Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jak začít s během po 20 letech?

Jak začít s během po 20 letech?

Nalezené položky: 98 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední

Brno - Mokrá Hora

Celkem 40698 km
Minulý měsíc 57 km
10 km: 0:37:50 (2005)
půlmaraton: 1:23:15 (2006)
maraton: 3:10:15 (2005)

Horác muž 23.11.2007 12:39:57

Zdar akádo,
recept je opravdu jednoduchý. Oblíct, obout a polehounku rozklusávat, třeba i indiánským poklusem, jako my všichni, co jsme se k běhu vraceli kolem čtyřicítky. Ale špinky hoď do hajzlu, to se s během opravdu neslučuje. Když budeš rozumně dávkovat kilometráž a zátěž obecně – propracuješ se – jsi -li zdráv – do 10 měsíců k maratonu, jako já /3.32 Stromovka/. Jen moc netlač na pilu, starší tělo pomaleji regeneruje a víc bolí. Běhám sedmou sezonu bez vážnějších zdravotních potíží a vidím svět úplně jinýma očima.

Takže – konec řečí a prostě vyběhni

Horác z Mokré Hory

Motto: po všem je hovno jen po včelách med

Praha

Celkem 1145 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:43 (2008)
půlmaraton: 1:59:10 (2009)
maraton: 4:37:20 (2009)

richardondrouch muž 24.11.2007 20:54:39

Jestlipak akademik už vyběhl?

Motto: To pude!

akademik muž 25.11.2007 11:43:14

Zdar Želváku- nestydím se .ano bylo to snad i komické,že jsem měl před mým prvním výběhem i tremu- a pocit,že .. ale jasně už byl, jen jsem musel pořádně protáhnout tělo-strečink a pořádně tak 30min a poklusat , a pak výjezd do přírody-bez diváků a lepší vnitřní pocit, a lépe si to užít, zvládl jsem pocitově tak cca,50min.no nevím ani tempo,nebylo to tak podstatné ,ale super,pohoda,klid v duši,úžasný pocit.jak bych vyběhl tak před týdnem,jen jsem se nezabíral ničím jiným,jen jak říkají …klást jednu nohu před druhou..fakt to funguje,jen jsem musel si dát chvíli pauzu…MTF.pohoda při tom joggingu-ani ne 110/min,šlukoval než ten nikotin,tak ten bezva vzduch a pocit zvláštní atmosféry ,pak po těch 50min, lehce,protáhnout nohy a dojít na MHD a říct,těm zvědavcům ,jde to ani to tak není těžké… bylo to ve ČT, jinak mám plán jít v PO,pak třeba ST,PA .. a uvidíme…a tempo mě nijak nezajímalo,není to jak jsem řekl tak jako to nejdůležitější,hlav­ně si trenovat tu vůli,bedlivě sledovat stav a vydrž nohou,abych to nepřemastil ..jinak toto je vzkaz pro ty moje farizejské kritiky, ať mi koně jdou..budu se průběžně nějak ohlašovat jak jsem šel s tím dál…bude toho pak víc…zdar všem T.

Vsetín

Celkem 3112 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:32 (2011)
maraton: 3:36:41 (2007)

Plyšák muž 25.11.2007 17:59:49

Jsem rád, že ses do toho dal. I když jsi tady nejprve polovině lidí vynadal, tak jsi to vzal za dobrý konec a my jsme ti stejně fandili. Každý, kdo začínal po delší době si pamatuje tu nervozitu a napětí, jak to vlastně půjde. Přeji, milý Akademiku, vydrž =).

Motto: Velcí trpaslíci to mohou dotáhnout až na malé obry.

Praha

Celkem 1145 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:43 (2008)
půlmaraton: 1:59:10 (2009)
maraton: 4:37:20 (2009)

richardondrouch muž 25.11.2007 20:24:19

[quote=akademik]Zdar Želváku- nestydím se .ano bylo to snad i komické,že jsem měl před mým prvním výběhem i tremu- a pocit,že .. ale jasně už byl,…[/quote] Ano, chtěl jsem ti pomoci překonat tu jak říkáš trému, a teď ti budu držet palce. Vím, že někdy to stojí velké usilí a přemluvit se a vyběhnout, ale pak… to za to stojí. Držím palce dál!

Motto: To pude!

Zlaté Hory

Celkem 3829 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2007)

Vašek muž 25.11.2007 21:51:28

[quote=Plyšák]my jsme ti stejně fandili..[/quote] A to je, proč mám tohle fórum rád:) Taky ti držím palce. A vůbec, všem.

