Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Vyprodáno. ČEZ RunTour startuje už tento víkend v Českých Budějovicích
23.03.2023 | ČEZ RunTour

Historické náměstí v Českých Budějovicích bude opět plné běžeckých úsměvů. Už 25. března tu pro více než dvě tisícovky běžců odstartuje nová sezona ČEZ RunTour v duchu hesla #JERADOSTBĚŽET. Jedinečnou rodinnou atmosféru podpoří také řada novinek, mezi které patří štafetové běhy, speciální běžecké výzvy i téma duševního zdraví.

Přečteno: 1535× | Komentáře: 0

K6 Ultra! Přijeďte do lázní pro pořádnou porci ultramaratonských zážitků

K6 Ultra! Přijeďte do lázní pro pořádnou porci ultramaratonských zážitků

20.03.2023 | tisková zpráva

K6 Czech Ultramarathon Festival, to není jen mistrovství ČR v šestidenním běhu. Necelý měsíc před startem druhého ročníku běžeckého svátku v Konstantinových Lázních je zatím přihlášeno osmdesát běžců z jedenácti zemí. Přijeďte si na západ Čech vyzkoušet, jak náročné je celodenní ultra. Sestavte tým a zapojte se i do vícedenních soutěží! Koho ze známých osobností potkáte na trati?

Přečteno: 2413× | Komentáře: 0   
 
Běhej lesy představují dvě velké novinky: Týmovku a závod na Klínovci
19.03.2023 | Běhej lesy

V půlce dubna začne devátá sezona seriálu Běhej lesy. Od jara do začátku podzimu zavádí běžce do nejkrásnějších přírodních lokalit Česka. Všechny zastávky seriálu nabízí lesní trasy různé délky a obtížnosti. Pro rok 2023 připravili organizátoři dvě velké novinky. V červnu bude mít premiéru týmový závod po osvědčených trasách v srdci Vysočiny – Žďárských vrších. V červenci pak vůbec poprvé proběhne závod v Krušných horách, konkrétně na Klínovci.

Přečteno: 2253× | Komentáře: 0   
 
PORADNA: Co je to regenerační běh aneb odpočiňte si při běhu
16.03.2023 | Daniela Havránková

Může dnešní uspěchaná doba přinést něco dobrého, když naopak opravdu zvolníme? Ano! Třeba odpočinek a znovunabrání sil. Což jsou možná největší poklady dneška. Co je k tomu zapotřebí? Jít si obyčejně zaklusat a na vlastní kůži vyzkoušet tzv. regenerační běh.

Přečteno: 34822× | Komentáře: 0   
 
BLOG ULTRAPŮLMARATONEC: Spermie
16.03.2023 | Zbyněk Vondrák

13. 10. 2017 „Máma se divila, že jsi mě nazval spermií,“ byla jeho první slova, která jsem uslyšel v telefonu. Samozřejmě, že jsem se při popisu naší společné a nezapomenutelné noci při Spartathlonu 2017 trochu rozvášnil, nicméně Jan Ďuk vystartoval z Akropole skutečně rychlostí spermií starého Klapzuby. Jó, byly to krásné časy, kdy se do Athén jezdilo bez manželek. Zábava dvojnásobná. A útrata? Sotva poloviční…

Přečteno: 3303× | Komentáře: 0   
 
TEST: Salming Recoil Trail. Co nenabízí design, dohání funkčnost
28.02.2023 | Mirek Píštěk

Krosovka má hlavně fungovat, na vzhledu zas až tak nezáleží. Toto rčení platí dvojnásob o Salming Recoil Trail, novince loňské kolekce švédské značky. Tento model vás nudným a nenápaditým designem nejspíš vůbec nezaujme, ve skutečnosti je ale skvělou volbou hlavně na dlouhé traily. Od nás získává vysokých 95 %!

Přečteno: 4352× | Komentáře: 0   
 
NN NIGHT RUN letos slaví jubileum, zve na noční běh do osmi měst

NN NIGHT RUN letos slaví jubileum, zve na noční běh do osmi měst

24.02.2023 | tisková zpráva

V letošním roce se znovu rozeběhne kolotoč netradičních zážitkových běhů nočními městy NN NIGHT RUN, který v roce 2023 oslaví desáté výročí své existence. V období od jara do podzimu běžci zavítají do stejných osmi měst, kde se konaly noční běžecké závody vloni. Začíná se 22. dubna v Ostravě a končí 14. října v Olomouci.

