Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
rudo 27.11.2013 05:52:17
>> ewerex, 27. 11. 2013 05:27:48
tak to sa stazuj u Haska, teda nie toho sucasneho ale toho Svejkovskeho, tam bolo len 7 kuli jako v Sarajevu vozejcek aj tie liecebne metoady, ked uz si zacal za cisare pana
jo a s tim cukrem a lepkem : neblbnete dyt to jedi lidi
Brutto 27.11.2013 08:16:03
Zalezi ci nechas pecivo na vzduchu alebo nie. Ak je na vzduchu, tak v podstate kazdy druh peciva vyschne, ak ho nechas v sacku, tak splesnivie. Mam v tom niekolkorocnu pra, kedze u nas prakticky cela rodina nakupuje ocami a s prazdnym zaludkom…
České Budějovice
PaKo 27.11.2013 08:22:25
>> rudo, 26. 11. 2013 22:21:07
dobrá tedy, škrtám jabka, chleba i rejži a píšu si místo toho holky a slaninu; uff, večer to budu muset jít vyběhat
>> ewerex, 26. 11. 2013 23:04:05
díky, je hezké vidět ve vláknu, kde je slovo „sacharid“ téměř nadávkou, spřízněnou duši
jm1 27.11.2013 08:40:24
>> PaKo, 27. 11. 2013 08:22:25 …píšu si místo toho holky a slaninu…
S holkama souhlasím, nad slaninou bych se raději ale ještě zamyslel: Češi rekordně moc solí
Praha-Dalejské údolí
oblivion 27.11.2013 11:21:17
>> rudo, 27. 11. 2013 05:49:40
Když někde něco zplesniví, zůstanou tam spóry, a tak tam další věci plesnivějí snadněji.
>> jm1, 27. 11. 2013 08:40:24
Sůl je na low-carb naopak žádoucí pro udržení vody v těle. Omezovat leda při vysokém krevním tlaku.
jm1 27.11.2013 11:33:38
>> oblivion, 27. 11. 2013 11:21:17
No prave. Napr. ja „zobu“ ACE inhibitor na bazi perindoprilu…
Desert 27.11.2013 11:37:06
>> jm1, 27. 11. 2013 11:33:38
to musíš, nebo jen tak?
jm1 27.11.2013 12:02:30
>> Desert, 27. 11. 2013 11:37:06 … musíš, nebo jen tak ?
Tuhle otazku posledni dobou (po snizeni meho BP na vcelku standard. hodnoty 135/85) casto resivame i doma s tam pritomnou doktorkou DETSKE PSYCHOLOGIE
Bratislava
andyxx7 27.11.2013 13:05:16
sa tu trapite s tukmi a potom sa zverejni clanok na bezeckom fore a ludia su opat blby, comu verit…
Cukry
Cukry patria do zimného jedálnička bežcov a bežkýň z dvoch dôvodov. Prvým dôvodom je, že sú veľkým zdrojom energie, a ten druhý dôvod je, že nám túto energiu dokážu dodať veľmi rýchlo. Čo je veľmi dôležité hlavne vo chvíli, keď vám niekde ďaleko od domova, uprostred lesa, keď všade je kopec snehu alebo ľadu, ktorý vám bráni v tom, dostať sa rýchlo domov, energia dôjde. V tú chvíľu je dobré mať v ľadvinke nejaký energetický gél či energetickú tyčinku, ktoré obsahujú cukry. V normálnej strave, ktorú bežne v zime konzumujeme, by potom nemali chýbať cestoviny, ryža, chlieb v kombinácii s koreňovou a listovou zeleninou…
Desert 27.11.2013 13:14:49
>> jm1, 27. 11. 2013 12:02:30
v souvislosti s perindoprilem, nevyřesili jste náhodou i souvislost mezi vasopresinem a oxitocinem?
