Behanie Brno
Akad.25 20.10.2016 12:40:53
Ach jo,někteří jsou v Portugalsku a někteří již v Mexiku…tra la,ať se pracovní mise zdaří a jinak ať je stale chuť i do delšího a kopcovit.běhání i v tandemu… P.S. ano ja dnes za plačtivého pršaveho počasí vyrazil na ostry fartlek bez opiček..tzn.14km ve zvlnitem resp.členit.profilu -celk.r4:32min,do 10km/4:41min se zrychlov.useky celk.21× od 200–500m s MB a od 8km rozlož.1:1 v kursu od udolí-přes oboru okolo prasat-otočkou po silnici ke Kohoutk.a zpět a dal po silnici Žebětín a otočka k Eliotu-zpět nahoru k Farince-st.dalnice dolu k tunylku a k brance do obory…pocitově zpočátku mirne neuvolnění a po 4km již o.k. a mrskani zrychlov.useku vč.rychlej.MB posl.2km okolo a pod 4min-s dobrou reservou na 75%..paradní kvalita+ 2km vyklus konec TF 156/20vt.120…
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 20.10.2016 14:24:10
>> jm1, 19. 10. 2016 23:21:50
Kéž by… první je výzkum s diplomantem, a druhé je GAČR projekt. Na disertaci mám bohužel čas po večerech a přes víkendy. Ale světlo na konci tunelu začíná být světlejší. Tak snad to není přijíždějící vlak
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 20.10.2016 14:24:46
>> Akad.25, 20. 10. 2016 12:40:53
Já mizím až druhý týden v listopadu
Brno
milan 20.10.2016 14:43:13
Dnes odpoledne 11 km po cestičkách nad cyklostezkou a v okolí Myslivny. Tempo pomalé, stehna úpí v sebězích. Díky mírnému podzimnímu dešti nádherně barevný les.
Brno
milan 21.10.2016 13:42:49
Dnešní cupitání od Anthroposu k Sokolové ulici a zpět. Celkem 13 km @ 5:15/km, AVG 134.
Akad.25 21.10.2016 16:28:03
Dnešní dopol.běhání-bez deště volně v obvyklem kursu do Žebětína a zpět přes oboru ke kostelu 12km-5:19min TF 120…po pravdě mě dnes trochu boli svaly nohou po včerejší kvalitě,kde jsem se nešetřil a zmapoval sve reservy předpoklad dalších posunu..ano s dobrym subjekt.pocitem ,jdem dal..a dnes si užívání na uvolnění…zítra opatrnný AE jogg.cik cak po Holedne…a pak další -tempově modelov.cross na osmičce okolo vrcholu Holedne a Hobrtenky,tzn.svižně ala čuprmodel Lydiard
Brno
kubba 21.10.2016 18:08:16
Dnes po dovolené provětrat nohy … cca 13km po pěšinkách v lesích kolem Líšně, nahoru a dolů, cca 400 metrů nastoupáno … v pohodovém tempu.
Akad.25 22.10.2016 15:06:11
Tak dnesa dopol.yvběhnuvše dole v udolí do mlhy..jakoby opatrny AE jogg.v kopcích vzalo za sve již po 2km a dobra uvolněnnost převažila a byl z toho spíš svižný cross s kopečky hore,dole v oboře a vedle Ml.vrch…ty kopečky byly běhane svižně,dobre nohy a dechově o.k.a pocitově..ať z toho není tempovy běh…celkem 15,2km- 5:09min v kursu od zač.5:30–15…a pak okolo 5:10..a posl.5km spíše dolu a silově nabuzen,uvolněně a rychleji pod 5min s posl.3km-4:40–20–10 TF 132..to šlo skoro samo a take mijeje cestou ml.běžící Havajku a par běžcu.leč byl jsem v mžiku pryč..asi to bylo dost čupr ,ale parada a na pohodu…hore bylo sluníčko a fajn podzim.počasí..super i kvalitní jogg…ta sila běhu v kopcích se začíná dobře projevovat..a pak dolu..nohy jako břitvy…
Brno
milan 23.10.2016 05:47:06
>> Akad.25, 22. 10. 2016 15:06:11
Včera byl opravdu luxusní podzimní den, bylo hřích jej nevyužit na jakýkoliv pohyb venku. Mě se to sice bohužel nepodařilo, ale aspoň jsem se důkladně protáhl při stěhování vybavení obchodu moji kamarádky.
