Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
České Budějovice
PaKo 11.11.2014 12:39:16
>> ivan99, 11. 11. 2014 12:16:02
Kluci, zkuste ještě surovej kokos, s 90% čoko to je chuťová nirvána
Brutto 11.11.2014 13:17:43
>> PaKo, 11. 11. 2014 12:39:16
Tak to je moja neodmyslitelna kombinacia do smotanoveho jogurtu :) Mas uplnu pravdu.
České Budějovice
PaKo 11.11.2014 13:45:34
>> Brutto, 11. 11. 2014 13:17:43
Taky bych si to dal do jogurtu (popř. do mascarpone, to je chuťově ještě vyšší level), ale kdesi jsem četl, že kombinace kokosu a mlíka není dobrá, nějak se tam tlučou ty tuky, které jsou jiného charakteru.
Víte o tom někdo něco?
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 11.11.2014 13:52:43
>> Brutto, 11. 11. 2014 13:17:43
inac ked hovorite o jogurte ..ja robim domaci
2l mlieka z automatu, 1 33% smotana, 1 zivy jogurt a k tomu hrniec a teplomer zohriat mlieko s smotanou na 70 celsia … potom schladit na 50 …zamiesat zivy jogurt …naplnit do mensich zavaracich poharov a dobre zabalit do deky …za 6–12h mate hotovy jogurt …ja robim vecer a neham do rana vacsiu davku mlieka som neskusal …ale myslim ze moze byt aj viac mlieka
ak chce niekto prichut tak kludne pridat do pohara na dno ..napr kokos, skusal som aj banan, maliny, dzem(nie pre mna) …a paradny husty jogurt s prichutou!
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 11.11.2014 13:54:18
>> PaKo, 11. 11. 2014 13:45:34
len nech to nie je pravda..len nech to nie je pravda …co ine si mam dat do jogurtu ked uz ani kokos nie
Brutto 11.11.2014 15:00:49
>> ttomino1980, 11. 11. 2014 13:52:43
Uf, no zaujimave v kazdom pripade, len s mojou lenivostou to vidim tak, ze zostanem pri selcianskom bielom jogurte (teraz zacali vyrabat 15%-ny), tam je zarucena tradicna receptura a kvalita a je to 2,50 € na kilo. Ale kto ma cas a chut, tak urcite paradny recept.
Co sa tyka tej bitky tukov medzi kokosom a mliecnymi vyrobkami. Tak to ja mam boj v tele potom stale, nakolko uz viac ako pol roka ranajkujem (kazducky den) zincicu so struhanym kokosom a na veceru do jogurtu ten kokos tiez davam, takze ak to tak naozaj je, tak s panombohom co sa vo mne deje :) Ale citim sa dobre :)
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 11.11.2014 15:27:56
>> Brutto, 11. 11. 2014 15:00:49
ja takisto jogurt al. kysla smotana + kokos ranajky…alebo ako druha vecera
tiez som si myslel ze to dlho trva …dokonca som skoro kupil jogurtovac ale
dal som sa prehovorit a vyskusal klasicky hrniec s teplomerom
..trva to cca 30–40min …sikovnejsi aj rychlejsie a mas to so zivimi
kulturami ..vasina smotanovych jogurtov je bez tycho kultur
Černé Voděrady
MartiNo 11.11.2014 17:27:03
Radoslav G. alias
Vincent
11.11.2014 18:26:57
>> PaKo, 11. 11. 2014 13:45:34
tak tiež dúfam že môžem dať na pocit a miešať tie tuky, každý večer jogurt s tvarohom od Meliny (26%) a 20–30gr kokosu struhaného, k tomu orechy cca 40gr a 40gr čučoriedky prípadne ríbezle, mňamka riadna, niekedy aj kokos.mlieko deci. Pocitovo mi to trávi fakt, len to nesmiem zjesť príliž neskoro, tesne pred spaním, čo sa mi v poslednej dobe stáva ..... máte nejaký čas pred spaním keď už nekonzumujete ?
>> ttomino1980, 11. 11. 2014 13:52:43
zaujímavé fakt, ale ako sa poznám ostanem ako Brutto, na toto som už lenivý asi :) Škoda že ten Selšiansky u nás nekúpim. Inak mesiac dozadu v Tescu, jogurt Tesco pod ich značkou s 15%, ale zmizol a už ho neni, tak klasika Zvolenský s 1,6gr S/100gr, aspoň to kupujem …
To: Rudo Dík za radu k tomu chudnutiu a inšpiráciu pre polovičku, našťastie ale váži ešte o dosť menej.