Brutto 27.11.2013 13:32:58
>> andyxx7, 27. 11. 2013 13:05:16
A nevies kde je viac energie, ci v cukroch alebo tukoch? :) Jediny vyznam cukrov (ako nositelov „rychlej“ energie) vidim naozaj v tom „emergency“ pripade kedy ma nieco prekvapi pri dlhom behu. Ale i tak si myslim, ze by som nemal problem dobehnut domov aj na tukovy metabolizmus.
jm1 27.11.2013 13:39:26
>> Desert, 27. 11. 2013 13:14:49
Ne, tyhle starosti nechavam s klidnym srdcem (viz me sneci „zavodni“ vykony) andidoping. vyborum …
tiborw 27.11.2013 14:06:48
nasiel som zaujimavy zaznam prednasky endokrinologa Dr. Lustiga na:
https://www.youtube.com/watch?…
V prednaske vysvetluje ktore poruchy v hormonalnom systeme vplyvaju na obezitu a ako sa daju tieto poruchy odstranit.
Z toho co uvadza je jasne ze v urcitych pripadoch ziadna pevna vola nepomoze. Na druhej strane znalost biochemickych procesov moze pomoct najst riesenie. Jednym z nich je aj nizkosacharidova dieta o ktorej tu dlho diskutujeme.
ewerex 27.11.2013 16:15:52
>> PaKo, 27. 11. 2013 08:22:25
rekl bych, ze jich tu je vic (napr. Slavo, Mato, Eirrikr:) ), ale k cemu se zacit hadat o tom, kdo keca kraviny a kdo ma pravdu. Proste me strava zalozena na bilkovinach a tucich zpusobuje jednak objektivni potize (nevolnost, bolest hlavy, podrazdenost), tak i subjektivni (je pro mne tezka). A to, ze jinym vyhovuje? OK:)
Nazor, ze sacharidy mohou za podstatu vseho zla, obezity, civilizacnich chorob a kdo vi ceho jeste byl veeeelmi popularni ve statech pred par lety a tak se tvrdilo, chcete zhubnout, nechcete mit cukrovku? Vyrazne omezte sacharidy … misto toho, aby se jim zacalo do hlavy vtloukat … prestante zrat sracky a zacnete se hejbat. Jenze ono to tu je tezke, kdyz hambac u mekace, nebo 1/4 poradne (a velmi podradne:) )americke pizzy stoji dolar a 45dkg papriky stoji 2 dolary, nebo mala sklenicka opravdoveho jogurtu 6 dolaru (u Amishu) :-/.
Eulenspiegel 27.11.2013 17:51:49
Amen. Ještě bych dodal, že většina z těch věcí, co se říká o nekvalitě potravin se na Evropu nevztahuje imho zdaleka tak jako na USA (zn. pro amíky jsou ty alarmistické články možná trochu pravdivější) – půl roku jsem tam žil a kvalita téměř čehokoli, co se jí, se nedá naprosto srovnat. To, co tam ve walmartu/publixu/whatever nazývali pečivem by u nás snad ani nikdo nejed, a to průměrný čech sežere ledacos. Dokonce i sladkosti, chipsy a podobné nesmysly tam jsou (z mé zkušenosti) výrazně méně kvalitní. Nehledě na to, že snad každá potravina, kterou jsem tam pozřel měla nepříjemnou nasládlou příchuť. Nevím, jestli to byl fruktózový sirup, ale po nějaké době se z toho začne dělat blbě. Jsem si jistý, že kdybych tam měl přežívat delší dobu, tak by pro mě low-carb strava byla VÝRAZNĚ přitažlivější, a vyhýbat se obilí by byla téměř nutnost. S dobrým českým chlebem (a to ani nemyslím sarkasticky) je to přece jen poněkud obtížné…
Eulenspiegel 27.11.2013 17:51:50
Amen. Ještě bych dodal, že většina z těch věcí, co se říká o nekvalitě potravin se na Evropu nevztahuje imho zdaleka tak jako na USA (zn. pro amíky jsou ty alarmistické články možná trochu pravdivější) – půl roku jsem tam žil a kvalita téměř čehokoli, co se jí, se nedá naprosto srovnat. To, co tam ve walmartu/publixu/whatever nazývali pečivem by u nás snad ani nikdo nejed, a to průměrný čech sežere ledacos. Dokonce i sladkosti, chipsy a podobné nesmysly tam jsou (z mé zkušenosti) výrazně méně kvalitní. Nehledě na to, že snad každá potravina, kterou jsem tam pozřel měla nepříjemnou nasládlou příchuť. Nevím, jestli to byl fruktózový sirup, ale po nějaké době se z toho začne dělat blbě. Jsem si jistý, že kdybych tam měl přežívat delší dobu, tak by pro mě low-carb strava byla VÝRAZNĚ přitažlivější, a vyhýbat se obilí by byla téměř nutnost. S dobrým českým chlebem (a to ani nemyslím sarkasticky) je to přece jen poněkud obtížné…
České Budějovice
PaKo 27.11.2013 20:59:58
Končím svou publikační činnost v tomto vláknu. Vrátil jsem se z 15 km svižnějšího výběhu a sežral jsem kynutej koláč s povidlama a jabklama, průměr 30 cm. Dětem nezbylo ani k snídani. Alespoň nezplesniví.
