a vydýchání,vlastně jsem chtěl jít původně vbýběhy kopečků,ale ten včerejší track tam oklo studánek a zespodu od vapenné nahoru k ríšově stud.dlouhý kopec a nahoru od Horákova žlebu k Helenč.stud.taky kus…tak jsem dnes udělal korekturu a šel variantu něco tempového…a zkusím i s Petrem Kanovským při jeho Hamburgeru něco intervalového na osvěžení…třeba se nějak otřepu a bude mě to víc bavit…snad
Akad.25 18.02.2014 22:50:27
Pardon,ne že bych nejen na Vás ale i na své statistické skromné konstastov.z mých běžec.prožitkův BM- tedy dnes jen jakoby rege běh po podnětu P.|K. i po jeho velmi dobrého osobáku na 10,tku-a pak si jde se mnou jen tak opět jen tak zaběhat-něco kolem 5:20_5 jakoby nic já dnes 15km-79min,r.5:26 TF 141 + 1km výklus ..vše jen na poho po cyklostezce ze žabin k Anthroposu a zpět na svrateckoua zpět do žabin, jen na pohodu a jakoby pohovor při běhu o tom,jak dnes dobře zvládl svůj Hamburger…míá velké rezervy,jen si musí víc věřit,že… zdravím nelenošící joggery…
Akad.25 20.02.2014 08:12:24
Hezký pozdrav z předjarn.Brna,včera jsem se rozhodl jít do fitka ,vlastně se záměrem jít nejprve na běhátko…bavilo mě to cca.36min,kdy jsem si to zpestřil i zrychlov.od 1–3min v tempu 16km/hod tj.asi 3:45min/km s volnějším MB někde kolem 5:30,a bavil jsem se i pohledem na finále rychlobrusl.Sáblíkové na 5km…a pak kruhový trenink cca.40min nohy+paže+záda+břicho…bylo to včera fajn, zdravím aktiv.příznivce této běžec.společ.
Akad.25 21.02.2014 13:46:53
Hezký běžecký den všem z běžec.spol.-dnes jsem šel něco variabilně tempového v délce 9km po cyklostezce okolo Anthroposu tam a zpět k Jundrovu-9km- 41:40min z toho 1km zahřívací a pak již svižně dost pod 5:00min-průměr 4:39 ale při změnách stupňov.do 6km- za 4:15min/km pak 1km volněji okolo 4:45 a opět stupňov.k 8km za 4:10min/km a posl.9,tý km opět stupň. k 4.15min/km při TF u 6km-144,9km-TF156/min a pak do 12km nějak volněji okolo 5:06min/km ..byl to běh od počátku motivován dobrou dynamic.silou nohou..,dnem odpočinku před a fajn počasí,tak jsem si řekl,že půjdu něco tempovějšího,dechově-zvládl jsem to dobře,nohy-super,pocitově-s rezervou absolvov.variabilní tempáček,měl jsem z toho radost…a potkal jsem při běhu i D.Orálka po dlouhé době,sympatický běžec.pozdrav…P.S. měl jsem dnes cukání jít na hod. na běhátko jít AE běh na 60min v tempu 4:45_5:00min, ale rozhodl jiný okamžitý motiv… přeji fajn a poho den všem nelenošícím joggerům ..ať je i víkend pro mnohé tím úspěšným závodním…
Akad.25 22.02.2014 14:35:14
Zdravím,to že je dnes vcelku poho počasí,tak jsem žádné běžce nepotkal- dnes relat.poho 15km-74:20min běh přes údolí oddechu -nahoru do Žebětína a zpět dolů až ke kostelu- chtěl jsem jít ještě víc volněji,ale přesto poho AE běh prům.4:58min TF 132min, a pár 5–7km pod 5min až k 4:35,šlo to samo a nohy šly jak dle lehkého partesu,jsem zvědav kdo vše a jak dopadla ta Rohálovská 10,tka?? jinak všem přeji poho běžec.víkend
Akad.25 24.02.2014 15:10:03
Hezký slunný pozdrav z BM-po včerejším oražení jsem dnes na pohodu šel 16km za 80min pr.5:00 TF 132, zas trasu z žabin -srbská-medlánec.k.-letiště a cik a cak,zpět, dnes velmi lehce,nohy-super lehké,dechově-bezva,pocitově-jak za mlada a lehounko,prostě super lehký předjarní běh+ 1km výklus Opět povzbudivý běžec.pozdrav všem nelenošícím jogg.do běžec.éteru
Akad.25 25.02.2014 22:06:11
Dnes zase něco volnějšího před zítejšími výběhy- třeba ve Wilsonov.parku či pod Palacvk.vrchem – takže dnes jen volně 12km po cyklostezce okolo Anthroposu a zpět do žabin pr.5:19min/km TF 132 jen takové lehčí protáhnutí,pocitově -na rege pohodu..zdravím naši běžec.nelenošící společ.
