Behanie Brno
tinaB 29.11.2016 23:05:14
>> Petr Kaňovský, 29. 11. 2016 17:09:15
otázka je, co se myslí tou nadváhou – nadváha z hlediska běžce nebo praktického lékaře ? To je dost podstatný rozdíl........
tinaB 29.11.2016 23:23:33
>> milan, 29. 11. 2016 22:10:33 myslíš, že jsem normální ??? no dobře, moc bab na fóru není, tak se vyjádřím – neumím si představit, že bych si platila běžeckého instruktora, který je na tom o něco, ale ne o moc, líp než já.A nemyslím tím váhu, kdyby třeba nedejbože skřítek ( promiň Luci ) přibral 20 kg a měl zájem tady vyvíjet trenérskou činnost,hned bych do toho šla, i kdyby třeba přibral 30 kg.Řeknu to jinak – když jsem se chtěla zlepšit ve zpěvu ( zlepšit pocitově, nikoli, že bych to chtěla provozovat na nějaké vyšší úrovni ), chodila jsem na hodiny k 80-ti leté paní profesorce, bývalé člence sboru opery s občasnými sóly, poté ke studentce JAMU, k učitelce na ZUŠ … jiná oblast zájmů, ale princip je stejný .....
Akad.25 30.11.2016 00:02:13
milan Dnes 22:1 Moje zkušenosti s babama mě říkají, že nemáš pravdu. Nechceš se raději zeptat přímo těch normálních bab? Tady na fóru je jich spousta, jsou úžasný, neinfikovany, a ženský. Osobní instruktorka, to je něco jako osobní psychiatr? Tomu bych pak začal rozumět… P.S. no tak to je tak oživle a ruznorode tematicky to naše brněnske vlakno,že se nestačím divit..ale v globalu,velmi dobry nazorovy rozstřel napříč nejen generacemi,ale i pohlavím, ..v tomto případě bych rovněž souhlasil skromně s názorem Milana..je to nejen humorne,ale i třeba trochu pravdivé..a to těch šikovných brněn.jogg.havajek a sympatických mame dost,že..škoda,že se s nima nejde a neda někdy nejen potkat někde v laufu běžecke euforie v lokalitách nam blízkých a nebo při jinych příležitostech..zavody,zpěvy vanoční či společ.setkani při koncertě v době adventní..vy jedni milí a třeba i něžní barbaři…ha..a není to i takhle možné i lepší si uvolněně dokázat sdělovat i to neškodne ,sve možné pravdive nazorove protfolio dojmu,nazoru a i veselých vstupu,važně neškodných,spíš obveselujících…
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 30.11.2016 00:23:38
Abychom to stočili na běhání… V neděli se běží Býčina http://zbm.eob.cz/zavody/bycina/ já se asi objevím nejspíš jen na 15 km verzi (ne že bych byl starý, nebo moc mladý, nebo nemocný, nebo žena ), ale nerad asfalt, a úsek mezi Býčinou a Adamovem mi moc nechutná (přitom se tam dá běžet kolem potoka). Možná se mnou půjde i Milan
Všem doporučuji, je to punková akce za dvacku
KlaraV 30.11.2016 06:58:07
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 00:23:38
Hele tak to zase bacha jóóó mít sto pro v pořádku nohu, šla bych i do té dlouhé varianty. A pokřtila konečně nový krosovky hoka one, který mám doma už 14 dnů a bohužel se nedostala mimo asfalt do trerénu.
Brno
kubba 30.11.2016 07:29:49
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 00:23:38
Ja jdu stopro a na 30 … bezet kolem potoka je zajimavy napad – ambice zvitezit nemam, tak to mozna za mestem zkusim po modre snad to nebude organizatorum vadit
Brno
milan 30.11.2016 08:19:44
>> KlaraV, 30. 11. 2016 06:58:07
Citace z propozic:
30 km – výživná, budete na ni dlouho vzpomínat 15 km – dříve jen pro slabé, nemocné a ženy, teď přibyli ještě staří, kteří už 30 fakt nemůžou, a mladí, kteří ještě 30 fakt nemůžou. Proti třicítce působí jako neobyčejně krátká trať.
