Prosim o pomoc
České Budějovice
PaKo 16.11.2014 22:45:48
>> EvženGe, 16. 11. 2014 22:05:10
Tak Klára a conovehonakopci.cz je klasika , sleduji dlouhodobě a i když kravky nemám a v pečivu už v rámci NSS nejedu, její příběhy mě vždycky pobaví nebo vzdělají (většinou obojí).
vsara 16.11.2014 22:49:40
>> tinaB, 16. 11. 2014 22:31:42
Krááááá,krrrrráááááá.
KONEČNĚ někdo, kdo chápe hladové vrány !!!
Sára
České Budějovice
PaKo 16.11.2014 22:49:51
>> Klára H., 16. 11. 2014 22:20:52
Když už jsme u těch miliónů a miliard přátelských bakterií, rád bych se zeptal. Co domácí kysané zelí? Tam by přece bakterie tzv. mléčného kvasení měly být taky. Akorát nevím, kolik. Letos jsem nakládal poprvé a zatím jsem neměl čas je spočítat .
Klára H. 16.11.2014 23:00:30
>> PaKo, 16. 11. 2014 22:45:48
Haha, historky, ty běžecký si můžu psát jen u nás, protože tady by to byla strašná ostuda :). Jasně, kysaný zelí má taky, ale má hlavně hrozně vitamínu C. Skvělá protikurdějová kůra :). A vynikající je vůbec mléčně kvašená jakákoli zelenina – prostě vše nastrouhat do zeláku a dát kvasit. Na všechny kvašený věci je skvělá stránka Zuzky Ouhrabkový
rudo 16.11.2014 23:06:44
ako sa volal „Cottage“ ? v casoch ked sme este neboli koloniami?
Klára H. 16.11.2014 23:08:55
>> rudo, 16. 11. 2014 23:06:44
Farmářský nebo hrncový sýr.
České Budějovice
PaKo 16.11.2014 23:25:14
>> Klára H., 16. 11. 2014 23:00:30
Hele, ostudu neřeš. Časy ani vzdálenosti nejsou důležitý, hlavní je, jestli tě běhání baví. A jestli jo, tak si troufnu říct, že jsi na tom stejně jako většina zdejších štamgastů a tudíž jsi tady správně .
Za ty zkyslý stránky díky, letmo jsem se na to podíval a vypadá to zajímavě.
rudo 16.11.2014 23:51:26
>> Klára H., 16. 11. 2014 23:08:55
diky, tak taky som doma nepoznal
ja to tu beriem len ako nedokonalu kopiu poctiveho tvarohu nevedel som ze to je svojpravny druh a ze ma byt taky nedokonaly
a to sme ho aj za slovanskych casov volali „farmarsky“ alebo pekne „druzstevnicky“ ?
max39 17.11.2014 00:20:50
>> Klára H., 16. 11. 2014 22:20:52""" Pokud by sis ho dělal doma sám, jeden z nejjednodušších sýrů, pravý Cottage z čerstvýho mlíka, dělá se podle starého receptu pomocí kysání a už má v sobě i složku zdravotní :). """
Poprosim recept .Dakujem.
MAX
max39 17.11.2014 00:48:52
RUDO,kde si sa tulal?
Potreboval som poradit a nebolo Ta .
max39 17.11.2014 15:52:07
Ahojte.
Vzhladom na to,ze mi povedali,ze na predoperacnu kontrolu idem az 8.12.2014,tak som sa rozhodol pokracovat este aspon cely 11-ty mesiac v treningu(chôdzi).Nachodil som zhruba 35km/minuly tyzden.Tym,ze minuly vikend bol veselsi a pondelok tak trochu skresleny:-),nehal som bilanciu po dvoch mesiacoch(+tyzden) az na tento pondelok.
9.9.2014 : 130kg, obvod pasa-134–135cm, vyska-175cm.
13:10:2014 :121,4kg, obvod pasa-126cm.
