Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ROZHOVOR: Nechme už diskusí o maratonských limitech, říká Preibischová

ROZHOVOR: Nechme už diskusí o maratonských limitech, říká Preibischová
foto: Miroslav Kratochvíl

Daniela Havránková | 18.04.2016 | přečteno: 8772×

Svůj pokus o kvalifikaci na olympijské hry měla mít maratonská debutantka Monika Preibischová nyní již za sebou. Maraton v Lodži však musela kvůli nedávno prodělané viróze odpískat. V těchto dnech se již vrací k tréninku, aby zvládla pražský maraton 8. května a zdolala při něm přísná kritéria Českého atletického svazu, který pro ženy stanovil „letenkový“ čas na 2:35.

Tvým kvalifikačním závodem měl být maraton v Lodži 17. dubna. Jenže nakonec jsi neběžela kvůli nemoci – co se stalo?

„Dvanáct dní před plánovaným startem, po návratu ze soustředění, mě přepadla viróza. Týden jsem neběhala a teď zas začínám a bude ještě několik dní trvat, než se budu při běhání zas cítit dobře."

Byly ještě nějaké jiné zdravotní obtíže, které tě v poslední době limitovaly?

„Zbytek přípravy jsem ustála dobře, přišlo jen pár drobností, ale nic, co by mě limitovalo nebo vyřadilo ze stěžejních tréninků. Vše se dalo vyřešit bez přerušení trénování během pár dní, cvičením, ledováním, regenerací nebo s pomocí fyzioterapeuta."

Podle čeho se takový kvalifikační závod vybírá?

„Určitě v první řadě podle termínu, rychlosti a převýšení trati a výsledků z minulých let, dle možnosti startovat v elitní skupině a mít tak povoleno vlastní ozkoušené občerstvování, případně také podle vzdálenosti kvůli cestování před závodem a v mém případě hrály roli i kontakty trenéra s pořadatelem lodžského maratonu."

Máš tedy nyní náhradní plán?

„Jasná náhradní volba je pro mě pražský maraton. Celou dobu figuroval v našem plánu jako varianta B z mnoha důvodů. Je to doma, určitě bude s kým běžet a je v posledním možném kvalifikačním termínu. To právě hrálo i roli mimo jiné v tom, proč to nebyla varianta A; nechávat pokus o limit na poslední možný termín jsme nechtěli."

Co nebo kdo tě k maratonu vlastně přivedl? Je to logické vyústění tvého dosavadního běžeckého vývoje?

„V podstatě ano, je to logický krok, pokračování mého běžeckého vývoje. Něco, k čemu jsem se dlouhá léta postupně propracovávala. Ale ten hlavní impuls přišel před necelými pěti lety od mého trenéra Pavla Tunky v momentě, kdy jsme zahajovali spolupráci a bavili se o tom, jakým směrem se bude další příprava ubírat."

Není trochu riskantní pokoušet se hned prvním maratonem o olympijský li­mit?

„Nikdy jsem nechtěla běžet maraton „jen tak“, dokazovat si, že to uběhnu. Na maraton musí být člověk opravdu připravený, po fyzické i psychické stránce. Během maratonské přípravy, kterou jsme zahájili začátkem ledna, jsem si začala na limit víc a víc věřit. Jsem přesvědčená, že je to reálný cíl a pro mě zároveň obrovská motivace. Momentálně se mi ta cesta ale trochu zkomplikovala a uvidím, co přinese pár dalších týdnů, jaké budou podmínky v den D, jak se budu cítit a hlavně jak proběhne závěrečná příprava."

Co ti dala loňská úspěšná půlmaratonská premiéra – Hradecký půlmaraton za 1:16:17?

„Svůj první půlmaraton jsem chtěla běžet alespoň dva a půl roku předtím. V přípravě však přišly momenty, kdy jsem na to nebyla připravená a běžet ho by byl zbytečný zdravotní risk. Nebo jsme dali aktuálně přednost něčemu jinému. Na půlmaraton už jsem byla hodně natěšená, a přestože jsem na něj neměla stoprocentně natrénováno, byl to super zážitek. Směrem k jarnímu maratonu to byla i jakási nutnost pro mou psychickou pohodu. Pouštět se do maratonské přípravy bez uběhnutého závodního půlmaratonu, to by mi v hlavě mohlo hodně vrtat (úsměv)."