Nejsem si jist zda současní pořadatelé neupravili původní nekorektní propozice a nevypadly jim chromí a těhotné ženy v souvislosti s kratší tratí.
Včera večer neplánovaných 2,8 km v certifikovaném tempu 7,09/km, když mě na přednášku do Ostopovic ujel z Osové navazující spoj.
Brno
milan 30.11.2016 08:20:12
>> KlaraV, 30. 11. 2016 06:58:07
Citace z propozic:
30 km – výživná, budete na ni dlouho vzpomínat 15 km – dříve jen pro slabé, nemocné a ženy, teď přibyli ještě staří, kteří už 30 fakt nemůžou, a mladí, kteří ještě 30 fakt nemůžou. Proti třicítce působí jako neobyčejně krátká trať.
Nejsem si jist zda současní pořadatelé neupravili původní nekorektní propozice a nevypadly jim chromí a těhotné ženy v souvislosti s kratší tratí.
Včera večer neplánovaných 2,8 km v certifikovaném tempu 7,09/km, když mě na přednášku do Ostopovic ujel z Osové navazující spoj.
jm1 30.11.2016 08:37:46
>> Akad.25, 30. 11. 2016 00:02:13 …škoda,že se s nima nejde a neda někdy nejen potkat…
No, treba pred 14 dny v Jehnicich bylo na kratkem zavode +80 žen v kategorii Ž, +40 v ŽV1, 15 v ŽV2, 6 v ŽV3, 15 juniorek a +20 dorostenek = v souctu temer 200 bezkyn/zavodnic…
KlaraV 30.11.2016 08:55:54
>> milan, 30. 11. 2016 08:20:12
Aha, tak tu citaci neznám. Tak to se Michalovi omlouvám
Luckyboy 30.11.2016 11:21:16
>> KlaraV, 30. 11. 2016 08:55:54
Já jsem propozice ocitoval tak trochu schválně, jestli někoho nenachytám
KlaraV 30.11.2016 12:16:49
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 11:21:16
Já su celkem snadná oběť
Jinak dva nepěkné zážitky ze včerejška – ráno při běhu do práce do mě málem rumpl chlap, prudce odbočující doprava z výjezdu areálu na Vlhké, minul mě o milimetr. Podotýkám, stála jsem na chodníku! Obdobná situace odopoledne na přechodu ulice Smetanova, baba s mercedesem profrčela přes přechod, nerozhlídla se a ani nezpomalila. Kruci to je adrenalin!
Luckyboy 30.11.2016 13:29:30
>> KlaraV, 30. 11. 2016 12:16:49
Na tohle si zvykej. My s Milanem bychom mohli vyprávět (jak z kola, tak i něco z běhu)… Pohyb po svých městem je někdy docela adrenalinový fičák, ale ignoranty za volantem je třeba nutit k přizpůsobení, ne naopak.
KlaraV 30.11.2016 13:49:35
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 13:29:30
No já jak jsem zvyklá běhat mimo civilizaci, tak mě to včera trošku rozhodilo Neříkám, že občas nepřeběhnu na červenou na přechodu, když široko daleko ani jedno auto… ale jinak nejsem sebevrah a neskáču na vozovku/přechod bez rozmyslu.
Luckyboy 30.11.2016 14:04:31
>> KlaraV, 30. 11. 2016 13:49:35
Bohužel, problém není v těch slabších (chodcích, cyklistech), kteří by bez rozmyslu skákali pod kola aut, ale u idiotů, kteří buď už před nástupem do auta nic v hlavě nemají, anebo po nástupu se jim IQ a kognitivní schopnosti ještě o řád sníží…
Běhání je naštěstí celkem v pohodě, jen je potřeba si dávat pozor na odbočování na vedlejší z hlavní, řidiči se nedívají na chodníky a pak na odbočování z hlavní doleva přes protijedoucí pruhy, kdy mají řidiči tendenci koukat na volný prostor pro odbočení a pak dupnout na plyn a jestli jde někdo po přechodu, nebo chce přecházet, je už nezajímá. Specifické je v ČR přecházení víceproudých silnic, kdy v bližším pruhu řidič zastavuje nebo zastaví, a v dalším pruhu si vesele jezdí ostatní dál. Co jsem ale zjistil, že funguje, je když běžím večer s čelovkou, která má dost velký výkon, tak jakmile začnu s čelovkou svítit na auta, začínají zpomalovat. Akorát nevím, jestli proto, že o mě ví, nebo nic pořádně nevidí kvůli světlu, ale jakmile jde o provoz za tmy, neberu si jako chodec servítky, protože tam už jde dvojnásobně o můj život.
