Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Mattoni 1/2Maraton v Ústí poběží česká špička včetně Evy Vrabcové
17.09.2020 | RunCzech  

Ústí nad Labem ani letos nepřijde o elitní startovní pole! I když nás koronavirová pandemie donutila pozastavit projekt EuroHeroes, sobotní Mattoni 1/2Maraton hostí řadu fantastických běžců. Na startu nechybí snad kompletní česká elita: na první půlmaraton po porodu se postaví Eva Vrabcová Nývltová, svoje mistrovské republikové tituly z Kostěnic budou chtít potvrdit Marcela Joglová a Vít Pavlišta. Na startovní čáře nebude chybět ani Jiří Homoláč, půlmaratonská premiéra čeká nejlepšího Čecha na 10 000 metrů Jakuba Zemaníka.

Přečteno: 3240× | Komentáře: 3

Běhej lesy uloženy k spánku. Boletice běžel rekordní počet běžců
14.09.2020 | Běhej lesy

Běžecká sezóna 2020 sice ještě nekončí, seriál Běhej lesy ale tu svou uzavřel, a to hodně dobrodružně. Do šumavského revíru vypustil běžeckou smečku jen za svitu čelovek, měsíce a třpytu hvězd. Nutno dodat, že rekordně početnou smečku, vždyť závěrečný závod lesní série běželo 1 120 běžců.

Přečteno: 2805× | Komentáře: 0   
 
SOUTĚŽ: Vyhrajte start na pražském finále Mizuno Trail Running Cupu
12.09.2020 | Mizuno Trail Running Cup

Pražský kros Motolské jamky, finálový závod seriálu Mizuno Trail Running Cup, se letos koná 1. listopadu. Opět bude připravena atraktivní trať na kopcovitých greenech nejstaršího golfového klubu. Tento podnik za devět let existence získal pevnou pozici i díky kvalitnímu zázemí, před čtyřmi lety se tu konal i domácí šampionát v krosu a program stabilně doplňuje bohatá účast z Poháru běžeckých nadějí. Zahrajete si o volňáska?

Přečteno: 2712× | Komentáře: 0   
 
SOUTĚŽ: Sokolský běh republiky se rozrůstá. Poběží se ve třech desítkách měst
11.09.2020 | Sokolský běh republiky

Sokolové i nesokolská veřejnost, sportovci i pouze aktivní lidé v loňském roce doslova vběhli do druhé stovky samostatného českého státu. Na dva tisíce běžců po celém Česku i v zámoří vyběhlo ve stejný okamžik, aby společně oslavili 101. výročí Dne vzniku samostatného Česka. Sokolský běh republiky od začátku neměl být jednorázovou akcí, ale měl obnovit starou sokolskou tradici – právě oslavu 28. října pohybem. ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽE O STARTOVNÉ A ÚČASTNICKÉ TRIČ­KO

Přečteno: 5942× | Komentáře: 0   
 
Přijeďte si zaběhat na Konopiště, do 13. září levněji

Přijeďte si zaběhat na Konopiště, do 13. září levněji

10.09.2020 | tisková zpráva

Běželi jste někdy na Konopišti? Tento podzim máte jedinečnou příležitost proběhat si tamní nádherný zámecký park skrz naskrz. Zde se totiž 10. října 2020 odehraje už druhý ročník běžeckého závodu Mattoni Freerun Park Race. A jak už jste ze seriálu závodů Prague Prague Race zvyklí, i tady si můžete vybrat z delší „čtrnáctky“ a z kratší „osmičky“.

Přečteno: 2968× | Komentáře: 0   
 
SOUTĚŽ: Nejen závod, ale i pomoc potřebným. O tom všem je Hostivice RUN

SOUTĚŽ: Nejen závod, ale i pomoc potřebným. O tom všem je Hostivice RUN

08.09.2020 | tisková zpráva

Loni se stal závodem jara podle ankety serveru www.behej.com, letos musel kvůli koroně přesunout datum svého konání na 4. říjen. I tak hodlá středočeská Hostivice, město jen pár kilometrů na západ od Prahy, opět přivítat skoro tisícovku nadšených účastníků některého z pěti svých běhů. VYHRAJTE STARTOVNÉ V SOUTĚŽI UVNITŘ ČLÁNKU

Přečteno: 3746× | Komentáře: 0   
 
Praha viděla rekordní ženský půlmaraton, premiéru zažily nejrychlejší boty adidas

Praha viděla rekordní ženský půlmaraton, premiéru zažily nejrychlejší boty adidas

07.09.2020 | komerční prezentace

Celý běžecký svět upřel v sobotu 5. září své zraky do Letenských sadů, kde se konal ambiciózní závod Prague 21.1 km – Ready for the Restart. Přes 30 nejlepších světových běžců při něm chtělo zaútočit na světové rekordy v půlmaratonu. Dokázala to Peres Jepchirchirová! Svou závodní premiéru tu prožily nové adidas adizero adios Pro, nejrychlejší běžecké boty značky adidas.