Co si myslíš o strategii ČASu, který zpřísnil maratonské limity na olympiádu? Také období pro jejich plnění bylo vzhledem k náročné přípravě na tuto disciplínu poměrně krátké…

„Mně na celé situaci vadí to, kdy byla kritéria schválena a zveřejněna. Zvlášť pro maraton je to špatně, člověk má maximálně dva pokusy, jeden na podzim a druhý na jaře. Znát limity by bylo dobré již na jaře rok před konáním OH, v té době již limity IAAF byly zveřejněny. To, že plnění limitů pro maraton je ukončeno dříve, než pro ostatní disciplíny, je samozřejmě v pořádku, aby se případný limitář mohl kvalitně připravit na olympijský start."

Jak tedy vidíš rozhodnutí svazu zpřísňovat limity oproti IAAF?

„Zpřísnění oproti limitu IAAF je bez diskuse naprosto pochopitelné. Zpřísnění oproti Londýnu 2012? To už by bylo na delší diskusi. Kritéria by určitě mohla být lehčí, ale i těžší, na obou variantách se dají najít klady i zápory, dá se na to pohlížet z různých stran. Já to beru tak, jak to je, a ani mě moc nebaví o tom stále dokola diskutovat. Co mi ale přijde naprosto pozitivní, je to, kolik běžců se o to pokouší. I kdyby to limity nepřineslo, myslím, že o kvalitní výkony nebude letos nouze. A ono se to někomu podaří!“

Jak proběhla tvá zimní příprava? Kde všude jsi trénovala?

„Většinu přípravy jsem odběhala v Praze nebo v Mariánských Lázních. Pět a půl týdne jsem byla na soustředění v Portlandu v USA, ve státě Oregon. Měla jsem tam skvělé tréninkové podmínky a domácí zázemí u Evči a Ryana Vailových (další česká uchazečka o limit na OH v maratonu a americký reprezentant; pozn. red.), navíc tam za mnou na několik týdnů přiletěl přítel Adam, který se mnou také objezdil na kole nebo autem dlouhé tréninky a pomohl mi s občerstvováním."

Co odlišného oproti minulým letům jste s trenérem do přípravy zařadili?

„Hlavně se jednalo o delší běhy 25–35 km, tréninky v maratonském a půlmaratonském tempu a celkové navýšení kilometráže."

Kde jsi zatím testovala svou formu?

„Běžela jsem v půlce března půlmaraton v Sacramentu v Kalifornii. Byl to hodně nepovedený závod ze strany pořadatele. Po druhém kilometru jsme začali bloudit, protože vedoucí cyklista nevěděl kudy kam a jedna křižovatka nebyla úplně dobře značená. Dva kluci nám při závodě utekli a ti najednou běželi proti nám a volali, že tamtudy to nebude. Cyklista jen pískal na píšťalku a směřoval si to proti balíku, ke kterému jsme se vrátili a dál pokračoval kdoví kam. Někdo z balíku si pamatoval cestu z loňska, takže po troše zmatků jsme se zas objevili na trase a běželo se dál. Ale motivace a chuť k závodění byla na chvíli pryč. Naštěstí se pak vedle mě objevila Keňanka a utvořili jsme si menší skupinku pěti běžců, takže se běželo dál a byl z toho dobrý testík. Druhou půlku závodu jsem běžela podle mezičasu pod 37 minut, výsledný čas 1:16:56 mě ale nijak netěšil."

S čím půjdeš na start maratonu 8. května, jakou zvolíš strategii?

„Nad tím zatím příliš nepřemýšlím. V první řadě je třeba vrátit se do tréninku, potřebuji zvládnout ještě několik delších běhů a tréninky v maratonském tempu. Času již moc není, ale věřím, že ta zdravotní pauza mě úplně nevyřadila a dostanu se do toho rychle."

Kdyby ti olympijský limit nevyšel, čemu by ses chtěla v sezoně věnovat? Silnici, dráze, krosům nebo vrchům?