Akad.25 27.02.2014 08:13:07
Pozdrav od BM nelenošíc.běžce- tak včera dop.lehký klus 4km+ rozcvič.+4×100m RR + 4×100m sviž.do kopce s MK ,výklus 2km a odpol.namotivován posled.příspěvkem od Milana jsem šel odpol. do fitka na běhátko na 12km běh resp. simulovaný interval.trenink-a to 4×1km v temp.4:10–05–00–3:50 s MB cca.2min + 3×800m s MB 80vteřin + 2×500m MB 70vt. R: 3:45min/km bylo to tedy dost náročné,pocitově jako dost kvalitní trenink,nohy-super.dechově-dobře zvládnutelné,pocitově-s rezervou,spokojennost,na dráze bych to dal taky, i rychleji-příště,jelikož se blíží nějaký můj start..někdy v březnu už. a pak jsem si dal opět 60min kruhový trenink břicho,záda +14serií dolní končetiny…zdravím všechny nelenošící joggery…
Akad.25 27.02.2014 14:40:29
Zdravím naši běžec.společ.opět svůj pravidelný běžec.příspěvek z BM-po včerejším zpestřeném treninku jsem jako 4,–tý běžecký den musel trochu něco volnějšího,tak lehounko po cyklostezce od Anthroposu do jundrova a zpět lehkých 12,km v temp.5:16min/km TF 120–3,vyzkoušel jsem si nové silnič.Mizuno Rider17, a jsem s nimi skutečně spokojen, a nejen s nimi,dobil jsem si endorfi.batérečky a nožky šly tak lehce,že bych dnes mohl jít i něco závodního,jak jsem se dobře cítil..bezva,přeji hezký nejen běžecký den všem..
Akad.25 28.02.2014 20:10:50
Zdravím běžec.společ.dnes bylo volno,ale nějak mi ten den volna neseděl,ale zítra bych rád něco výběhu kopců v oboře Holedná,tak abych si to rád nějak do bře užil a měl pocit,že to chci a potřebuji to do blízkého výhledu,že bych už vyběhl,myšleno nějaký svůj veteránský cross či něco z BBP myslel jsem třeba Lužánky nebo Modřice…ať to už nějak dopadne,ať se do toho nějak vcítím a nevadí mi,že mě ti lepší prostě ..šmiknou a jen se proběhnu a uvolním se … aby mě to běhání prostě pořád bavilo i s těmi mladšími i lepšími..jen tak jsem asi trochu blázen a moc to prožívám…půjdu do toho…hlavně zdraví a chuť běhat…takže zdar nelenošícím joggerům..
