Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
alka 28.12.2014 23:22:46
>> oblivion, 25. 12. 2014 20:45:29 Fakt mi to nedá – když by si MUJ CHLAP začal doma vyrábet vlastní čokoládu, dost by mne to vydesilo… Ja osobne mam chut na cokoladu pouze tesne hmmm… v obdobi pred mesicnim cyklem … Ovsem u žen je to v souvislosti se ztratou dejme tomu hemoglobinu, potrebou doplnit cukr, atd. celkem bezna vec … Jinak jsme oba behavci, nase strava pres den sestava i v zime z ovoce pres den, vecer jime maso a vetsinou listovou zeleninu ( salat nebo listovy spenat) jako prilohu, cilize asi nemam pravo kecat do tohoto vlakna … :)
rudo 28.12.2014 23:30:29
>> alka, 28. 12. 2014 23:22:46
zeny maju zazracnu schopnost si vytvorit dovody a argumenty na vsetko, ze preco oni mozu alebo dokonca musia
ale inak suhlasim s tebou v tom ze coko zavislost je dost zarazajuca a odstrasujuca naozaj sa take slabosti skor u zien akosi toleruju, hoci ani to nema logiku
Brutto 29.12.2014 08:24:54
>> alka, 28. 12. 2014 23:22:46
No ja som si doma cokoladu vcera vyrabal, dopadlo to super a zena ma este aj pochvalila, tak teraz neviem :)))
Bratislava
ivan99 29.12.2014 21:52:12
>> Brutto, 29. 12. 2015 08:24:54
Podel sa o recept.
Bratislava
ivan99 30.12.2014 03:42:56
>> rudo, 27. 12. 2014 01:14:36
Predpokladam, ale ze neodporucas hladovku s malo intenzivnymi behmi napr. prve dva dni posledneho tyždna pred pretekmi ?
Praha-Dalejské údolí
oblivion 30.12.2014 05:56:45
>> PaKo, 28. 12. 2014 08:12:06
Tak tedy dobrá, dám kakaovému máslu ještě jednu šanci. :o)
>> Pohoda, 28. 12. 2014 09:45:43
Tekutá verze: jako poleva ucházející, po vychladnutí na pokojovou teplotu ta z kokosového oleje ztuhne na „krém“ (o něco měkčí než samotný KO), z kakaového másla by ztuhla až do křupava. Takovou polevu není těžké vyrobit, stačí jen kakaový prášek a olej / máslo. Na videu přidává „emulgátor“ (nevím, zda je to nutné) jen kvůli smíchání se sladkým sirupem. Ovšem v dříve popsaném pokusu byla cílem pevná tabulka čokolády.
Pudinková verze: Slušná tragikomedie, vždyť ten člověk ani nepozná avokádo! 8o| A jasně, že když do toho narve chia a len, že to zrosolovatí, ale jíst bych to nechtěl, a to mám len rád. (Na tom člověku není poznat, jak to chutná, protože se šklebí od začátku do konce.) A banán a avokádo to též dost zahustí. Ostatně, avokádovo-kakaové deserty se dělávají, kakao navíc zakryje na vzduchu hnědnoucí rozmačkané avokádo (v guacamole tomu lze prý předejít citronem).
P.S.: O kysaných ořechách jsem nikdy neslyšel…
>> alka, 28. 12. 2014 23:22:46
…máme emancipaci, ne? ;o) Toto ovšem byl jednorázový experiment – možná jsem nadprůměrně líný tvor (já tomu říkám „teoretik“ :o), ale vyrábět si čokoládu bych nechtěl ani jen jednou měsíčně. Jinak touto čokoládou bys těžko doplnila cukr, žádný v ní není :o) …ostatně, v tom je právě háček: vyrobit poživatelnou sladkou čokoládu (rozuměj 70 % a méně) je mnohem snazší, než učinit 100% čokoládu poživatelnou :o(
No a jestli jíš jen ovoce, maso a zeleninu, tak to není až tak mimo vlákno („mimo mísu“?), nehledě na to, že „kecat“ do toho vlákna má přeci právo každý, bez ohledu na to, jak se stravuje. To bych zrovna tak mohl být diskvalifikován já za to, že neběhám… :o)
rudo 30.12.2014 08:49:14
>> ivan99, 30. 12. 2015 03:42:56
ja som uspesne ordinoval SSD pred maratanom prave tak ze bola hladovka v dni
7 6 5 (4) pred maratonom a jedlo sa len posledne 3 dni
original navod je ze sa tie dni 7654 jedia bielkoviny a tuky bez S ale lahsie sa to cele aplikuje pri hladovke kto je na to zvyknuty a behalo sa aj dlhe volne ale aj intenzity aby sa cim skor glykon vyminul
v den 5 alebo 4 bola dlha cyklojazda aj v kopcoch v trvani asi 5 H
ale na dialku by som niekomu koho nepoznam nemohol takto radit striktne veci
lenze jeden borec co robol SSD a tie dni bez cukru jedol iba vajcia vyzeral pred startom cely zeleny jak keby mu nieco bolo a nedopadol dobre na maratone, zabalil to
Brno
Petr Kaňovský 30.12.2014 09:20:04
*>> rudo, 30. 12. 2015 08:49:14 uspesne ordinoval SSD *
Rudo, co se myslí tím „úspěšně“? Problematika SSD mě zajímá, nicméně nemám jasný názor, proto bych byl rád, kdybys tyto zkušenosti více rozvinul, pokud můžeš, děkuji předem.