Tondo, nechceš někdy příští tyden zajít společně na dráhu? Když už nechodis na závody mohl bys porovnat svoji výkonnost se stejným obdobím loňského roku. Určitě bychom našli nějaký oboustranně vhodný motiv pro nás oba.
Akad.25 23.10.2016 11:52:54
Milane,dik za podnět či pobídku,ale vůbec mi to do konce měs nijak nevypada,furt ta práce a nevim.resp.nemam ani ještě nyní jit vůbec na drahu…tak za 1–2měs,dřív ani nemam motiv,proč..to základní a duležite je venku a v terenu,ten motiv bude potřebny..draha asi později,stejně mě to před rokem vic než jsem čekal ani nedalo,bylo tam něco špatně a nepřineslo to,co vlastně k usilí jsem věnoval a mělo??? P.S. dnes raději po včerejším kopcovitem a svižnem crossu/ne crossovy tempaček/raději volnější SB 15,5km-5:10min konec stejně posl.4km- hrubě pod 5min konecv vylož.uvolněně a opatrně 4:15 TF 141..kurs od udolí dolem podel potoka k Eliotu-Žebětín-vpravo hore nad a otočkou dolu okolo kostela -k výpadovce na Bosonohy k st.dalnici-vlevo hore -k prasatum -ke kostelu..poho uvolňovací jogg.potkaje mi kamoše jogg.Petra z Bystrce..a právě na bosonož.silnici…pozdrav a dal..
Brno
milan 23.10.2016 15:13:57
>> Akad.25, 23. 10. 2016 11:52:54
Dobře, tak já aspoň do té doby něco natrénuji. Dráha se mě zdála vhodná, tam za tebou nemusím plapolat, tak mě dobehnes o kolo.
K Tvoji poznámce o efektivnosti: mám podobný dojem, možná byli useky příliš dlouhé, intenzivní… Prostě nevhodná skladba… Máme čas.
Akad.25 23.10.2016 15:54:03
Milan-K Tvoji poznámce o efektivnosti: mám podobný dojem, možná byli useky příliš dlouhé, intenzivní… Prostě nevhodná skladba… Máme čas. P.S. myslim si,že asi tam chyběla hodně to nezařazov.pasmo -dyskonfortní,tempove a pak take dlouhe useky pro zařazování-spíš ano,ale začít období s pomalej.časy a postup.tydnu zrychlovat a popř.zkracovat pauzy,to k vytrvalost.přípravě prostě patří-jak složka tempově vytrvalost i krat.useky-tempově rychlostní-skladba byla myslím dobra,ale nedostatečnost jak jsem vyše uvedl,nyní potřebuji a dělam to: rozvíjím silově vytrvalostní i tempovou oblast vč.mezikvality a kvalit-stupň.SB,fartleky-zkvalitňuji postupně ostřej.kursem,a take pomalu tu tempov.vytrvalost-tempove crossy v členit.ter.a rychlostní-silovou -vyběhy krat.kopečku a zvyšování postupně nabíhaneho objemu,i celkový rozvoj posunutí hodnot VO2max.- a pak po cca.1–2měs řadne přípravy pomalu brnkat na tempově interval.oblast…jeví se mi to pozitivně a jakysi kvalitní posun a větší,lepší schopnost běhat snaz a kvalitněji tu tempovou složku či svižné,tempove crossy v členit.ter…i TF po normal.svižných SB či kvalitu na konci ty tepy jsou dost dobře a pocitově s větší reservou apod.
Brno
milan 23.10.2016 17:54:38
>> Akad.25, 23. 10. 2016 15:54:03
Jeden konzultační telefonát a mám jasněji. Díky.
Dnes odpoledne přes Poříčí, Anthropos, Hlinky 7,5 km stupňovane. Průměr 4:49/km, AVG 142, převýšení 100 m. S dobrým pocitem zase běžet trochu svizneji.