Radoslav G. alias
Vincent
11.11.2014 18:29:37
>> MartiNo, 11. 11. 2014 17:27:03
na toto som sa tu už pýtal raz, a vtedy nik nereagoval. S arašidovým maslom mávam občas večer problém teda hlavne keď o 10pm zistím že ešte by som niečo zobol, a zoberem lyžicu a zopár ich dám do seba … mňam
davidof 11.11.2014 18:33:30
>> MartiNo, 11. 11. 2014 17:27:03
V obchodě jsem na to mlsně koukal, ale odradila mě ta chemie co jsem si přečetl na obalu. Jedině si to nějak vyrobit sám. A taky na co nebo do čeho si to dávat, má to asi specifickou chuť ne? Kdoví jestli třeba s jogurtem by se to dalo kombinovat, protože jíst to jen tak samotný…
Černé Voděrady
MartiNo 11.11.2014 18:46:53
>> davidof, 11. 11. 2014 18:33:30
Tak zrovna >> vincent_vega, 11. 11. 2014 18:29:37 píše, že ho jí po lžičkách samotné… jak se znám taky bych toho byla schopna, nebo jako jiné věci co se obvykle kladou na chleba a pečivo dávám na zeleninu (kousky papriky, zelené listy, kolečka okurky…), asi by šlo i arašídové máslo. Chemie by mě taky odradila. Ale asi se dá sehnat i v nějakém raw – life provedení. Mám pocit, že rudo tu brojívá proti arašídům jako takovým, ale tuším hlavně kvůli alfatoxinům – ty by ovšem v másle být nemusely, že… jde mi o to složení ar. másla – připadá vám v(ý)hodné v rámci NSS a minimalizace konzumovaných škodlivin?
davidof 11.11.2014 19:03:46
>> MartiNo, 11. 11. 2014 18:46:53
aflatoxiny a taky špatný poměr omega 3 a 6, ale na mlsání když mám chutě v malém množství bych to bral. Vypadá to že recept je docela jednoduchý…http://veganza.cz/index.php/ostatni/383-domaci-arasidove-maslo
Žilina u Kladna
Pohoda 11.11.2014 19:40:02
>> MartiNo, 11. 11. 2014 18:46:53 já si ho na tu zeleninu mažu a chutná mi to, měla jsem to i na tvrdém sýru, vyrobit se lehce dá doma : do mixeru 3 hrnky arašídů nesolených, lžíce medu, lžička soli. Tady je pár nápadů http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…. Ale jinak obsahují poměrně dost sacharidů, takže pro NSS asi úplně nejvhodnější nebudou. A někde jsem četla, že to nejsou ořechy, ale luštěniny
Slaný
EdCable 11.11.2014 20:06:23
Ja mam s arasidovym maslem hlavne ten problem, ze u nej nemam zaklopku, takze jsem schopen ho snist trebas ctvrt kila. Ta sytivost na me nefunguje. Jinak jak pise Pohoda – jsou to lusteniny, coz s sebou nese potencialni problemy, ktere se zde diskutovaly uz nekdy driv (pritomnost FODMAPS, fytaty apod.)
Vyrobit lze pokud vim maslo z v podstate libovolnych orechu a semen.
rudo 11.11.2014 20:26:00
arasidove maslo je lacne
maslo mandlove , lieskove, a ine je drahe
arasidove nejem
Černé Voděrady
MartiNo 11.11.2014 20:29:32
>> davidof, 11. 11. 2014 19:03:46
díky.
>> Pohoda, 11. 11. 2014 19:40:02
Jó, pravda, luštěniny… vždyť vím, že mi na arašídech něco zásadního vadilo… Díky za připomenutí.
