Tělesné míry
Choceň/Chomutov
obrik 29.11.2007 11:12:41
Ahoj kamarádi,
mám takovej dotaz. Jaké jsou vaše tělesné míry? :) Proč se ptám, je tu někdo, kdo slušně běhá a přitom to není od pohledu (na něj a na váhu, na které stojí) chrt?
Jsem od přírody spíš endomorf, mám široký boky, velký stehna a to všechno tahat při běhu je pěknej záhul. Než jsem před pár měsícema začal běhat, měl jsem při 187 cm 92 kg. Teď (po cca 5 měsících běhání a naběhanejch 800 km) mám 84 kg a dál to prostě dolů nejde. Přitom tuku je na mě minimálně, na břiše pohodlně spočítám cihličky, mám prostě takovou tělesnou konstituci a taky je pravda, že jsem dřív dost navštěvoval posilovnu a pár svalů na mě ještě přebývá.
Takže já bych začal: 187 cm 84 kg 60 cm stehna 97 cm zadek 82 cm pas Ostatní míry jako paže nebo lýtka jsou myslím již podružné, z těchto údajů je myslím dost jasná představa, jak moc mám do chrta daleko :)
Moje otázka tedy zní? Je tu někdo, kdo s mírama podobnejma těm mým běhá slušný časy? Byla by to pro mě motivace, protože se obávám, že až tak se moje tělo měnit nebude. Pro představu mojí současný fyzičky, jedinou vzdálenost, co jsem zatím zkoušel na čas je 6 km a to jsem dal za cca 28 minut.
Dooma 29.11.2007 12:16:32
Ahoj. Mám kamaráda hokejistu, který je podobně s postavou jako Ty. Nevím přesně kolik váží, ale možná to je i víc, než Ty, stehna má dosti silný a oproti Tobě má i asi více tuku. Jelikož ale poctivě sportuje (hokej výkonnostně a navíc chodí často běhat + kolo a běžky). Letos na jaře běžel za školu 4km na čas a uběhl je za nějakých 15 minut (nevím kolik vteřin přesně), což si myslím, že na „neběžce“ (jelikož běhá tak 1 za 14 dní), je velice kvalitní čas, a to se mu nejdřív někteří smáli, že poběží závod…pak běžel výborně. Takže se nevzdávej! Je sice pravda, že na maraton nemáš ideální postavu. Zkus ale využít svých předností: jestli máš více svalů, mělo by to znamenat, že jsi také silnější, což musí mít příznivý vliv na Tvoji výkonnost na středních tratích. Myslím, že s touto postavou můžeš běhat velice kvalitně i tratě od 1500m do 10 km.
Choceň/Chomutov
obrik 30.11.2007 12:43:38
Ahoj Doome,
kvalitně běhat tratě do 10ti km? :/ 10 km už mi přijde jako dost dlouhá vzdálenost (kdysi jsem je uběhl asi za 48 min) a přijde mi, že na takovéhle trati už maj výrazně navrh právě běžci chrti. Mi přijde, že mám postavu tak max. na 400 m, 800 maximálně… No jsem zvědavej, jestli se tady ozve někdo mých parametrů, kterej běhá 10 km dejme tomu do 40ti minut.
Mato 30.11.2007 14:17:13
O sebe nemozem pisat, kedze som Tvojim uplnym opakom, ale mal som spolubezca a dobreho kamarata s „nebezeckou postavou“. Vyska 189cm, vaha okolo 80kg, vo vrcholnej fome okolo 78kg, ale iba na kratku dobu. Jeho osobaky- najma na kratsich tratiach- su vyborne. 800m za 1:59 1500m 4:03 3km 8:57 3km steeple 9:46 (a k tomu aj medaila z republikoveho majstrovstva- bezalo sa pomalsie a na zaver) 5km 15:43 10km 33:40 Beh hrebenom nizkych Tatier (47km s velmi velkym prevysenim) 2× za 5:13 a 5:15 a umiestnenie v prvej 5ke. Neposobil zavalito, lebo ma uzky pas a maly zadok, ale je to kus chlapa. Byvaly lyziar-zjazdar a MTB jazdec. Dnes uz nebeha sutazne- iba rekreacne, (par krat v tyzdni), ale 10ku pod 40min Ti da na pockanie aj o polnoci. Nebyt jeho tazsieho kroku a zdanlivej nevybehanosti, tak by patril k uzsej spicke. Priroda mu nadelila obrovske pluca a silne srdce, pohrala sa vsak s jeho postavou. Na bicykli vsak posobi, akoby bol s nim zvareny dohromady.