Motto: ...kam jsem šel,tam jsem utíkal

akademik muž 25.11.2007 22:01:57

Zdar borci-Vaškovi,+ Plyšák– jsme na stejné lodi ,ale dík Vám za Vaši podporu- jen jsem chtěl vědět,že jsou na světě ti dobří,nejen ti kteří mě hned po mé zpovědi cynicky odstřelili,ale stejně mi nevadí,jsou lidé rúzní i onací,ale co už.. moc díky,a budu se nejen Vám ,ale i Matovi i jiným mě blízkým a rozumějícím vždy hlásit a přispívat,tak jak to je normiš u sportovců a chtít si své pocity tříbit,konzultovat a nezištně si i vyměnovat ,rád se s Vámi o společné dojmy rád podělím ,mohu a chci i zkušenosti z dřívějška poskytnout,me­todiku… mějte se fajn a ať nám naše koně jdou.. zas brzo a zdar T.

akademik muž 25.11.2007 22:06:25

Pardon- abych nezapomněl na Želváka--- jemu taky dík,však ti i rozumím ,jen se někdy potkat někde na trati,ani bys to do něřekl,nevěděl… tzv.správný moravský urputný vrabec- Motto_ SMUV- tož takový my jsme,a byli--- moc dík a měj se T.

akademik muž 25.11.2007 22:23:06

A jen tak placka do fora- a kteří jsou dnes ti dobří a uznávaní trenéři na střední a dlouhé tratě? a uznávaní na naší atletické scéně? promiňte fakt mi ujel vlak,ale třeba je můžu znát ? kdo mi dá něco zajímavého a spolehlivého k námětu a přemýšlení … hodil jsem do placu před časem zda někdo si dnes ještě zná ty dobré…p.Písařík,Štro­bl,Procházka,Šrá­mek … a nikdo ani nezareagoval…a zná je vůbec někdo? a ví koho tito lidé připravovali a promiňte, … myslím,že by mi mohl něco přispět tak možná MATO… i v Blavě byl jeden dobrý,ale nějak mi to jeho jméno už vypadl.o…ty to budeš určitě vědět. jen pokud budeš chtít,rád … jinak se nyní stejně jede podle osobního itineráře a … sorry jen,že se nikdo na můj dotaz nikdo ..nedal podnět či odezvu.. zdar Ak.

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 26.11.2007 09:22:49

Akademik: Poznam viacero dobrych trenerov. Osobne poznam Dusana Stancla (behaval na Dukle v 70–80. rokoch) a Karola Petocza- medzi jeho zverencov patril aj prvy menovany a napr. Murcko, Lences (3:39 1500m a 13:30 5km), Sedlakova (medailistka z halovych MS na 800m) a mnoho dalsich. Dalej poznam borcov, ktori boli trenovani velmi dobrymi trenermi. Napr. Milana Slivku (sam vyborny bezec s OR na 5km pod 14min), spod ktoreho ruk vysli skoro vsetky talenty z Kysuc (a ze ich bolo dost). V B.B. trenoval vytrvalcov Valent (Vanko, Stefko, Foltyn, Vrabel- jeho zverenci), ale ten uz dostaval skoro hotovych borcov, takze ho tazko posudzovat. Terajsi seftrener behov je Pavel Slouka (tiez vyborny strednotratiar v jeho dobe) a medzi jeho zverencov patri Lucia Klocova (momentalne najlepsia 800karka v SR s casom 1:58). Svojmu remeslu sa rozumie velmi dobre aj MUDr. Gabo Valiska (mal Matanina, Vanka a par Poliakov, ako aj mlady talent Beresovu). Z ceskych poznam iba Honzu Kervicera z Olympu Praha a Buresa z UK. V praci s mladezov je v BA nenahraditelny vecny mladik (70 r.) pan Suja, cez ktoreho ruky uz presli stovky talentov. J. Bielik ma tiez velmi prepracovane metody a spravny pristup k mladezi (sam som bol jeho zverencom v dospelom veku a fungovalo nam to). Urcite som na mnoho obetavych ludi zabudol, tak sa im ospravedlnujem. Trenerov by bolo dost, len mladym sa uz moc nechce makat.

akademik muž 26.11.2007 19:28:08

Zdar Mato- já jsem věděl,že asi jen ty máš to co jsem cjtěl vědět a máš přehled..... klobouk dolů… znáš a víš a moc, já jsemtřeba znalsuper talentaLenčéšale taky elegan… jinak ve všem co máš k ostatním u nás aq na SK.,děsně pravda…jak to všechno víš?? a ty běžce co jsi jmenoval…znal jsem,vím ,kdo byli,jsou a … super…MATO…klobouk dolu před tebou… moc díky…ale co říkáš na p.p.Pisaříka…tre­nera těch velmin dobrých…jestli pak víš??? jinak moc dík T.