Akad.25 28.02.2014 20:10:51
Zdravím běžec.společ.dnes bylo volno,ale nějak mi ten den volna neseděl,ale zítra bych rád něco výběhu kopců v oboře Holedná,tak abych si to rád nějak do bře užil a měl pocit,že to chci a potřebuji to do blízkého výhledu,že bych už vyběhl,myšleno nějaký svůj veteránský cross či něco z BBP myslel jsem třeba Lužánky nebo Modřice…ať to už nějak dopadne,ať se do toho nějak vcítím a nevadí mi,že mě ti lepší prostě ..šmiknou a jen se proběhnu a uvolním se … aby mě to běhání prostě pořád bavilo i s těmi mladšími i lepšími..jen tak jsem asi trochu blázen a moc to prožívám…půjdu do toho…hlavně zdraví a chuť běhat…takže zdar nelenošícím joggerům..
Akad.25 02.03.2014 14:59:59
Tak dnes už jsem musel…tedy moc mě to táhlo ven do
slun.brněn.přírody,ano dnes po včerej.zdarvot.pauzírování jsem šel
ty avizované kopečky- různě něco po silnici,a hlavně v lese tedy
v oboře Holedná vše cca.16× 150–250m s MB
celkem 15km v T:5:18min ,kdy jsem se posl.3km chtěl trochu uvolnit končetiny
a lépe vydýchat tak po natonovaných nohou to šlo samo při 4:18–20min/km a
to jsem se přidal a doběhl v oboře mě neznámého ml.joggera s kterým
jsem ty posl.km sparingoval…bylo to dne s fajn,dal jsem si do těla
dost,některé výběhy spíš rychl.tempově,důrazně
technicky,nohy-bezva,dechově -řádná ventilace,pocitově-super,cítím se
fajn…to i ostat.pozit.emoces běhání přeji všem z naší
běžec.společ.a té nelenošící…zítra spíš něco AE
delšího,volněji
Akad.25 03.03.2014 13:44:43
První povíkend.běžec.pozdrav z BM-ano po včerej.výbězích kopečků jsem prvně chtěl jít jen AE běh,opět jsem dle momentál.pocitové situace udělal změnu a šel spíš tempový běh..celkem 14,5km-69 min,kdy první 4km zahřívací za 21:15min a pak již jen pod 5:00min resp.od 4:45-přes 4:30 a posl.3km 4:20–18–06min/km konec TF 153_6/min+ výklus 1km ta tempová 10,tka byla nějak 4:35min/km absolvované okolo medlánec.letiště,mírně zvlněný profil,nohy dnes-lehké a výborně natonované,dechově-dobře s rezervou,pocitově-bezva a kontrolovaně,lehčeji s rezervou.Začínám se cítit trenink.f.lépe a lépe,musím zítra něco rege+RRovinky, a pak něco interval.km okolo 3:45–40,ať mi na to závod.tempo lépe tělo zvykne, hezký nejen běžec.den všem nelenošícím joggerům z BM
Akad.25 03.03.2014 15:32:16
P.S. jen dodatek k interpretaci mého dalšího treninku resp.plán interval.úseků až po dni regenerač.běhu s lehkými RRovinkami,ať nejsem pro smích,ale jen zdvořilé upřesnění,byť ten dnešní běh byl zas sice o něco intenziv.resp.rychlejší než min.týden,ale dnes více opatrně a kontrolov.ať to moc nehrotím a nepotím krev,a kdybach to šel po cyklostezce,tak to byl asi větší mazec..všeho do času,zítra regenerace a ve ST asi úseky v Lužánec.parku,tam jsem zvyklý..změř.úseky cca.400–500–650m vhodná část i pro MB..uvidím a nebo stadion,jak bude čas a chuť…
Akad.25 04.03.2014 14:41:08
Zdravím jogg.z BM- dnes takový lehký SB 10km po cyklostezce okolo Anthroposu a tak zpět do žabin R:5:10min/km rozcvič.+ 10×100RR s MCH a výklus 1,5km lehounko a jen tak na rozhýbání a uvolnění po včerej.tempáčku,nohy dobré,celkově na pohodu a koho jsem za Anthroposem nepotkal ml.studenta čes.špičk.vytrvalce J.Homoláče,tak jsedm s ním dal chvíli řeč a nechal pozdrav pro jeho trenéra J.Seq.a popřál mu hodně zdraví a sport.úspěchů,když měl nyní zranění a tak i pozdrav pro celou běžec.společ.