Mato 30.11.2007 14:26:05
Dalsieho kolegu z klubu som zabudol spomenut. Ma podobny pomer vysky a vahy, aj ked je nizsi a lahsi v absolutnom meritku: 180cm, 74–76kg v priemere, na par tyzdnov zisiel na 72kg a behalo sa mu zle. 400m 52s 800m 1:53 1500m 3:56 3km 8:37 5km 14:55 10km 31:43 1/2M (!!) 1:12 Velmi silny a svalnaty bezec s vybornym zrychlenim a velmi slusnou vytrvalostou. Na svoju vahu behal vynikajucu v kopcoch a vyhral mnoho cestnych pretekov na dlhsie trate. V posilovni bol ako doma, co ho mozna trosku brzdilo. Nepochybne vsak mal velky talent.
Jecminek.Maselnik 30.11.2007 15:18:35
nebreč Obříku. Jsem stejně vysokej jako ty a dobře o 10kg těžší. Tu šestku bych šel tak ňák podobně jako Ty (v říjnu jsem běžel 10,5km za 49:12). S tím, že ze mě nikdy nebude bomba chrt, už jsem se smířil:-). Nicméně letošní rok vyhrál klučina za 42:10 s ofiko před závodem převáženými 92kg, takže i v těchto „výtlacích“ se dá běhat (podle mne) docela slušně.
Přerov
Aldaman 30.11.2007 17:38:36
Já mám 183 cm a 83 kg a to mi manželka říká, že jsem vychrtlej :), nevím co by mi říkala kdybych měl 74kg.
Mato 30.11.2007 18:37:48
Aldamane, mozes s kludnym svedomim svoju manzelku uistit, ze si kus chlapa- najma na bezca. Typicka „naozaj“ bezecka vaha pri Tvojej vyske by bola medzi 62–68kg.
Přerov
Aldaman 30.11.2007 21:44:02
obrik: jen tak ze zájmu jsem se taky poměřil 56 cm stehna 105 cm zadek 95 cm pas a přidám i lýtko 44cm! Mato: když jsem manželce, řekl že na „správného běžce“ bych měl vážit mezi 62–68 kg, ať mě to ani nenapadne jinak rozvod :). Naštěstí to není ani v mých silách a pokud to stlačím na 80kg budu spokojen. Největší problém je v tom, když manželka tak dobře vaří a mně tak moc chutná :).
Choceň/Chomutov
obrik 30.11.2007 22:46:59
To Mato: díky za příklady Tvých běžeckých kolegů, ale jak sám píšeš, to byli, resp. jsou výrazní talenti od přírody – obrovské plíce, silné srdce… Mě přijde, že mám spíš mini plíce, dřív jsem souvisle neuběhl 1 km, dnes v pohodě 20 km, ale pomalu. Jakmile se rozběhnu víc, tak to prostě neudejchám. Dech je u mě naprosto primárním limitujícím faktorem rychlosti běhu.