Otrokovice

Celkem 2214 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:46 (2007)
půlmaraton: 1:27:09 (2007)
maraton: 4:09:42 (2006)

Sef muž 26.11.2007 21:27:37

[quote=akademik]… jinak se nyní stejně jede podle osobního itineráře a …[/quote] Nevím jestli jsem přesně pochopil, jak jsi to myslel :) , ale většina zde diskutujících (doufám, že se nikoho nedotknu) jsou kondiční běžci. Díky článkům na hlavní stránce a metodou pokus/omyl si každý vytváří svůj systém tréninku. Jestli někdo po práci ještě stíhá chodit někam na stadion a tam se věnovat všem aktivitám kolem běhu – posilování, strečink, masáže, konzultace s trenérem a bůh ví co ještě, má můj obdiv. I tak ale zde bývají zajímavé a čtivé diskuze. Mrkni třeba sem http://forum.behej.com/…tradatelnost

Motto: To finish first, first you have to finish.

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 26.11.2007 21:56:01

Akademiku? Mohu se jen zeptat na Tvé jméno, zda to není tajemnstvím? Dík.

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

akademik muž 27.11.2007 18:15:37

Zdar borci- Dooma, není to sice vtíravá či zvědavost,když všichni ostatní na tomto vlákně se znají pod přezdívkou,…včedtně tebe ,,rád bych věděl objektivitu tvého dotazu– ale jinak to motto os S.Coe je dobrá

akademik muž 27.11.2007 18:23:28

Zdar Sefe, i v něčem máš pravdu–ale budu rád,když se zařadím do kategorie kondič.běžců a bez jiných apriory těch dřívějších potřebností,tak prosím rozlišuj ale,co pro kondič.běžce a myslím je zásadou a správnou,že to chce dělat,ví jak,ví snad co i pro tento styl běhání on sám a jeho tělo potřebuje vč.strečingu popř.jeho dalších možností a nejen časových-myslím po práci a jiné časové možnosti- vč.chuti pro doplňk.činnost--- tak mi prosím pořád něco co bylo a není nepodsouvej, zkus se na to podívat i jinak a bez emocí. i já jsem musel nějak vychladnout a pokusit se na jinou,novou situaci dívat jinak a taky dost při zdi…prosím ,dík a zdar T.

Praha 12 - Modřany

Celkem 160364,61 km
Minulý měsíc 819 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 27.11.2007 19:58:08

[quote=akademik]Zdar borci- Dooma, není to sice vtíravá či zvědavost,když všichni ostatní na tomto vlákně se znají pod přezdívkou,…včedtně tebe ,,rád bych věděl objektivitu tvého dotazu– ale jinak to motto os S.Coe je dobrá[/quote] Stačí kliknout na uživatelské jméno „Dooma“ a skutečné jméno se objeví :). Ale jinak strach nemám, že se nám akademika nepodaří odhalit, až se po řádném tréninku odhodlá po dvaceti letech na nějaký ten závod, a tam mě (nám) ukáže záda. Já teď zase dneska po více než 14 dnech pauzy (vlezla na mě chřipka) vyběhnul, a vedle toho že jsem sebou hned seknul na sněhu, neboť štěkal na mě nějaký pes, tak jsem po té znervózněl, jak jsem po něm koukal a aktivoval sprej. A nohy zase bolí, jako když jsem nikdy neběhal. Takže akademiku, ať ti to běhá, a stane se pro tebe běhání drogou místo toho kouření. A že je to droga říká moje okolí, protože když neběhám, tak jsem z toho pěkně nervózní.

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !

akademik muž 27.11.2007 20:25:56

Zdar Miro- dík za postřeh-jasně musím to tělo -svoje zase naučit rozlišovat tu správnou drogu-máš pravdu,ta správná a naplňující ,uspokojující je ten endorfin.emoci­onel.,pocit z běhání, i toto znám moc dobře,a tělo to musí umět vytříbit a rozlišit.. ale pořád nešvím,proč chce vědět kdo jsem,co jsem psal je a byla pravda i s kouskem své diskrétní anonymity,pro­zatím..ale mohu třeba odtajnit i víc,komu mohu poděkovat,kdo mi moc pomohl v sportovní karieřetaky vzácní lidé,kteří by si zasloužili poděkování a obdiv a dnes jsou tak min.k 70 letům ..ale to zase nechci dráždit ty moje kritikykterým jsem prý vynadal,ani tak to nebylo a není,vážím si všech dobrých a fandů… zdar T.