17.11.2014 :113,5kg, pas-120cm.
Konecne sa aj pas jemne pohol.Co k tomu dodat:knizky o sporte a chudnuti mi nepomohli(chyba vo mne).Ale Vase realne skusenosti a podpora ANO.
Dakujem MAX
Klára H. 17.11.2014 15:56:53
>> max39, 17. 11. 2014 00:20:50
Maxi, v knížce je 60 stránek od toho, co je to mlíko až po zákonitosti jeho zpracování, takže takhle sem šoupnout jen recept je maličko vytržný z kontextu, ale zkusim jako rychlokurz. Celý recept je na str. 110.
potřeba jsou na začátek 2 l mléka (není problém vzít méně tučné), jediné co by nemělo – být UHT. ROzhodně je lepší brát čerstvá mléka, například Choceň, nebo mlékomat. (předpokládám, že nemáš vlastní :) 1 polévková lžíce zakysané smetany špetka soli
Mléko zahřeješ na 22 °C, přidáš zakysanou smetanu (nutné, je to startovací kultura), rozmícháš Necháš stát 2 dny při cca 22 °C. Během téhle doby se mléko začne srážet. Stejný postup je při výrobě tvarohu.
Jakmile se mléko srazí a má konzistenci pudingu – může to být i dříve, než zmiňovaná doba, nakrájíš tu ztuhlou masu a necháš 20 min. stát.
Pak to celé v hrnci zahřeješ na 38 °C, občas jemně promícháš a když dosáhne 38°C, sundáš ze sporáku a necháš 15 min. odpočívat.
Vrátíš znovu na sporák a přihřeješ, tentokrát na 44 °C. Sundáš a necháš odpočívat dalších 30 min.
V tuhle chvíli už by tvarohové zrno mělo být zpevněný a pokud je, naliješ celé do cedníku, čímž oddělíš syrovátku od zrna. Pak to, co je v cedníku propereš ledovou vodou, procedíš a vložíš na 8 min do ledové vody. Pak znovu nechat přecedit. Pak už stačí jen kousky vložit do sklenice, prosypat berevným pepřem, bylinkama, případně i zamíchat lžíci smetny, sůl a skladovat v chladu.
Samozřejmě je možný začít i s větším množstvím mléka :). Výtěžnost je cca 15–20%. Takže z těch 2 litrů to bude cca 300–400 g.
max39 17.11.2014 18:19:07
>> Klára H., 17. 11. 2014 15:56:53
Dakujem.
Mlieko mam moznost zohnat domace aj kravske aj ovcie.Knihu som si objednal.Tesim sa.Doma urobeny syr bude mat pre mna este vacsie čaro ako na salaši.
MAX
bjerndi 17.11.2014 19:59:14
něco pro inspiraci
rudo 17.11.2014 20:39:48
>> max39, 17. 11. 2014 00:48:52
vies nechcem rozculovat expertov ktori ma maju plne zuby ved su aj taki co nemozu citat temy na ktore ja pisem a to im nemozem urobit tak sad niekedy mimo forum
Klára H. 17.11.2014 21:04:05
>> max39, 17. 11. 2014 18:19:07
Maxi, uctivost, uctivost :). S tím ovčím je paráda, že máš možnost kde ho brát. A můžeš doma zkusit i Brynzu, není těžká.
PS. výsledky tedy parádnický, klobouk dolů!
Skritek Hugo 17.11.2014 21:20:39
>> max39, 17. 11. 2014 15:52:07
Maxi, vyborne, blahopreji. I k rozhodnuti pokracovat v pochodovani. Pokaracuj i v posilovani. Pas bude pristi tyden zase o kus dal. Pevne tomu verim. Po tom vikendu, kdy sis natahnul zpet vodu, to je dost potesitelne, videt ty vysledky, coz?
Steven 07 17.11.2014 21:46:23
>> max39, 17. 11. 2014 15:52:07
Maxi gratuluju.