To Ječmínek.Máselník: já nebrečím, nemám si nač stěžovat, jen se snažím sondovat, zda je i pro průměrně nadaného běžce, teda spíš neběžce, šance se při této tělesné konstituci proběhat na malinko slušný časy. Co se koukám kolem sebe, tak komu to trošku běhá, tak těch svalů na sobě většinou moc nemá…
To Aldaman: teda chlape, 105 cm zadek při Tvé výšce? Jak to na Tobě může vydržet, při těch kilometrech, který běháš? :) To musí být manželka skutečný kulinářský mistr! ;) Ale na to, kolik toho neseš, běháš na moje poměry dost slušně – já než se dokoušu k desítce za 42 minut, to ještě nějaká ta stovečka kilometrů bude muset padnout…
Každopádně pánové díky za podporu, jsem rád, že je nás víc, kteří nehledí neběžeckých postav a oddávají se běhu :)
Ať se daří, teď v neděli jdu na svůj první závod, tak jsem zvědav! :rolleyes:
Štěpánovice
VanaXXL 01.12.2007 08:20:28
Taky přidám jednu neběžeckou postavu, které ovšem odpovídají i mé turistické výkony. Upozorňuji, že momentálně jsem nabral svou zimní postavu. Ta se od letní liší asi o 5kg. Výška 198cm,váha 92kg, stehno 62cm, lýtko 37cm :D, pas 90cm, zadek 107cm. Badec chce svý :D. V létě to přeměřím, to budou asi trochu jiný čísla.
Most
Dalimil 01.12.2007 13:40:24
obrik: Nejsem tak robustní jako Ty, ale za vychrtlíka se také nepokládám. Míry: hmotnost: 80kg, výška: 190 cm, lýtka: 42cm, stehna: 60cm, zadek: 95cm, pas: 84cm, hrudník: 99cm. Nemyslím si, že by svaly při běhu nějak moc překážely, zvláště pokud jsou na nohách. Tahá se sice větší hmotnost, ale ta síla se při běhu snad také hodí… Zajímavé je, že teď mi to běhá mnohem lépe než zhruba před rokem, kdy jsem měl téměř o 5 kg nižší hmotnost.
Jinak mám podobné zkušenosti jako Ty – když jsem běžel někdy v osmé třídě na tělocviku 1 kilometr, byl jsem rád, že jsem při tom neumřel. Teď pro mě desetinásobek není samozřejmě žádný problém. A rychlost běhu jsem také musel vždy omezovat kvůli dechu – a to jsem ještě dýchal krok nádech krok výdech. Teď dýchám dva kroky nádech dva kroky výdech a s dechem moc problémy nemám.
Podle mě běháš pomalu, protože běháš teprve krátce – počkej do jara, výkony se určitě dostaví :D
Vašek 01.12.2007 18:39:40
Já bych sem teda neměl moc přispívat, mé míry jsou asi 181cm(nevím přesně:)a váha 68–65kg(jak kdy). Jen jsem chtěl podoknout, že s hubnutím moc neblbněte:D…když jsem v létě přijel z Bulharska z hor a měl pod 65kg neběhalo se mi zrovna nejlíp(ale to asi mohlo být i únavou a tak). Ale mám asi dost jinou postavu, za prvé jsem spíš ještě kluk(18let) a spíš hubený, no:) Ale zase mi přijde, že v tréninku mě zatím limituje jen moje chuť běhat rychle a rychlost svalových vláken(sprinter moc nejsem). A pak občas zažívání:)
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 02.12.2007 10:54:21
Tak jsem se po 2 dnech hledani krejcovskeho metru taky premeril :) lytka 38cm stehna 55cm zadek 98cm pas 84cm hrudnik 94cm vyska 174.5cm vaha 75kg
takze je videt ze sice zadny obezni jedinec nejsem, ale bezecky strizlik taky ne. behat jsem zacal pred rokem a pul a vsechny osobaky, ktere mam uvedeny v profilu jsou zabehnuty zhruba do jednoho roku behani. takze obriku jak vidis, jde behat i s ne uplne idealnimi proporcemi lepsi nez casy nez behas. u nekoho to chce vice casu a trpelivosti ale vysledky se dostavi.
ED 02.12.2007 13:15:04
obriku, co u Tebe znamena slusny casy? jsem skret, nikoli obrik, ale postavu mam taky zcela antivytrvalostni: pri vysce 170 (na spickach) se nedostanu pod 65 kilo (kdykoli jsem to udelal tak jsem skoro prestal chodit, natoz behat…) na pekne a radostne behani dlouhych trati to staci, na I. vykonnostni tridu ne
Brno
milan 02.12.2007 19:59:28
Další příklad neběžecké postavy: výška 178cm váha 75kg pas 82cm hrudník 104cm stehna 58cm lýtka 38cm Hubeňour ze mě nikdy nebude.
