Polar RS 200 SD
cpt.pierre 25.08.2006 14:26:21
[quote=pepino]Ja bych se chtel zeptat na pasek. Ten je pevnou soucasti hodinek. Vim, jak pasky odchazi a zajimalo by me jak se to resi u tehle hodinek, pripadne kolik stoji vymena, apod. Setkal ste se s tim uz nekdo?[/quote] U es modeluu jsou pasky ze stejneho matrialu (polyuretan) a jsou mekke a celkem pruzne…a vydrzi celkem dlouho,zalezi na pouzivani…ale v all systemu je vymeni na pockani,cena do tri kil…U ERESEK se meni celej kryt kterej je jednodilnej s paskem…cena do petikila ale vsechno info na tom servisu…
Liberec
Advid 25.08.2006 14:40:37
[quote=cpt.pierre]Co to znamena ze sou podle tebe polary predrazeny?Ta firma to vymyslela uz v roce 1977,mela monopol a hlavne kvalitni vyrobky,tady v cechach ma i svuj autorizovanej servis a delaj i opravy na pockani (http://www.allsystem.cz/) . Jiny smejdiky(sigmy,čungši apod.) tohle nemaj,posilaj rozbity veci do nemecka a ty cekas na novej treba mesic. Ty polary ti opravi treba do tydne kdyz tam neni vylozene naval…a kvalita u polaru je porad lepsi, i kdyz rozsirili nabidku na nejakejch 30 ruznejch modelu…( http://www.polarczech.cz/ ) . Myslim ze za ty sluzby se vyplati priplatit nejakou korunu…ale to je na nazoru kazdyho z nas…[/quote] Mně se taky zdají Polary předražené (chápu tím mnohem vyšší cenu za stejné funkce). A argument o tom, že pulsmetry vymysleli už v ruce 1977 podle mě moc nesouvisí s cenou. Taky nevím, jak se měří ta kvalita. Oprava do týdne je bezva nadstandard, ale radši budu čekat měsíc a neplatit tolik. Nicméně fakt, že je lidé kupují i přes vysokou cenu znamená, že na nich asi něco bude. Částečně se to dá určitě přičíst i jejich marketinku a špatnému marketinku ostatních firem.
Spokojený uživatel Sigmy. :)
České Budějovice
Muscul 25.08.2006 17:23:21
Polary jsou předražené hlavně u nás v ČR. Koukněte se na internet, v Německu, Rakousku ( Americe – např. Amazon) se dají sehnat stejné modely až o několik tisíc levněji.
Jezek 26.08.2006 13:26:25
[quote=Muscul]Polary jsou předražené hlavně u nás v ČR. Koukněte se na internet, v Německu, Rakousku ( Americe – např. Amazon) se dají sehnat stejné modely až o několik tisíc levněji.[/quote] U kvalitnich hodinek je to totez,ceny jsou-srovnavano v ramci kamennych obchodu-u nas nesrovnatelne vyssi,zhruba o ctvrtinu;v zahranicnich internetovych obchodech muze byt cena az o tretinu nizzsi.Tady se uz vyplati poridit si embosovanou kartu a najit si solidni,tj.zabezpeceny obchod.
Jezek 26.08.2006 13:33:37
Jeste bych dodal,ze je tu riziko placeni cla.A take v pripade reklamace ci servisu je to komplikovane,takze nakup u nasich prodejcu ma take neco do sebe.Pro nektere povahy je lepsi mit servis za humny a priplatit si za nej.