Jinak, i já jsem hladovku před maratonem zkoušel, ale jen 36h, přitom ovšem pŕi vysoké kilometráži, o pár dní později jsem pak dal první maraton v životě pod 3h, ale dodnes nevím, jestli ta hladovka pomohla či uškodila či měla neutrální vliv.
rudo 30.12.2014 10:36:46
>> Petr Kaňovský, 30. 12. 2015 09:20:04
bolo to aplikovane na zverenca nie na mna a nechcem nejak zverejnovat cudzie info, ale bol to masivny osobak a aj umiestnenie v zavode
Brutto 30.12.2014 12:02:20
>> ivan99, 29. 12. 2015 21:52:12
Klasika. Dve tabulky cokolady (jedna 85 %, druha 86 %), na veeeeelmi slabom ohni za staleho miesania roztopit spolu s cajovou lyzickou kokosaku a dvomi cajovymi lyzickami klasickeho masla a ked je to roztopene, primiesat do toho najemno nasekane orechy + slnecnicove a tekvicove semienka. Potom som to vylial na dcerin plastovy detsky tanier, ktoryx mi vyborne sluzi ako forma a nechal pomaly chladnut na kuchynskej linke. Nesledne do chladnicky a po vybrati som to vyklepol na alobal. Cokolada je super, netopi sa a chut je taka aku som si predstavoval :)
Radoslav G. alias
Vincent
30.12.2014 21:13:54
>> Brutto, 30. 12. 2015 12:02:20
toto isto skusim, aký presne typ čoko si tam dal ?
Praha-Dalejské údolí
oblivion 30.12.2014 22:19:10
>> Petr Kaňovský, 30. 12. 2015 09:20:04
Též jsem zkoušel hladovku před maratonem, běžel se v neděli a v sobotu jsem nic nejedl, ráno před maratonem jen kus sýra, sacharidy jsem nedoplňoval ani před hladovkou, ani po ní, tedy žádná superkompenzace. Zlepšení o 13 minut za půl roku, ale těžko říci, jaký měla hladovka vliv (navíc tak krátká – 36 h).
Brutto 31.12.2014 12:15:08
>> vincent_vega, 30. 12. 2015 21:13:54
Uz ani neviem, u mna je to uplne jedno, robil som to uz s asi 10 druhmi cokolad a vzdy to vyslo :)
jm1 31.12.2014 15:26:12
>> oblivion, 28. 12. 2014 02:08:27 …pomalejší chladnutí…
Trochu jsem se ted rozhlizel na WWW, a
- na teplote zalezi
- vzniku „spravnych“ krystalu je pry dobre napomoci napr. „ockovanim“ (krystalograficky terminus technicus)
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 01.01.2015 21:57:49
Klicite niekto?
Ja v zime naklicujem …zvykol som mungo, alfa-alfa, sosovica …co nie su priamo nss ideal potraviny…este som skusal slnecnicu…ta ked sa podari je vynikajuca
na jednej stranke pozeram ze sa da aj mandle al tekvice …tak pre inspiraciu …dole je potom link na mandle a dynu …tu pojdem teraz skusit
Žilina u Kladna
Pohoda 03.01.2015 19:38:13
>> oblivion, 30.12. 2015 05:56:45
Kysané ořechy : pro zajímavost, kdyby si chtěl někdo zpestřit krmi .
ořechy ( libovolný druh ) namočit přes noc do vody. Ráno rozmixovat (hrst ořechů+šálek vody), do hmoty přidat tobolku lactobacilu. Do rána nechat " kynout " na lince přikryté utěrkou. Pak dát do sklenice a do lednice, vydrží několik dní. Mažu osolené na zeleninu, nebo krekry, říká se tomu ořechový sýr , přidávám do salátů. Lze smíchat i s ovocem jako sladkou variantu, tato kombinace, kdy jsou ořechy zkvašené + ovoce tělu prý nevadí . Když dobírám sklenici, nechám trochu na dně a přidám novou várku. Nepotřebuji už laktobacily, je to jako s kynutím chleba
Černé Voděrady
MartiNo 03.01.2015 19:53:30
>> Pohoda, 03. 01. 2015 19:38:13
Díky, ale prosím ještě jednou pomalu pro slabší…: mixovat s vodou, ve které byly namočené, nebo čerstvou? Do rána nechat „kynout“ na lince – tedy cca jeden den? Do lednice ve sklenici v igeliťáku jako mám kvásek na chleba, nebo zavřené víčkem, nebo úplně otevřené?