Otrokovice

Celkem 2214 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:46 (2007)
půlmaraton: 1:27:09 (2007)
maraton: 4:09:42 (2006)

Sef muž 27.11.2007 20:35:18

Ahoj Akademiku, nic ti nepodsouvám, jen se asi buď už od začátku blbě chápem nebo se blbě vyjadřuju (to asi nejspíš)… a nebo obojí :-) Každopádně ti moc fandím, a jsem zvědav, jestli se třeba někdy potkáme na nějakém závodě. Pak si určitě na živo líp pokecáme ;-) Čus, Honza.

Motto: To finish first, first you have to finish.

akademik muž 27.11.2007 21:12:37

Zdar Sef, asi tak nějak..rád tě uvidím a potkám se rád s tebou ,to bude i dobré jen je asi čas na to za jak dlouho a kde,ale to neva to přijde.. měj se fajn…

akademik muž 27.11.2007 21:24:26

A jinak pozdrav Matovi–kde asi vězí,jinak jsem se dostal díky vláknu k foru o treninku-atletic.a jen jsem blikl,jak jsi čestně vysvětloval a obhajoval podstatu a princip toho a specif.záludn­.intervalov.tre­ninku-můžu říct,že moc lidí neví a nezná podstatu a smysl a taky účelnost variant interval.treninku---až mě bolí všechno,díky za snahu a vůli Mata to nějak smysluplnně vysvětlit…rád bych chtěl hodně dodat,ale bojím se ,že …ti ..oni ,by to vzali možná špatně,…ALE O TOM ViM MOC …i z obou stran, mohu podat výklad z odborn.i atle­tick.a efektibil.hlediska… bacha hodně lidí vůbec neví o čem mluví!!! ale jen taková placka a blik ,že jsem se podíval a koulel očima… P.S.je to asi jiné téma fora-těd nevím

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 28.11.2007 09:26:24

Tak teraz neviem, ci si ma kritizoval (co je OK), ci so mnou suhlasil, alebo si mal uplne iny nazor :) Myslim si, ze s kludnym svedomim mozes do toho vlakna (o ne/postrada­telnosti intervaloveho treningu) prispiet a podelit sa o svoje skusenosti. Predsa len toto vlakno je to Tvojom navrate k behaniu a to druhe na inu temu. Bude sa to lahsie sledovat, ked to zostane oddelene. Ako sa inak behalo? Bol si este raz/viac raz na vybehu?

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 28.11.2007 16:44:44

Ahoj Akademiku. Tvé jméno mě zajímá spíše z hlediska zvědavosti. Jsem rád, když mohu být v kontaktu z lidmi, kteří běhali nejlépe u nás. Proto bych rád věděl jak se jmenuješ a podíval se do tabulek atd…abych měl nějaké podvědomí o kvalitních běžcích u nás. Úspěšní běžci si možná ani neuvědomují, jakou mám radost, když se se mnou podělí o jejich zkušenosti. Třeba nyní Standa Tábor, nebo Petr Havel a další…tak asi tak…:-)

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

akademik muž 28.11.2007 16:56:33

Zdar MATO, nebyla to kritika na tebe,podal jsi to dobře a se znalostí věci,snad i osobní,bylo to spíš rozpačité od kluku,co se vyjadřovali a to mi dost poskakovaly i oči… nevím v kterém vlaknu jsem to zhledl,ale a proto jsem musel reagovat na to…jinak rád přispěju z odborného i svého k dotazům viz.formy a typy,účelnost této formy spec.treninku… vše v poho..jsi borec,můžem se třeba i doplnovat…venku jsem byl 2× po těch 50min,takové rozdýchávání a sondáž jak bude tělo reagovat-hlavně achilovky popř.další zdar T.

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 28.11.2007 18:56:32

Ahoj Akademiku. Občas mám lehčí problém pochopit Tvé příspěvky, občas píšeš trošku zbrkle. Chtěl bych se dotázat, o kterých příspěvcích nyní mluvíš? Jestli myslíš vlákno o (ne)postradatel­nosti úseků? Budu rád, když do tohoto vlákna přispěješ. Psal si mi na stránkách do návštěvní knihy. Díky za příspěvek:-). Pokud máš zájem, jak píšeš, podělit se o Tvé zkušenosti, byl bych rád, kdyby si mi napsal třeba na můj e-mail (dominik.simunek@post.cz). Měl bych dost otázek ohledně Tvé přípravy a tak dále. Neodpověděl si mi bohužel na můj dotaz na Tvé jméno (možná ho nechcete zveřejnit zde na fóru, nevím sice proč, když se dle svých slov nemáte za co stydět), můžete tedy prozradit své jméno až v e-mailu. Zatím přeju příjemný den a zdar.