Na kole je to mnohem horší, na Milana už nějaký debil vytáhl i krochnu, občas na nás někdo schválně najede, zamyškuje před Tebou… troubení a nadávání ani nepočítám. A jak na potvoru, když se něco takového stane, má ten řidič štěstí, že stihne odjet na dalších semaforech na zelenou, jinak by skončil s okopaným autem… Když jde člověku o život, tak se nasere i k podobným výchovným prostředkům.
Meescha 30.11.2016 14:07:07
>> KlaraV, 30. 11. 2016 13:49:35
Základem je oční kontakt, tedy pokud nenarazíš na psychopata, co Tě chce zajet, tam je oční kontakt spíš přítěží. Co mi celkem pomáhá, je režim, kdy u ostatních nepředpokládám dodržování pravidel silničního provozu a to platí i v případě, že jsem sám za volantem. Ono je jedno, že je člověk v právu, když leží v penálu. Pravda, jednou mě překvapilo auto z jednosměrky (opačným směrem, než kudy bylo v té ulici přikázáno jet), ale tak úplně se vším se počítat nedá…
Ta Býčina vypadá dobře (trasa pro chromé), celkem by mě to i lákalo, ale máme mít návštěvu (dobrá výmluva).
KlaraV 30.11.2016 14:29:25
>> Meescha, 30. 11. 2016 14:07:07
Ono je to těžký s tím očním kontaktem. Ten blbec ráno koukal doleva, jestli něco nejede, prakticky stály dvě auta vedle sebe, jedno odbočovalo doleva a on doprava. Čuměl doleva, nic nejelo, tak to strhl doprava, kde jsem stála já. Byly to pikosekundy a vůbec nic takovýho nepředpokládáš. Domnívám se, že v jeho situaci bych se (přinejmenším letmo) podívala i doprava, zda tam náhodou na ten chodník někdo nedošel. Máme podobnej výjezd z areálu u práce na Olomoucké, na chodníku jezdí občas cyklisti směrem od řeky od stezky, chodí tam lidi… takže se dívám na oba směry. A ta kráva v mercedesu (fakt jí ho nezávidím ) ta se snad nepodívala vůbec.
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 14:04:31 S tou čelovkou si myslím, že je oslníš a proto zpomalují… dobrá taktika .
Brno
kubba 30.11.2016 14:56:24
>> KlaraV, 30. 11. 2016 14:29:25
Na kole je jeste specialita projizdeni uzkou ulici kolem podelne stojicich (zaparkovanych) aut … protoze prekvapive malo lidi kouka do zrcatka nez otevre dvere do cesty …
A lahudky jako predjizdeni cyklisty v mistech, kde jsou „stredove ostruvky“ s prechodem jsem i jako ziletkar zacatecnik poznal.
Zajimave je treba sledovat, kdyz se vracime odkudkoliv po Novolisenske domu – nahoru do kopce, po ctyrproudovce – kolik ridicu je ochotnych na objet aspon s bezpecnym odstupem. I kdyz jezdi „po jednom“, takze bez problemu muzou vyuzit levy jizdni pruh, tak jich zhruba polovina neuhne ani o centimetr …
jm1 30.11.2016 16:13:10
>> kubba, 30. 11. 2016 14:56:24 …projizdeni uzkou ulici kolem podelne stojicich (zaparkovanych) aut…
Stane se i na relativne siroke Pekarske …
Luckyboy 30.11.2016 17:47:40
>> jm1, 30. 11. 2016 16:13:10
Pekařská dolů je hrozná, to je snad jediné místo v Brně, kde se na kole fakt bojím, jinak ještě chuťovka je Lipová směrem nahoru, když je provoz. Na Pekařské stojí auta, často vyjíždí, a hlavně je tam tak neskutečně rozflákaný tramvajový pás, že i na bajku se tam bojím v rychlosti vjíždět, protože koleje (obzvlášť mokré) jsou v podstatě jako led. Navíc při rychlém řešení problémů s ignorantem za volantem ještě hrozí, že při uhýbání to vezmu přímo pod projíždějící šalinu.
