Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
VZPOMÍNKA: Před osmi lety nás opustila dobrá duše českého běhu
01.11.2020 | Zbyněk Vondrák

Září 2010. Přicházím na atletický stadión na Strahově, kde se běží 28. ročník Tartanové hodinovky. Závod byl nečekaně o den posunut, proto se akce účastní pouze 15 běžců. Vzhledem k výkonům z poslední doby bych se rád pokusil překonat pro mne bájnou hranici 16 km. Před startem řeším tradiční problém podobných závodů – nemám vlastního zapisovače mezičasů jednotlivých kol. Naštěstí u startovní čáry je již na židličce nachystán Ivo Domanský, který nevynechá snad žádný závod té doby.

Přečteno: 3252× | Komentáře: 5

Odložený maraton do Dobříše a kros Motolské jamky se poběží ještě letos
31.10.2020 | Mizuno Trail Running Cup

Běžecký seriál Mizuno Trail Running Cup se nevzdává a věří, že letos doběhne kompletní program sedmi závodů. Právě zveřejnil termíny dvou odložených podzimních závodů. Nejstarší český maraton Praha-Dobříš se poběží (samozřejmě v terénu) na Mikuláše v neděli 6. prosince a tradiční tečka, desítkový kros Motolské jamky na golfovém hřišti těsně před vánočními svátky v sobotu 19. prosince.

Přečteno: 4718× | Komentáře: 0   
 
Drobné úrazy pohybového aparátu a jejich léčba

Drobné úrazy pohybového aparátu a jejich léčba

29.10.2020 | komerční prezentace

Lehčím bolestivým úrazům a zraněním nebo občasné bolesti kloubů se v každodenním životě jen těžko vyhneme. Často se jedná pouze o přetížení svalů nebo kloubů po delší práci třeba na zahradě, někdy se zraníme při pobytu v přírodě nebo sportu. Zvláště na podzim se často ozvou i bolesti kolen, kyčlí a zad. Naštěstí si s lehčí bolestí často můžeme poradit sami s pomocí moderních přípravků z lékárny.

Přečteno: 4855× | Komentáře: 0   
 
Jednou bych rád natočil film o ultra, říká režisér Posledního závodu
28.10.2020 | Radek Narovec

Stále ještě máte šanci vidět natáčení filmu na vlastní oči! Režisér chystaného Posledního závodu Tomáš Hodan a jeho tým nabízejí v rámci běžícího crowdfundingu možnost být při natáčení příběhu historického běžkařského závodu, při kterém před sto lety došlo k tragédii. Tomáš je sám velkým fandou běhání a ultraběhu by rád jednou věnoval i svůj film.

Přečteno: 4482× | Komentáře: 0   
 
Self-Transcendence 3100 Mile Race vyhrál Ital Andrea Marcato

Self-Transcendence 3100 Mile Race vyhrál Ital Andrea Marcato

28.10.2020 | tisková zpráva

Andrea Marcato (38) ze Sri Chinmoy Marathon Teamu z Itálie zvítězil v pandemické verzi závodu Sri Chinmoy Self-Transcendence 3100 Mile Race, který se až do úterý koná v rakouském Salzburgu. Marcato, žijící v Curychu, se stal nejrychlejším nováčkem, který dokončil tento nejdelší certifikovaný závod na světě. 3100 mil uběhl za 43 dní, 12 hodin, 7 minut a 26 vteřin.

Přečteno: 3904× | Komentáře: 2   
 
Wild Tee: Osobitost v pojetí italského ultratrailového reprezentanta

Wild Tee: Osobitost v pojetí italského ultratrailového reprezentanta

27.10.2020 | komerční prezentace

Traily mi učarovaly. Běhám je 12 let, závodil jsem po celém světě, od Japonska přes USA, Afriku a celou Evropu. Běžel jsem i víceetapové závody, a to až do 300 km a 30 000 metrů převýšení. Ultra mne baví především kvůli tomu, jaké výzvy přináší. Extrémní únavu, nedostatek spánku, dokonce i halucinace. To jsou věci, které jsem zažil i já a které jsou pro mě součástí kouzla tohoto sportu.

