Vodič na PIM
sam 10.04.2006 20:51:50
[quote=Lubosh]Nejsem si jistý, jestli je četnost občerstvení nějak stanovena. V pravidlech je, pokud se nepletu, že musí být zajištěno na závodech delších než 15 km. Ale třeba Domažlice-Furth, jak si možná vzpomínáš, byly jen dvě občerstvovačky, zhruba na 10. a 18. kilometru. A na Břevnovské míli 2004, kde jsem v tom vedru málem zkolaboval, nebyla ani jedna…[/quote] Mám pocit, že jsem někde četl, že občerstvovací stanice při maratonech (tedy těch, které se nepokládají za pouťáky), by měly být max. po 5km a mezi mohou být osvěžovací stanice s vodou. To, co si neseš ssebou není přijímání cizí pomoci. Pokud však vezmeš občerstvení např. od doprovodu na kole, je to zakázaná pomoc. I ve Stromovce se rozhodčí snaží zabránit podávání občerstvení mmo oficiální občerstvovačky. To Rosťa: Pro tebe by byl optmální Bostonský maraton Tam jsou občerstvovačky od 3. míle po každé míli.
administrator 10.04.2006 21:39:54
Hmmm, tak to nebude osobák, ale normální podvod.......kdyby to takhle dělali třeba cyklisti.....někdo ujede z balíku, tam na něj čeká kámoš kterej ho dotáhne do cíle......pak je to sport o ničem a je jedno na jaký výkonnostní úrovni…jen můj názor.
vlado 10.04.2006 22:17:56
[quote=sam]Mám pocit, že jsem někde četl, že občerstvovací stanice při maratonech (tedy těch, které se nepokládají za pouťáky), by měly být max. po 5km a mezi mohou být osvěžovací stanice s vodou. To, co si neseš ssebou není přijímání cizí pomoci. Pokud však vezmeš občerstvení např. od doprovodu na kole, je to zakázaná pomoc. I ve Stromovce se rozhodčí snaží zabránit podávání občerstvení mmo oficiální občerstvovačky. To Rosťa: Pro tebe by byl optmální Bostonský maraton Tam jsou občerstvovačky od 3. míle po každé míli.[/quote] Vcelku ma diskusia o obcerstveni zaujala, tak som sa vybral na iaaf.org a nasiel som tam pravidla na roky 2006–2007: http://www.iaaf.org/…es/23484.pdf
Vysledok: obcerstvenie na zavodoch dlhsich ako 10km ma byt priblizne kazdych 5km, stanice s vodou (osviezovacie) vzdy v polovici medzi nimi. Je zakazane brat si obcerstvenie mimo tychto stanic. O pripade ked si bezec nesie obcerstvenie so sebou tam nic nepisu…
No a samozrejme nemozes mat vodica, ktory neni registrovany alebo nebezi cely zavod od zaciatku, a dokonca nemozes pouzivat nic co by ti urcovalo tempo – GPS, radar, akcelerometer…
To len aby bolo jasno v pravidlach… Ale myslim ze v pripade nasich tragedich ambicii to nema vyznam takto riesit…ved si ani nedavame skontrolovat tenisky ci vyska podrazky zodpoveda pravidlam :) Ale to uz tu pisali ini.
