Pražský Maratón Stromovka 22.10.2005
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 05.10.2005 11:40:26
[quote=running-observer]Kdo plánuje 22.10. Stromovku? Já se předběžně hlásím.[/quote] Abychom v tom měli pořádek, zakládám nové téma. Já jsem na Stromovku přihlášený, jdu jí.
Česká Třebová
hudy 05.10.2005 11:45:31
Váhám a rozmýšlím, původně jsem chtěl jít,potom když jsem půlku září neběhal tak zase ne, teď říkám možná
Radka Z. 05.10.2005 12:01:29
Taky jsem prihlasena, Rosta rikal, ze tentokrat pobezi do 30. km se mnou, tak jsem zvedava, jak to dopadne. RZ
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 05.10.2005 12:06:37
Jak to tam vypadá – předpokládám běh parkem, možná více kratších koleček ? Chtěl jsem svou maratonskou premiéru mít na PIM 2006, ale teď už žádný delší závod (20–30 km) nebude, takže mě láká to zkusit … Je tam limit ? Nebudu přílišný optimista, takže bych čekal čas kolem 4:30 – 4:45 hod.
m.thums 05.10.2005 12:20:56
Stando jestli mohu poradit, nech si tu slavnostní chvíli na PIM, je tam pěkná atmosféra a užiješ si ten svůj první maratón lépe.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 05.10.2005 12:28:58
[quote=m.thums]Stando jestli mohu poradit, nech si tu slavnostní chvíli na PIM, je tam pěkná atmosféra a užiješ si ten svůj první maratón lépe.[/quote] Možná to tak udělám, ale vydržet čekat celou zimu to je velký test trpělivosti :)
m.thums 05.10.2005 12:30:37
Neboj, dočkáš se, potrénuješ, uteče to jako voda…;)
Česká Třebová
hudy 05.10.2005 12:33:18
Abych řek pravdu, tak mě PIM 1/2 maraton nijak neoslnil, takže já svou maratonskou premieru na PIMu určitě mít nebudu a raději zvolím jinej.
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 05.10.2005 12:37:09
Je to okruhový Maratón, ve Stromovce se běží jedno kratší kolečko a potom 8×5 km. Povrch je asfalt a částečně šotolina, protože to po povodni 2002 ještě úplně neopravili. Někdo říká, že moc zatáček, žádná pořádná rovinka. Protože jsou to 5 km kolečka, máš zaručené pravidelné občerstvení, navíc si můžeš připravit na stoleček svoje vlastní. O limitu nic nevím – poslední závodník loni měl čas 5:16:55, tak možná že je 5:00:00?
m.thums 05.10.2005 12:37:53
Nemohu soudit, nikdy jsem 1/2 maratón jako závod neběžel.
Brno
running-observer 05.10.2005 12:39:15
[quote=Stanislav Junga][quote=m.thums]Stando jestli mohu poradit, nech si tu slavnostní chvíli na PIM, je tam pěkná atmosféra a užiješ si ten svůj první maratón lépe.[/quote] Možná to tak udělám, ale vydržet čekat celou zimu to je velký test trpělivosti :)[/quote] Můžeš si dát ještě jakousi „generálku“, v prosinci se běží v Brně 30 km (přes hory a doly) tzv. Bejčák (běh na Býčí skálu a zpět – z Řečkovic). Asi bych se připojil k radě nechat to na ten PIM, pokud si chceš vychutnat tu atmosféru velkého závodu … Já jsem v té pozici, že jsem prostě letos chtěl někde udělat trošku na mě slušnej čas, a zatím jsem neměl příležitost (Pustevny, to byla tvrďárna, 2× na Radhošť a zase dolů, atd., tam se čas nedá udělat).
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 05.10.2005 12:43:19
To Hudy : U PIMu bych viděl největší výhodu ve velké účasti. Když se podíváš na rozložení výsledných časů, tak vždycky s někým běžíš – neměla by to být nikdy časovka jednotlivců. No ale já jsem teď tak zvědavej, jestli (a za kolik) bych to uběhl, že bych riskoval i tu časovku jednotlivce dvě hodiny za tragédíma chrtama :) .