Žilina

Celkem 145600 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:31:27 (1993)
půlmaraton: 1:11:58 (2004)
maraton: 2:27:53 (2004)

Pefo muž 28.11.2007 22:51:34

hm,obdivujem teda,ako sa toto vlákno natiahlo,rád by som aj prispel,ale neviem,či by sa to len nenatiahlo bez efektu.Preto ak môžem,poprosím akademika,lebo hlavne o ňom sa to tu točí,aby mi poslal svoj kontakt.Rád poradím a budem sa snažiť pomôcť ,aby našiel v sebe to,po čom túži – a to chcieť NAOZAJ začať po 20tich rokoch behať.Síce som to zatial nezažil,ani si to momentálne neviem predstaviť,ale začal by som jediným – zabudnúť na výkony a snažiť sa nájsť radosť z pohybu.To je aspoň moja motivácia,keď sa dlhšie nehýbem…Neviem síce,čo je to 20rokov bez behania (zatial),ale v podstate to je to isté-CHCIEŤ – to je veľmi silné slovo-nie musím,ako v Dukle.....Z toho som vždy ťažil. Eto vsio zatím…

Motto: Prehráva ten, kto sa vzdáva

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 28.11.2007 23:58:40

[quote=Pefo]hm,ob­divujem teda,ako sa toto vlákno natiahlo,rád by som aj prispel,ale neviem,či by sa to len nenatiahlo bez efektu.Preto ak môžem,poprosím akademika,lebo hlavne o ňom sa to tu točí,aby mi poslal svoj kontakt.Rád poradím a budem sa snažiť pomôcť ,aby našiel v sebe to,po čom túži – a to chcieť NAOZAJ začať po 20tich rokoch behať.Síce som to zatial nezažil,ani si to momentálne neviem predstaviť,ale začal by som jediným – zabudnúť na výkony a snažiť sa nájsť radosť z pohybu.To je aspoň moja motivácia,keď sa dlhšie nehýbem…Neviem síce,čo je to 20rokov bez behania (zatial),ale v podstate to je to isté-CHCIEŤ – to je veľmi silné slovo-nie musím,ako v Dukle.....Z toho som vždy ťažil. Eto vsio zatím…[/quote] Ty brďo!!! (= specielní český výraz pro obdiv) Celkem 2 příspěvky a Celkem: 114339 km… Tomu se říká že „Tichá voda břehy mele“.. Tak to teda klobouk dolů a boty na nohy! …a běhat a běhat a běhat… :-))

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...

Liberec

Celkem 8099 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:55 (2013)
půlmaraton: 1:23:55 (2013)
maraton: 3:00:46 (2013)

Advid muž 29.11.2007 06:36:51

Kydy: A tos ještě možná nekoukal na hitparádu. tam je nějaká jojoska a ta běhá měsíčně přes dva tisíce kilometrů. Pochopím, že si někdo za minulé roky dá vše do jednoho měsíce, ale co je moc, to je moc. :)

Motto: „Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Sokolov

Celkem 13617 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:52 (2004)
půlmaraton: 1:31:48 (2004)
maraton: 3:37:28 (2004)

koyama muž 29.11.2007 07:41:03

Advid: Kdyby dva tisíce… Ale devět a půl? :o (Sorry za OT)

Motto: Kdo se odváží, zvítězí.

Liberec

Celkem 8099 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:55 (2013)
půlmaraton: 1:23:55 (2013)
maraton: 3:00:46 (2013)

Advid muž 29.11.2007 09:22:11

To by mohlo být za minulé dva roky, ale ten listopad se mi nezdá. A ten čas na půlmaraton taky s naběhanými kilometry moc nekoresponduje. :)

Motto: „Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Praha

Celkem 6561 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:19 (2010)
půlmaraton: 1:19:57 (2011)
maraton: 2:46:06 (2011)

zombice muž 29.11.2007 13:43:26

no ja ubehnout za mesic 9500 km, tak sem na pulmaraton taky tak unavenej ze bych ho pod 2 nedal :D

Nalezené položky: 98 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.