Na Lipové zase do kopce každý jezdí aspoň 60 a nehodlá kvůli cyklistovi brzdit, aby ho bezpečně objel… Takže jezdím už nějakou dobu raději po chodníku a jak trubka se omlouvám lidem, co po chodníku jdou. Někdy se nedá jet (nebo jít) ani po chodníku, protože nějaký umělec zaparkuje auto tak, že se nedá mezi autem a plotem ani projít.
A pak všude řvou náruživý motoristi, co svoji prdel tak akorát přemístí z baráku za volant, že si nemáme prej na co stěžovat, že je všechno v pohodě… Já si to třeba na Lipové nějak obejdu, ale co má dělat 80ti letá paní (a že jich pár v okolí Lipové bydlí), co tam po chodníku jde, už jí to nejde rychle, a po silnici jezdí pořád auta…
>> kubba, 30. 11. 2016 14:56:24
Ostrůvky jsou v pohodě, prostě jedeš na kole po prostředku (já to na silničce dělám v provozu ve městě stejně skoro pořád, protože na rovině a obzvlášť z kopce jsem obvykle stejně rychlej – když jsou semafory, jako auta, a pak se s nima se všema akorát pořád předjíždím). Sice pak každej druhej troubí, a nadává, ale oni by byli nasraný tak jako tak, protože i bez cyklisty by stejně na každým semaforu čekali a čuměli. Takže troubit si na mě můžou jak chcou, už to ignoruju. Pak teda hrozí, že Tě nějaký umělec zkusí vymyškovat, aby Ti jako ukázal, jakej to je borec, frajer, a že toho má v kalhotech fakt hodně a je to velkej chlap, a cyklisti na silnice nepatří, ale tady je menší pravděpodobnost, než že se Tě někdo (i z nezkušenosti) pokusí předjet a přitom Tě sundá.
Neschopnost předjet bezpečně cyklistu, i když je víc pruhů je pak už jenom vrchol debility. A nepomůže ani to, když třeba jedu autem, a předjetu cyklistu tak, že při předjíždění využiju celý pruh v protisměru. Auta za mnou to kolem cyklisty stejně řežou jak na závodním okruhu.
Pokud by mě od toho kamarád právník nezrazoval, tak bych si na kolo pořídil dvě kamery (dopředu, dozadu) a jenom posílal videa na dopravku. Akorát bych tam pak musel pokaždý osobně jít a podat vysvětlení, a na to jaksi nemám čas. Takže pořád mám v hlavě dlažební kostku v zadní kapse dresu
A pak člověk potká ve městě policajty, jak buzerujou někoho, kdo přešel silnici mimo přechod, nebo na červenou na přechodu, když nikde nic nejede, místo toho, aby si stoupli k přechodům a pokutovali řidiče, co tam chodce ohrožujou na životě. Stejně tak raději budou buzerovat cyklisty za něco nesmyslnýho, než aby hlídali pro cyklisty nebezpečný úseky, a pokutovali řidiče za porušování předpisů. Ale hlavně že má každej na autě pomáhat a chránit…
Akad.25 30.11.2016 18:17:28
