eliptický trenažer vs. běh
rudo 20.12.2012 21:30:25
>> želvička, 20. 12. 2012 12:12:59
http://forum.vitarian.cz/viewforum.php?f=12
je dobry startovaci bod, su tam linky na vsetky mozne info kade tade a detaily sa tam diskutuju z riznych uhlov, kedze casto tam mame na veci rozne nazory
velmi dobra prehladna kniha je : Tanya Zavasta : Quantum Eating kupit sa da na: www.BeautifulOnRaw.com
pekot 20.12.2012 21:41:37
>> skritek Hugo, 19. 12. 2012 10:21:19
takhle brutální jsem být nechtěl, ale tak nějak jsem to taky myslel.
Na druhou stranu prý v mozku je asi 70% tuku(?)
Skritek Hugo 20.12.2012 21:51:56
>> pekot, 20. 12. 2012 21:41:37
A tak musi byt nejaka legrace, ne .
A s tim mozkem – alespon vim, co mi tam tak zabira misto a proc se tam vedomosti a rozum nevejde…jj, clovek se porad uci.
rudo 20.12.2012 22:47:13
>> skritek Hugo, 20. 12. 2012 21:51:56
mozgove bunky maju zakladnu stavebnu jednotku tuk
vsetky bunky v tele maju obal z tuku a preto musime tuk neustale obnovovat kedze stary obal sa stava nepriepustnym pre ziviny a pre kyslik a tiez opacnym smerom neprepusta zplodiny-odpadky znutra bunky von. tuk v bunkovom obale postupne zoxiduje a zostarne
preto prisun roznych surovych tukov (neznicenych chemicky a tepelene) je nutny na obnovu novych buniek, ak mame v strave len znicene tuky, tak sa ajnove bunky tvoria len zo znicenych tukov pripadne sa recykluje material za starych odumretych a postupne sa nase organy stavaju nefunkcnymi – degeneracia=staroba kedze bunky uz neorijimaju potravu a kyslik a dusai sa vo vlastmom odpode. Kto povolil predaj margarinu ako potravu by sa mal smazit na vecne veky v pekle a rovnako vsetci co sa podielaju na smazeni vyprazani peceni BBQ a inom upalovani potravy
surovy rybi olej a surovy kokosovy olej plus dalsie zdroje, umoznia vymenu mozgovych buniek a rast novych plne funkcnych
pekot 20.12.2012 23:38:13
>> skritek Hugo, 20. 12. 2012 21:51:56
a Rudo odhalil, že máme v makovici ten tuk žluklej!
Cítím se býti velmi znevýhodněným, že jsem za celý život v lese nenašel žádný kokosový ořech .
Postrizin
SlavoK 21.12.2012 09:04:04
a tady pisou ze v mozku je podil bilkovin a tuku 1:1 a celkove to tvori sotva 20%. Zbytek je jen voda, sama voda… http://nutritiondata.self.com/…ducts/3461/2
No co nadelam,e kdyz pred nejakymi 30tis lety iluminati presvedcili lidi aby si na ohni zacali maso opekat a pak uz to slo raz naraz, grilovacky, smazeni. Dnes uz nepotkate cloveka co odpoledne vyjde pred dum, utrhne si cerstvy kokos a jen tak ho zbasti pro obnovu bunecne steny.
A syrove ryby, to uz taky skoro nikdo neji…
I kdyz, ted jsem si vzpomel. Pred par lety byla v kinech velika 3dilna kampan za jezeni syrovych ryb, dokonce i cerstve chyceneho kralika tam jedena z hlavnich postav odmitala nechat uvarit. Pres veliky uspech celeho dila, tahle cast odkazu se nejak mezi lidma neuchytila. Malokdo si i spojoval dlouhovekost teto postavy s jeho syrovou stravou. Prednedavnem proto tvurci spustili novou kampan, opet 3dilnou a opet tam stejna postava bude propagovat stravu zalozenou na syrovych rybach. Jenom si nejsem jistej jestli tentokrat bude jist i kokosy. Trosku chybku marketingu vidim v prstenu neviditelnosti, takze mozna spoustu dulezitych detailu nevidime.
Tak hezky konec sveta preji. Ahooooj.
Jajo 28.01.2013 12:55:42
Poslední dobou mě to k běhu moc neláká – mráz, chodníky pokryté ledem a na poli hluboký a propadající se sníh. Většinou to nahrazuji elpticalem jako želvička. Při cvičení při 120–125 tepech/min – zlepšuje se aerobní vytrvalost (využitelná později při běhu), nebo je to moc nízká intenzita? díky
Liberec
George 28.01.2013 17:56:39
Záleží na věku a dalších věcech. Mě to přijde málo já věk 42 se držím v tepu 130–140. Tím že ale mám doma ideální podmínky, stejná zátěž, žádný vítr se spíše než podle tepu řídím podle frekvence šlapaní fr.65 se loudám a trénuji tu obecnou vytrvalost a to se nedostanu pod 6 min/km. Doma se ale spíše snažím trénovat tempo. Vytrvalost se natrénuje venku ale tempo venku neodhadnu a tak doma běhám úseky 3, 5, 10, 15, a půl maraton dál jsem se nedostal a před během si stanovím v jakem tempu poběžím a to se snažím držet.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.