cpt.pierre 29.08.2006 13:16:46
[quote=Advid][quote=cpt.pierre]Co to znamena ze sou podle tebe polary predrazeny?Ta firma to vymyslela uz v roce 1977,mela monopol a hlavne kvalitni vyrobky,tady v cechach ma i svuj autorizovanej servis a delaj i opravy na pockani (http://www.allsystem.cz/) . Jiny smejdiky(sigmy,čungši apod.) tohle nemaj,posilaj rozbity veci do nemecka a ty cekas na novej treba mesic. Ty polary ti opravi treba do tydne kdyz tam neni vylozene naval…a kvalita u polaru je porad lepsi, i kdyz rozsirili nabidku na nejakejch 30 ruznejch modelu…( http://www.polarczech.cz/ ) . Myslim ze za ty sluzby se vyplati priplatit nejakou korunu…ale to je na nazoru kazdyho z nas…[/quote] Mně se taky zdají Polary předražené (chápu tím mnohem vyšší cenu za stejné funkce). A argument o tom, že pulsmetry vymysleli už v ruce 1977 podle mě moc nesouvisí s cenou. Taky nevím, jak se měří ta kvalita. Oprava do týdne je bezva nadstandard, ale radši budu čekat měsíc a neplatit tolik. Nicméně fakt, že je lidé kupují i přes vysokou cenu znamená, že na nich asi něco bude. Částečně se to dá určitě přičíst i jejich marketinku a špatnému marketinku ostatních firem.
Spokojený uživatel Sigmy. :)[/quote] Tim, ze s tim v roce 77 Polar zacal sem myslel ze si mohli dovolit jakozto jediny v oboru mit vysoke ceny.A to bohuzel prezilo i dodnes, konkurecne je mala a vetsinou jejich sluzby opravdu nedosahuji kvalit Polaru…asi casem…musime pockat.
Havířov
pm 30.08.2006 08:59:53
je fakt že za jeden polar máš i dvoje sigmy nebo troje a nemusíš čekat na servis prostě je vyhodíš.Já ale mám Polar a jsem spokojen.
pavelsacha 04.09.2006 20:02:04
[quote=Bády]Ahoj běhači.Poslední dobou jsem si všiml,že mi hodinky při běhu z kopce ukazují nesmyslné hodnoty tempa.Jakmile přejdu do roviny či stoupání je vše v pořádku.Mám důvodné podezření že se i vdálenost nezobrazuje korektně.Umístění čidla na botě kontroluji očmo neustále a na nic jsem nepřišel.Máte někdo s takovýmto problémem u RS 200 SD nějakou zkušenost? Díky za odpověď.[/quote] S hrudním pásem by to mohlo být takhle: první otázka – jak je starý a jak se o něj pečuje? Citlivost elektrod slábne s časem a rychleji pokud se pásy nemyjí – pokud není solí zničený, stačí umýt a zase to funguje – pokud je to plastový pás. Pokud je to WearLink Polar, pak látkové elektrody se po větším znečištění špatně perou…už to neni jako nový – z vlastní zkušenosti.
Bády 06.09.2006 15:25:24
No hrudním pásem to určitě nebude.Poměřil jsem, zauvažoval, a smířil jsem se s faktem že mi prostě věhlasné Polary při běhu z kopce prachsprostě lžou-tedy údaje z krokoměru.Opravdu to mám změřené a ověřené.Otázkou je jestli by se něco změnilo kalibrací na atletické dráze,ale zas tak moc mě to nedere.
Bády 06.09.2006 15:31:27
No hrudním pásem to určitě nebude.Poměřil jsem, zauvažoval, a smířil jsem se s faktem že mi prostě věhlasné Polary při běhu z kopce prachsprostě lžou-tedy údaje z krokoměru.Opravdu to mám změřené a ověřené.Otázkou je jestli by se něco změnilo kalibrací na atletické dráze,ale zas tak moc mě to nedere.
kyro 08.10.2006 20:49:02
Ahojte, uvazujem kupit RS 200 SD. Cena nie je mala. V SR od 8600 do 8900,– Sk , v CR od 6555 do 6900,– Kc. Po preratani kurzu je to v podstate rovnake. Preto by ma zaujimalo ci nemate niekto skusenost ci Polar nerobi nejake akcie, napr. po sezone, po vianociach (rad by som pockal), pri nabehu novych modelov a pod. Dik za kazdu odpoved.
kyro 08.10.2006 20:56:14
Aby som sa lepsie vyjadril: tento model ma zaujal, pretoze ma cidlo na ubehnutu vzdialenost a podla recenzii je to super pristroj. Snad som to s chvalou neprehnal. Su aj lacnejsie pulzmetre, ktore mi zmeraju aj trasu a rychlost ?