Praha 9
Lubos M 10.04.2006 22:26:01
[quote=rambo]Hmmm, tak to nebude osobák, ale normální podvod.......kdyby to takhle dělali třeba cyklisti.....někdo ujede z balíku, tam na něj čeká kámoš kterej ho dotáhne do cíle......pak je to sport o ničem a je jedno na jaký výkonnostní úrovni…jen můj názor.[/quote] OK, když to berete takhle… poběžím tedy radši sám, bez vodiče, kvalitnější osobák mi za tyhle názory nestojí. když to nevyjde, budu muset do toho Berlína… Petrp: ruším akci, ale kdybys ty někdy potřeboval vodiče od začátku, dej vědět
sam 10.04.2006 22:31:01
Budu mezi prvními, který ti bude blahopřát, pokud ti to sedne a osobák dáš. A pokud ne teď, máš na to ještě při svém věku dost času
sam 10.04.2006 22:33:49
[quote=Lubosh][quote=vlado]dokonca nemozes pouzivat nic co by ti urcovalo tempo – GPS, radar, akcelerometer…[/quote] Taky zajímavé. Ale vzpomínám, jak někde říkal Zátopek, že mu při nějakém pokusu o svěťák (při hodinovce?) zakázali trenéra, který by stál u dráhy a hlásil mezičasy, takže on byl na tribuně a mával trenýrkama. Když červenýma, tak měl zrychlit. A když bílýma, tak zpomalit. Nebo to bylo naopak?:-)[/quote] A víte, že Zátopek dosud drží Český rekord v hodinovce, ze začátku padesátých let ? Zaběhl to v Houštce u Staré Boleslavi na škvárovém, tehdy jen cca 333m dlouhém oválu.
Praha 9
Lubos M 10.04.2006 22:41:32
Hele, je tady někdo, kdo taky chodí trénovat, nebo jen všichni sedí u netu a o běhání jen píšou? :) Kdo byl dnes běhat? já dnes jen 8km a pak jsem to v dešti zabalil
Praha 9
Lubos M 10.04.2006 22:45:08
já zítra 3 + 4×3 + 3
Praha 9
Lubos M 10.04.2006 22:49:42
to se máš, já běhám i takový lahůdky jako 2 + 2×7 + 2
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 10.04.2006 23:04:34
[quote=vlado]No a samozrejme nemozes mat vodica, ktory neni registrovany alebo nebezi cely zavod od zaciatku, a dokonca nemozes pouzivat nic co by ti urcovalo tempo – GPS, radar, akcelerometer…[/quote] Tak GPS se nemůže používat ..... To je pěkně ujeté, to běhám furt proti pravidlům. Jsem zvědav, kdy mě diskvalifikují. Ale tempo mě to opravdu neudává, když tak se dozvím nějaká hausnumera, třeba že jsem bežel maxim. rychlostí 38,6km/h nebo že zrovna běžím tempem 6km/h. To bych zrušil i běhání se stopkami, zrušil bych kilometrovníky podél trati, abych si tempo nemohl vypočítat. A co měřiče tepové frekvence? Kdo zná ANP a běhá těsně pod ním? Ten je taky ve výhodě. To už by se mohlo zakázat i povzbuzování podél trati …
Praha 9
Lubos M 10.04.2006 23:15:47
[quote=Mirek Kostlivý][quote=vlado]No a samozrejme nemozes mat vodica, ktory neni registrovany alebo nebezi cely zavod od zaciatku, a dokonca nemozes pouzivat nic co by ti urcovalo tempo – GPS, radar, akcelerometer…[/quote] Tak GPS se nemůže používat ..... To je pěkně ujeté, to běhám furt proti pravidlům. Jsem zvědav, kdy mě diskvalifikují. Ale tempo mě to opravdu neudává, když tak se dozvím nějaká hausnumera, třeba že jsem bežel maxim. rychlostí 38,6km/h nebo že zrovna běžím tempem 6km/h. To bych zrušil i běhání se stopkami, zrušil bych kilometrovníky podél trati, abych si tempo nemohl vypočítat. A co měřiče tepové frekvence? Kdo zná ANP a běhá těsně pod ním? Ten je taky ve výhodě. To už by se mohlo zakázat i povzbuzování podél trati …[/quote] Máš pravdu! Mělo by se běhat na uzavřený trati bez diváků(co když si někdo přivede víc fanoušků než ten druhej), bez hodinek, stopek, občerstvení a jinejch podobnejch nesmyslů a všichni ve stejnejch botách a dresech, zároveň bych to běžel jako časovku a zakázal běh v háku, jako v triatlonu by musely bejt 10m mezery na délku a 2,5m na šířku mezi závodníky, kdybys chtěl někoho bředběhnout, mohl by ses v tomhle pásmu pohybovat max. 10s, jinak bys dostal žlutou kartu… to by byly panečku závody:)
petrp 11.04.2006 10:53:51
[quote=Lubos M]Hele, je tady někdo, kdo taky chodí trénovat, nebo jen všichni sedí u netu a o běhání jen píšou? :) Kdo byl dnes běhat? já dnes jen 8km a pak jsem to v dešti zabalil[/quote] Odhalil jsi nás . Já mám v pondělí volno nebo cross, takže prakticky vždycky volno. Chtěl jsem ti poslat mail, ale asi nefunguje. Napiš mi prosím na můj. Dík P.
