Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Letní běžecké kempy pro běžce podle výkonnosti

Letní běžecké kempy pro běžce podle výkonnosti
foto: archív behej.com

behej.com | 19.06.2009 | přečteno: 18252×

Nechcete v době prázdnin zahálet, ale získat kondici a na podzim se předvést v plné formě při některém z vybraných závodů? Nebo naopak nemáte závodní ambice a běh vám dává hlavně energii a chuť do života? Pro oba typy běžců je v období července a srpna přichystáno několik běžeckých kempů.

Tréninkové kempy pro mladé závodníky

Dva tréninkové kempy vedou v době prázdnin zkušení atletičtí trenéři Jan Kervitcer a Jiří Sequent. Jsou určeny především mladým nadějným závodníkům, ale rádi přivítají i další zájemce z řad výkonnostních či rekreačních běžců, kteří mají zájem zvýšit svou výkonnost.

Tréninkové soustředění s Janem Kervitcerem, trenérem stříbrných medailistů z letošního Mistrovství republiky v maratonu, Petra Pechka a Lenky Šibravové, se koná v západních Čechách na Babyloně u Domažlic. Zahájení je 19. července. Kemp trvá dva týdny. Kromě každodenních běžeckých tréninků se účastníci budou věnovat i doplňkovým sportům, volejbalu, nohejbalu a fotbalu, v případě teplého počasí si užijí i koupání. Půlhodinka před večeří bude věnována kompenzačním a protahovacím cvičením. Přihlášky přijímá Jan Kervitcer na telefonním čísle   732 208 5­49  , případně na e-mailové adrese kervitcer@azaudit.cz.

Mladým běžeckým nadějím je věnován i kemp brněnského trenéra Jiřího Sequenta. Jiří Sequent trénuje atlety v oddíle ARC Brno, mezi jeho svěřence patří jeden z našich nejlepších dráhových vytrvalců a účastník Mistrovství světa v krosu, Milan Kocourek. Kemp se koná v Krkonoších na chatě Výrovka v době od 27. července do 8. srpna. V případě zájmu kontaktujte trenéra Sequenta na mobilním telefonním čísle   604 818 2­23 nebo na e-mailové adrese jirisequent@centrum.cz.


NIKE běžecký kemp

Zajímavý program nabízí víkendový kemp Nike, který se koná v Resortu Svatá Kateřina v Počátkách u Pelhřimova o víkendu 12. – 14. července. Kemp je určen všem běžcům bez rozdílů ve výkonnosti. Resort leží uprostřed lesů se zákazem vjezdů automobilů. Z hlídaného parkoviště v Počátkách vás k němu dopraví mikrobusy. Cena 2800 Kč (platí do 30.6.) by se někomu mohla zdát na víkend poměrně vysoká, ale posuďte sami, co všechno obsahuje. V ceně je vstup do hotelového fitness či wellness neomezeně po dobu pobytu ve výši 1410 Kč či půlhodinová thajská masáž v hodnotě 590 Kč. Ubytováni budete v dvoulůžkových pokojích a v ceně jsou i dvě bohaté snídaně ve formě bufetu. Během kempu budou k dispozici tři běžečtí trenéři. Pořizovat budou videozáznam vašeho běhu s následným rozborem techniky a doporučeními pro zlepšení. Určitě nejde jen o estetickou záležitost, zlepšenou technikou odstraníte i zdravotní problémy, které běh nesprávnou technikou přináší.

Podrobnější informace o Nike kempu


Běžecké setkání na Vysočině

Již tradicí se stávají běžecká setkání, za nimiž stojí organizátorská práce atleta veterána, trenéra a běžeckého nadšence z Vysočiny, Franty Holého. Těší se na vás i v letošním roce. Setkání je určeno všem běžcům, ať už uběhnou desetikilometrovou trať za 35 minut, za hodinu nebo si uběhnutou vzdálenost nikdy neměří. Setkání se uskuteční o posledním prázdninovém víkendu od 28. – 30. srpna v kempu Velkopařezitý, pod vrcholem Javořice v jihozápadní části Českomoravské vrchoviny. Frantovi Holému letos s pořádáním vydatně pomáhá loňská účastnice běžeckého setkání, Eva Vysučková. Těšit se můžete na Cooperův test, zhodnocení techniky běhu, přednášky na téma novinky na běžeckém trhu či výživa a zdraví.

Další informace o běžeckém setkání na Vysočině


Víte o nějakém dalším zajímavém prázdninovém běžeckém kempu? Podělte se v komentářích o informace o něm s dalšími čtenáři.