Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nalezené položky: 4090 První Předchozí | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | Další Poslední
avatar

Sloviensko

rudo muž 10.01.2016 06:47:53

>> rudo, 10. 01. 2016 01:02:24

chut bola skvela az ve 4 navecer jsem dal broskve a ananas

a ted jsem zamichal riccotta cheese se skorici a kakavkem

( a lzici medu at spletu tridniho nepritele )

akorat se ten ninja neda mit jenom oplachnutim vodou ten kokosak to vsechno promasti jako kdyby… no jo nechme toho

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 10.01.2016 08:03:05

fitcult.refresher­.sk/387/Dovody-preco-je-kokosovy-olej-tak-popularny-Zasluzi-si-svoju-pozitivnu-reputaciu

avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 10.01.2016 09:23:46

>> rudo, 10. 01. 2016 06:47:53 No tvoja strava je ako z nízkoenergetickej galaxie :) …ale sú rad ze si back;)

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

Sloviensko

rudo muž 10.01.2016 10:11:30

>> ttomino1980, 10. 01. 2016 09:23:46

neboj vecer som doplnil tenky semiackovy chleba s maslom tvrdym syrom cibula cesnak papriky paradajky sol

ja nejdem momentalne nizkosacharidovku a az do dneska som nesiel ani nizkokaloricku ale chytil som nadsenie

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Felix2013 muž 12.01.2016 18:20:11

Nic ve zlém, ale článek o bielkovinovej diéte na Candyman.sk zahrňuje všetky rady. Chcel som len váš názor, či sa mám do tejto proteinovej diéty púšťať..

avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 07:57:32

>> Felix2013, 12. 01. 2016 18:20:11

Takze nic v zlom, ale zase jeden z tych life-stylovych clankov :) Treba si prestudovat problematiku trochu viac do hlbky. Ved ide o Tvoje telo, to si myslim zasluzi vacsiu pozornost ako riadenie sa jednym clankom. Prijem bielkovin by sa nemal urcovat podla celkovej telesnej vahy, ale podla hmotnosti po odratani tukovych zasob. Jasne, ze ked sa odporuci pohyb popri diete, tak sa bude chudnut :) Ta prva faza (3 tyzdne) je v pripade dodrzania danej diety hlavne o strate vody a nie o strate tuku. S tym tofu syrom fakt zabili :) Nechapem preco by vajicka (ako jeden z totalne najzdravsich zdrojov bielkovin a tukov) a maso mali byt v prvej faze zakazane a povolene az v druhej… Taktiez zelenina az v druhej faze, to je takmer sebevrazda. Ak ma prva faza trvat 3 – 6 tyzdnov a ma byt bez zeleniny, priloh, ovocia, akychkolvek sacharidov a AKYCHKOLVEK tukov, tak to je rychla cesta na interne. Tretia faza hovori o navrate k povodnemu jedalnicku – zaruceny sposob, ako sa dostat za par tyzdnov k svojej povodnej vahe, ba az vyssej (lebo telo si spravi zasoby v pripade, ze jeho majitel sa niekedy rozhodne mu udelit podobny sok), i ked je stale odporucany pohyb. Citujem „Na rozdiel od ostatných diét pri nej telo netrpí hladom a nedostatkom všetkých výživových látok“ a „Musíte si však na dlhšiu dobu zvyknúť na jednotvárny jedálniček a absenciu niektorých minerálov a vitamínov.“ – tieto dve vety su v clanku v jednom odstavci podotykam :) Aby bolo jasne, nezhadzujem bielkovinovu stravu ako taku, ona naozaj existuje, aj ja som bol na nej par tyzdnov z roznych pricin, ale tento clanok miesa piate cez deviate bohuzial.

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 08:24:50

>> Brutto, 13. 01. 2016 07:57:32 …Prijem bielkovin by sa nemal urcovat podla celkovej telesnej vahy, ale podla hmotnosti po odratani tukovych zasob…

Proč? Resp. proč jen po odečtu tuku, a ne třeba i kostí, vody atd. (a s jinou max. doporučovanou příjmovou hodnotou g/kg)?