„Nejvíce mě aktuálně láká silnice, chtěla jsem se také pokusit o limit na ME v půlmaratonu, na což po maratonu nebude už moc času, ale uvidíme. Stále mě lákají i vrchy, ale plánování, co dál, si nechám spíš až po 8. květnu."

Komentáře (Celkem 41)

Nalezené položky: 42 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední

daniela82 žena 18.04.2016 07:25:34

Svůj pokus o kvalifikaci na olympijské hry měla mít maratonská debutantka Monika Preibischová nyní již za sebou. Maraton v Lodži však musela kvůli nedávno prodělané viróze odpískat. V těchto dnech se již vrací k tréninku, aby zvládla pražský maraton 8. května a zdolala při něm přísná kritéria Českého atletického svazu, který pro ženy stanovil „letenkový“ čas na 2:35.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.04.2016 10:09:04

je vela pripadov ked prvy maraton vysiel vynimocne dobre tak moc drzim palce

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 18.04.2016 10:29:36

>> rudo, 18. 04. 2016 10:09:04

v tom je ten fór, a kdyby ten čas byl plánovaných 1:14, potom 2 xM/2 +5´???, při objemu cca 150+/týd. by to šlo, :-)

" hic rhodos, hic salta"

avatar

Karlovy Vary

Celkem 30440,16 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:02 (2019)
půlmaraton: 1:23:39 (2019)
maraton: 3:04:32 (2019)

MarekCB muž 18.04.2016 10:50:05

Také moc držím palce, ať to vyjde!

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.04.2016 10:53:47

>> Desert, 18. 04. 2016 10:29:36

Salazar tiez bezal prvy maraton na ostro, neparal sa s tym

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 18.04.2016 11:38:55

>> rudo, 18. 04. 2016 10:53:47

někdo naostro, někdo naboso, :-P

avatar

10 km: 0:34:33 (2013)
půlmaraton: 1:20:17 (2013)

Adam_85 muž 18.04.2016 12:22:21

V roce 2012 se Ivana S. i Honza K. na OH do Londýna kvalifikovali svým prvním maratonem v kariéře, takže proč ne :) A Ivany výkon z Rotterdamu by stačil i na letošní kvalifikaci do Ria…

Takže ať drží zdraví, počasí neblázní a ono to půjde! ;)

avatar

Desert muž 18.04.2016 13:09:12

>> Adam85, 18. 04. 2016 12:22:21

jít je dobré, běžet je lepší,

nevím jaký je zámysl svazu, jestli pošle 3× repre. při splnění " B limitu", nebo jen nejlepší, při splnění A neplatí B, u žen je předpoklad pokusu o limit B na 2:38 u 5 závodnic, nicméně Monika není sama, kdo M poběží poprve :-)

avatar

10 km: 0:34:33 (2013)
půlmaraton: 1:20:17 (2013)

Adam_85 muž 18.04.2016 13:46:16

Prosím, naposledy, přečtěte si Nominační kritéria na stránkách ČASu. Řeší se to tu pořád dokola, ale většina nemá pravdu. To je ta diskuse, co měla Monika na mysli…

B limity v podstatě nejsou. Pokud v období 1.5.2015 do konce roku 2015 zaběhnete na 10000m/maraton/chu­zi mimo dráhu A limit, pak vám v roce 2016 (od 1.1.2016 do 8.5.2016) stačí zaběhnout B limit a potvrdit tim vykonnost. Ostatní disciplíny mají nominační období až od 27.2.2016 do 10.7.2016.

To, že zaběhnete B limit na ME na půlmaraton, v nominaci na OH nic neznamená.

Pokud na ME v půlmaratonu zaběhnou 3 běžci B limit, pak může svaz vyslat tým. Pro zajištění účasti bez ohledu na tým, je ale opět třeba splnit A limit.

avatar

Desert muž 18.04.2016 14:40:20

>> Adam85, 18. 04. 2016 13:46:16

jj četl jsi to poprve, je to trochu jinak, :-)

neboj diskutovat budem, to by ti neměl nikdo přeci zakazovat, :-P

avatar

10 km: 0:34:33 (2013)
půlmaraton: 1:20:17 (2013)

Adam_85 muž 18.04.2016 14:56:47

>> Desert, 18. 04. 2016 14:40:20

Nepis neco, co si nemuzes potvrdit, ze je pravda.