Přerov
Aldaman 03.12.2007 07:35:30
[quote=obrik]To Mato: díky za příklady Tvých běžeckých kolegů, ale jak sám píšeš, to byli, resp. jsou výrazní talenti od přírody – obrovské plíce, silné srdce… Mě přijde, že mám spíš mini plíce, dřív jsem souvisle neuběhl 1 km, dnes v pohodě 20 km, ale pomalu. Jakmile se rozběhnu víc, tak to prostě neudejchám. Dech je u mě naprosto primárním limitujícím faktorem rychlosti běhu.
To Ječmínek.Máselník: já nebrečím, nemám si nač stěžovat, jen se snažím sondovat, zda je i pro průměrně nadaného běžce, teda spíš neběžce, šance se při této tělesné konstituci proběhat na malinko slušný časy. Co se koukám kolem sebe, tak komu to trošku běhá, tak těch svalů na sobě většinou moc nemá…
To Aldaman: teda chlape, 105 cm zadek při Tvé výšce? Jak to na Tobě může vydržet, při těch kilometrech, který běháš? :) To musí být manželka skutečný kulinářský mistr! ;) Ale na to, kolik toho neseš, běháš na moje poměry dost slušně – já než se dokoušu k desítce za 42 minut, to ještě nějaká ta stovečka kilometrů bude muset padnout…
Každopádně pánové díky za podporu, jsem rád, že je nás víc, kteří nehledí neběžeckých postav a oddávají se běhu :)
Ať se daří, teď v neděli jdu na svůj první závod, tak jsem zvědav! :rolleyes A to jsem měl ještě víc, za rok pravidelného běhání, sice kila dolů moc nešla, asi jen 2, ale obvodově jsem musel koupit nový kalhoty, protože z původních jsem vypadával :).
romank 10.12.2007 22:44:43
Milí přátelé, vidím, že tu zústávám osamocen věrný původní myšlence aerobního tragéda: 186 cm, 94 kg. Nyní mi je jasné, proč po hodině běhu stíhám sotva 10 km a proč mě po letošních 1063 uběhnutých kilometrech – nejvíce v životě a jsem na to hrozně hrdý – začíná zlobit pravé koleno… To Aldaman: staré kalhoty už na mě taky visí a stahuji je všemožně páskem, takže kdoví. Ale knížku Jak uběhnout maraton za 100 dní zatím odkládám, přece se nebudu tahat s takovám batohem..
Přerov
Aldaman 11.12.2007 07:24:26
[quote=romank]Milí přátelé, vidím, že tu zústávám osamocen věrný původní myšlence aerobního tragéda: 186 cm, 94 kg. Nyní mi je jasné, proč po hodině běhu stíhám sotva 10 km a proč mě po letošních 1063 uběhnutých kilometrech – nejvíce v životě a jsem na to hrozně hrdý – začíná zlobit pravé koleno… To Aldaman: staré kalhoty už na mě taky visí a stahuji je všemožně páskem, takže kdoví. Ale knížku Jak uběhnout maraton za 100 dní zatím odkládám, přece se nebudu tahat s takovám batohem..[/quote] Taky jsem se to snažil stáhnout páskem, ale manželka tvrdila, že to na mě visí a vypadám, jak ....... , tak mi raději koupila nový :). Sáhni po knížce maraton za 200 dní :)
Raškovice okr. FM
minusak 17.12.2007 08:10:26
Pro Obříka: Mám 179cm/74kg, (17–18%tuku) ale o to mi nejde Při každém vyšetření kapacity plic, jsem musel znovu opakovat, lékařka nevěřila, že jako chlap mám tak málo. Mám malé plíce a přesto jsou tím posledním, co mne při běhu limituje. Dýchám vždy nejpomaleji ze skupiny v které běžím závod. Samozřejmě běžím nakonec taky nejpomaleji, ale kvůli nohou a celkových schopností.Pocit chybějícího kyslíku nemívám. Rovněž mám relativně nízký puls v klidu
Dannyk 17.12.2007 08:39:26