A jinak, IMHO ;-) je ciste bilkovinna strava/dieta (vid Zakázané potraviny: Všetky výrobky obsahujúce tuky a sacharidy) dlouhodobe neudrzitelna


A klikl jsem si i na odkaz na vedeckou praci v clanku citovanou (je z roku 2005), a tam se pise

„An increase in dietary protein from 15% to 30% of energy at a constant carbohydrate intake produces a sustained decrease in ad libitum caloric intake…“

avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 08:33:44

>> jm1, 13. 01. 2016 08:24:50

Pocita sa celkova hmotnost tela minus tuk, nemam teraz cas bohuzial hladat nejake studie, ktore to vysvetluju, tu je tusim nieco o tom: http://akosiuvaritzdravie.sk/?… mozno ini by vedeli viac o tom popisat :)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 08:46:29

>> Brutto, 13. 01. 2016 08:33:44

Ja bych ale „rad“ puvodni pramen, nikoliv preklad z prekladu ;-).

V cem je dle me problem:

  1. max. doporucovane mnozstvi bilkovin se obvykle udava s toleranci az 50% (vid zde 80 až 120 g)
  2. mnozstvi tuku se se pohybuje v intervalu rekneme 10–40% a konecne
  3. „za ziva“ se tuk v zivem organismu pomerne spatne meri ;-)
avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 08:54:47

>> jm1, 13. 01. 2016 08:46:29

Myslim ze je to kvoli tomu, aby si ludia s naozaj velkou nadvahou (40 % a viac) nevypocitavali zbytocne velke mozstva bielkovin. Ked by si taky 150 kg chlapik vypocital, ze potrebuje denne minimalne 150 g bielkovin, tak by to asi nebolo moc prinosne pre jeho zdravie. Lenze ak zisti, ze by to mal pocitat z hmotnosti 90 kg, tak je to uplne o niecom inom. Odhad telesneho tuku sa da spravit celkom presne aj podla zrkadla, netreba na to specialne metody. Aj tak sa tu stale bavime o pribliznych cislach, netreba to merat na gramy presne.

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 13.01.2016 09:07:06

>> Brutto, 13. 01. 2016 08:54:47

Nás ale zajímá, na čem závisí skutečná využitelnost bílkovin, z čehož by pak měl výpočet vycházet. Například – jak píše jm1, zda to třeba nesouvisí i s mírou zavodnění apod.

A je otázkou, jestli to nesouvisí i se stávajícím způsobem stravování, tedy zda člověk, který je dlouhodobě na paleo, nemá využitelnost větší, než třeba frutaian.

Ještě k těm dietám – nerozumím, proč tam není přechodná fáze mezi aktuálním a radikálním jídelníčkem, když už tam tu radikální fázi musejí mít. Nebylo by pak lepší mít start->fáze 3->fáze 2->případně fáze 1->fáze 2->fáze 3, případně v budoucnu cyklicky fáze 2 a 3?

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 09:31:29

>> Petr Kaňovský, 13. 01. 2016 09:07:06

Skutocnu vyuzitelnost asi nevypocita nikto v sucasnosti. Zavisi IMHO na mnohych faktoroch, myslim, ze ani clovek s najvyrovnanejsim jedalnickom a zivotnym stylom nema rovnaku vstrebatelnost bielkovin v ramci co i len jedneho tyzdna. Dostat sa k nejakym presnym cislam je rovnaky nezmysel, ako sa chciet dostat k presnym cislam pri prijme a vydaji kalorii. Takze ako vravim, je to orientacne, ale prepocitavanie na kg „cistej“ hmotnosti eliminuje riziko „prezierania sa“ bielkovinami :) Ako som uz pisal, ten clanok je taka znozka vselicoho, myslim, ze kto sa chce takto stravovat by si mal toho nastudovat ovela viac a potom mu asi dojde aj to, ze nemusi zaradovat na zaciatku hned tu radikalnu fazu.