Akad.25 24.10.2016 11:56:50
Po vskutku Milanově potřebne telefon.konzulaci jsme si sjednotili princip a duvody pro svůj obhajovany zduvodnitelny postup běžecke připravy pro letos a posloupnost určite smysluplnne přípravy…/ted neberu v potaz svůj věk,ale všeobecně aplikovatelne zasady vytrvalost.běžecke připravy v zimní přípravě..viz.zkušennosti z minulého století-resp.z mladí aplikovat.zasady od renomov.treneru… P.S. dnes po včerejším uvolňovacim jogg.po silnici..jsem se chtěl aktivněji naladit v kopcích..tzn.16km- 5:28min.. lehčeji v členit.ter. Holedne do 7km/5:39min a pak uvolněněji a hbitěji vč.uvolněný seběh od Hobrtenky okolo jezírek-Vrbovec-ke kostelu- zač.od udolí-přes PP Pekarnu-do obory-Vrbovec vlevo kopcem vyběh -dolu k prasatum-hore k horní brance do obory v Kohoutkach-vpravo ven k Kohout.babě otočkou a zpět Hobrtenky-vpravo dolu a pak vlevo hore a dolu Hobrtenky-jk Holedne vrch.-dolu jezírka-ven z obory-ke kostelu..dnes pocitově 1/3 volněji opatrně,2/3-lehce svižněji, a posl.1/3uvolněně a hbitě..konec posl.3–4km 4:30–15min TF 132…dechově super, nohy..jak břitvy a silově tempovy level ..super..
Akad.25 24.10.2016 12:12:51
P.S. kratky raport-a to mě po 6běžeckych dnech vychazi celkovy objem cca.90km naběhanych-pokud přidam ještě zítra ala tempovy cross 12km + vyklus..tak tam budu mít něco 100km+..a v dobre kvalitě..na říjen dost dobry-zaklad…ať se začne lepe prašit zjevně za kočarem…tra la
Brno
mulisak 25.10.2016 00:14:43
Ahoj Tondo, odpovídám tady, ať nezapleveluji jiné vlákno. Minulý týden jsem něco naběhal, protože právě ta hodinovka mi ukázala, jak bídně na tom jsem. Stejně jako při Vokolo Príglu mně už kolem 10 km došla energie, ale při naběhaných 30 – 40 km týdně se není čemu divit, tím spíš, když snížení objemu na polovinu je doprovázeno zdvojnásobením konzumace piva a vína a pochopitelně také zvýšením váhy. Do toho mě pořád po běhu bolí jedna noha, byl jsem u fyzioterepeuta a mám očividnou disbalanci na jedné straně. Nějak se s tím zkusím poprat. Ještě nevím, jestli budu o víkendu v Brně, kdyžtak se ozvu.
Akad.25 25.10.2016 12:09:46
Pavle,dik za raport-ale prosím skromně ten čas Kuřim..a ta disbalance od zad- něco mi to připomíná..je to asi dlouhodob.nerovnoměr.zatěž pateře a možná i posunutí nějake plotenky v LI oblasti…řešit,cvičit a lečit…ja měl problem s par kily navíc..subjekt.v letě,větší zavodnění a jiny,horší subjekt.pocit..teď je to pryč a normal.pitny režim,strava aj.ksromne usměrňuj.aspekty a je to v poho 75–6/182/57..to mi stačí..dam vice km/tydně a je to ještě jinak..ale P.S. dnes změna oproti planu-myšleno vylož.cross.tempaček v členit.ter. Holedne…vzhledem k tomu,že jsem měl posl.par dnu zpět aktivně,a dost svižně i běhane věci v kopcích a 6 běžec.dnu…jsem to upravil a šel volněji ten kurs -po trati plánovaného tempačku na Holedne,ale jen na pocit a užívání si lepších silově tempov.schopností z posl.tydnu ..a posl.1/3 pocitově zvednutí,uvolněně a vygradování na tempovy dryl stupň SB ,hodně ostře ale poho rekapit: 15km- celk.5:06min, do 10km/5:19min a posl.čast hrubě pod 5min- konec někde 3:30–5min TF 156/20vt.144 + 2,4km vyklus… takova jina usměrněná crossova i tempově laděná varianta v členit.terenu Holedne..super pocit,nohy jak břitvy,dechově ..poho a celkově fajn a zadržovaně… takže asi celkově 107–9km /tyden..
