Behanie Brno
Bratislava
ivan99 11.01.2016 12:27:57
>> Brutto, 11. 01. 2016 12:00:50
jj
Akad.25 11.01.2016 12:33:26
Hezky a vlastně i osobnostně pragmaticky nazor od Luckyboye,rovněž bych se přiklonil k jeho nazoru,i jeho fajn vykladu…třeba a snad to s Klarou dobře dopadne a bude moci holčina jedna stale a rada dale jogg.držím pěsti Klaře… P.S. dnes byť za pošmourneho zimniho počasí jsem vyrazil ven do terenu k plnění sve trenink.penze…dnes zaměr vybíhanych tempově pojatých vybězích jak teren i silnice s MB ..v delce 16km- r:cca. 5:35min/v pruběhu jogg.mě vyplivl garmin/ zrychl.useky kopcu 13×200–300m s MB + 1km tahlejší kopeček volněji…nebyla to prochazka rozkvetlym sadem,ale i jsem si makl…vše okolo obory Holedna+ lesik a silnice vedle stare dalnice…byl to dnes vlastně takovy kvalitní fartlek/Milanovi by se asi protačely při tom nejen kukadla,ale i nohy..ha,škoda,že tyto věci nechce chodit se mnou,třeba by to lepe psychicky zvladl..třeba jindy/…
Akad.25 11.01.2016 12:35:01
Hezky a vlastně i osobnostně pragmaticky nazor od Luckyboye,rovněž bych se přiklonil k jeho nazoru,i jeho fajn vykladu…třeba a snad to s Klarou dobře dopadne a bude moci holčina jedna stale a rada dale jogg.držím pěsti Klaře… P.S. dnes byť za pošmourneho zimniho počasí jsem vyrazil ven do terenu k plnění sve trenink.penze…dnes zaměr vybíhanych tempově pojatých vybězích jak teren i silnice s MB ..v delce 16km- r:cca. 5:35min/v pruběhu jogg.mě vyplivl garmin/ zrychl.useky kopcu 13×200–300m s MB + 1km tahlejší kopeček volněji…nebyla to prochazka rozkvetlym sadem,ale i jsem si makl…vše okolo obory Holedna+ lesik a silnice vedle stare dalnice…byl to dnes vlastně takovy kvalitní fartlek/Milanovi by se asi protačely při tom nejen kukadla,ale i nohy..ha,škoda,že tyto věci nechce chodit se mnou,třeba by to lepe psychicky zvladl..třeba jindy/…
KlaraV 11.01.2016 14:05:12
Kluci děkuji za podporu a Michalovi, že se tak rozepsal :o) máš pochopitelně pravdu a souhlasím bez výhrad, nějaký kompenzační cvičení oproti běhu je třeba – teď chodím 6× týdně a asi je to moc…ačkoliv v létě jsem běhala přes 60 km za týden, teď je to kolem 45 km… Problém je, že mě ostatní věci až tak nebaví, joga je nuda (ačkoliv vím, jak je tělu prospěšná), kolo mě moc nebere, chlorovaná voda zrovna tak. U běhu si prostě nejlíp vyčistím hlavu, nemusím nikam na přesně určenou hodinu, vyběhnu si, kdy chci a můžu… Budu se muset nad tím nějak zamyslet.
tinaB 11.01.2016 17:32:37
>> milan, 11. 01. 2016 10:35:18
já vím, a taky jsem měla běžet pomaleji, sedmičkovým tempem běhám normálně, když unavená nejsem, ale já byla tak ráda, když to cca po 3 km povolilo a já se rozběhla . Myslím, že se tomu říká neukázněnost.......
>> KlaraV, 11. 01. 2016 11:00:36 Klárko, podívej se na Maxovo vlákno, Skřítek tam má zajímavý příspěvek ohledně francovky a acylpyrínu
tinaB 11.01.2016 17:33:54
>> KlaraV, 11. 01. 2016 14:05:12
jo a taky bys se mnou mohla na běžky, víš, jakou by měl manžel ( můj ) radost ???