Černé Voděrady
MartiNo 27.11.2013 21:41:58
>> PaKo, 27. 11. 2013 20:59:58
no já kvůli intenzivnímu krkabolu začala včera večer s medem do zázvorového čaje a dneska to skončilo čokoládovými kaštany 100 g (ano, chutnaly mi i ty druhé…), a to jsem dnes v zájmu léčby ani nevyběhla, i když krk již povolil a přechází to zdárně do rýmičky. Ale vlákno mě dál zajímá, jistě se OD ZÍTRA vrátím k low carb
rudo 27.11.2013 21:48:53
>> andyxx7, 27. 11. 2013 13:05:16
je pohodlne vytahovat clanky 20–30 rokov stare z americkcyh casakov a prekladat ich, ci uz ide o to cvicit deadlift alebo jest chleba, lepsie by spravili vytahovat clanky stare 120 rkov ze ako trenovali a co jedli borci prd 200 rokmi
rudo 27.11.2013 21:50:55
>> PaKo, 27. 11. 2013 20:59:58
"" Dětem nezbylo ani k snídani. Alespoň nezplesniví. ""
deti ale ne moc casto po snidani splesnivi, spis to de do plenek
jm1 27.11.2013 22:18:46
>> rudo, 27. 11. 2013 21:48:53 … co jedli borci prd 200 rokmi…
To jako inspirovat se u borců typu (lord) George Byron atp ? To by se mohlo trochu prodražit …
rudo 27.11.2013 23:36:49
>> jm1, 27. 11. 2013 22:18:46
takeho nepozanm ten do nasej krcmy nechodil
mam doma knihu o historii dialkovej chodze, s vykonmi zpred 300–200–100 rokov a su aj spomenute zhruba treninkove rezimi a strava (vtedy gely ani gatorade este Darwin nevytvoril v 8. den stvorenia) ps kniha bola vytlacena ako osobne dielo jedneho chodeckeho nadsenca-historika a nebola v predaji cez knihklupectva atd, takze ziadny link soryy a uz ju nemam po ruke takze ziadne konkretne udaje, ale viem ze som to vtedy s tym hitorikom rozoberal a tie vykony aj teraz by dalo snad len zopar jedincov z poslednych 10 rokov, snad vitaz Colmar-Paris by mal sancu. Vtedy sa ultra nebehalo az neskor to povolili na niektorych zavodoch ze sa moze aj pobehnut. ako som uz inde spomenul, nepasterizovane mlieko surove vajcia a krvave surove maso.
jm1 27.11.2013 23:46:21
>> rudo, 27. 11. 2013 23:36:49 …takeho nepozanm…
rudo 27.11.2013 23:53:44
>> jm1, 27. 11. 2013 23:46:21
poznal som to mena ako spisovatela, tot vsjo.
