Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Radka Churaňová: Znovu se mnou počítejte!

Radka Churaňová: Znovu se mnou počítejte!
foto: Martin Symon

Josef Rendl | 23.04.2011 | přečteno: 5170×

Loňská mistryně republiky v maratonu s během začala už v sedmi letech v atletickém klubu, aby v dorostu přesedlala na silniční běhy. Nyní se po přestávce způsobené mateřskými povinnostmi vrátila do kolotoče běžeckých závodů a netají se touhou zabojovat znovu o přední příčky při letošním Volkswagen Maratonu Praha.

Tvůj největší cíl pro letošek je pražský Volkswagen Maraton. Co si od něj slibuješ?

Myslím si, že bych mohla zaběhnout čas kolem 2:55. Když se mi to podaří, může tento výkon znamenat i naději na umístění „na bedně“ (v domácím mistrovství, které je součástí závodu, pozn.red.). Ještě vlastně moc nevím, kdo ze soupeřek se chystá startovat. Vím, že tam bude třeba Lenka Šibravová z Kerteamu, o přední umístění bych tak mohla bojovat právě s touto mladou nadějnou závodnicí. Na závod se už teď velmi těším a podřizuji mu také celou jarní přípravu.

Jak vypadá?

Snažím se závodit každý víkend, většinou jsou to běhy kolem deseti kilometrů, ale jsou mezi nimi i půlmaratony. Běhám i menší závody v okolí Prahy a vyjíždím s manažerem Bohdanem Müllerem do zahraničí. Nejméně obvyklým závodem pro mě byl závod na pět kilometrů v Německu, jde o pro mě neobvyklou a hlavně rychlou trať.

Zvládáš přípravu na zmíněný čas při mateřských povinnostech?

Právě že moc ne, myslela jsem, že teď už na tom budu lépe. V prosinci jsem měla úraz, který mi znemožnil trénovat, a v lednu nepřálo ani počasí. Bylo hrozné náledí. Navíc chodím trénovat až v podvečer, takže většina mých tréninků byly jen klusy. Měla bych naběhat daleko více kilometrů, než jsem dosud stihla odtrénovat, ale zatím nemám na trénink ani na potřebnou regeneraci více času. Jsem ale ráda, že i když nemám takové časové možnosti, začínám se pomalu přibližovat k výkonům, jichž jsem dosahovala před mateřskou dovolenou.

Jaké to je u tebe v současné době s tréninkem, ambicemi a cíli?

Letos mě trochu zbrzdil naražený loket. Upadla jsem na náledí a pak skoro měsíc nemohla vůbec sportovat. Na jaře jsem běžela desítky v Kbelích a Pečkách a byla jsem překvapena, jak malá konkurence u nás v ženách stále je. Pečky jsem celkem s přehledem vyhrála a i s výsledným časem jsem celkem spokojená. Jsem také velmi ráda, že mi manažer běžců, pan Bohdan Müller, umožnil jet na několik závodů do zahraničí.

V posledních pár letech jsme tě ale na závodech nevídali.

Po roce 2005 jsem začala trénovat sama. Možná to bylo přetrénovaností nebo to mělo i jiné příčiny, ale mě přestalo se mi dařit a cítila jsem náběh na únavový syndrom. V té době jsem zvolnila a také začala moje první mateřská dovolená s dcerou Aničkou. Ta volně přešla i do druhé se synkem Matějem.

Profil:

  • Český žebříček: 3. místo
  • Datum narození: 3. 6. 1977
  • Zaměstnání: na mateřské dovolené
  • Sportovní oddíl: TJ Loko Trutnov
  • Osobní rekordy:
  • 10 km – 35:50
  • Půlmaraton – 1:18:28
  • Maraton – 2:45:29

PLNÉ ZNĚNÍ ROZHOVORU NALEZNETE V AKTUÁLNÍM ČÍSLE ČASOPISU BĚHEJ

PLNÉ ZNĚNÍ V ONLINE VERZI PRO PŘEDPLATITELE BĚ­HEJ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 26.04.2011 00:00:59

Loňská mistryně republiky v maratonu s během začala už v sedmi letech v atletickém klubu, aby v dorostu přesedlala na silniční běhy. Nyní se po přestávce způsobené mateřskými povinnostmi vrátila do kolotoče běžeckých závodů a netají se touhou zabojovat znovu o přední příčky při letošním Volkswagen Maratonu Praha.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.