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 11.01.2016 21:36:38
>> KlaraV, 11. 01. 2016 14:05:12
Já mám dlouhodobý strop zhruba na 200 km za měsíc, přičemž nastoupaných metrů v tom je tak 4 nebo 5 tisíc. A k tomuto jsem schopný se dostat, pokud před tím nějakou dobu (pár měsíců) pravidelně běhám, cvičím jednou nebo dvakrát týdně jogu na kurzu, a trochu doma a buď do toho plavu, nebo jezdím na kole, nebo hraju badminton. Jakmile jdu nad tuto kilometráž, musím si dávat opravdu pozor, abych si nepřivodil nějaký problém. Takže úměrně s kilometráží musím zvedat kompenzaci. Stojí to spoustu času a přemáhání, ale vím, že pokud to neudělám, budu mít dřív či později pár týdenní nebo pár měsíční výpadek. Se sedavým zaměstnáním mi prostě nic jinýho nezbývá.
Píšu to sem celé proto, že jsem si na to svojí blbostí musel přijít sám :) Jeden čas jsem kvůli chronickýmu zánětu jednoho úponu vazu v koleni nemohl skoro 2,5 roku sportovat. A to jsem si přivodil tím, že jsem hodně běhal, nepřemejšlel o tom, co dělám, a když jsem nemohl běhat, tak jsem o to víc jezdil na kole. Všechno jednostranně, bez kompenzace. Od té doby si dám raději den nebo dva volno, pokud cítím, že mne něco začíná pravidelně zlobit (mám takové pravidlo 3× a dost – pokud mne něco potřetí v několika dnech po sobě trápí, třetí trénink zabalím, a věnuji se o to víc kompenzaci). Protože mám na sobě, svojí kondici i psychice odzkoušené, že je mnohem lepší běhat pořád, i když mnohem míň, než chvíli běhat hodně, a pak vůbec.
Nevím, jestli je podobná zkušenost, jako ta moje přenositelná, aniž by si to člověk bohužel nevyzkoušel na sobě, protože jsme nepoučitelní :) A ssou lidi, co jsou schopní spoustu věcí „přeběhat“ a „rozchodit“, takže nikde není napsaný, že Tě čeká jisté zranění. Jenom buď musíš vědět, v jaké kategorii se nacházíš a podle toho se zařídit, nebo být jen prostě předběžně opatrná.
Kompenzaci začneš mít ráda, chce to jenom čas, a trpělivost. Já bral jógu jako nutné zlo, teď to není o moc lepší, ale moc dobře vím, jak se mi díky ní zlepšuje technika seběhu a celkově pohyb v terénu. U kola zase vím, že kromě toho, že se podívám mnohem dál od Brna, než při běhu, mi dává sílu do kopců. A u plavání dělám něco se svým slabým vrškem těla, který potřebuju na ultratrailech, abych zvládal viset na hůlkách do kopců celej závod. Takže to není jen kompenzace, ale pomáhá mi to i v běhání samotném.
A slibuju, že tu už nebudu rozepisovat traktáty na několik odstavců a dám pokoj :)
Brno
milan 12.01.2016 06:20:29
>> Luckyboy, 11. 01. 2016 21:36:38
Na principech a dulezitosti kompenzace se jiste skoro vsichni shodneme, ale neni od veci si je pripomenout.
Problemem je ta rozpoznat hranici, kdy si uz zadelavame na dlouhodobejsi problem od te, kdy staci pouze ubrat behu (ovjemu, ibtenzity) nebo pridat kompenzacni cviceni.
Za tech zhruba 11 let pravidelneho behani jsem se i pres dostatek vnejsich informací pustil několikrát do slepých uliček, odkud vedla cesta jen na čas přerušit uplne běhání… Navzdory faktu, že moje záliba, které se věnují v práci je velice vhodným doplňkem běhu a ostatní z dlouhodobego hlediska nepravidelně aktivity (lezení,skialp, běžky, kolo,feratty, kdysi i kajak a plavání) taky.
Navzdory tomu všemu i dnes se objevují nové signály pohybového aparátu, které mě nutí být stále ve střehu, protoze hranice mezi ještě to jde a už je to v háji, je třeba zařadit zpatecku je velmi tenká.
jm1 12.01.2016 06:52:09
>> milan, 12. 01. 2016 06:20:29 …Na principech a dulezitosti kompenzace se jiste skoro vsichni shodneme…
Vyjimkou potvrzujici pravidlo jsem treba ja
KlaraV 12.01.2016 07:16:25
>> tinaB, 11. 01. 2016 17:33:54
Marti, on by neměl radost jen tvůj manžel, ale aj ten můj :o) páč u nás doma to funguje stylem, „jseš nervozní, běž se proběhnout, ať se uklidníš“.
