Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

PAVEL FASCHINGBAUER: Zvu vás na tréninkový kemp

PAVEL FASCHINGBAUER: Zvu vás na tréninkový kemp
foto: Martin Symon

Pavel Faschingbauer | 30.03.2009 | přečteno: 6518×

Naposledy jsem psal do behej.com někdy na podzim loňského roku. Tehdy jsem byl plný nadějí, že ta příští sezóna 2009 bude pro mě návratem k plné výkonnosti a závodění. Koncem října mě však opět začal pobolívat kotník, tentokrát na pravé noze.

Když ještě v prosinci nebylo vše v pořádku, začaly se stupňovat mé obavy zda vůbec ještě stihnu na jaře běžet maraton.

Dal jsem si přes Vánoce volno a doufal, že se noha vyléčí. V lednu jsem spolu s dalšími běžci z AK Kroměříž odjel na soustředění na Šumavu. Kvilda byla v tomto období ideálním místem pro trénink. Nádherné počasí a plno běžeckých tras v nadmořské výšce 1100 až 1300 m.n.m.

Mně bylo jasné, že soustředění je poslední možností, jak natrénovat na jarní sezónu. Třetí týden mě ale noha bolela tak, že jsem si na ni nemohl stoupnout. Bylo jasné, že takhle to dál nejde.

Lékařská vyšetření ukázala podobné zranění jako minulý rok. Naštěstí léčení netrvalo tak dlouho a nyní už můžu začít trénovat. Začátky jsou vždy těžké. Nejhorší je nebát se zatížit nohu naplno a neulevovat jí. To chce čas a pomalé klusání, až hlava opět dovolí tělu normální zátěž. Dostat se do tréninkového rytmu také není lehké, není to hned.

Začátky jsou určitě snazší v nějaké skupině, a tak mě napadlo uspořádat u mě na vsi tréninkový kemp. Zároveň bych mohl pomoci ostatním s tréninkem a třeba s přípravou na nadcházející půlmaraton v Pardubicích.

Tréninkové podmínky jsou u nás výborné a rád bych těm, kteří Český les neznají, ukázal krásu okolních lesů při společných výbězích.

Vím, že termín je možná příliš blízko, ale snad to někomu může právě před půlmaratonem vyhovovat. To neznamená, že půlmaraton je podmínkou účasti na kempu. Naopak, kemp je určen pro všechny, kdo běhají a mají chuť se zlepšovat.

Co tedy můžete očekávat:
- sestavení tréninkového plánu (individuální přístup)
- společné tréninky
- diskusní večer „vše o běhu“
- návštěva Aquaparku v Německu (výřivka, trysky, slaná voda…)
- 20% sleva na běžecké vybavení u Sport Podestát v Domažlicích
- ubytování v rodinném penzionu: 7 nocí v apartmánech, včetně plné penze (TV, wifi, chladnička…)

Kdy: 4. 4. – 11. 4. 2009

Cena: 5 200 Kč, včetně vstupu do Aquaparku

Kontakt: pavel.pec@hotmail.com nebo na 603 494990.

Těším se, až si spolu zaběháme!

Zdraví vás Pavel Faschingbauer