Přečteno: 4063× | Komentáře: 0   
 
MTRC Králický půlmaraton se protáhl do nedotčených končin horstva
07.09.2020 | Mizuno Trail Running Cup

Jak se vymotat z bludiště běžeckých závodů, kterými začala podzimní sezona? Vydat se do přírody daleko od davů. Nakonec prodloužený Králický půlmaraton ze seriálu Mizuno Trail Running Cupu nabídl výjimečnou panoramatickou jízdu na pomezí Čech a Moravy. I dva nové vítěze.

Přečteno: 3621× | Komentáře: 0   
 
Garmin Instinct Solar: Parťák na dobrodružné výpravy
07.09.2020 | behej.com

Hledáte hodinky na vícedenní výpravy mimo civilizaci a nechcete za ně utratit majlant? Garmin vzal své Instincty z roku 2018 a kam to šlo, umístil drobounké solární panely ve snaze natáhnout výdrž baterie na… nekonečno. Tedy skoro, ale i s výhradami klobouk dolů! Solární dobíjení rozhodně není jedinou inovací a předností Garmin Instinct Solaru.

Přečteno: 8473× | Komentáře: 1   
 
Na Černé hoře se rozdávaly mistrovské medaile ve SkyMarathonu

Na Černé hoře se rozdávaly mistrovské medaile ve SkyMarathonu

07.09.2020 | tisková zpráva

Čerstvými mistry republiky ve SkyMarathonu se stali Jiří Čípa (Salomon/Suunto) a Tereza Hrochová (AK ŠKODA Plzeň). Poradili si totiž nejrychleji s třicetikilo­metrovou horskou tratí na závodě Mizuno Černá hora SkyRace. Na stupně je ještě doprovodili Tomáš Hudec (Inov-8) a Jiří Petr (Salomon/Suunto), resp. Magda Horká (Salomon) a Barbora Macurová (SALOMON-RUN/VJ SPORT/GORE) v ženách.

Přečteno: 3644× | Komentáře: 0   
 
Máte správné boty na běh? Před koupí obuvi si pročtěte nové Běhej
07.09.2020 | behej.com

Na běh prý potřebujeme jen dobré boty. Jenže jak se to pozná, že volíme pro naše chodidlo to ideální obutí? Jak se chodidlo mění a uzpůsobuje našim běžeckým zvyklostem? Znáte tajemství mezipodešve, patrně nejopomíjenější části bot? O tom všem se dočtete v novém čísle časopisu Běhej, které je právě v prodeji. KUPUJTE ELEKTRONICKY

Přečteno: 3784× | Komentáře: 0   
 
Běžci pokořili hory i bory z Beskyd až na Pálavu. Vyhrál tým GoMango Högner

Běžci pokořili hory i bory z Beskyd až na Pálavu. Vyhrál tým GoMango Högner

07.09.2020 | tisková zpráva

V neděli skončil druhý ročník běžeckého štafetového závodu Hory Bory. Trasa v délce 328 km vedla z Beskyd až na Pálavu. Na trať vyběhlo přes 500 běžců v 52 týmech. Náročnou trať zdolal nejrychleji v čase 26 h 18 min 22 s tým AC GoMango Högner z Hradce Králové ve složení Jan Benko, Petr Pradáč, Miloš Nouzovský, Martin Simon, Libor Odvářka, Marek Pytlík, Tomáš Soukup, Petr Baláš, Bohumil Jirout a Marcela Rambová.

Přečteno: 4151× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

  • Black Friday u mySASY! Stav trénink na datech, ne pocitech

    Blíží se čas dárků a my tu máme jednu inspiraci od našeho dlouhodobého partnera mySASY! Sleva 50 % na hrudní pásy a 30 % na programy mySASY. Spoléhej se během tréninku na jasná data a dojmy a pocity dej na chvíli stranou! Využij slevový kód BEHEJCOM – stačí kliknout na odkaz a sleva se uplatní zde. Akce je časově omezená a končí už ve čtvrtek 30.11. ve 23:59⏳

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak před 34min)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Zdravá proteinová svačina (Rubikaa 25.6.2024 14:20:47)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Tréning na jesenný maratón (Bronson 19.6.2024 18:40:46)
Prodám registraci na Olomoucký 1/2M (Lopo 15.6.2024 16:28:23)
Nízkosacharidová strava a vytrvalosť (kalinka0588 29.5.2024 21:51:08)
Saucony cheetah (skorobezec 23.5.2024 22:53:33)
Koupím Pražský Maraton 2024 (SEBINI 29.4.2024 10:32:10)
Nalezené položky: 7016 První Předchozí | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | Další Poslední