Brno
Petr Kaňovský 25.10.2016 15:44:25
Brno
milan 25.10.2016 18:13:47
>> Akad.25, 25. 10. 2016 12:09:46
75–6/182/57 vyluštil jsem…
Dnes večer z Kohoutovic fartlek po Holedne, po rozklusu 22 x (30' svizne, 2" meziklus). Celkem 12,5 km @ 6:02/km, AVG 138, 405 m převýšení. Pestrý, příjemný běh.
Brno
kubba 25.10.2016 18:22:23
>> milan, 25. 10. 2016 18:13:47
Mě to došlo až teď …
Dnes jenom 6,5km volně … šetření se na zítřejší sváteční (máme tu v Rakousku volno) výběh do kopců kolem Vídně. Snad aspoň 25km/+1500 up, uvidíme
Akad.25 25.10.2016 18:50:34
Dotaz na Kubbu- když traví nejen pracovní čas ve Vidni a ma tam vymakle zajimave běžecke lokality včetně kopcu a přírody,není tam nějaka možnost stravit jakoby na par dnu tzv.ala běžecky kemp v nějakem penzionu poblíž a jake by tam byly možnosti a lokality-rad bych tam spřítelkyní do konce roku rad vyrazil nejen kvůli běhaní-kulinařske spec.a či dobře vinko apod.kultur.pamatky a tak- dik rad uvítám podnětne napady a tipy/pokud je nama i Milan??… P.S. jinak fakt zítra rege jen rege protočení koleček-ale stejně jsem dnes byl v poho,žadna unava či nějaka bolístka..super jogg.po Holedne-a zajimava i nějak naročna trasa mého příp.crosss.tempačku zatím v delce 12km-odsdola a postupně vyše, a to vyšší patro na Hobrtenky je druha varianta crossíku v delce 14,5–15,5km-dnes jen pocitové užívání a vnimaní jogg. v podzimní oboře..parada
Brno
kubba 25.10.2016 19:18:38
>> Akad.25, 25. 10. 2016 18:50:34
No právě že tady hlavně pracuju, tak ohledně penzionů a hotelů moc referovat nemůžu dovolené trávím jinde
Přes léto jsem běhával v kopcích na severozápadní okraji Vídně – od Dunaje (Kahlenbergdorf) až po Hutteldorf. Nejsou to kopce jako v Raxu, ale nějaký terén a převýšení se najde … Případně Donau Insel – to je totální rovina a asfalt – dobré na tempo nebo Prater park (Hauptalee je přes 4km dlouhá alej, něco jako běžecká dálnice a totálně rovná navíc s kilometrovníkama )
Jinak do konce roku to už je spíš na Vánoční trhy … Za ten rok co jsem tu strávil bych řekl, že Vídeň je nejhezčí na jaře nebo z kraje léta asi … udělat si výlet i kolem Dunaje směrem na Krems … to je paráda
Meescha 25.10.2016 23:34:23
Ty reporty od Tondy jsou celkem vtipné. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem se je naučil rozlousknout, teď už to snad dávám. Ono to z mého pohledu vypadá na samou kvalitu a minimum volných běhů, ale to bude asi tím, že se na ty běhy dívám pohledem své výkonnosti, která je přece jenom o řád nižší.
Každopádně jsem po několika výklusových bězích trochu roztočil nohy a zkusil pěkně za tmy napálit trojku (tempo 4:21, AHR 176), nějaká rezerva by se ještě našla, ale i tak jsem ji dosud rychleji neběžel. Jak se ochladí, budu muset šetřit horní cesty dýchací, tak jsem chtěl dnes využít poměrně teplý den a pořádně se zadýchat.