Steven
max39 17.11.2014 21:52:36
>> rudo, 17. 11. 2014 20:39:48
Ale no tak,RUDO.Snad radis a pomahas mne.A ja sa drzim aj Tvojich rad(a v dost velkej miere).Ak niekto s Tebou nesuhlasi,nechaj ho,ma na to pravo-pokial ta nikto neuraza.Ako sa hovori-100 ludi,100 chuti.A ja mam radost z kazdej,tu napisanej rady.Velmi mi to pomaha.Tak ak môzem za seba,PIŠ,budem velmi rad.
Kto mi bude urcovat nove vyzvy,ktore sa budem snazit stoj,co stoj skôr prekonat???
Vlakno sa vola Prosim o pomoc,tak ak môzem poprosit,ratam az do ciela aj s Tebou .
MAX
max39 17.11.2014 22:01:02
>> Klára H., 17. 11. 2014 21:04:05
Uctivost z mojej strany.Vyborna stranka.Dnes po oslave 17-teho(v mojom pripade nadhernou turistikou),som jej venoval dost casu.Vyborne citanie.
Dakujem MAX
max39 17.11.2014 22:09:59
>> bjerndi, 17. 11. 2014 19:59:14
WAU,tak ten chlap u mna patri do kategorie:SUPERMANI.Moje snazenie a ciel je oproti nemu:Muska jenom zlatá.Dakujem,dobry pribeh.
MAX
max39 17.11.2014 22:16:49
>> skritek Hugo, 17. 11. 2014 21:20:39
>> Steven 07, 17. 11. 2014 21:46:23
Ako hovorim.
Velkost mojej snahy a uspechu = velkosti Vasej podpory a uctihodnej vytrvalosti mi pomahat.
Dakujem MAX
rudo 17.11.2014 22:44:23
>> max39, 17. 11. 2014 21:52:36
Maxi doslova bolo napisane viacerymi ze im tu prekazam tak budem respektovat, sorry ako vravim snad ked budes naozaj potrebovat pomozem mimo fora
preco ti teraz ale neradia, to neviem
Steven 07 17.11.2014 23:01:25
>> rudo, 17. 11. 2014 20:39:48
Maxi doslova bolo napisane viacerymi ze im tu prekazam tak budem respektovat, sorry ako vravim snad ked budes naozaj potrebovat pomozem mimo fora.
já si Tvoje příspěvky vždycky rád přečtu.
Steven
max39 18.11.2014 00:15:31
>> rudo, 17. 11. 2014 22:44:23
Ale za mna,tu si vitany.Mne neprekazas.(nikto tu neprekaza).
Aj nadalej s Tebou pocitam.Dakujem.
MAX
Pally 18.11.2014 02:07:22
>> rudo, 17. 11. 2014 22:44:23
nehraj sa na obet
Žilina u Kladna
Pohoda 18.11.2014 08:20:46
>> rudo, 17. 11. 2014 22:44:23 Rudo, Max na svém vlákně, tě prosí o pomoc, on z toho bude čerpat, pro něho je to důležité. Ostatní to přeci nemusejí číst, není to povinné a že to někoho rozčiluje ? Ano, i to se může stát .
>> max39, 17. 11. 2014 15:52:07 hezky pokračuješ, drž se !
Klára H. 18.11.2014 08:51:31
>> rudo, 17. 11. 2014 22:44:23
Rudo, zeměkoule musí být v rovnováze, nesnaž se jí vychýlit tím, že přestaneš přispívat :)
Desert 18.11.2014 09:17:10
>> rudo, 17. 11. 2014 22:44:23
že si z toho něco děláš, kdyby měli na to, aby radili, tak radí,
Brno
Petr Kaňovský 18.11.2014 09:21:27
Max jde cestou, která ho baví a která přináší výsledky, takže pokud vytrvá, tak lze očekávat, že se mu bude nadále dařit, což je super!
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.