[quote=romank]Milí přátelé, vidím, že tu zústávám osamocen věrný původní myšlence aerobního tragéda: 186 cm, 94 kg.[/quote] ak ma vezmes ako kolegu s mojimi 176/86 tak sam nebudes =)
Nymburk
dan67 17.12.2007 10:25:39
[quote=romank]Milí přátelé, vidím, že tu zústávám osamocen věrný původní myšlence aerobního tragéda: 186 cm, 94 kg. Nyní mi je jasné, proč po hodině běhu stíhám sotva 10 km a proč mě po letošních 1063 uběhnutých kilometrech – nejvíce v životě a jsem na to hrozně hrdý – začíná zlobit pravé koleno… To Aldaman: staré kalhoty už na mě taky visí a stahuji je všemožně páskem, takže kdoví. Ale knížku Jak uběhnout maraton za 100 dní zatím odkládám, přece se nebudu tahat s takovám batohem..[/quote] Nazdar krajane. Jsem původem z Třince, nyní Nymburk. Mé míry byly před rokem 176/cca 105. Nyní 176/74. To už je lepší. Dolů to šlo „samo“ žlučníkovou kolikou. běh nějak přišel sám od sebe až po zhubnutí a jako forma pohybu k udržení této nižší váhy. Viz poslední článek na blogu. A šatník jsem postupně vyměnil, něco za nové věci, něco jsou věci, které jsem mnoho let na sebe nemohl dostat. Poslední „výkon“ je šusťáková bunda ve které jsem běhával v mládí (80. léta), posloužila v Kunratickém lese skvěle. ještě že se modní trendy vrací.
Michalovce
ferri 17.12.2007 13:48:12
Ja som pred tym ako som zacal behat pred pol rokom mal 172/79 a teraz sa to skoro zastavilo na 172/69 a klesa to uz velmi pomaly, alebo sa to uz aj zastavilo.
Šnek 10.01.2008 07:53:11
Já jsem se dlouho nevážil, ale odhaduju, že bych teď mohl mít tak 88kg. Měřím 184 a špeku je na mě teda dost. http://behyaostatni.blog.cz/
Vsetín
Plyšák 10.01.2008 13:30:16
To je jak fórum pubertálních modelek, ale když sranda tak sranda. 180/76, hrudník 100, pas 82, stehno 60, lýtko 38 a to ostatní vám neřeknu. I s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. =D
Vsetín
Plyšák 13.01.2008 13:40:36
To je zají mavé. U chlapů mě to ani nenapadlo, ale jak jsem četl tvoje míry, Mapo, hned jsem zapíchl oči do stropu a už jsem tě modeloval. =) Sorry. Už toho nechám a budu zase ženatý.
Vsetín
Plyšák 13.01.2008 20:28:10
Mapo, kterého skorozralého muže (nechci psát zralého, protože další fáze jsou přezrálost a hniloba) by dnes zajímaly modelky. Ty jsou jen pro muže bez fantazie. Tím slovem modeloval jsem nemyslel na modelky, ale na sochařskou práci.
Eviku 13.01.2008 20:36:50
Tak nech je sranda,ja som bývala za slobodna väčšia 62.kg.Teraz po dvoch deťoch 166/47,pás 63,boky82,hruď80(!!!)lýtko 31stehno 48.Ste ma donútili premerať sa po dlhej dobeBehávala som v detstve a teraz od r.2003.čauko.
Choceň/Chomutov
obrik 13.01.2008 21:26:45
Koukám, že se vlákno začíná ubírat trošku jiným směrem, než jsem ho původně zakládal ;), ale vůbec nic proti, dámy – běžkyně pokračujte. ;)
Jj…, taky už jsem hodnej a ženatej. :) Petr.
PS: Eviku, Ty asi nechodíš běhat, když víc fouká vítr, co? :D
Trinity 13.01.2008 22:54:42
já ne, já nemůžu :( se chlubit :( to by pak nebyly ani představy ale zlé sny
Evik by se do mně vešel dvakrát :) a nezachrání mne ani mých 179 cm … hmmm, hmmm
ALE NEBOJ, VŠECHNO BUDE :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.