Přečteno: 1775× | Komentáře: 0   
 
Charitativní série Světluška letos dorazí i do Českých Budějovic

Charitativní série Světluška letos dorazí i do Českých Budějovic

22.02.2023 | tisková zpráva

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, spustila registrace na svou největší každoroční událost – Noční běh pro Světlušku. Kromě tradičních měst poprvé rozsvítí i České Budějovice. Celá štafeta běhů odstartuje za měsíc, a to v Ostravě (23. 3.). Poté se Světluška vydá do Plzně (30. 3.), Jihlavy (13. 4.), Prahy (27. 4.), Brna (4. 5.), Českých Budějovic (11. 5.) a cílovou rovinku proběhne v Olomouci (18. 5.).

Přečteno: 1464× | Komentáře: 0   
 
Loučení české maratonské jedničky. Eva Vrabcová ukončila kariéru
20.02.2023 | Radek Narovec

Konec jedné velké sportovní kariéry, Eva Vrabcová Nývltová se rozhodla už profesionálně nezávodit. Úspěšná atletka a běžkyně na lyžích zároveň spojuje svoji činnost s organizací RunCzech, která pořádá v Česku největší běžecké závody. A zároveň bude součástí organizačního týmu RunCzech Racing, jehož závodníci se účastní nejprestižnějších atletických akcích.

Přečteno: 4045× | Komentáře: 2   
 
Ludgeřovická 15 odstartuje první březnovou sobotu, jdete do toho?
13.02.2023 | behej.com

Už se nemůžete dočkat, kdy to opět propukne? Jedním z tradičních otvíráků závodní sezony bývá na Opavsku Ludgeřovická 15. Rychlý závod převážně po asfaltu v Černém lese každoročně přiláká více než dvě stovky běžců. Přijeďte si změřit síly s ostatními a třeba se potkáte i s některou z ikon českého běhu, v uplynulých letech tu startovali Petra Pastorová, Marek Causidis, Honza Zemaník či Standa Najvert!

Přečteno: 2395× | Komentáře: 0   
 
Born to run podruhé: "Výrobci bot nám opět diktují, proto jsme zpět"
12.02.2023 | Radek Narovec

Jedni ji milují, druzí zatracují. Ale všichni svorně o ní mluví. Co víc si přát, pokud chcete, aby se vaší knihy prodalo co nejvíc. Američan Christopher McDougall v roce 2009 vydal příběh o běhání a prolomil ledy – ano, i běžecké knihy se dají napsat tak, že si je čtou i lidé, jimž běh absolutně nic neříká. Born to Run (Zrozeni k běhu) nyní přichází s druhým dílem. Přestože šance na zopakování světového úspěchu jsou nyní podstatně nižší. Proč?

Přečteno: 4258× | Komentáře: 0   
 
Trail Running Cup: z Petřína až do Krkonoš a Českého lesa

Trail Running Cup: z Petřína až do Krkonoš a Českého lesa

10.02.2023 | tisková zpráva

Nejstarší tuzemský seriál zážitkových přírodních běhů Trail Running Cup pokračuje třináctým ročníkem. Tentokrát nabízí šest původních závodů v tradičních termínech. Pořadatelé jako první mezi celostátními seriály zveřejnili kalendář už začátkem prosince, jenže se ještě čekalo na definitivní potvrzení posledních detailů. Každopádně se začíná už 18. března Trailem Praha, velmi časným jarním zahřívákem na Petříně.

Přečteno: 2235× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

  • Black Friday u mySASY! Stav trénink na datech, ne pocitech

    Blíží se čas dárků a my tu máme jednu inspiraci od našeho dlouhodobého partnera mySASY! Sleva 50 % na hrudní pásy a 30 % na programy mySASY. Spoléhej se během tréninku na jasná data a dojmy a pocity dej na chvíli stranou! Využij slevový kód BEHEJCOM – stačí kliknout na odkaz a sleva se uplatní zde. Akce je časově omezená a končí už ve čtvrtek 30.11. ve 23:59⏳

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kaz67 25.7.2024 22:09:21)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Zdravá proteinová svačina (Rubikaa 25.6.2024 14:20:47)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Tréning na jesenný maratón (Bronson 19.6.2024 18:40:46)
Prodám registraci na Olomoucký 1/2M (Lopo 15.6.2024 16:28:23)
Nízkosacharidová strava a vytrvalosť (kalinka0588 29.5.2024 21:51:08)
Saucony cheetah (skorobezec 23.5.2024 22:53:33)
Koupím Pražský Maraton 2024 (SEBINI 29.4.2024 10:32:10)
Nalezené položky: 7016 První Předchozí | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Další Poslední