Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Prokopák se blíží! Dejte si divočinu pod taktovkou Prague Park Race

Prokopák se blíží! Dejte si divočinu pod taktovkou Prague Park Race
foto: Salomon Prague Park Race

behej.com | 11.10.2024 | přečteno: 129×

Orientační běh je o syrovosti přírody. Vrchy jsou o zvládání laktátu. Trail je o něco delší kros. Když tohle vše smícháte dohromady a přidáte podmínku, aby to bylo i trochu turistické, pro oko a hlavně (pro Pražáka) za humny, dostanete Prague Park Race – Prokopské údolí. V naprosto ideálním termínu druhé půlky října, kdy podzim zbarví svět do milionu barev.

Seriál krosů v Praze a nejbližším okolí pod hlavičkou Salomon Prague Park Race si již získal početnou skupinu skalních příznivců, na závody dua Roman Skalský a Jan Mrázek chodí jak mazáci, tak hobíci pohodáři. Asi málokdo však ví, že to byl právě závod v Prokopáku, který vše před devíti roky odstartoval.

“Vraceli jsme se tehdy s Honzou ze závodu v Rakousku a v autě jsme vymysleli, že přímo v Praze najdeme trasu pro náročný, ale běhatelný kros. S trochu drsnější trasou, nádhernými výhledy a o něco delší, než je Velká kunratická,” vzpomíná Roman Skalský. Mimochodem oba s Honzou milují krátké i delší běhy v přírodě, oba jsou skvělí i do vrchů a Roman je dokonce čtyřnásobným vítězem Velké kunratické!

“Nejprve jsme dali dohromady v Prokopském údolí trať, kde trénoval Honza, jenže se ukázalo, že pro běžného hobíka by to byla asi smrt. Tak jsme ji postupně dolaďovali a dnes mohu hrdě prohlásit, že to je jeden z nejkrásnějších trailů u nás vůbec. A to přitom ne každý Pražák vůbec tuší, kde Prokopák leží a co milovníkům krosů celoročně nabízí.”

Vskutku, v Praze je hned několik „běžeckých“ parků a z nějakých záhadných důvodů je Prokopské a přiléhající Dalejské údolí stále ve stínu známější Stromovky, Kunratického lesa a Divoké Šárky. Přitom je to vysloveně ráj pro ty, kteří se rádi na čas ztratí v divočině uprostřed metropole, aby se následně vyšplhali na dechberoucí výhledy na Pražský hrad, rušný Barrandovský most, a hlavně na celé hlavní město, které máte odsud jako na dlani. Určitě se do Prokopáku vypravte, protože během rychlého závodu zvládnete pobrat jen zlomek krás, které tento kout nabízí!

Letošní ročník se běží již v sobotu 26. října a v nabídce jsou tradičně trasy dvou délek: 8 a 14 km. Pořadatelé by měli rádi na startu opět zhruba pětistovku běžců pro oba závody. Ale nebojte se, že se budete někde moc tlačit, protože stoupák hned po startu pole pěkně natáhne. Určitě si vezměte s sebou mobily na nějaké to selfíčko, protože s tím se počítá a Romanovi s Honzou selfíčkáři nevadí, naopak si jejich účasti váží. Samozřejmostí jsou závody pro dětičky.

“Všichni budete vítáni. Garantujeme závod krásnou a divokou přírodou Prokopáku, údolím mezi skalami i po hřbetech s výhledy do údolí. Dojde i na Foglarovy schody, kde se člověk zadýchá i při pěším výšlapu,” říká Skalský.

Kdyby vám to do Prokopáku nevyšlo, v listopadu se poběží ještě odložený Labský půlmaraton v Lysé nad Labem, kde se s Romanem a Honzou můžete letos naposledy vidět osobně. Kromě série Salomon Prague Park Race dělají ještě Mizuno Cross Country Race – půlmaratony v zajímavých lokalitách v Čechách.

Prague Park Race – Prokopské údolí

* krásnou podzimní přírodou Prokopského údolí
* trasy vedou po zpevněných i nezpevněných cestách, po loukách a pěšinách, částečně také po asfaltových silničkách (s omezeným provozem) krásnou a divokou přírodou Prokopského a Dalejského údolí
* délka 8 a 14 kilometrů, bude označen každý kilometr na 14 km trase (délky a značení kilometrů jsou orientační)
* při závodě bude k dispozici jedna občerstvovací stanice pro obě trasy (cca na 6. a 11. km pro delší a na 5. km pro kratší trasu)
* časový limit je 2 hodiny
* prohlédněte si také místa na trase
* registrace na závod: https://pragueparkrace.cz/…/registrace/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com Dnes 10:46:14

Orientační běh je o syrovosti přírody. Vrchy jsou o zvládání laktátu. Trail je o něco delší kros. Když tohle vše smícháte dohromady a přidáte podmínku, aby to bylo i trochu turistické, pro oko a hlavně (pro Pražáka) za humny, dostanete Prague Park Race – Prokopské údolí. V naprosto ideální termín druhé půlky října, kdy podzim zbarví svět do milionu barev.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.