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 12:39:50

>> Brutto, 13. 01. 2016 08:33:44

>> Brutto, 13. 01. 2016 08:54:47 …zbytocne velke mozstva bielkovin…

Mam par cisel z clanku Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum fat reduced diet for the treatment of obesity (namatkou vybrany z listu hodne citovanych praci tema „high protein diet“)

Prumerna vaha tam testovanych byla 87.0 +/- 1.9 kg, BMI cca 30, fat 28.5 +/- 1.4 kg. Cilem experimentu bylo mit 25% energ. prijmu z bilkovin, a nechali je pro tento ucel jist cca 110 g proteinu/den

in the HP group, protein intake increased from a baseline value of 91.4 g/d (81.0 ± 101.82) to a six months intervention average of 107.8 g/d (102.2 ± 112.1 g/d)

= 1.2 g/kg pri prepoctu na celkovou vahu, resp. 1.8 g/kg pri prepoctu na vahu bez tuku.

avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 12:49:57

>> jm1, 13. 01. 2016 12:39:50

Takze to zodpoveda. Povedal by som ze 1,2 g bielkovin na kg hmotnosti este nie je vysokobielkovinova dieta, ale 1,8 g na kg hmotnosti bez tuku je uz poriadne vysokobielkovinova dieta :) A o to asi ide, aby si to ludia uvedomili, preto by sa malo uvadzat g na kg hmotnosti bez tuku.

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 13:18:23

>> Brutto, 13. 01. 2016 12:49:57

Ne, obvykle je to vztahovano na vahu celeho tela.

Vid jiny odkaz, kde maji jak vahu vstupu:

HP group consumed on average 307 ± 69 grams of protein compared to 138 ± 42 in the CON

tak jejich prepocet:

  • weight: 73.3 ± 11.5 kg
  • expressed per unit body weight, the HP group consumed 4.4 ± 0.8 g/kg/d of protein versus 1.8 ± 0.4 g/kg/d in the CON
avatar

Poprad

10 km: 0:34:36 (2014)
maraton: 2:40:46 (2015)

runtachykard72 muž 13.01.2016 13:21:13

>> jm1, 13. 01. 2016 08:24:50

To jest,ked pri vyrovnanych(konšt) sachroch zvysis prijem bielkovin( o1/2),telo to nijak nezuzitkuje vo svoj prospech,(rezig­nuje,uzatvor buneč membrama,enzym deficit)..prave naopak,stane sa rezistentnym.

  • Tazka fyzicky narocna cinnost (aerob charakteru),by to mohla zmenit
Motto: .... A z vlku jsou dnes malamuti a z nočni mury prosty sen. A na ten sen je spolehnutí. Můj bože, to je krásný den.
avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 13:26:45

>> jm1, 13. 01. 2016 13:18:23

No ved stale sa tocime o tom istom :) Ja suhlasim, ze 95 % zdrojov na celom svete uvadza kg celkovej telesnej hmotnosti. Je to vsak velmi nebezpecny udaj. Nie je 100 kg chlap ako 100 kg chlap. Jeden moze mat 10 % podiel tuku (navyse ma tvrde treningy), druhy bude mat 35 %-ny. A to je uplne jasne, ze kazdy z nich ma absolutne odlisnu potrebu prijmu bielkovin. Preto by sa pre presnejsi odhad mala udavat hmotnost minus tuk.

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 13:41:50

>> runtachykard72, 13. 01. 2016 13:21:13

Je to ocividne „horke tema“. Treba s tim clankem (z roku 2014!) citovanym vyse uz tady jedni polemizuji :

CONCLUSION: Consuming a high protein diet (3.4 g/kg/d) in conjunction with a heavy resistance-training program may confer benefits with regards to body composition. Furthermore, there is no evidence that consuming a high protein diet has any deleterious effects.