V sport illustrated som „citaval“ iba specialne swim suit editions
toto snad charaketrizuje najlepsie nielen jeho ale vacsinu sportovcov :
For the proud Byron, sport was a means to an end: He used it as he did women—to prove to both the world and himself that he was as much a man as anyone else.
rudo 28.11.2013 00:06:17
jm1 28.11.2013 00:07:31
>> rudo, 27. 11. 2013 23:53:44
Sorry, bylo to první (a jediné ) všeobecně známé jméno mj. i vytrvalostního sportovce z doby ± 200 let nazpátek, které mě napadlo…
rudo 28.11.2013 00:34:50
>> jm1, 28. 11. 2013 00:07:31
jj, zaujimavy pripad, v staorom anglicku byvali chodecke zavody London-Brighton, neviem v ktorom roku to zacalo, ale takych 200 rokov tomu nazad boli bezne zavody – skor to boli stavky medzi pretekarmi divakmi atd o vysoke sumy… na 1000 mil atd, na 100 mil to boli len take rozcvicky alebo kvalifikacie, casto ale vyhravali profesionalni postari co bezne s kapsou museli nachodit 30+km 6× do tyzdna vraj moja prbabaka chodila 40km cez kopce na omsu, vyrazila o polnoci aby stihla ranajsiu a potom slapala nazad aby stihla este navarit neskori obed, ale nemala to zmerane GPS-om
Mato 28.11.2013 08:42:17
>> rudo, 28. 11. 2013 00:34:50
To mi pripomina môjho deda, inak vsestranneho sportovca, ktory cez sprinty, krasokorculovania a tenis zakotvil v prvoligovom Sk Bratislava (dnesny Slovan). V mladosti vyrastal pri Karlových Varoch (rodak z Cernovej pri Ruzomberku, ale rodinna tragedia ich zaviala tam) a ked chcel ist na atleticke preteky do Prahy, musel ist peso, lebo na vlak nebolo. Tak sa ulial zo skoly a siel, odbehol si rozbehy a finále stovky (putoval s lopatkou na vyhrabanie skvary a s tenisovou raketou), odohral ligovy zapas v tenise, pripadne aj viac zapasov a kracal spat. Na pondelok bol zas v skole. Udajne to slapal na kabanose bez chleba, lebo ten bol drahsi, a ked usetril peniazky, tak kupil nevlastnym sestram pernik z velkej Prahy. Tieto story som pocul od neho, ked sme sa bavili o tom kolko tyzdenne beham a bral som ich s rezervou. Jedine ten tenis a futbal som mu uplne veril, lebo su o tom dobove zaznamy a nejake pohare sa zachovali na policiach. Poznate to: v mladosti som chodieval peso do skoly 20km do kopca a proti vetru, oboma smermi… Neskor mi ich vsak nezavisle na nom potvrdila moja prateta, jeho nevlastna sestra. Hned som sa inak zacal pozerat na vikendove 80–90km zabery (za piatok-nedelu), co som si myslel, ze nejako extra zoceluju.
rudo 28.11.2013 15:50:19
>> Mato, 28. 11. 2013 08:42:17
dik za pekne info, taketo historky mam rad asi pred 25 rokmi som sa poznal s chlapikom co byval niekde v okoli Lamac-Stupava, ale nie pod lesom, skor dalej k Rakusom a robil v Raci alebo este za Racou a ako samozrejmost rano a vecer bezal krizom cez les, pritom to nebol bezec, nikdy nesiel na ziadne preteky, proste jednak nemienil minat peniaze na dopravu a jednak usetril cas, pretoze takto to bolo rychlejsie. nie su to sice nejake extra vzdialenosti, ide skor o ten samozrejmy zivotny styl
rudo 28.11.2013 16:19:02
aby sme sa vratili k teme. varovanie, obrazok ma zvieracie srdcia odfotene.
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/…121710_n.jpg
to akoze velke – obalene tukom to je srdce ktore bolo krmene obilim a to vpravo bez obalenia tukom je srdce krmene zelenou travou nemam povodny clanok odkial to bolo vytrhnute a tak neviem ci to tukove sedelo pred TV a to zdrave behalo maratony, alebo ci je ten rozdiel iba stravou
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.