A moc si vážím podpory a Michalovo komentů… máš ve všem pravdu. Na kompenzační cvičení a např. posilování středu těla mě upozorňoval můj muž už cca před půl rokem – nemůžu to říct doma nahlas, že měl pravdu, ale měl. Ale přesně jak píšeš, člověk si vlastní blbostí musí přijít na vše sám.
Brno
milan 12.01.2016 07:38:37
>> jm1, 12. 01. 2016 06:52:09
Proto jsem napsal „skoro“.
Jaromire, Luckyboy uvadel 30 lete zkusenosti (vsak uz take neni nejmladsi), moje malickost 11 let s behem. Jasne jsou i jine zkusenosti, mohou byt dane napr. plynulym, dlouhodobym rostoucim zatizenim nebo jsou jen zvykly se setrit zhledem ke svemu skutecnemu potencialu.
KlaraV 12.01.2016 07:59:11
>> tinaB, 11. 01. 2016 17:32:37
Jo a děkuji za upozornění, odpoledne jdu do lékárny pro acylpirin (doma vedem jen paralen).
Skritek Hugo 12.01.2016 08:17:10
>> KlaraV, 12. 01. 2016 07:59:11
Klaro, k te rade. kdyz to aplikujes, tak ono napr. prvni pulhodinu se nedeje nic. Cas zalezi, jak moc udelas silny roztok. Ale po urcite dobe to muze(ale nemusi) zacit dost palit. Pokud to pali, je treba vydrzet, po nejake dobe to prejde.
Pak me napadla jeste jedna eventualita. Pokud tam mas nejaky zanet, ci neco podobneho, tak muzes zkusit cibuli. Rozkroj ji na pul/ctvrtky, jak chces, dej do ponozky a tu natahni na nohu. A nech pusobit pod chodidlem. Cibule ma tu vlastnost, ze do sebe vse natahne. Pokud mas neco spatneho v lymfe atd. tak to dostane ven. Nevim, jak si na toto citliva, treba moje mamka si tuhle babskou radu moc chvali. Kdyz uz jsme u ye netradicni mediciny, tak jen pro doplneni. Vse ostatni, jak predchazet a dat telu co potrebuje, to napsal LuckyBoy
KlaraV 12.01.2016 09:52:36
>> Skritek Hugo, 12. 01. 2016 08:17:10
Moc děkuju, já už jsem ve fázi, že zkusím vše :o) Zánět jsem tam měla, ale fyzioterapeut i normální doktor mě na uzv řekli, že zánět je na ústupu. Na ústupu je ale už od září…
Luckyboy 12.01.2016 10:08:49
>> jm1, 12. 01. 2016 06:52:09
>> milan, 12. 01. 2016 07:38:37
Sportuji od malička, i když ne nikdy výkonnostně. Nepovažuji se za sportovní talent, ale ani za nemehlo. A právě pestrost se mi vždycky osvědčila. Kompenzace není nutnost v případě, že jak píše Milan, člověk se nepohybuje na hranici potenciálu. Pokud budu běhat 20 km týdně, nemusím kvůli běhání dělat vůbec nic navíc, ani se protahovat.
Hodně taky pomáhá výkonnostní nebo profesionální sportovní minulost (klidně x desítek let stará). Pár kamarádů, co na základce a střední sportovali výkonnostně a pak toho na 10 nebo 15 let nechali a nedělali kromě zvedání půl litrů nic, se jsou schopní obvykle vrátit na (v populaci) nadprůměrnou výkonnost během pár měsíců soustavného tréninku. Tělo si spoustu věcí prostě pamatuje, a když se jednou přizpůsobil skelet nějakému sportu, trvá opravdu hodně dlouho, než se soustavným huntováním těla takové nastavení změní. Co se v mládí naučíš…
Každý má navíc nadělené jiné regenerační schopnosti a resistenci k mechanickým zraněním. Sportovní talent neobsahuje jenom to, že umím správně kopnout do balonu, nebo chytnout raketu nebo máchat v rytmu rukama a nohama, ale že tělo vydrží velké tréninkové dávky, aniž by se zranilo.