SP 11.04.2006 16:32:33
[quote=Lubos M]Našel by se tady někdo, kdo nechce běžet 14.5.PIM a byl by ochoten mi dělat na části tratě vodiče? Hledám někoho, kdo by počkal na 30-tém km a pak by mi pomohl do 41km držet tempo 4:00–4:10/km. Nevím, jestli to není proti pravidlům, ale keńani maj vodičů hafo. Loni jsem běžel od 28km až do cíle úplně sám a to se slušný tempo udržet nedá.[/quote] … a kolik jako za to :D :D :D myslim že ke konci už ti žádnej vodič moc nepomůže, důležitý je podle mě schovat se do nějaký skupinky a vydržet v ní co nejdýl v závěsu. já mam většinou posledních 10km velkou práci sám se sebou, natož někomu „uviset“. předloni jsem šel až na 32tej ve skupině, pak už sám ale myslim že jsem moc nezpomalil.
Brno
milan 11.04.2006 18:33:52
[quote=Radek]Stejně je krásné, jak tady do sebe šijeme a pak si jdeme dát spolu 30 kilometrů :) Já jsem schválně popíchnul debatu, aby řeč nestála. Jasně že to je celé s těmi vodiči trochu obludné, ale i Lubošův cíl kolem 2:50 je pořád na míle daleko nějaké špičkové soutěžní úrovni, tak mi přišlo úsměvné, že jste jej hned začali takhle natírat nebo dokonce srovnávat jeho pokus se světovými rekordem. Neberem to všechno až moc vážně?[/quote] HLAVNĚ JSOU ÚSMĚVNÉ LUBOŠOVI AMBICE.BOJÍ SE …CHLAPČE,JESTL-LI TI NENÍ ASPOŃ 50–60 LET,TAK SE ZAMYSLI NAD SVOJÍ MOTIVACÍ.
Praha 9
Lubos M 12.04.2006 08:39:57
[quote=milan][quote=Radek]Stejně je krásné, jak tady do sebe šijeme a pak si jdeme dát spolu 30 kilometrů :) Já jsem schválně popíchnul debatu, aby řeč nestála. Jasně že to je celé s těmi vodiči trochu obludné, ale i Lubošův cíl kolem 2:50 je pořád na míle daleko nějaké špičkové soutěžní úrovni, tak mi přišlo úsměvné, že jste jej hned začali takhle natírat nebo dokonce srovnávat jeho pokus se světovými rekordem. Neberem to všechno až moc vážně?[/quote] HLAVNĚ JSOU ÚSMĚVNÉ LUBOŠOVI AMBICE.BOJÍ SE …CHLAPČE,JESTL-LI TI NENÍ ASPOŃ 50–60 LET,TAK SE ZAMYSLI NAD SVOJÍ MOTIVACÍ.[/quote] Někdo má úsměvné ambice, někdo zas pravopis…
Brno
milan 12.04.2006 09:55:16
Překlep opravíš,podstata zůstává
Praha
Radek Narovec 12.04.2006 10:26:00
milan, luboš m: bývalo tady zvykem ponechat osobní invektivy stranou a potěšilo by asi nejen mne, kdybychom u toho zůstali. Klidně se názorově poperme, ale prosím ve vší slušnosti. Děkuju
SP 12.04.2006 12:03:09
[quote=Lubos M]to se máš, já běhám i takový lahůdky jako 2 + 2×7 + 2[/quote] já zítra 3 + 4×3 + 3
… pěkně makáš, myslim že máš na 2:50 s prstem v nose a žádnýho vodiče potřebovat nebudeš, uvidíš. SP
