Behanie Brno
Brno
milan 31.10.2016 17:33:08
>> Skritek Hugo, 31. 10. 2016 14:29:37
To je přesně můj případ. Ne že bych se ve vodě zrovna topil, ale pro mě je mnohem lákavější kombinace kolo běh. Líbí se mě i ty kratší duatlony, většinou to bývá pres hodinu a to není pro veterány žádný sprint. Stále víc horuji pro střídání běhu s kolem už jen ze zdravotních důvodů.
bjerndi 31.10.2016 17:36:46
>> milan, 31. 10. 2016 17:33:08
jeden peknej bejva v Tetcicich a dokonce terenni
Brno
kubba 31.10.2016 18:35:23
Dneska bylo krásně … i přes koupi nových Salming Distance jsem raději vyrazil na kole cca 40km Líšeň – Bílovice – Adamov – Křtiny – Ochoz a domů … Počawsí na jedničku.
Střídání kola a běhu kvituju
Brno
milan 31.10.2016 18:53:46
>> bjerndi, 31. 10. 2016 17:36:46
Vim o něm, jen se mě nechce investovat do nového boku a ten starý je dobrý na dojetí na pivo.
Skritek Hugo 31.10.2016 19:28:19
>> milan, 31. 10. 2016 17:33:08
Mam to stejne. Osobne si myslim, ze stridat tyto dve discipliny je pohybovemu aparatu velmi prospesne, kolo muze napravit radu disbalanci rovnomernou zatezi na nohy, je dobre na kolena… a clovek se na nem podiva mnohem dal
Plavani nezavrhuji, je to skvely sport, jen me take vice laka ta kombinace kolo-beh.
Mimochodem kousek od Berlina poradaji zajimavy zavod – beh, kdy se bezi a v prubehu 9km/19km se vbiha do jezernich vod a plave. Zajimava akce. Jen jsem uvazovala nad moznym zdravotnim rizikem. Preci jen telo rozehrate a vletite do vody… U nas je Bobr Cup, ale tam se plave jednou a hned nekde na zacatku.
tinaB 31.10.2016 20:04:07
>> jm1, 31. 10. 2016 15:02:42
>> Skritek Hugo, 31. 10. 2016 14:29:37
taky by mě nějaký duatlon s kategorií „pro příchozí“ zajímal, ale nikde jsem nic neviděla, teda cíleně jsem to nehledala, to je fakt, mám pocit, že snad jsem kdysi viděla nějakou zmínku o Tetčicích
Brno
milan 01.11.2016 10:32:11
>> tinaB, 31. 10. 2016 20:04:07
Příchozí jsme všichni.
Dnes ráno společný 4,5 km cyklus do nejbližšího parku a zpět v tempu 5:25/km.
piwoda 01.11.2016 14:16:44
terénní duatlony květen Štoky u Jihlavy https://sites.google.com/…opozice-2016 září Velká Losenice u Žďáru nad Sázavou http://www.zrliga.cz/index.php?… září Svitavy http://www.poharcmv.cz/duatlon.html a něco pro drsňáky http://www.koutyman.cz/
Akad.25 01.11.2016 18:59:11
takže Milan bude příští rok zkoušet dokonce alternativní disciplinu ala duatlon,ale ano určitě a proč ne,když to člověka naplňuje a něčím uspokojuje či zpestření ..prstík vyrazně nahoru…i mě se jako doplňkovy sport-kolo libi,jen jsem mu nedal letos žadny prostor.. P.S. po praci uvolňovací a volnější SB po cyklostezce/po dlouhe době trasa ul_masna-Komarov-Bastr/ vyloženě si to trošku užít za fajn podzimního počasí-celk.14km-5:05min TF 108..nožky po včerejších tempověj.vybězích vcelku dobře..zitra zkusím opatrněji opět cross.variantu Riviera-hore Myslivna-obora a cika-cak přes Holednou,pokud budu ready..přidám vyraznější tempovou složku posl.1/3běhutzn.min 5km s vygradovanim dolu ke kostelu,neslibuji,jak se budu cítit..po 6běžec.dnech/91km+ zítra-opět dost objemovky i s kvalitou,dobry..
Brno
milan 01.11.2016 19:54:00
>> Akad.25, 01. 11. 2016 18:59:11
Tondo, ty se u toho běhu ani nezapotis…
Dnes večer druhý běh k Hammersmith bridge a severní stranou Temže k Barnes bridge. Zpět stejnou trasou. Fartlek 10,4 km @ 5:19/km, AVG 126. Několik zastávek na focení, neodolal jsem, potmě to má úžasnou atmosféru.