>> EdCable, 11. 11. 2014 20:06:23 jj, máslo z jiných (skutečných) ořechů – to bude pro mě spíš cesta k rozšíření seznamu vyhovujících pochutin…
rudo 11.11.2014 20:34:46
>> MartiNo, 11. 11. 2014 20:29:32
lusteniny papam ale arasidy ne
vcera som napriklad uvaril zeleninovo fazulovy maglajz
fazula hrach cocka rastu nad zemou
arasidy su podzemne hluzy
neviem preco su zaradene medzi lusteniny
Černé Voděrady
MartiNo 11.11.2014 21:02:19
>> rudo, 11. 11. 2014 20:34:46
Nejsou to podzemní hlízy, akorát má ta rostlina jinak podobná fazolím jakési pštrosí sklony, takže ty lusky dozrávají pod zemí. Luštěniny nejím vyjma zeleného hrášku.
Žilina u Kladna
Pohoda 11.11.2014 21:09:06
>> MartiNo, 11. 11. 2014 21:02:19
v tom případě nejíš žádné luštěniny, zelený hrášek je
zelenina
Černé Voděrady
MartiNo 11.11.2014 21:14:19
>> Pohoda, 11. 11. 2014 21:09:06
Tušila jsem to ;)
rudo 11.11.2014 21:19:15
>> MartiNo, 11. 11. 2014 21:02:19
terminus technicus
je to podzemne
preco nejes lusteniny?
Černé Voděrady
MartiNo 11.11.2014 21:33:49
>> rudo, 11. 11. 2014 21:19:15
Musej se dlouho vařit (nebo aspoň máčet), nijak zvlášť mi nechutnají, a nevím o ničem, co by obsahovaly a nezískala jsem to z jiných zdrojů (kdyžtak dej příklad) – tj. ze zeleniny, masa, ořechů… navíc maj dost S, které si radši dám v té zelenině, trošce medu či ovoci (např. brusinek se nehodlám vzdát). Prostě se mi nehodí do jídelníčku.
rudo 11.11.2014 21:41:59
>> MartiNo, 11. 11. 2014 21:33:49
vsetko sa da ziskat aj z inych zdrojov
ja prave rozmyslam vratit sa k vegetraisntvo a teda lusteniny miesto masa
orechy mi moc nejdu, aspon tu dostat len stare nekvalitne, provokujuce alergie takze idem vacsinou bez orechov
idem uz dlhsie bez mliecnakov, vylucenie syrov mi dost pomohlo
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 11.11.2014 21:48:51
>> rudo, 11. 11. 2014 21:41:59
Rudo vidno ze si protinozny:)
Min rok ked som cital Eat &Run a koketoval s vegetarianstvom…tak si pisal jedz maso tak sa ludia narodili…teraz ked koketujem s nss a lusteniny nejem ziadne … pises lusteniny nahrada masa…
Vyznaj sa v tom potom ;)
rudo 11.11.2014 22:19:30
>> ttomino1980, 11. 11. 2014 21:48:51
ja teraz sam za seba rozmyslam skusit prejst na vege
nie je to ziadne vseobecne pravidlo a ani nic co odporovalo minulosti
ale skor to co bude suhlasit s buducnostou
zivot je zmena
ak k lepsiemu tak sa to vola aj vyvoj
prechod od muky k masu je pokrok teda snicel miesto buchty
teraz skusam dalej
dovod je mimo temu behaciu, prilis ezotericky pre toto forum
Pally 11.11.2014 23:08:08
>> rudo, 11. 11. 2014 22:19:30
co je zle na mliecnakoch a syroch?
a maslo tiez nejes?
rudo 11.11.2014 23:37:57
>> Pally, 11. 11. 2014 23:08:08
maslo jem
neriesim to ako kategoriu jedla ze syry
ale kazdy jeden tunajsi vyrobok je svinstvo a je jedno ci je to udeny taveny pomazankovy
ako tak sa da jest iba taky pseudotvaroh
tak som si povedal ze na to uz tu kaslem a az pridem domov najdem si na salasi pravu bryndzu a tvaroh a uvidime
tunajsie syry napriklad mnohe maju chut aj strukturu ako voskova sviecka
rudo 11.11.2014 23:57:50
>> Pally, 11. 11. 2014 23:42:18
mam na salasi znamosti v poslednom zivote som zacinal ako paholok u bacu Ondra, to vtedy ked som Lenina valaskou az na Rysy, lem mi potom prebehol do polska
odvtedy mam tak rad behy do vrchu, vertical kilometer a podobne
cesta nazad bola uz nuda take sklamanie preto ma to dolu kopcom nebavi
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.