Jinak, muzes mi tedy vysvetlit, jak to tedy je? Jsem zvedavej, na vyklad specialistu behej.com :)

avatar

Desert muž 18.04.2016 15:14:15

>> Adam85, 18. 04. 2016 13:46:16

" B limity v podstatě nejsou." B limit je to, co je uvedeno jako B limit a současně je to kriterimun času pro MS,

" To, že zaběhnete B limit na ME na půlmaraton, v nominaci na OH nic neznamená." správně, pro OH by měl platít jen limit B maraton, :-)

PS: specialista běhej.com nejsem,

PS: dost jsme to tady probírali i před 4 lety,

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 18.04.2016 15:14:18

>> Adam85, 18. 04. 2016 13:46:16

Promin ale precti si radsi ty nominacni kriteria jeste jednou. Mas to taky trosku popletene. Co se tedy tyce terminu a disciplit s moznym potvrdenim pres B limit.

Jinak teda s tebou souhlasim, ze samotny B limit primo neumoznuje zadnou ucast. Ale o tom se tady v diskusi prave ise ze by bylo potreba domluvit vyjimku.

avatar

10 km: 0:34:33 (2013)
půlmaraton: 1:20:17 (2013)

Adam_85 muž 18.04.2016 15:24:20

>> SlavoK, 18. 04. 2016 15:14:18

B limit ti může umožnit kvalifikaci v případě, že iaaf bude dobírat do počtu pro naplnění disciplíny. Pro vytrvalecké tratě jsem se s tím ještě nikdy nesetkal. Navíc to není v rukách ČASu.

Čas od času se to stává u technických disciplín/vícebojů, např. Adam Sebastian Helcelet byl takto letos pozván na halové MS v Portlandu, aniž by měl splněný A limit. Loni to byla jedna z našich výškařek.

Desert: Před 4 lety platila jiná nominační kritéria, než letos. Do Londýna se na B limit jet dalo, viz Honza Kreisinger. Letos to je jinak, porovnejte si na stránkách svazu…

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.04.2016 17:39:39

>> Adam85, 18. 04. 2016 15:24:20

tak bacha IAAF uz nema A a B limit s tym sa skoncilo, je len jeden IAAF limit

B limit je specialita ceskeho svazu

a maratonci s nadejou na OH, prave sami diskutovali verejne v mediach sancu kvalifikovatr sa cez B limit system co znamenalo mat B aj na polku aj na cely

ale samotne oficialne kriteria su napisane tak ze sa daju vysvetlit rozne a tak nik nema istotu tak ani tak.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

10 km: 0:34:33 (2013)
půlmaraton: 1:20:17 (2013)

Adam_85 muž 18.04.2016 18:28:20

>> rudo, 18. 04. 2016 17:39:39

Ja vim, i ja se bavim o A a B limitech CAS, ty jsou pro cesky sportovce zavazny…

A prave ti maratonci, co diskutovali, nemeli pravdu.

Souhlasim, ze na prvni pohled nejsou kriteria uplne pruledna, ale o tom, ze by ti mohlo na OH stacit splnit B limit na maraton i pulmaraton, tam neni.

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.04.2016 18:56:35

>> Adam85, 18. 04. 2016 18:28:20

ja vim ze to tam neni, ale taky tam neni ze B limity nebudou stacit

prave je to formulovano jak pravniky aby se z toho dalo dokazat cokoliv

zakladni problem je ze ty pravidle selekce byla napsana spolecne pro OH i ME a nebylo rozlisovano co je co

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 18.04.2016 18:59:14

>> Adam85, 18. 04. 2016 18:28:20

G -V návrhu nominace může figurovat závodník při splnění následujících podmínek:

Závodník, který v kvalifikačním období ČOV/ČAS dosáhne výkonu rovného nebo lepšího „B“ limitu ČOV/ČAS v disciplíně, v níž nebude naplněn „ideální počet startujících“ a obdrží pozvání MOV/IAAF pro start dle podmínek uvedených v bodě c), za předpokladu, že jeho výkon bude lepší než u případných dalších závodníků se splněným „B“ limitem ČOV/ČAS v kvalifikačním období ČOV/ČAS.