Tak jste sdělili si ruzne zažitky při běhaní po komunikacích ve městě či mimo na jinych komunikacích-mam taky obdobne zažitky,nutna je opatrnnost,oční kontakt a zkusit předvídat,co by ten řidič mohl udělat,kličkovat ,najíždět apod.a moci kam uskočit a opticky se i prostorově divat před sebe..taky se umim pěkně nasrat,když to je schvalně a neomalene…hrození,nadavaní i okopávka auta mi nedělá problem..jak ja ,tak i oni jsou učastn.siln.prov.a ne dobytek..raději a lepe to je běhat vee známých lokalitách a bezpečnějších,byť velmi často to mrskam přes st.dalnici do Žebětína-okolo na Kamechy či po bosonož.siln.zadem ke st.dalnici a lepe pak do obory či Ml.vrch a PP Pekarna,Medlanec.okolí letiště a dal na Babu a dal,Rišovka a okolí Hel.stud. tu cyklostezku nyní jen v nejnut.příp.volneho běhu po kvalitě a z práce, řada na ni přijde na rovin.tempače za měs…nyní stale ty naročnější běhy v kopcích..tak jak dnes to čupr hore a dole…a pak to lehke a uvolněné temppo sl.faze okolo 4min/km..to je parada a požitek P.S. tak dnes ten svižný SB v členit.ter celk. 17,6km-4:47min,z toho cca. 2,6km zahřívací 5:35–25min a pak již vyrazně rychl.okolo 10km-r.prum.5:05min a posl.faze uvolněně a hbitěji od 4:30–15-a rychl.k 3:53min ale jen na pocit a lehce…protože chci jit zítra ten tempovy cross na Holedne..ať nejsem moc utavenej…dnes s během velmi spokojen,pohoda
Brno
kubba 30.11.2016 20:06:41
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 17:47:40
No s tim ohrožováním na přechodech … když vidím některá individua (a že jich teda není málo) jak na ulici Holzova předjíždí autobus MHD, který zastaví v zastávce – jsou tam přímo na cestě, za zastávkou přechod, uprostřed cesty ostrůvek … Myslím, že si tu kameru pořídím aspoň do auta …
Aby to nebylo úplně off-topic tak dneska velmi volných 9,4km v Prátru tempo cca 6:00min/km, nastoupaté metry tipuju čistá nula
Skritek Hugo 30.11.2016 20:39:18
>> tinaB, 29. 11. 2016 23:23:33
Budu demonstrovat zenske mysleni. Jako spravna zena jsem v textu videla „Skritek Luci pribral 20kg“. A sla jsem se zdesene podivat do zrcadla. No radeji jsem jeste prezkousela, zda mi sedi na tento problem nejhorsi saty. Pak zacal pracovat mozek… mozna.
Jsem opravdu rada, ze muze na spolecne prochazky (behat delsi usek, kdyz se drzite za ruce, to fakt nejde a ony jsou tam i jine, na dotyk haklivejsi zastavky), jogu a trenink core nasla. Znam sice jednoho, co tyhle aktivity psaval do treninkoveho denniku jako dalsi fazi a prevadel na odchozene kilometry, ale krucinal, jak to dostat na Stravu?
MS82 30.11.2016 20:42:37
>> Luckyboy, 30. 11. 2016 17:47:40
S tou druhou pulkou souhlasim do puntiku. Dlazebni kostka se mi zatim nechtela tahat, ale parkrat uz jsem litoval, ze ji nemam. Ty ostruvky, nebo oddelene koleje (to mame tady v Praze , to je jasna vec. Prostredkem pruhu, nenecham se zprasit prvnim blbcem, ktery nezna sirku sveho auta. Troubil jenom jeden, skoro si utrhl napravu, jak prejizdel na koleje a na svetlech jsem ho s klidem dojel (klidny jsem teda nebyl, ale nespurtoval jsem . Kdyz ale srovnam mesto a vesnici, tak bohuzel jsou ve meste blbci, ale na vesnici neumi ridit. Kdyz jsem u rodicu, kolo tam sice nemam, ale beham po krajnici, abych se dostal k lesu. O bezpecnem odstupu tam jeste neslyseli.. A neni to jen nejaky deda cestou do kostela, to jsou uplne vsichni! Proste asfalt je pro auta a ostatni je potreba sejmout.