No, a poslední věc, která má velký vliv, je to, čím se člověk živí. Já denně musí sedět za PC, někdo musí denně za volant, a někdo má to štěstí, jako třeba Milan, že se v práci hýbe. Milan má kompenzaci v práci, já musím práci navíc od běhání ještě kompenzovat, abych se v 55 vůbec narovnal :)
KlaraV 12.01.2016 10:38:37
>> Luckyboy, 12. 01. 2016 10:08:49
No přesně. Já sedím taky 9 hodin denně za stolem a někdy mám dost nepěkně zatuhlou krční páteř a záda. Někdy v polovině loňskýho roku popsal pěkně MUDr. Marek (fyzioterapeut, ke kterýmu chodíme celá rodina) v časopise Run cviky, který mají kancelářský krysy cvičit PŘED během. Nepamatuju si snad ani jeden = tzn. neprovádím je. Což je pochopitelně špatně, chce to prostě komplexní přístup.
prema.cech 12.01.2016 10:50:23
>> KlaraV, 12. 01. 2016 09:52:36
Ahoj. Když čtu Luckyboye tak s tím nemohu než plně souhlasit. Fakt hezky napsáno! Pokud chodíš běhat 6×týdně a neděláš nic jiného, tak je jen otázkou času, kdy se zraníš a nakonec dopadneš stejně. Není to o tom, zda se zraníš, ale jen o tom kdy. A na jak dlouho. Některá čísla uvádějí že 85% běžců si projde zraněním (zbytečným) a je to hlavně z důvodu jednostranného zatížení bez kompenzace. Pokud tě zranění pořád trápí, tak bych určitě dál neběhal (tím to jen zhoršuješ) a snažil se najít jinou, dlouhodobou aktivitu, která napomůže k návratů. Chápu, že je to těžké, ale to není otázka fyzického stavu ale psychického – oprosti se od toho. Za mě – plavání super, když nemůžeš běhat, začni plavat – pokud můžeš – (pravidělně, víckrát týdně, nezatěžuješ pohybový aparát (pokud tedy neploveš s hlavou nad hladinou) a posiluješ ho. Za kolik dáš 10km? Za 30, 40, 50, 60, 70min? Je to fakt jedno! Rekreační „závody“? Nesmysl, který tě jenom žene nesmyslně napálit trénink a dáváš na sebe břemeno odpovědnosti. Není čas? Rychle musím něco dohnat , navýšit objem a šup, zranění je tu. Kupodivu… A ještě za tento nesmysl platit? ;)). Pokud nejsi vrcholový sportovec, to je pak něco jiného. Tam čas na regeneraci je, u nás ostatních popobíhačů moc času není a proto to často vede ke zranění. Oprávněně. Pořiď si Garmin a sleduj tréninky ostatních, porovnávej se! – To je taky pěkná blbost, jenom se opět přetežuješ, aniž bys věděla, jak trénují ostatní – kolik času věnují mimotréninkovým aktivitám. Samozřejmě, dělám to samé, to je jasný :)). Čím dál tím více se mi libí přístup „na pohodu“, nehonit to a ono to funguje. Není důležité sportovat rok, dva, tři, pět a zranit se, důležité je spíš sportovat dlouhodobějí a hlavně pravidelně.
Akad.25 12.01.2016 11:39:42
Taky zajimavy a jiny přístup hobika viz.vyše…ja to beru tak nějak mezi,ale me soutěžive a sportovni srdce mě nějak samo motivuje a popodrcava ve svem snažení i za nějakym pomyslnným cílem,ale přesto to beru s rezervou a svym věkem a važím si toho,že jsem zdrav a mohu si dobijet sve emocionel.baterky aj.aspekty pozitivní související s aktivním jogg.apod.a že jsem dokazal změnit svuj zp.života a oprostil se od negativ.vlivu svych roku žití z dřívějška…dal jsem tomu pa pa…a je mi bezva P.S. dnes po včerejší fartlekove kvalitě jen tak na pohodu delší SB v členit.ter.les a silnice/ udolí O.-Ml.vrch-PP Pekarna -Žabec-a oklikou zpět celk.16km- r:5:01min kdy misty 5:50–5:30–4:30-i 4:07-konec 4:25 TF 147 sluničko trošku vylezlo-nohy dobre a pocitově si užívající poho jogg.
Brno
milan 12.01.2016 11:54:05
>> Luckyboy, 12. 01. 2016 10:08:49
„někdo má to štěstí, že se v práci hýbe“
V mém případě věc vědomé volby před cca 10–12 léty. Mám srovnání zdravotního stavu bývalého společníka, který rozsah a způsob vedení našeho byznysu nezměnil.
Dnes 24,1 km přes Poříčí, Anthropos k prasatům na Holednou a zpět přes Hlinky. Mírně stupňovaně s průměrem 5:07/km, AVG 133, 287 m převýšení. Tam ještě zpočátku námraza, zpět už jen parádní mokro.