C -Podle regulí MOV mohou startovat v každé disciplíně maximálně tři (3) závodníci reprezentující členský NOV (kromě štafet, kde může být nominováno pro jednotlivou štafetu až šest (6) závodníků, včetně závodníků absolvujících individuální starty):

V individuálních disciplínách mohou být závodníci pro start na OH 2016 kvalifikováni následujícími dvěma způsoby:

1, 2 nebo 3 závodníci se splněným „A“ limitem ČOV/ČAS (v dráhových a technických disciplínách roven entry standardu MOV/IAAF), dle podmínek viz.níže)
v případě, že v některých z disciplín nebude naplněn „ideální počet startujících“ závodníky dle nominačních kritérií MOV/IAAF, může pro start v takové disciplíně být pozván závodník ze strany IAAF, a to dle tabulkového pořadí v kvalifikačním období MOV/IAAF při respektování maximálního počtu závodníků v disciplíně reprezentující členský NOV (dovýběr se netýká běhů na 5.000, 10.000m a silničních závodů (chodecké závody a maratón)).

PS: když A dají tři, měli by tam jet všichni, když dá A jeden, žádné B k němu se nebude přiřazovat, pokud je jen B, měl by jet ten nejlepší, ale to spíš souvisí se smyslem OH, :-)

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 18.04.2016 20:56:18

>> Desert, 18. 04. 2016 18:59:14

To by mne fakt zajimalo jakou logickou uvahou z vyse citovaneho jsi k tomu PS dospel. Ne nahodu tak, ze vzdy to tak bylo tak ty to ma zafixovane, ze to tak plati i ted… I kdyz ono to ted prave uz neplati.

>> rudo, 18. 04. 2016 18:56:35

Rudo je tam uplne jasne napsane ze B limity nebudou stacit. Jedine o cem se muzeme bavit, ze CAS+COV se rozhodnou ze svojich vlastnich pravidel udelat vyjimku proto aby tam meli i nejakeho maratonce…

avatar

Sloviensko

rudo muž 18.04.2016 21:08:21

>> SlavoK, 18. 04. 2016 20:56:18

ano nestacia pre automaticku kvalifikaciu, ale nechavaju dvere otvorene podla uvazenia svazu, a o tom sa bavime, a potenciualni repre rozbvirili pred casom medialnu kampan kde zacali tvrdit ze cesta do Ria vedie cez subor B limitov

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Desert muž 18.04.2016 22:01:51

>> SlavoK, 18. 04. 2016 20:56:18

A podle toho, co chápu 1,2 nebo 3, B se nedoplňuje,

ale pokud je jen B, tak záleží na svazu, jinak nevím, proč by vůbec B byl vypsán,

avatar

10 km: 0:34:33 (2013)
půlmaraton: 1:20:17 (2013)

Adam_85 muž 18.04.2016 22:14:13

Panove, ja myslim, ze jste si ve svych prispevcich odpovedeli sami ;)

Otevrene dvere si CAS nedava, proc by to delal. Pojedou ti, co splni kriteria a zaslouzi si to.

B limit letos staci pro ty, kteri A limit dali loni.

Ja si pamatuju jednu vyjimku, Pavel Faschingbauer kvalifikacni limit na ME/MS nedal asi o 20", ale v prubehu zavodu si musel odskocit na velkou.. a tak ji dostal.

avatar

Desert muž 18.04.2016 23:56:31

>> Adam85, 18. 04. 2016 22:14:13

" Panove, ja myslim …" -proč tak vznosně,

to, co jsme zde probírali před čtyřmi lety, je se stejným závěrem, jako tobě vysvětlujeme letos,

celou dobu se tady bavíme o maratonu, on snad někdo loni dal limit A??? ze všech těch, co se o ten limit snaží má na A limit momentálně 1–2 (ženy), u ostatních je to loterie, proto se zde komunikuje i to B, protože normální člověk většinou přeje i těm druhým, :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 19.04.2016 06:14:27