Akad.25 02.11.2016 17:53:58
No dnes jsem musel ituitivně po praci a pocitově-naznal,že nejsem ready ,abych mohl jit naročnější crossovy jogg.,tak jsem zvolnil a šel vyloženě volnější pocitovy kr.běh po obvykle trase 10km-5:03min,TF 120, od Novych sadu-Rondo-Riviera a ke kostelu…nohy jsem měl nějak po šichtě neuvolněné,stažený a proto jsem dal dnes jen volně na protočení koleček..zitra uvidím,bud uplně rege volno nebo naročnější cross.jogg./ posl.tyden opět-100km..
tinaB 02.11.2016 18:27:33
>> Akad.25, 02. 11. 2016 17:53:58 já jsem si dnes po prohlížení tréninkových deníků z mládí, kde mám výstřižky z novin říkala, že v těch výsledcích určitě máme nějaké společné známé, jedná se o období 1978–1983, ty tam nikde nejsi, ale fakt je, že já si vystřihovala jen ty, kde jsem byla zmíněna sama . Jeden brněnský trenér měl pohřeb, kam jsem nemohla, tak jsem aspoň zavzpomínala.....
Akad.25 02.11.2016 20:28:19
Tino,to vůbec nevadí..toho pana Martíška z Geotestu jsem určitě znal,pač jsme se dost často viděli na soutěžích apod.bt on myslim trenoval hlavně žensky-ale mě třeba trenoval pan J.Šramek-ten vyborny člověk,ktereho jsem si važil a plně respektoval a věřil mu-a trenoval výborného Cigoše-repre,M.Zoubka-taky vyborny vytrvalec!!!,kteremu jsem dělal sparinga a sam jsem v období od těch 1978–85 v Brně vše věnoval a podřídil tomuto téměř vic jak výkonnostnímu běhání vše…mam fakt hezke vzpomínky i zažitky z mnoha zavodů i radostí z vykonu i smutku z neprodane formy v určitem období,…ani nevadí,že jsem možná někde v novinách nebyl..o tom to ani nebylo a nebude,ale prostě se to neztratilo a ja žiju a dokonce běham a mam z toho i radost,že to jde i v tom blbem věku ,meně vhodnem pro vykonnostní běhaní a prohánění mladých…ha
Akad.25 02.11.2016 20:53:15
P.S.a ještě jeden maly přídavek pro Tinu,když jsem diky tobě u vzpomínek na svou dřívější běžeckou minulost/o které možná nevíš/která mi zustala v paměti jak v tom dobrem i špatnem..bylo to MR v přespol.běhu ve V.Opatovicích někdy..r. 1980–1 a tam jsem měl takovou obrovskou formu i příležitost porazit velke vytrvalost.naše ikony bratry P.Klimešovy..leč takticky špatně zaběhle jsem to s nimi projel,ale bezva závod..a to druhé horší..jsem za tyden od zavodu ..těžký a vlekly zanět upon.šlachy + zanět žil…1,5roku mimo možnost běhání..smrt,ale pak přesto navrat a ziskaní aspoň min.2tituly akademic.mistr 1500m..ale jeden rok jsem měl po zimní přípravě super fazonu i na 5,tku leč se muselo bodovat za družstvo ,ja musel na 1500m bodovat,a pak nebyla již příležitost na dobry závod na tu 5,tku..to mě mrzelo na trenéra i ost.hodně,když jsem si moh zaběhnout snad super čas..i tak byť v treningu zažití te možné příležitosti k heroičtějšímu vykonu…asi tak a nebo mnoho dalších i veselých zažitku…
tinaB 02.11.2016 21:26:21
>> Akad.25, 02. 11. 2016 20:53:15
jj, tak to znáš Lídu M.; a netrénovala u něj i Jindra J., která skákala do dálky ? Víš, mé výstřižky jsou z 90 % o halové sprintérské lize, a šedesátku v hale jsi určitě neběhal . Mé výsledky rozhodně nebyly takové, že by se o nich psalo v novinách, ale když k tomu náhodou došlo, tak jsem se to rozhodla uchovat pro příští generace
Meescha 02.11.2016 23:07:38
Tak po včerejší hladovce, kterou jsem zakončil lehčím během 5,4 km v tempu 7:35 a tepech 136 a cítil se dobře, jsem dnes vyzkoušel stupňovanou desítku. Začátek kolem 140 tepů (pro mě primární ukazatel, i před tempem) a tempo 6:40, poslední km pak 178 tepů a tempo 4:14. Teď už jen nějak lehčeji před nedělním během na výstavišti…
Akad.25 03.11.2016 06:17:04
Tinko, jestli myslíš L.Marvanovou,ano byla u nas v trening.skup.prima holka a Jindra J.tak ta trénovala u Odehnala,ale byla to takova šeda myška,introvert a solo..jinak jsem byl připnuty a svazany s pilinovkou-okruh na horním hřišti Zbrojovky,kde se odehravaly roky naše naročné běhy,testiky apod.a hhodně ve sparingu s M.Zoubkem,tak to byl s J.Kocourkem velky vytrvalostní držák a běhal vyborně…tra la
KlaraV 03.11.2016 11:42:12
Hlásím se zpět!