Praha 9
Lubos M 12.04.2006 14:09:03
[quote=SP][quote=Lubos M]to se máš, já běhám i takový lahůdky jako 2 + 2×7 + 2[/quote] já zítra 3 + 4×3 + 3
… pěkně makáš, myslim že máš na 2:50 s prstem v nose a žádnýho vodiče potřebovat nebudeš, uvidíš. SP[/quote] ale s vodicem by to mohlo byt rychlejsi
Praha 9
Lubos M 12.04.2006 14:14:30
[quote=Radek]milan, luboš m: bývalo tady zvykem ponechat osobní invektivy stranou a potěšilo by asi nejen mne, kdybychom u toho zůstali. Klidně se názorově poperme, ale prosím ve vší slušnosti. Děkuju[/quote] Radek: jen jsem se bránil, což považuju u takových poznámek za svou povinnost.. sprostá slova zatím nepadla, tak bych z toho nedělal vědu, teď už bude klid
administrator 13.04.2006 11:09:02
Já mám už delší dobu pocit, že někteří lidé berou běhání a diskuzi okolo něj strašně vážně. Neškodilo by být trošku nad věcí. Pro mne osobně není běhání dogma. Beru ho jen jako zábavu a odreagování. Ale asi na to nemjí všichni stený názor. Škoda
Liberec
Advid 12.01.2007 16:58:23
Sice budu mimo téma, ale název je vhodný, tak se zeptám tady. No spíš si tak nahlas zauvažuji. Chci běžet letos PIM a když bude dobrý vítr a odpovídající časy z Bakova a Kbel, tak zkusím atakovat :) hranici 3:30. No říkám si: „Neříkej hop…“. A přemýšlím, jestli to mám jít s vodičem.
Pro: Když půjdu na ten čas, tak ten vodič stejně někde poblíž bude. Budu mít lepší čas. Je to trochu jako doping, ale když se chytnu nějakého „normálního“ závodníka a „použiji“ ho jako vodiče, je to skoro to samé.
Proti: Přijde mi to trochu jako doping.
Brno
milan 12.01.2007 17:25:04
[quote=Radek]milan, luboš m: bývalo tady zvykem ponechat osobní invektivy stranou a potěšilo by asi nejen mne, kdybychom u toho zůstali. Klidně se názorově poperme, ale prosím ve vší slušnosti. Děkuju[/quote] Všem dotčeným a nedejbože uraženým se co nejsrdečněji omlouvám.A myslím to upřímně.
Brno
milan 12.01.2007 17:26:18
[quote=Advid]Sice budu mimo téma, ale název je vhodný, tak se zeptám tady. No spíš si tak nahlas zauvažuji. Chci běžet letos PIM a když bude dobrý vítr a odpovídající časy z Bakova a Kbel, tak zkusím atakovat :) hranici 3:30. No říkám si: „Neříkej hop…“. A přemýšlím, jestli to mám jít s vodičem.
Pro: Když půjdu na ten čas, tak ten vodič stejně někde poblíž bude. Budu mít lepší čas. Je to trochu jako doping, ale když se chytnu nějakého „normálního“ závodníka a „použiji“ ho jako vodiče, je to skoro to samé.
Proti: Přijde mi to trochu jako doping.[/quote] Jsme amateři a dopovat můžeme.