Akad.25 05.03.2014 21:28:42
Zdravím naši běžeckou společ. i svým potřebným statistic.příspěvk. tedy že dnes jsem se cítil opravdu jen na lehký klus cca.6km a trochu strecinngu,fakt to dnes nevypadalo na nic většího než jserm to dnes cítil.o.k. dnes to nebylo pocitově to ono,tak změna a pro zítřek nějaká změna..půjdu s přítelkyní do fitka,něco běžec.pro zahřátí…dám a povedu paní k lepší pohodě a přitom si dám něco na natonování nohou pro posílení dynamic.síly končetin+ kruhový trenink pohodové běhání na pásu.....ale není to ono,ale příprava pro páteč.interval.trenink.ale u na tvrdo,snad to zítřejším lehčím fitku bude více poho ne dnes…přeji všem nelenošícím jogger.poho a fajn běžecké chvíle..
Brno
Petr Kaňovský 05.03.2014 21:56:01
>> Akad.25, 05. 03. 2014 21:28:42
Sobotní Modřice tedy nepoběžíš, když píšeš o pátečním intervalovém tréninku?
Akad.25 06.03.2014 05:27:55
Zdravím Petře,mrzí mě,úplně jsem na ty Modřice pozapomněl v tom nynějším nejen pracovním shonu,stress.adrenalinu a snaze trošku kvalitněji trenovat a chtít jít už konečně závodit a jinak se odreagovat,omlouvám se,že jsem to onehdá vypustil do eteru…pokud bych se včas zaregistroval tak i tou vzdáleností a znalostí terenu bych šel ty Lužánky…jen tak naostro z treninku,ať se jinak testem otřepu a budu mít větší chuť častěji závodit.. Přeji poho a nejen běžecké dny všem z běžecké společ…
Brno
Petr Kaňovský 06.03.2014 07:11:46
>> Akad.25, 06. 03. 2014 05:27:55
Na Modřice se ale registrovat nemusíš, na ty stačí přijít v sobotu ráno, běží se po silnicích a chodnících a zvlnění profilu není příliš velké. Propozice jsou s dalšími informacemi o Poháru: zde
Akad.25 06.03.2014 15:01:33
Ahpj Peťo,díky za tvou informaci…myslel jsem s registrací u Běhu Lužánkami.. to mi s tím pomůže kamarád od Mizuna,není co řešit jen o víkendu musím řešit jinou neodkladnou trala sportov.věc.týmových dvojic a nemohu se vyhnout…musím se k tomu už dokopat,nevím třeba jen zkušebně i tu Myslivnu??? bez ohledu na výsledek a ambice ..svoje,jen tak ať to rozjedu..a pak ty Lužánky a příp.dle pocitů a chuti něco dalšího..jsem magor,chci být víc a lépe připraven, a nedal jsem tomu to vše ,jak jsem dělal v mládí, a tím jsem trochu magor…promiň,…snad se tím nějak odpoutám a budu to vše brat jinak a ne tak soutěživě a ambiciozně,to je chyba… ahoj ty a ostatní nelenošící.. P.S. dnes to fitko- tzn.3km lehký běh + kruhový trenink na vše + nohy, super a bezva dnešní pocit… zdravím stejné blázna ,jak jsem já…
Akad.25 09.03.2014 12:56:08
Zdravím naši běžec.společ.ze slun.BM- opět skromná statistika o svém emocionel.pozitiv.běhu,kdy jsem se opět až při zahřívání po započetí běhu rozhodl,že dám dnes intenzivnější stupň.tempáček…celkem 12km z toho 4km lehce zahřívacích..k 5:00-a těsně pod + 8km v Prům.4:29min/km kdy jsem posl.5k šel takto..4:22–15–07–02–3.52min/km při TF konec 163–6/min + 1 km výklus Byla to náhrada za intervaly,tak jsem dnes nešel již tak kontrolovaně,opatrně,ale razantněji a bez obav,že chcípnu před koncem,dyť bylo dnes tak hezky,uvolněn,a mám něco naběhané,tak už žádné opičky,že to nemohu,nemám natrenováno či pod.ano,je to lepší než před rokem i než na podzim..i to fitko a větší naběhaná kilometráž je poznat,ještě trochu nějak lehtat AN pásmo a bude to v poho.....zdravím všechny nelenošící joggery Blahopřeji za osobák P.Kanovskému i výkon Milana i ost.,kteří těd o víkendu byli na trati…super
Skritek Hugo 09.03.2014 13:52:13
>> Akad.25, 09. 03. 2014 12:56:08
Vyraz uz nekam na zavod, davas tomu hodne a urcite bys sam sebe skvele prekvapil! Nabehano i hodne kvalitne mas!
