Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

NÁZOR: PIM seriál je za námi, bude i napřesrok?

Radek Narovec | 10.09.2007 | přečteno: 10984×

Víkend je za námi a s ním i trojboj velkých běžeckých závodů v čele s pražskou Matonkou. Velká medializace a pro začátečníky jistě schůdnější distance nepřekvapivě přivedly na start na Staroměstském náměstí nejpočetnější pole závodníků v konkurenci tandemu maratonů na Kladně a v Ostravě.

Ať máme k monstr akcím PIMu jakékoliv výhrady, jedno se týmu Carla Capalba upřít nedá: je na špici v inovacích. Alespoň na české poměry. A netýká se to jen tří hlavních závodů v podání PIMu. Jeho obměněný tým se snaží napravit chyby z minulosti a nahradit předchozí slepotu vůči českému běhu tvrdou prací a zdokonalováním se. 

Je na čase odhodit předsudky o Italech v Praze stranou a opravdu vyváženě hodnotit klady a zápory akcí PIMu.

Pohled pod pokličku Capalbovy skupiny navíc slibuje, že kromě pár mediálně nejznámějších akcí se chystá něco možná méně kořeněného, o to více však bohulibého. PIMu již nejde jen o masy na startu, PIMu jde nově i o masy Čechů po celé republice v běžecké obuvi a účast na některém z jeho závodů je až druhotná. V tom mají behej.com a PIM hodně společného.

Tento článek ale není placenou reklamou. Behej.com uzavřelo s PIMem dohodu o spolupráci, ta však je nepeněžní a pod tímto článkem ani nenajdete proklikávací banner na stránky PIMu.

O jeho kvalitách nechť hovoří čísla: každoročně vyšle do ulic 40000 běžců, budoucím závodníkům přivádí vzory typu Baldiniho, Tergata či Gebrselassieho, největší zájem o běžeckou literaturu je třikrát do roka vždy v době akcí PIMu.

PIM čeká na podzim jedna utajená zkouška. Bude se rozhodovat o budoucím spojení slov Pražský maraton a Capalbo. Vše mají v rukou všemocní pražští radní. Nebudeme teď spekulovat o jejich oddanosti a zájmu o český běh, byť někteří z nich jsou aktivními sportovci, horolezci a běžci. Zcela jistě rozhodnou spravedlivě a férově a nenechají se ovlivnit nesportovními vli­vy.

Vždyť Capalbo již dávno dokázal, že mu v Čechách nejde jen o peníze. Těžkou prací přivedl do cíle svých závodů desetitisíce běžců a mnohé z nich navždy nasměroval k běhu. Nikomu není bráněno v tom, aby nedokázal to samé.

Ale bez parazitování na značce a tradici. Pěkně od nuly. Vždyť i maraton běží každý za své a celých 42km!