MS82 30.11.2016 20:45:28
>> Skritek Hugo, 30. 11. 2016 20:39:18
Pravy horni roh – add manual entry a jako sport vyberes Workout/Yoga/Ride, podle toho, co se hodi
Meescha 30.11.2016 21:11:09
Tak závěrečný Night Park Run v Lužánkách je za mnou, zmáčkl jsem se dost a i v tom chladném počasí měl za tři míle průměrnou tepovku 180, což mi moc nechutnalo, ale trochu jsem se hecl a v závěrečném stoupáníčku předběhl pár metrů před cílem nějakou slečnu (tohle gentlemani nedělají), pak málem vyplivl plíce. Přitom výkon oproti závodu před třemi týdny jen o pár vteřinek lepší (pár jako přibližně dvě v tomto případě). No… tomu říkám vývoj!
Ale zase pokec po závodě se zajímavými lidmi mě na podobných závodech baví a dává zapomenout na to běžecké utrpení. Dva dny před Vánoci bude bonusový díl, asi se zase nechám překecat a dojdu.
alka 01.12.2016 06:52:29
>> Meescha, 30. 11. 2016 21:11:09
Taky jsem si to včera proběhla, vůbec jsem nepočítala s překážkami na prvních 200m ( myslela jsem si, že si dělají legraci a ono ne .. - ty jsem zvládala komickým stylem úplného zastavení a překročení překážky . Nakonec mne to tak rozhodilo, že jsem nějak zapomněla, že jsou to 3 kola, takže po finiši po 2. kole velký údiv, že se FAKT běží ještě jedno kolo .. No, povedená akce, zima mi tedy tentokrát vůbec nebyla
KlaraV 01.12.2016 07:45:56
>> Skritek Hugo, 30. 11. 2016 20:39:18
Na první přečtení jsem to taky tak pochopila až posléze mi došlo, že to je jen hypoteticky.
>> tinaB, 29. 11. 2016 23:05:14
Marti, já myslím, že to bylo myšleno nadváha z pohledu běžce. Ona ta slečna měla dost silný nohy. Ovšem z vlastní zkušenosti vím, jak blbě a těžce se tyto partie korigují. Prakticky se musí zhubnout „celoplošně“, aby došlo i na ty nohy. Rozhodně na to nefunguje dva tři dny detox organismu = splasklé břicho.
>> kubba, 30. 11. 2016 14:56:24
Konkrétně na toto si dávám bacha, protože před časem jsem takhle málem „sundala“ cyklisty u nás před barákem a bylo to fakt hodně nepříjemný (pro něho i pro mě). Takže zaparkuju a naučenej reflex, pohled do zrcátka a pak teprve dávám povel k hromadnýmu výstupu z auta. Někomu to ale vůbec nedochází, třeba ulice Minská. Tam se mě to stalo už několikrát, že jsem málem jela s cizíma dveřma na kapotě.
Brno
milan 01.12.2016 12:42:05
Dnes dopoledne přes Poříčí na Myslivnu a zpět přes Hlinky. V tom 10 x (1' up/1' Down), vyklus. Celkem 13,3 km @ 5:51/km, 305 m převýšení.
Akad.25 01.12.2016 12:44:28
Važení nejen brněnští jogg. ja svým příspěvkem trošku přehodím a vratím se k našemu aktiv.běžec.brněn.vlaknu,.. a pak zase vesele a nejen takhle aktivně zpestřujme svými podněty a příspěvky..hola hej.. P.S. dnes jsem odhodlaně šel do toho tempového crossu na Holedne…rozklus 3,4km + 11,9km,celk.15,3km-4:35min, ten osamoceně absolvov.a o vuli se nebat jít ostře a v dyskonfort.zoně tento tempáč ve zvlněn.prof.obory Holedna..tzn.11,9km někde od 4:10-misty okamž.i 4:25..misty a často pod 4min a posl.faze od 3:50–3:13min!!!..tak jak jsem jej chtěl dnes jít to bylo jako testík a zjištění stup.a urovně mého stavu trennovanosti do listopadu,nebyla to prochazka ružovým sadem,ale makačka dnes na min 80–90% v posl.fazi dost o vydrži a vuli zdarně dokončit naročný TB..ale dost dobry,TF neměřeno,ale zvracecí syndrom nebyl,takže o.k… takhle naročný TB jsem asi ještě nešel..
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.