Ma pripominka: predpokladany skodlivy efekt: dna, resp. podagra

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 13.01.2016 13:50:05

>> jm1, 13. 01. 2016 13:41:50

Tak toto „horke“ tema jsem cetl uz pred 20lety a uz tehdy to bylo stare a osoupane tema, jenom ja se k nemu dostal az kdyz jsem zacal s posilovanim. :-)

U potreby a vyuzitelnosti bilkovim, stejne jako vseho kolem stravy, treninku, hubnuti… ma daleko nejvic rozhodujici vliv geneticka vybava cloveka. Pri studii na dostatecne velkem vzoku lidi ziskame nejaky prumer. Pro jednotlivce podstatny asi jako si vzit 30tiletou hypoteku na zaklade prumerneho prijmu cele populace.

EDIT: Ja napriklad vim, ze pri vyssim prijmu bilkovin cca 2.5g/kg (pri mem mnostvi tuku neni podstatny jak pocitane) mam „alergii“ na slunce. Badatelne je to ale jenom ve slunecnich letnich mesich a za podminky, ze travim dost casu bez tricka – zacnou se mi delat hnisave vyrazky na ramenou.

avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 14:15:27

No ja som tu uz raz niekde opisoval moju skusenost s nadmernym prijmom bielkovin (dovolenka v Turecku) s nevalnym zakoncenim na zachode :)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 14:20:20

>> SlavoK, 13. 01. 2016 13:50:05

Ja terminem „horke“ hodnotil jak citovanost (modri jiz vedi :-) ) toho clanku konkretne, tak v teto oblasti celkove …

avatar

Bratislava

Brutto muž 13.01.2016 14:27:48

>> jm1, 13. 01. 2016 13:41:50

Z citovaneho odkazu o chorobe nazvanej Dna: „Nedávno provedené studie prokázaly, že jisté složky jídelníčku, kdysi považované za faktory se dnou související, ji ve skutečnosti neovlivňují – a to včetně konzumace na purin bohaté zeleniny (například fazolí, hrachu, čočky a špenátu) a celkového množství bílkovin přijatých ve stravě.“

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 13.01.2016 14:43:07

>> Brutto, 13. 01. 2016 14:27:48

Aktualni NATURE REVIEWS RHEUMATOLOGY (Published: NOV 2015):

Socioeconomic and dietary factors, as well as comorbidities and medications that can influence uric acid levels and/or facilitate MSU crystal formation, are also important in determining the risk of developing clinically evident gout.

NEJM 2005:

Higher levels of meat and seafood consumption are associated with an increased risk of gout, whereas a higher level of consumption of dairy products is associated with a decreased risk. Moderate intake of purine-rich vegetables or protein is not associated with an increased risk of gout.

avatar

Sloviensko

rudo muž 13.01.2016 20:35:02

>> SlavoK, 13. 01. 2016 13:50:05

alergia na slniecko :-P

zrovna som diskutoval o sezonnych alergiach – kvitnuce travy na jaro ci je to skutocne reakcia na tie rastliny alebo je to reakcia na slnko

tak aj tvoja skusenost

mne to skor ukazuje na nedostatocnu hladinu vitaminu D a pripadne inych suvosiacj latok v tele ktore sa tvoria pri slnecnom ziareni, alebo dostaocnom mnozstve prirodzeneho svetlo (alebo ubytku umeleho svetla)

a ked sa teda na jar, v lete telo doplni vitD a dalsimi naprikald hormonalnymi urovnami

imunitny system konecne zacne pracovat aj na vedlajsich ulohach ked uz teda zacne byt silny (vitD) a zacne vyhadzobvat z tela co tam nepatri (vyrazky alergie astmy dychacie cesty) ale co pocas zimy vyhadzovat von nevladalo a tak to odlozilo na neskor na slnecne letne dni.

v tom kontexte casoveho rocneho cyklu by sa dalo uvazovbat ci teda to co si cez zimu pojedol a telo len odlozilo na neskor

sa zacalo rioesit az ked telo dostalo slnko a prip[adne aj dostalo dalsie proteiny, ktore mozno su tiez potrebne ma tuto extra cinnost

vravim mozno.

???