KlaraV 12.01.2016 12:31:42
>> prema.cech, 12. 01. 2016 10:50:23
Ano, je to pravda, v podstatě mně jde o houby, jsem jen hobík… ale třeba jak píše Tonda – mám soutěživou povahu a takový nějaký vnitřní pocit či snahu se pořád zlepšovat. Závody mě na jednu stranu stresují, na druhou stranu neuvěřitelně motivují a v neposlední řadě mám fakt dobrý pocit z toho, že občas předběhnu nějaký mladší baby. Jako je mě jasný, že se výkonnostně nikdy ani zdaleka nepřiblížím k Lence Jančaříkové, Kristíně Nachtneblové… přesto a zcela upřímně přiznávám, že mám radost, když předběhnu někoho, koho znám..
Akad.25 12.01.2016 15:01:06
KlaraV žena -Ano, je to pravda, v podstatě mně jde o houby, jsem jen hobík,mám soutěživou povahu a takový nějaký vnitřní pocit či snahu se pořád zlepšovat. Jo,jo je to asi taky tak…ale hlavně,že ma člověk setravou motivujicí chuť a potřebu snad každý den za nějakym cilem.-vybehnout,a překonat prvotní nechuˇˇt,lenost či jine aspekty,a pak je to jina emocionelni liga si dokazat a užít si toho jakehokoli pohybu v přírodě a dokazat se hecnout a brnkat na sve moralně volní vlastnosti a vytrvalost v danem okamžiku či vidinou sveho cíle…nicméně kdybych ve svem veteran.veku dokazal ,resp.měl vice času a peněz,tak budu pravidelně regenerovat či rehabilitovat-jak super učinek plavani+ sauna,+ masaže, a doplňkovy mezi sport+ kolo či běžky apod.tak je to asi nejen psychicky i fysicky jinak a jinde,a člověk dokaže -si myslim osobně zvladnout o 30–40% vic jak objem i kvalitu a drcne jej tak do jine kategorie-a nemusim se bat běhat s vyrazně mladšími borci a ke svemu trenink.moralu a vytrvalosti mohu jen ..si představit někdy běhat crossy či silnici s borci jako jsou mezi 10–20 nejlep.moravs.vytrvalci-to neni schizo fikce ,ale třeba i teoreticka možnost…mam jen skluz nějakych 20 let,ktere bych ted potřeboval umazat,ale stejně..humoristicka fikce a představa..jsem se tak někdy nad tim zamyšlel,a bylo mi to jednak vic lito těch promarněných let pasivity/nyni zkouším 5 rok jogg. se stoupaj.kvalitou/ale i humornou představu,kdybych někdy a někde potrapil ty moravske vytrval.geroje..ale jen v teoretic.a vesele poloze…když dam ješte do pořádku sve zazemí a setrvale pozitiv.dobití hlavy,tak se nebojim jit do toho..myslim ty moravske veteran.vytrval.špičky…v srpnu to byl jen test a pokus,jak to je, a na jaro to přijde snad už vyrazně lepší a progress…citim to a mam dost naběhano,rad bych.aby to vyšlo a ti škarohlidi a kritikove se chytli nejen za nos,že i staříci umí nejen tvrdě trenovat,ale i zavodit…a aby mě to i bavilo,což mi spíš chybělo.....paček
k4mil 12.01.2016 15:39:59
Pro mě, jakožto začátečníka je tohle hodně zajímavé téma. Ani to nepotřebuji číst, protože to sám na sobě cítím, že bych měl zařadit nějaký doplňkový sport. Tak chci zkusit hot yogu, alespoň jednou týdně. Jenom by to chtělo, aby měl týden tak 10-dní :) Jeden den yoga, jeden plavání a zbytek běh a odpočinek.
Je vhodné ráno běhat a odpoledne jít plavat? Čili běh a kompenzace v jeden den?