Akad.25 25.10.2016 23:44:31
Hali,halo-Meescha se nam ozval na tomto vlakně,dik za pozornost a třeba nějake sledovani,jak se mohou točit kilometry běhaner i pestře i jinak hbitě tady v Brně a hezkem blizkem okolí…a mimo jiné mě toto chladnější počasí pro i intenzivnější a delší ventilaci při svižných bězích dělá jen dobře..a v zim+ěě se člověk musí naučit i jinak dýchat..je to o zvyku apod.ano taky jsem před 6lety začal od nuly,po 20letech kouření apod.a muselo si tělo zvykat na postupnou zatěž,,a dnes už mi určita pasma přijdou jinak,snadněji..pro posun dal nutne kombinovat,pestře ale i kvalitně jit do náročných věcí apod..vše je dokumentov.zpětně tady cca. 2–3roky …tak se neboj a makej dal
Akad.25 25.10.2016 23:48:48
P.S. ty raporty me..no nevim jak a čím jsou vtipne..beru určite věci jinak-i k vzhledem k memu vetera.věku a případným dostatek.zkušennostem,možná jina stylizace a popis svých aktivit..jen mě mnohdy mrzí,že se občas někdo nějak egoisticky obuje do mnohdy špatně pochopenych nazoru,pocitu apod.nejsem přece žadný nepřítel běžcu..bnože chraň,jen určita ega některých jsou bezcitnější..či jinak…poho
jm1 26.10.2016 08:04:49
>> Meescha, 25. 10. 2016 23:34:23 …za tmy napálit trojku (tempo 4:21, AHR 176)…jsem ji dosud rychleji neběžel…
Uprimne – OBDIVUJI bezce, co se neboji bezet na hranici svych schopnosti ZA SNIZENE VIDITELNOSTI (a na „pouhem“ treningu = nikoliv behem zavodu).
Sam za sera/tmy instinktivne zpomaluji (v obave pred „vysvihnutim si oka“ neviditelnou vetvickou ve vysce me hlavy a/nebo pred zakopnutim na prehlednute nerovnosti), a i tak mam zvyseny (oproti behu stejnou rychlosti po stejne trase „za dne“) AHR…
tinaB 26.10.2016 08:49:49
Mimořádně se připojuji v pracovní době, toto mi poslala kamarádka, tak dávám na vědomí, možná jste ho někdo znal. Ahoj všichni! Včera zemřel p.Karel Martišek ve věku 84 let, náš dlouholetý předseda Geotestu, trenér a atletický nadšenec… Poslední rozloučení se koná v Út 1.11. v 10.00 hod v brn. krematoriu.Čest jeho památce.Dejte prosím vědět i ostatním atletickým příznivcům .
AdCo 26.10.2016 14:03:23
>> mulisak, 25. 10. 2016 00:14:43
" protože právě ta hodinovka mi ukázala, jak bídně na tom jsem" Niekto je na seba poriadne prísny, voči minulému roku zlepšenie, 3.celkovo a 2. v kategórii…Chcel by som byť na tom tak biedne…;-). (Predpokladám, že to porovnávaš s tohtoročným výkonom na polmaratóne).
bjerndi 26.10.2016 14:29:22
>> jm1, 26. 10. 2016 08:04:49
za tmy je zas naopak vyhoda, ze clovek nevidi sklon a nelimutuje ho hlava. Takhle jsem bezel letos u VR druhou desitku +200m ve dve rano a po desti a bylo to super. Proste jen bezis. Na druhou stranu dneska rano za tmy v lese a mokru jsem videl kulovy a taky tak bezel, male krůčky :D
Brno
milan 26.10.2016 17:21:23
>> Akad.25, 25. 10. 2016 18:50:34
Tondo s Vídní Ti neporadim, ale znám pár pěkných běžeckých tras v Londýně. Tam ale případné penziony nebudou z nejlevnějších.
Dnes odpoledne „lehčí“ 5 km tempacek od Anthroposu přes kopec k Vídeňské a zpet s průměrem 4:22/km. Celkem s rozklusem 0,5 km a vyklusem 4,3 km 9,8 km. Tempo nic moc, ale aspoň jsem se trochu rozdychal…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.