Česká Třebová
hudy 05.10.2005 12:52:29
[quote=Stanislav Junga]To Hudy : U PIMu bych viděl největší výhodu ve velké účasti. Když se podíváš na rozložení výsledných časů, tak vždycky s někým běžíš – neměla by to být nikdy časovka jednotlivců. No ale já jsem teď tak zvědavej, jestli (a za kolik) bych to uběhl, že bych riskoval i tu časovku jednotlivce dvě hodiny za tragédíma chrtama :) To máš pravdu, já ale raději běhám závody kde je lidí míň, takový Běchovice to byl pro mě docela ideál, téměř až pod Hrdlořezák zapíchnutej v malé skupince sedmi osmi běžců se mě běželo dobře. Kdežto na 1/2PIMu jsem někde až do pátýho kilometru musel dávat pozor abych o někoho nezakopl a dlouho mi trvalo než jsem se srovnal do ňákýho slušnýho tempa.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 05.10.2005 12:56:36
[quote=running-observer][quote=Stanislav Junga][quote=m.thums]Stando jestli mohu poradit, nech si tu slavnostní chvíli na PIM, je tam pěkná atmosféra a užiješ si ten svůj první maratón lépe.[/quote] Možná to tak udělám, ale vydržet čekat celou zimu to je velký test trpělivosti :)[/quote] Můžeš si dát ještě jakousi „generálku“, v prosinci se běží v Brně 30 km (přes hory a doly) tzv. Bejčák (běh na Býčí skálu a zpět – z Řečkovic). Asi bych se připojil k radě nechat to na ten PIM, pokud si chceš vychutnat tu atmosféru velkého závodu … Já jsem v té pozici, že jsem prostě letos chtěl někde udělat trošku na mě slušnej čas, a zatím jsem neměl příležitost (Pustevny, to byla tvrďárna, 2× na Radhošť a zase dolů, atd., tam se čas nedá udělat).[/quote] Taky bych jel na Stromovku 100% udělat osobák :) (pokud bych samořejmě vydržel) – to je výhoda premiéry … Dík za tip na Bejčák – ten poběžím určitě (pokud zdraví dovolí).
Na tu Stromovku je ještě něco času, – pouvažuju …
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 05.10.2005 12:57:22
Nepřijde-li nemoc, Stromovka je jasná. Ke Standovi J.: "Už to napsal Luboš B. přede mnou, takže bych to řešil podle momentální formy a počasí v den závodu. Mně vyhovuje zima (déšť), ale aby bylo v květnu chladněji něž v říjnu, jako tomu bylo před rokem, tak to se stává výjimečně. Nejde-li ti ale o čas, jdi do toho hned, příští rok se můžeš jenom zlepšovat.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 05.10.2005 13:03:16
[quote=hudy]Kdežto na 1/2PIMu jsem někde až do pátýho kilometru musel dávat pozor abych o někoho nezakopl a dlouho mi trvalo než jsem se srovnal do ňákýho slušnýho tempa.[/quote] Ale zase nepřepálíš začátek, což je asi u marathonu to nejdůležitější. Já mám u nejrychlejšího marathonu tak pomalé mezičasy na 10km a půlmarathonu, že do dneška kroutím hlavou, jak jsem mohl v 2. polovině tak zrychlit. Ideální je mít druhou polovinu stejnou nebo jenom o pár minut horší, než první.
Česká Třebová
hudy 05.10.2005 13:12:18
[quote]Ale zase nepřepálíš začátek, což je asi u marathonu to nejdůležitější. Já mám u nejrychlejšího marathonu tak pomalé mezičasy na 10km a půlmarathonu, že do dneška kroutím hlavou, jak jsem mohl v 2. polovině tak zrychlit.[/quote] To nepřepálíš, ale to měnění směru a tempa mě stojí taky dost sil
petrp 05.10.2005 13:44:56
[quote=Mirek Kostlivý]Ale zase nepřepálíš začátek, což je asi u marathonu to nejdůležitější. Já mám u nejrychlejšího marathonu tak pomalé mezičasy na 10km a půlmarathonu, že do dneška kroutím hlavou, jak jsem mohl v 2. polovině tak zrychlit.[/quote] Mirku, já na ty tvoje mezičasy tenkrát koukal a běžel jsi docela rovnoměrně – jenom si musíš odečíst ty 4 minuty od prvního mezičasu, který jsi ztratil, než ses dostal na startovní čáru.
Já se už na Stromovku taky těším. Teď jsem pár dní neběhal kvůli nachlazení, ale už jdu zase do toho.