Právě jdu od fyzioterapeuta (někdo mu vypadl a protekčně mě vzal hned). Noha je krásně zahojená, pánev srovnaná, křížo-kyčelní kloub ok, odstranil disbalance. Už dávno jsem dle jeho slov mohla lehce vyklusávat (ale mě ta noha prostě pořád trochu pobolívá… nebo je to psychickýho původu?). Málem jsem se mu tam rozplakala. Dnes jdu vyklusat.
Brno
milan 03.11.2016 12:46:02
>> KlaraV, 03. 11. 2016 11:42:12
Tak to je jistě fajn pocit, ted to jen s tím během neprehanet. Mě kdysi známá fyzioterapeutka také pomohla díky několika návštěvám. Od te doby pokud mám náběh na nějaké dysbalance využívám naučené cviky a problémy s pohybovým aparátem se mě daří řešit v zárodku.
Dnes ráno krátký svizny vyklus do nejbližšího parku a zpět. Celkem 5 km @ 5:04/km. Po vcerejsim 120 km cyklovyletu do Brightonu, kdy jsme vymetli okolní klasiky jako Box Hill a Surrey Hills se dnes běželo naprosto skvěle. Celkem za posledních 5 dní nabehano 53 km a na kole najeto 155 km.
KlaraV 04.11.2016 07:16:36
>> milan, 03. 11. 2016 12:46:02
Chodím k fyzioterp. pravidelně co dva měsíce a cvičit na postavení pánve bych měla před každým během (což bohužel nedělám). Z toho pramení disbalance apod. No tak teď už si budu dávat na to víc pozor. A od příštího týdne začínám chodit na jógu – když mě to Luckyboy před cca rokem a půl radil, pochopitelně jsem se na to vykašlala.
Včera 4 km opatrného běhu v tempu zanedbatelném. Než budu moci objektivně říct, že nohy byly jako břitvy (pokud jsem je vůbec kdy měla), bude to teda dlouho trvat. V každém případě šok. Poslední běh byl v tílku a šortkách. Včera jsem hledala čepici, rukavice a čelovku
Akad.25 04.11.2016 08:00:49
Včera po podzimním vymrznutí v praci odpol.jen na protočení koleček volně par km-6,5km- 5:14min od vystaviště-bastr + RR8×100m s MCH na lepší uvolněnost a rytmus..
Akad.25 04.11.2016 11:26:10
Hola hej,tak dnes opět opatrněji laděný a běžený cross. Giro di Holedna-ale ve skutečnosti svižněji a posled.částí vygradovany cross po Holedne- celkem 16,6km- r:4:40min z toho do 10–11km 4:52–50/km a pak na uvolnění a svižně tempově vygradovany super jogg. po podzimních cestách Holedne ,pocitově velmi dobře do 1/2lehce a opatrně běžené a pak pokračov. v horních pasážích vč.vyběhu a pod.a pak pocitove vygradování do tempa hrubě pod 4min/ cca. 3:30 posl km TF 147–150…
Akad.25 04.11.2016 17:09:00
P.S. jen takovy doplňující miniraport k dnešnímu běžec.dni-vlastně hned zdraje vyběhnuvše ven a přebíhajíce starou dalnici/při vyjezdu ze Štourač.ul. mě tam haftli poliši-resp.baby a chtěly mě pokutovat,že jsem přebíhal silnic mimo přechod,jsem to nějak ukecal a pak vzapětí vbíhaje do lesíku PP Pekarna jsem potkal běžce velmi podob. tomu našemu IIR-J.P. ,pozdravení a pak již svižněji 5,tkovym tempem i rychleji pokračoval do obory a hore tam směr okolo jezírek a po zelene TZ vyše ke žlute a točením okolo vrcholu Holedne i dal nahoru k modre TZ k plotu u Kohoutek-super byť zimnější počasí a bezva čupr cross s tempověj.vygradovanim posl.5km…nohy dnes už lepší a celkově prima..