Žilina u Kladna
Pohoda 03.01.2015 20:51:00
>> MartiNo, 03. 01. 2015 19:53:30
vodu vyleju a dám novou, ano, „kyne“ asi 24 hodin, pozná se, že je to hotový podle toho, že je to trochu nakyslý, záleží na teplotě a kvalitě ořechů. Dávám do sklenice pod igeliťák s gumičkou a zkonzumuju to během 1–3 dnů.
Černé Voděrady
rudo 03.01.2015 21:36:14
>> Pohoda, 03. 01. 2015 20:51:00
predpokaldam ze vlasaky
mozes vy,enovat ake vselijake si skusala a aky je rozdiel vo vysledku
a ci si skusala tekvicove a slnecincove semiacka a aky je vysledok?
Žilina u Kladna
Pohoda 04.01.2015 07:22:19
>> rudo, 03. 01. 2015 21:36:14
zatím jen vlašáky, ale chystám se vyzkoušet postupně další ořechy, zajímá mě třeba kokos a i semínka vyzkouším. Budu sem dávat postupně info
rudo 04.01.2015 08:28:37
>> Pohoda, 04. 01. 2015 07:22:19
vdaka
Radoslav G. alias
Vincent
04.01.2015 09:38:55
>> Pohoda, 04. 01. 2015 07:22:19
škoda že tie vlašské obsahujú tak veľa kys.linolovej, sa mi zdá že v nejakých 20gr je toho 5× viac ako DDD .....
Bratislava
ivan99 05.01.2015 01:16:14
>> rudo, 27. 12. 2014 01:14:36
hell week podla E.V.Aakena
ak bude prilezitost, tak vyskusam. Naskor za 1/2 roka. Urcite nie v takom rozsahu. Spanku by som si doprial co najviac. Aj pocet dni hladovky je otazny + nemoze byt 40 C.
Zaujimave, že vsetko sa ti toci okolo tvojo „magickeho“ cisla 120
rudo 05.01.2015 03:20:15
vcera dost vela sportovania rozneho a minimum starvy na veceru som dvihla cinky miesto jedla
rano som vyrazal na kopce hore dolu co najstrmesie vramic VERTICAL stylom NW
nalacno a bez jedla samozrejme len 1.5L osolenej a ocitronovanej vody mix mineralky a destilky
dokopy 4H, prva H v pohode, druha H sa mi tocila hlava, stav v ktoprom by bezne clovek ciahol po potrave rychlom aj pomalom cukre, aj som rozmyslal ci by nebolo bezpecnejie to zabalit a ist domov keby som sa tam niekde v vyvalil kade ludia nechodia, ale preslo to a zacala prichadzat energia cim viac som chodil tym viac energie a zrycloval v stupakoch aj dolu kopcom a pocit ze by som takto len o vode mohol chodit az do noci cely den a pridaval som si viac ako bol plan ale koli robote a rodine som to musel ukoncit
perfektny ketogenny stav
Brutto 05.01.2015 22:11:40
Ja cele sviatky zhodou okolnosti fungujem s prvym dennym jedlom okolo 15-tej, 16-tej hodiny, doobeda treningy v kopcoch, zdy minimalne hodinu a tristvrte pohybu. V sobotu som hodil doobeda nalacno 5-hodinovy pomaly beh v horach, zhruba 40 km, bola to pecka, po troch hodinach som pocitoval mierny ubytok energie, hodil som do seba tri cerstve datle, zapil nesladenym zelenym cajom a fical dalej. Presne ako pises, pocity, ze by som mohol kludne behat este dapsich 5 hodin, skoda, ze som uz musel ist domov, je to parada. Alebo je to tou slivovicou, ktorou kazdy vecer so svokrom uzatvarame uspesne prezity den :)))
rudo 05.01.2015 23:04:48
>> Brutto, 05. 01. 2015 22:11:40
jj ale rozdiel ten ze mne energia nastartovala bez datiel ten bez nicoho ale je jasne ze niekedy trochu cukru nakopne pecen na lepsie tukove palenie
so slivovicou nemam ziadne skusenosti, mam svoju pecienku prilis rad
Prostějov
Skare 06.01.2015 22:15:36
Zdravím všechny příznivce nízkosacharidové diety,
pročetl jsem všechny strany tohoto vlákna, protože jsem chtěl snížit příjem sacharidů a děkuji tímto za řadu dobrých podnětů. Rozhodně se zatím nedostanu pod 100 g/den, ale to mi zatím nevadí, protože jsem rád za každý posun. Prosím o odpověď na dvě otázky, které jsem v celých 85 stranách nenašel:
- jak přistupujete k pivu. Berete tyto sacharidy jako skutečné? Pokud ano, pak se mi iluze pod 100g/den hroutí. Nepřijde mi reálné v mém věku (60) nedat si občas pivo či dvě.
- jaké množství sacharidů případně s jakým GI vyprovokuje reakci inzulinu? Myslím, že není možné, aby při malém množství naskakoval ihned proces ukládání energie cukrů do tuků.
Praha
Tommo 06.01.2015 22:47:20
>> Skare, 06. 01. 2015 22:15:36
Pivo má vyšší GI než čistá glukóza, takže good luck s NSS na pivu
Odpověď na druhý dotaz = nobelovka
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.