Brno/Havířov
forest 12.01.2007 20:08:57
[quote=sam]A víte, že Zátopek dosud drží Český rekord v hodinovce, ze začátku padesátých let ? Zaběhl to v Houštce u Staré Boleslavi na škvárovém, tehdy jen cca 333m dlouhém oválu.[/quote] Zatopek ho nedrzi – ma ho Uvizl…
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy 13.01.2007 20:09:24
[quote=Advid]Sice budu mimo téma, ale název je vhodný, tak se zeptám tady. No spíš si tak nahlas zauvažuji. Chci běžet letos PIM a když bude dobrý vítr a odpovídající časy z Bakova a Kbel, tak zkusím atakovat :) hranici 3:30. No říkám si: „Neříkej hop…“. A přemýšlím, jestli to mám jít s vodičem.
Proti: Přijde mi to trochu jako doping.[/quote] Jsem pro, mám úplně stejný cíl, tj. dát to nejhůře za 3:29:59, takže se hlásím jako relativně „normální“ závodník :)
Pavel 13.01.2007 20:32:43
Taky to nepovažuju za nic nemorálního, i keňské čelo závodu běhá s vodiči (myslím že to bylo zrovna u svěťáku v Berlíně, kdy vodič vydržel s Tergatem soupeřit až do cíle). Vypadá to, že nás na PIMu s ambicemi na 3:30 bude dost, můžeme se vodit navzájem. A co, vodič to za tebe stejně neodběhne, použiješ vlastní nohy a buď na to budeš mít nebo ne. Výhodou je určitě, že si člověk nemusí hlídat tempo, jestli nepřepaluje nebo to nefláká a taky nezdadnedbatelná psychická podpora, běžet závod sám mimo skupinku je dost na psychiku…ale to myslím na PIMu okolo 3:30 fakt nehrozí. Osobně bych se za to rozhodně nijak nestyděl.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 13.01.2007 22:28:36
no ja planuju PIM take za 3:30, ale jelikoz je to muj prvni maraton tak pocitam ze to asi nevyjde, ale je mozny ze takle ve skupince s vama by to mohlo mozna klapnout :)
Otrokovice
Sef 13.01.2007 22:52:17
Advid: S tím dopingem bych si zbytečně nelámal hlavu. To bys za doping mohl považovat i energetické gely a ionťáky a závod běžet jen o vodě a chlebu :)
Jinak taky plánuju běžet na 3:30 a spoléhám, že mě vodič umravní aspoň první půlku a nepřepálím to jak v Drážďanech. Zatím je na to celkem brzo, ale můžeme se domluvit celá grupa a běžet s vodičem. Aspoň bude víc veselo a v balíku při eventuálním protivětru pošetřit síly.
Mato 14.01.2007 08:12:09
Zamyslel som sa chvilku nad Vasim uvazovanim o vodicovi… Je to uplne OK, ak bezi cely zavod a je normalne prihlaseny, inak absolutne nie. Bezat za niekym aj v uplnom bezvetri je vyhoda- usetri to 8% energie pre toho, kto je v zakryte (zalezi o rychlosti behu- tych 8% je pre rychlost 17km/h- cca 3:30/km). Takze okrem psychologickej vyhody- nemusiet sa starat o tempo, je to aj fyzicka vyhoda. Ked sme uz pri tom hladani vodica- vzhladom na to, ze zdravie mi nedovoli sa pripravit na 100% na jar, tak predbezne by som sa mohol ponuknut na akykolvek cas medzi 2:50–3:30h. Pomalsie a rychlejsie tempo moze byt problem (pri jednom by som nemal skusenost s udrziavanim tempa, pri druhom, by som uz musel bezat na vlastne triko a to neviem ci by noha zvladla). Ak nebudem mat vazne bolesti, tak do 30–35km to dobehnem ± 1–3 s/km presne, ak budem v poriadku, udrzim to az do ciela. Startovne si samo zaplatim sam- chcem si pozriet PIM z pozicie bezca po 6 rokoch znova. Tento navrh je zatial predbezny, vsetko bude zavisiet na vyvoji mojich patalii.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.