Ostrava a okolí
Beet 09.10.2006 21:43:34
[quote=kyro]Ahojte, uvazujem kupit RS 200 SD. Cena nie je mala. V SR od 8600 do 8900,– Sk , v CR od 6555 do 6900,– Kc. Po preratani kurzu je to v podstate rovnake. Preto by ma zaujimalo ci nemate niekto skusenost ci Polar nerobi nejake akcie, napr. po sezone, po vianociach (rad by som pockal), pri nabehu novych modelov a pod. Dik za kazdu odpoved.[/quote] Já jsem nikdy nezaznamenal žádnou slevovou akci Polaru. Jen jednou pražský prodejce Polaru (Svoboda?), dával účastníkům Běchovic slevu 20%. Což je docela dobrá sleva. Jenže nevím jestli to platí každý rok a kdo by taky čekal rok, když už se na to těší teď, že ano?
pepino 15.10.2006 11:31:14
ahoj. mam na vas (pripadne na Pavla Sachu :) ) dotaz. pred casem sem si koupil polar rs200 ovsem bez merice rychlosti a ubehnutych km. no a ted sem s hruzou ujistil, ze samotny tenhle bazmek stoji ukrutnych 4800. kdybych to byl byval vedel, tak bych jeste chvilku pockal a koupil si ten set. vim, ze je to moje chyba, ale nevite, jestli to nekde nejde koupit levneji nebo se domluvit s prodejcem? kupoval sem to pres polar shop. diky
PRAHA 6-LADRONKA,HVĚZDA
skritek 15.10.2006 12:23:33
Taky vlastním rs200 bez krokoměru…ale myslím,že to vyřeším tak,že ho prodám a udělám sik vánocům radost a pořídím si Garmin 205
kyro 16.10.2006 03:15:52
Nenaslo by sa nas viac, co by mali zaujem kupit RS 200 SD ? (tak asi do vianoc) Mozno ze by pri viac kusoch vedel niektory predajca ponuknut zaujimavu zlavu. Mne je jedno ci by som to kupoval v Cechach, alebo na Slovensku.
PRAHA 6-LADRONKA,HVĚZDA
skritek 16.10.2006 21:21:58
Mno já bych měl jeden kousek kupovaný letos v květnu,100%stav,záruka,faktura.Docela by se mi hodilo se ho zbavit.Férové jednání.Pokud byste měli zájem ICQ 283 803 612 *jedná se o RS 200(bez krokoměru!!) (Doufám,že to není zakázaný tady na foru nabízet věci ke koupi,pokud ano,předem se omlouvám a prosím osmazání příspěvku..)
Jezek 19.10.2006 07:46:06
to <skritek> : mel bych zajem,ozval jsem se na ICQ
Jílové (to u Děčína)
toro 03.11.2006 19:02:30
Nazdarek bezci, taky vlastnim RS200SD. A byl jsem hrube nespokojen s moznostmi te webove aplikace, takze jsem nasel [url=http://sourceforge.net/projects/rs200-decoder]tuto utililtku[/url]. Stahuje to i do XML. Udelat programek ktery tim nakrmi mnou nalezeny program na denik nebyl zas tak velky problem. Je mozne to stahovat i do formatu ktery jde jednoduse natahnout do Excela. Tam uz si kazdy muze udelat grafy jake chce. Kdo chce at vyzkousi.Mejte se prima Tomas
České Budějovice
Muscul 04.11.2006 18:11:06
Objednal jsem si přes známého v Rakousku RS 200SD a vyjde o tisíc korun levněji než u nás. Musím si akorát pro něho dojet, ale pořád se to vyplatí.
Jílové (to u Děčína)
toro 05.11.2006 12:17:26
Jak je to ted se zarucnim servisem v takovem pripade? Kdyz ma clovek uctenky a potvrzeny zarucak (ikdyz je treba z Rakouska) tak to musi zarucne opravit, byt je clovek nenchal vydelat. Ze? Zkusenosti?