Praha - Klánovice
Ondra1 10.10.2005 13:17:45
[quote=Stanislav Junga][quote=m.thums]Stando jestli mohu poradit, nech si tu slavnostní chvíli na PIM, je tam pěkná atmosféra a užiješ si ten svůj první maratón lépe.[/quote] Možná to tak udělám, ale vydržet čekat celou zimu to je velký test trpělivosti :)[/quote] Být Tebou, taky si to nechám na P.I.M. – ta atmosféra je fakt na naše poměry jedinečná a taky tam bude dost lidí, kteří doběhnou za Tebou, ož je pozitivní do budoucna a nakonec budeš i líp připravenej. Ondra
Praha - Klánovice
Ondra1 10.10.2005 13:21:21
Jinak, já za sebe hlásim, že taky běžim – už jsem přihlášenej. Minulý víkend jsem si zkusil 6 těch okruhů a trať se mi líbila – aby ne, když velkou část tréninků absolvuju ve Stromovce:-) Těším se a držím všem palce! BTW, dáme spicha u startu na další společné foto do archývu? Ondra
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 10.10.2005 13:37:06
[quote=Ondra]Jinak, já za sebe hlásim, že taky běžim – už jsem přihlášenej. Minulý víkend jsem si zkusil 6 těch okruhů a trať se mi líbila – aby ne, když velkou část tréninků absolvuju ve Stromovce:-) Těším se a držím všem palce! BTW, dáme spicha u startu na další společné foto do archývu? Ondra[/quote] To víš, že dáme foto, čas se ještě upřesní. Kde se přihlašuje?
Praha 5 - Barrandov
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 10.10.2005 14:36:42
[quote=Rosťa]weig@dt-net.cz[/quote] Díky, už jsem se taky přihlásil.
petrp 11.10.2005 09:30:29
Kluci, dá se tam někde na stolek připravit vlastní občerstvení? Jaké máte zkušenosti ze Stromovky?
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 11.10.2005 09:34:31
Jo, dá. Viděl jsi to v Kladně? U startu/cíle přiběhneš nejdříve ke stolečku s vlastním občerstvením a teprve po pár metrech následuje erární občerstvení. Já u prvního stolečku vysaju Carbosnack, slupnu sůl a u druhého to zapíjím vodou.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 11.10.2005 10:42:57
Chtěl bych se zeptat, jak se na tu Stromovku nejlíp dostanu. V mém případě z Florence, tj. asi někam metrem ? Příručku „Vesničan ve městě“ , s podrobnými mapami Prahy jsem někam založil a teď ji nemůžu najít … :)
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 11.10.2005 10:57:57
[quote=Stanislav Junga]Chtěl bych se zeptat, jak se na tu Stromovku nejlíp dostanu. V mém případě z Florence, tj. asi někam metrem ?[/quote] Metrem C do stanice Nádraží Holešovice, potom jednu stanici tramvají do stanice Výstaviště (napadá mě 12, ale jezdí tam asi dvě další). Od výstaviště vlevo do Stromovky po hlavní asfaltové cestě dolů, Planetárium bude vlevo, půjčovna in-line bruslí vpravo, vlevo možná už uvidíš kilometrovníky pro závod 5, 10 .. 40, plot Vystaviště vpravo, tenisové kurty vpravo, podchod pod železničním viaduktem vpravo – zabočit, projít ten podchod, za ním kousek rovně na hlavní silnici k plavebnímu kanálu, doleva a podél kanálu asi 300m, potom mírně doleva a už bude vidět nafukovací treninková hala a tenisové kurty Císařský mlýn. Tam je start.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 11.10.2005 11:05:00
Dík, ten popis je lepší než mapa.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 14.10.2005 17:21:15
Před Stromovkou nezapomínat na vitamíny! Asi to všichni víte, ale jenom připomínám ten fakt, že pokuď jsme do současnosti jakž takž zdraví v rámci podzimního počasí, je lepší vedle většího množství přirozených vitamínů ve stravě (ovoce, zelenina) ještě dát „navíc“ nějakou tu tabletu s vitamínem C. Já do sebe každý den soukám 1000mg céčka, a po doběhu Stromovky v sobotu nesmím zapomenou dát těch zdvojených 1000mg. Po Kladnu jsem to neudělal a hned v pondělí jsem chytil od svých šachových spoluhráčů v klubu nějakou virózu. Taky si dejte pozor na „nebezpečné“ jídlo, žádný klobásy, zavináče, utopence ap. (viď Rosťo), ať nemusíte běhat ve Stromovce někam do křoví se spuštěnými kalhotami. Jinak já zítra nastupuju na 3 denní superkompenzační dietu.
Praha 9
Lubos M 14.10.2005 19:31:12
Já běžím taky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.