Přečteno: 5878× | Komentáře: 0   
 
RECENZE: COROS APEX Pro. Hodinky supertřídy se skvělým ovládáním
24.10.2020 | Josef Smetana

Nízká hmotnost, chlapácký design a hlavně návykové ovládání korunkou. Tím vším si nás získaly multisportovní hodinky COROS APEX Pro, které se řadí někde mezi modely VERTIX (hlavně pro horské běžce) a PACE (poměr cena výkon osloví atlety a silniční běžce). APEX Pro není ani velký, ani titěrný. Přesně to, co většina běžců vyžaduje!

Přečteno: 9434× | Komentáře: 0   
 
TEST: Čelovky na běh? Sedí jako přibité, svítí jako ďábel
22.10.2020 | Josef Smetana

Běhat v noci a přitom vidět lépe než za dne? Zní to divně, ale profesionální čelovky na běh vám to umožní. Pryč jsou doby, kdy běhat se světlem na hlavě bylo krajně protivné. Zařízení jsou nyní mnohem lehčí, lépe drží a intenzitou světla přímo nadchnou. PLACENÝ OBSAH – PŘEDPLATNÉ POŘÍDÍTE ZDEwww.behej.com/casopis

Přečteno: 14860× | Komentáře: 0   
 
Sokolský běh republiky se poběží na výročí individuálně, závody až 28. listopadu
21.10.2020 | Sokolský běh republiky

Jak již aktuální situace naznačuje, nebude 28. října 2020 možné uskutečnit žádný z 32 závodů v českých městech. Proto se organizátoři Sokolského běhu republiky rozhodli oslavu vzniku naší země pojmout individuální výzvou, kdy každý účastník bude moci vyběhnout 28. října kdekoliv bude chtít.

Přečteno: 4338× | Komentáře: 0   
 
ZDRAVÍ: Vylaďte si tělo k dokonalému pohybu
20.10.2020 | Pavel Baběrád

Můžete běhat každý den, třeba i dvakrát denně, můžete běhat sedm dní v týdnu, pomalu i rychle, můžete běhat neskutečné vzdálenosti, můžete běhat roky… Pokud však nenastavíte správný vztah mezi klíčovými částmi těla, váš běh nebude nikdy dokonalým, přirozeným pohybem. Se všemi důsledky. PLACENÝ OBSAH – PŘEDPLATNÉ POŘÍDÍTE ZDEwww.behej.com/casopis

Přečteno: 12765× | Komentáře: 0   
 
Moira Stewartová v Polsku jen pár sekund od českého národního rekordu
17.10.2020 | Radek Narovec

Skvělý výkon Moiry Stewartové na MS v půlmaratonu! V cíli v čase 1:11:08, což je třetí nejrychlejší půlmaraton české historie. Rychleji kdy běžely jen Eva Vrabcová a Alena Peterková. Moira přepisuje historii!!! V Polsku vybojovala skvělou 34. příčku v možná nejnabitějším startovním poli půlmaratonské historie a vylepšila si svůj osobní rekord o neskutečnou minutu 40 vteřin! AKTUALIZOVÁNO

Přečteno: 4876× | Komentáře: 5   
 
TRÉNINK: Běžecké pásy. Nahradí plnohodnotně trénink venku?
16.10.2020 | Tomáš Mika

Běžecké pásy. Dříve býval běh na nich exotikou, dnes zaznamenávají nebývalý rozmach i díky novým simulátorům. Bývaly výsadou fitness center, jenže cenová dostupnost napomáhá tomu, že stále častěji okupují i naše obýváky a pokoje. Má šanci pás nahradit trénink venku? A pokud ano, opravdu plnohodnotně? PLACENÝ OBSAH – PŘEDPLATNÉ POŘÍDÍTE ZDEwww.behej.com/casopis

Přečteno: 13150× | Komentáře: 1   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak 27.8.2024 9:24:11)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Tréning na jesenný maratón (Bronson 19.6.2024 18:40:46)
Nalezené položky: 7038 První Předchozí | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | Další Poslední