České Budějovice
Muscul 06.11.2006 17:32:47
To nevím, ale mám starší (15 let) kousek Polar Protrainer, funguje bez závad, tak to s tím novým risknu, přinejhorším si ten nový nechám spravit venku, kde jsem ho koupil.
triatlet1 28.11.2006 15:10:27
Kdyby nekdo mel zajem o cidlo na beh „footpot“ od polaru, tak jedno 4 mesice stare prodam. Cena 2500,– triatlet1@seznam.cz
Liberec
Advid 18.05.2007 07:27:35
Taky jsem si pořídil tuto hračku a jsem moc spokojený. Mám jeden dotaz. Po stisknutí červeného tlačítka (2× nebo jednou dlouze) začne trénink nadefinovaný jako Default. Pokud chci začít jiný typ tréninku, musím ho nejprve nastavit jako Default nebo to jde i jinak? Tj. že bude např Free jako Default a já si po stisku něčeho vyberu např. Basic, ale ten Free bude pořád Default.
Bády 18.05.2007 08:31:17
Myslím(alespoň u mých hodinek to tak je),že vždy poslední použitý typ tréninku zůstane nahoře jako výchozí.Takže když použiješ naposledy BASIC,budeš ho mít příště jako první.
Liberec
Advid 18.05.2007 08:50:14
Myslel jsem to asi trochu jinak. Když tam bude ten Basic, jak říkáš a já budu chtít jít Free, budu ho muset (ten Free) dát nejprve jako Default a nebo ho můžu jít aniž bych ho nastavoval jako Default? Pokud ano, jak ho začnu?
BTW Jak často v praxi po vyhrátí si s těmi různými typy tréninků ty přednastavené opravdu využíváte?
Bády 18.05.2007 10:28:11
Došel jsem si pro hodinky a „JÁ“to mám nastavené takto:po zmáčknutí červeného čudlíku START mi naskočí poslední navolený trénink.Tedy v mém případku OwnZone-když budu chtít měnit typ tréninku např.INTERVAL- či v mém případě ÚSEKY prostě přejdu šipkou na SETTINGS,potvrdim EXERCISE,potvrdim,vyberu ÚSEKY,potvrdim,vyberu SELECT a odmáčknutím START jdu na věc.Trénink ÚSEKY mi pak zůstane nadefinovaný jako základní-tedy první co uvidim když příště odmáčknu červený čudlík START.Tedy nikde nic dál nenastavuju. Já po více než ročním užívání používám nejvíce OwnZone na pomaleší tréninky (tak 2× týdně),Free na kontrolu rychlosti (tak jednou za měsíc) a své nastavené ÚSEKY (1× týdně),což je mírně předělaný INTERVAL v základním nastavení.Tady bych chtěl trochu varovat-když máš nastavený INTERVAL či v mém případě ÚSEKY,tak se (alespoň mě)špatně načítá vzdálenost – zřejmě to souvisí s hodně proměnlivým krokem.Na 9 km okruhu mi to naposledy dělalo cca 500 m.Jinak je to hračka pěkná a slouží k plné spokojenosti-jen bych bral lepší soft-hodně se mi líbí ten co je k 625ce a výš.
Liberec
Advid 18.05.2007 10:39:54
Díky, vyzkouším.
Praha
tvx 18.05.2007 15:23:10
je to někde po tom prvnim stisku start – settings – excersise – ‚jinej excersise‘ – select – start, teda pokud to dobre chapu ten tvuj problem.
Brno/Havířov
forest 18.05.2007 16:19:08
[quote=Bády]Tady bych chtěl trochu varovat-když máš nastavený INTERVAL či v mém případě ÚSEKY,tak se (alespoň mě)špatně načítá vzdálenost – zřejmě to souvisí s hodně proměnlivým krokem.Na 9 km okruhu mi to naposledy dělalo cca 500 m.[/quote] Důvody jsou 2 – přece jenom rychlejší běh (každý kdo běhá s čidlem to pochopil, že musí kalibrovat na „rychlé“ a na „pomalé“ běhy). A ten druhý je, že ze začátku to nepochytí první metry, takže pokud máš dlouhý interval záznamu, tak to po přetažení do počítače se může projevit.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.