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 14.01.2016 07:44:38

>> Brutto, 07. 01. 2016 13:57:23 „tak si este davam aspon 70 g pecenej cervenej repy“

Proč tak málo, jestli se můžu zeptat? Já vím, je hodně cukrová, ale když jsi opustil NSS, tak jsem si říkal, že vzhledem k pozitivům této potraviny by mohlo být i víc :-) Jinak držím palce, ať se nový model osvědčí. I když mě zklamalo, žes snížil konzumaci čokolády … ;-)

A pak se tady ještě diskutovalo, že kokosák nejlépe ráno do teplého … V čem je to lepší, než rovnou do pusy a vycucat jak bonbón?

avatar

Bratislava

Brutto muž 14.01.2016 07:54:12

>> PaKo, 14. 01. 2016 07:44:38

repa nie je az tak velmi cukrova, to je celkom v pohode, avsak ja ked si spravim pecenu repu, tak ju jem kazdy den takmer. No a mam vyskusane, ze ked si dam za den viac ako 100 g, tak uz po par dnoch mam cerveny moc, co mi nie je moc prijemne a asi ani dobre :) Takze preto. Neboj, cokoladu dlavim stale, sice nie kazdy den, ale momentalne tak kazdy druhy den polku tablicky v pohode spraskam :) Dik za zelanie, zatial sa to vyvija celkom dobre, uvidime. Co sa tyka toho kokosaku, mozno je to kvoli tomu, ze niekto jednoducho nedokaze dat do ust cisty olej, musi si to nechat v niecom rozpustit a tak je to pre neho lepsie stravitelne.

avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 14.01.2016 08:06:00

>> Brutto, 14. 01. 2016 07:54:12

Tak já dávám řepu 2× týdně, většinou 3 bulvy (jak je to po slovensky?) a červenou mám moč i to ostatní :-). Je to jen barvivo, takže pouze vizuální efekt, jinak nic. Trošku problém je spíš v tom, že řepa je bohatá na štavelany, takže se nedoporučuje moc kvůli oxalátovým kamenům v močových cestách, ale kluci nahoře zmiňovali, že paradigma se v této oblasti trochu mění … :-)

Pro mě je teda lepší kokosák cucat, než pít mastný čaj.

avatar

SR, Reca

Celkem 15391,89 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:32 (2015)
půlmaraton: 1:30:36 (2017)

satch muž 14.01.2016 08:07:55

>> Brutto, 14. 01. 2016 07:54:12

Ja si vždy pečiam 3 kg cvikle. Zhruba toľko sa zmestí na pekáč, a denné zjem asi 4–5stredne veľkých hlavičiek s cottage a olivákom, alebo vajcami a pod. Farbu moču neriešim, a nemyslím si že by to mohlo mať na niečo vplyv. Aj keď musím uznať, že na snehu to vyzerá trochu divne :-P. Hlavný problém jedenie cvikle vidím u tej druhej toaletnej potreby, takže pred nejakým pretekom by som cviklu nejedol.

avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 14.01.2016 08:16:06

>> satch, 14. 01. 2016 08:07:55 „Hlavný problém jedenie cvikle vidím u tej druhej toaletnej potreby, takže pred nejakým pretekom by som cviklu nejedol.“

Ano, ano, to mohu potvrdit, zejména pokud se nakombinuje s kysaným zelím. A je to rychlé a zákeřné! Náhlá smrt! 8-O

avatar

Bratislava

Brutto muž 14.01.2016 08:16:36

Wau, tak to davate riadne davky :) Ja som na toto tak nejako citlivy, nemam rad, ked je moc aj prilis zlty (z dovodu zlej hydratacie), neviem, ci by som cerveny prekusol :) Co sa tyka stavelov, to si celkom sledujem a kedze zjem denne (no teraz sice pomenej) kvanta vselijakej zeleniny, tak ich mam tak ci tak dost. Tak ale ste ma potesili, nakolko vzdy cviklu kupujem v tych sietkach a nikdy ju nestihnem minut celu, pretoze kym sa dopracujem do polovice sietky, tak mi uz uplne zmakne :)

EDIT: Myslim – cvikla zmakne hehe :)

Nalezené položky: 4090 První Předchozí | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.