>> Desert, 18. 04. 2016 23:56:31

az na to ze ored 4 rokmi mala IAAF a MOV uplne inu limitovu a kvalifikacnu politiku, ktoru radikalne zmenili az nejakych 18 mesiacov pred Riom,

dost podrobne som tu politiku a zmenu sledoval s AUS chodcami

tazke debaty spred 4 rokov nemohli zahrnovat sucasnu situaciu

a co sa tyka ceskeho atletickeho svazu, tam tiez prebehla vymena kadrov, urcita zmena politiky a hlavne, svaz ma skusenost s maratoncom co v Londyne maval divakom a uzival si turisticky vylet, takze …

debata pred 4 rokmi

nesvtupis dvakrat do tej istej rieky

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Poprad

10 km: 0:34:36 (2014)
maraton: 2:40:46 (2015)

runtachykard72 muž 19.04.2016 07:44:13

Ako danovy poplatnik by som na B-cko neprispel,,nie kvôli peniazom,ale z princípu(vynimku len pre brata,sestru)

Ani na take B,co bolo v lonskem roce A,(forma je k.rva,treba ju respektovat a na ňu mať.)

Ked nik nevie behat na svet.urovni-investujme do atletickych hál a dorastu,zaklad­ne),nie B-čkarov v Riu

  • Mame dobre KAJAKY-tak tie maratonske peniaze presmerujme im do prípravy :-)
Motto: .... A z vlku jsou dnes malamuti a z nočni mury prosty sen. A na ten sen je spolehnutí. Můj bože, to je krásný den.
avatar

Desert muž 19.04.2016 07:47:43

>> rudo, 19. 04. 2016 06:14:27

někde jsme to už diskutovali, limit se dá uvažovat pouze, že atlet má šanci na bednu, což je pro OH, vzhledem k tomu, že tam nejsou zajíci a každý taktizuje na úrovni 2:10,

kdysi, pokud jsi ten základní limit nesplnil, jiný neexistoval, potom záleželo jen na svazu, jestli ti dá rekreační poukaz, jinak se tomu říkalo, myslím " divoká karta", takže žádné béčko, :-)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 19.04.2016 08:05:22

>> runtachykard72, 19. 04. 2016 07:44:13 …nie B-čkarov v Riu…

Pro pripomenuti, Slovensko na Letných olympijských hrách 2012 .

A BTW, jak bys zpetne hodnotil treba 34. misto v cyklistice;-)

avatar

Desert muž 19.04.2016 08:27:29

>> jm1, 19. 04. 2016 08:05:22

cyklistika 34, OH nejsou o penězích, takže ságo neměl motivaci, :-)

avatar

Poprad

10 km: 0:34:36 (2014)
maraton: 2:40:46 (2015)

runtachykard72 muž 19.04.2016 08:33:59

>> Desert, 19. 04. 2016 08:27:29

:-D …noo asi tak Jaromíre,bracho je bystry-vystihol to,,correct reflect

Motto: .... A z vlku jsou dnes malamuti a z nočni mury prosty sen. A na ten sen je spolehnutí. Můj bože, to je krásný den.
avatar

Liberec

Celkem 11210 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:28 (2016)
půlmaraton: 1:16:15 (2011)
maraton: 2:47:01 (2010)

bedrich muž 19.04.2016 09:24:34

>> runtachykard72, 19. 04. 2016 07:44:13

No hlavně jako daňový poplatník ani na nic přispívat nemusím, vůbec bych se nepouštěl do nějaké diskuze o limitech, ale pokud alespoň jeden závodník ho nějak splní a může na OH jet, tak jsou na něj náklady nula nula nic. Maximálně cesta, sbalí si do báglu boty, oblečení dají sponzoři a ubytování a jídlo ve vesnici rozhodně neplatí daňový poplatník :) A ten vojenský speciál nebo který letadlo, to tam vlastně sváží, si snad na nějaké OH pamatuju, že tam letadlo letělo separé pro nějakou zapomenutou hokejku, tak se tam snad bežec vejde a tenkrát do Londýna by tam za 3 tis doletěl s lowcostem. Problém je úplně jinde, limity by splnily min. 3 běžci, ale Dvořka je tam nechce. Ten měl problém uběhnout 1500m a k nějakým vytrvalcům stejně vztah nemá. V okolních zemích sou limity měkčí a daňový poplatník to zvládne. Jen s těma nejsou tak pěkný selfíčka jako má náš šéftrenér tak rád :)

Nalezené položky: 42 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.