bjerndi 05.11.2016 07:28:54
Akad: ahoj, ja dvakrat dosel domu az v noci tak az ted A ) tady na tomhle odkazu si stahnes movescount aplikaci do PC http://www.movescount.com/…ync_software …vyberes svoje ambit2 a zbytek uz je jasnej
B ) vytvoris si ucet ( to uz je jednoduchy, neco jak tady proste se zaregistrujes )
C ) vzdycky kdyz hodinky pripojis pres USB do PC tak se automaticky stahnou a ulozi treninky a muzes koukat i na zaznamy z treninku
D ) do hodinek muzes nahravat konkretni mody ( jestli nekdo zna, jak tam hodit pipani po kilometru, jako zaznam casu, tak reknete…ja beham a kouknu jen na prumer …pokud nikdo nevi, zkusim to pohledat jak to jde )
Mne osobne staci proste tyhle nastaveni, zas moc technickej u behani nejsem, ale pokud budes potrebovat, tak to prozkoumam vic a rekni si potrebujes jeste poladit. Tipuju, ze se snad prida i nekdo pokrocilejsi, kdo suunta pouziva
Akad.25 05.11.2016 08:23:31
Mildo,sokoliku,tak už jsem to provedl, jen musím nějak dohledat či někdo pomůže,jak dostat do hodinek tzv.sportovní režim a označit intervalovy měřič-který mi na displeji ukaže rychl.pruběž.km a popř.pípnutí na upozuornění..takže diky..za chvili vyražím do terenu..dnes volněji po silnici delší SB a zítra ostřejší formu-fartlek taky okolo 15km…včera kopce tam hore byly dost dobry..počkam,až dorazíš do BM a kopnem do koní…měj se tam brachu fajn a taky běhej ..
Brno
kubba 05.11.2016 08:46:17
>> Akad.25, 05. 11. 2016 08:23:31
Ahoj. Všechno se nastavuje na PC a pak při následném připojení hodinek se nastavení nahraje do nich. V profilu/výbava si vytvoříš/zvolíš sportovní režim, nastavíš počet obrazovek a co na nich chceš zobrazovat, interval záznamu a případně jestli mají hledat hrudní pás … Pak v pokročilých nastaveních jde zapnout automatický okruh (podle vzdálenosti), použití limitů tepu nebo intervalový měřič (čas nebo vzdálenost). Mám taky Ambit2, ale nejsem náročný uživatel, takže jsem se s nima naučil taky jenom základy
Akad.25 05.11.2016 15:06:50
Zdarec Kubo,dik za odbor.pomoc, nějak si ten sportovni režim pořeším…o.k. dnes delší SB ve vlnit.ter.obvykle trasy -udolí-oborou okolo prasat-otočkou přes Žebětín až na bosonož.silnici a zpět, pojato ve volnějším gardu celk.18,4km-4:56min…TF konec 120 /4:40min…uvidím jak zítra,buď ostry fartlek nebo odpočinkovy lehký SB…
Brno
milan 05.11.2016 19:13:05
Dnes pres poledne trail na trase Vyking půl maratonu na Vysočině. Takový svizny fartlek z Křižánek pres Devět skal, Herálec, Svratku, Karlštejn, Čtyři palice. Celkem 22,7 km @ 5:26/km, AVG 147. Krásná trať, ten punkový závod bude skvělý, už se na to dost těšim.
Myslivci měli dnes poslední leč, unikl jsem jen těsně.
Akad.25 06.11.2016 11:45:36
Milane,nevim,kde na takove trasy na vysočině chodíš..?či tam jezdíš již častěji a zpestřuješ si rozmanitost svého trail.běhání apod.. asi velmi zajimave,jak jinou lokalitou a přírodní pestrostí vysočiny.. P.S. na zitřejší mezikvalitu-ten fartlek jsem musel zvolit volnější program-a to: lehky SB 13km-5:11min v zvlnit.ter. se zakončením na oblibene Holedne…protažení + 5×100m odpichy/prudší kopec/ na segmentu k Holedne + 5×120m vybihane kratke + vyklus 2km…pocitově mirně ztažene nohy a neuvolněn,dnešní jogg.byl na mistě pro zvolnění na kvalitu..mrkl jsem se i na závod te Hornicke desitky..taky zajimave výsledky některých..
Meescha 06.11.2016 16:25:20
Tak dnes Veletržní desítka za 49:29, průměrné tepy 177. Schody mě opravdu rozhodily, vybíhal jsem je moc rychle a pak hledal dech, jinak na konci jsem úplně na doraz nešel (i s ohledem na to, že sprchu jsem měl až před chvílí). Trať je hodně klikatá, plynulost trochu chyběla.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.