Minimalne si zkus dat metu – 10km ci 1/2 maraton v Brne a tim se donutis i nejakym dalsim testovacim zavodum. Beha ti to dobre, skoda to nezkusit.
Akad.25 09.03.2014 20:50:27
>> skritek Hugo, 09. 03. 2014 13:52:13 Hdezký večer,děkuji za podporu…vím,že mi to říkalo více i mých dobrých běžec.kamarádů ,ať to jdu zkusit,mrzí mě ,že mi po loňském výkonnst.i emocionel.fiasku ,jak v Jedovnici i v Jehnicích vzalo tu chuť závodit…tak jsem dal rok něco dál a víc treninkového,ať vím,že jsem tomu dal víc a mohu vyrazit,ale stejně jsem se vyhýbal těm potřebným intrevalov.treninkům,které mě mohou při stavu vytrvalost.úrovně a celkov.kondice fakt třeba dostat do lepší,jakoby pozice,že vím na co mám a co mohu zkusit,a ty tempové SB či stupň .tempáčky jsou jen náhražka,já byl zvyklý,že jdu cca.4–6 týdnů pravidel.interval.trenink.min.1×týdně a ostatní..pak ,ale dnes jsem stařec,ktarý jen brblá a nevěří si,ale vím,že to asi půjde..někde a od něčeho se odrazit,ano..mám letos určitý cíl,ví jej P.Kanovský,můj kamarád.a já, ale neva musím jít do toho, buď Myslivna + Lužánky + a pak musí jít další…fakt jsem nešel intervaly víc jak 5 měs a mám pocit,že bez nich mi to tempo..cca.3:45–40… by asi nešlo??? v délce x Km úseků apod…byl jsem na to v mládí zvyklý,a třeba tam ta pamětová stopa je a je to onpo,co mi vyhovuje a potřebuji k posunu dál…??? můj subjektivní dojem,netvrdím,že nezvládnu i tempo k 3.35–30min/km? P.S.dík za pozitiv.podporu HUgo Skřítek…fajn.,jen mi neodpověděla,odkud ze světa se vrátila zpět k nám a běhající a že je tak dobrá???
jm1 09.03.2014 21:17:44
>> Akad.25, 09. 03. 2014 20:50:27 …bez nich mi to tempo..cca.3:45–40… by asi nešlo…
Včera v Modřicích stačilo na vítězství v kategorii MV2 36:30, tj. tempo kolem 3:50…
Brno
milan 10.03.2014 04:59:48
>> Akad.25, 09. 03. 2014 12:56:08
Po nějaké době jsem si otestoval schopnost udržet relativně rovnoměrné tempo na desítce. Výsledek (4 min/km) mírně předčil moje očekávání, přece jen poslední rok jsem se v těchto rychlostech (+ -) pohyboval minimálně a teď přes zimu vůbec. Na zrychlení pod tuto hranici už potřebuji pravidelné intervalové tréningy a pak to funguje.
Jak dalece se mě to podaří budu vědět po Běhu Lužánkami a zejména po dubnovém Brněnském půlmaratonu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.