KlaraV 13.01.2016 08:44:26
Včera mě manžel donesl z knihovny Born to run / Zrozeni k běhu. Hned na druhé stránce mě zaujalo: běžec, který se za celý život nezraní, je v podstatě rarita. A 8 z 10 běžců se potýká s nějakým zraněním každý rok! Takže když to shrnu – běhám s přestávkama od svých cca 17 let. Posledních pět let celkem dost intenzivně. Takže v podstatě bych měla být vděčná, že problémy z přetížení z achilovkama a kolenem přišly TEPRVE teď…
A Tondo, nevyčítej si, žes měl nějaký výpadek a pasivní neběhací dobu během života. Tak to prostě je a už to nevrátíš. Důležitý je, co je teď. Oproti všem těm chlápkům, co do sebe klopí půllitry v hospodě, nebo babám, co hulí po kavárnách, jsme my přece borci!
bjerndi 13.01.2016 08:48:04
no myslím, že další potvrzení toho o čem tady mluvíme :) http://rungo.idnes.cz/…/behani.aspx?…
Luckyboy 13.01.2016 10:55:22
>> bjerndi, 13. 01. 2016 08:48:04
Dík za odkaz.
Z toho rozhovoru bych jen vypíchnul tu všestrannost v nízkém věku… Bez toho to nejde, protože pokud někdo začne dělat sport, resp. hýbat se systematicky až na střední, těch prvních deset let nikdy nedožene. V mladém věku nejde o to, aby se někdo specializoval, ale je důležitý dělat všechno – gymnastiku, vytrvalostní sporty, týmové sporty. Základ je hýbat se a rozvinout všestranně tělo způsobem, který nastaví jeho potenciál.
Např. Kilian není tam, kde je, jenom kvůli talentu, ale hlavně kvůli tomu, že když byl malej, pořád se hýbal, a jeho organismus měl možnost se ve výrazně formativní době vyvíjet směrem, který teďka zužitkovává.
Takže sportovec se nevychová tak, že se přihlásí 2× týdně na sportovní kroužek, a zbytek týdne nedělá nic, ale tak, že bude denodenně venku a bude se hýbat.
Brno
milan 13.01.2016 11:52:13
*>> Luckyboy, 13. 01. 2016 10:5
„Např. Kilian není tam, kde je, jenom kvůli talentu, ale hlavně kvůli tomu, že když byl malej, pořád se hýbal“
Navíc byl poslušnej, když mu maminka řekla: Jeď stále po bílé čáře až do kempu, přejel několik hřebenů hor a hledali ho autem.
Brno
milan 13.01.2016 17:33:48
Dnes odpoledne 10×400 m (3:45/km), meziklus 400 m (4:55/km). Celkem 13,2 km. Pěkný „Zatopkovsky motiv“, 10 opakování mě dnes stačilo, v lepší a odpocatejsi konstelaci ho ještě určitě zopakuji s větším počtem opakování.
bjerndi 13.01.2016 17:44:10
>> Luckyboy, 13. 01. 2016 10:55:22
souhlas, sport byl jen doplněk ve všemu…hral jsem fotbal, ale kazdej den blbnul na kole llezl po stromech, hral tenis, basket, jezdil na skateboardu nebo běžkách atd atd…hrali jsme letni olympiady, pozemni hokej atd… je teda smutny, když v 6 tride jsem bez treninku behal skoro jak ted s tréninkem a nebavilo me to ( vzdyt to je jen tupy behani dokola, nebo nekam bez mice a zabavy :D ) Sport by mel byt především zivotni styl, pak teprve specializace atd…me bavi sportovat, protože se rad hybu a to nezmeni at uz bude uspesnej hobik nebo ne…
jm1 13.01.2016 18:17:46
>> Luckyboy, 12. 01. 2016 10:08:49 …Sportuji od malička…
>> milan, 12. 01. 2016 06:20:29 …11 let pravidelneho behani…
>> KlaraV, 13. 01. 2016 08:44:26 …běhám s přestávkama od svých cca 17 let…
>> bjerndi, 13. 01. 2016 17:44:10 …v 6 tride jsem bez treninku behal skoro jak ted s tréninkem…
Jak tak na to koukam, mnoho bezcu ÚPLNÝCH ZACATECNIKU NAS tady asi neni…
>> milan, 12. 01. 2016 07:38:37 …dane napr. plynulym, dlouhodobym rostoucim zatizenim…
Protahovat se SPRAVNE neumim (vid ten zacatecnik) a v mem veku se to uz ani nenaucim, a tak na sebe aplikuji ten pristup VELMI POZVOLNEHO narustu zateze
bjerndi 13.01.2016 18:24:35
>> jm1, 13. 01. 2016 18:17:46
no cca od 20 – 27 let bylo ve znameni spis sipek a hospodských sportu se sportem opravdu jen obcasnym a vaha byla cca 10–15kg nahore :D Ale behani me fakt zacalo bavit az později, dřív jsem to povazoval jen za snadnou moznost ulit se ze skoly
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.