Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Hostivické běžkyně, aneb maminky se rozhodly běhat
24.02.2015 | Martina Machúnová

Jak to celé začalo… Pavlína K. je naší „trenérkou“. Začala běhat jako první, není líná číst a především ví o běhání nejvíce. Běhá od loňského listopadu, v nožkách má nyní 125 km. Rozhodla se s ní běhat Vlaďka S., Jana G. a já. Já jsem se navíc nominovala naší tiskovou mluvčí!

Přečteno: 9243× | Komentáře: 1

Ženský závod NoMen Run zavítá v dubnu na Vysočinu

Ženský závod NoMen Run zavítá v dubnu na Vysočinu

22.02.2015 | tisková zpráva

Nultý ročník ženského štafetového závodu NoMen Run se uskuteční v sobotu 25. dubna. Čtyřčlenné týmy běžkyň odstartují z Nového Města na Moravě, jejich výkon vyvrcholí ve Velké Bíteši. Závodnice čeká 88 kilometrů běhu nádhernou přírodou Žďárských vrchů, kolem Vírské přehrady a řeky Svratky, hradů Pernštejn nebo Zubštejn. Na osmi úsecích vystoupají 1814 a seběhnou 1957 metrů.

Přečteno: 7216× | Komentáře: 9   
 
Brněnský půlmaraton čeká v dubnu největší startovní pole na jižní Moravě

Brněnský půlmaraton čeká v dubnu největší startovní pole na jižní Moravě

22.02.2015 | tisková zpráva

Dva měsíce před startem Brněnského půlmaratonu je na závod zaregistrováno více než 1 250 běžců. Ti mají možnost 18. dubna odstartovat z náměstí Svobody a zdolat dvakrát 10,5km okruh širším centrem Brna. Zavítají tak do míst, kterými nemají běžně šanci probíhat, jako jsou Nové Sady, Poříčí nebo části brněnského Výstaviště, včetně Velodromu.

Přečteno: 5503× | Komentáře: 0   
 
Teprv začínáte? Na severu Moravy přichystali běžeckou školičku
20.02.2015 | Petr Říman

Nové běžecké akce jsou představovány poměrně často. Ale běžecký projekt směřovaný na neběžce, absolutní či věčné začátečníky, je již vzácnější. Na severu Moravy vznikl takový závod – nezávod, trénink – netrénink opravdu pro každého.

Přečteno: 7939× | Komentáře: 0   
 
NEPŘEHLÉDNĚTE: Nové Běhej.com od čtvrtka v prodeji
19.02.2015 | behej.com

Smart watches, výrobky někde mezi mobily a sporttestery, jsou námětem našeho testu v únorovém vydání tištěného Běhej.com. Kromě toho nové číslo, které je od čtvrtka v prodeji, přináší plné znění rozhovoru s běhající breathariánkou, dále s reprezentantem v adventure racing Jardou Krajníkem, tradiční tréninkový materiál a balík rad a cviků pro pevné zdraví. DO KONCE ÚNORA BĚŽÍ SOUTĚŽ PRO NOVÉ PŘEDPLATITELE O LÁHEV ŠPIČKOVÉHO VÍNA Z NABÍDKY MERITE.CZ

Přečteno: 14861× | Komentáře: 0   
 
Maminy Run chystají další republikovou šňůru

Maminy Run chystají další republikovou šňůru

17.02.2015 | tisková zpráva

I letos se můžete zúčastnit některého z běhů pro maminky pod názvem MAMINY RUN. Nikdy nekončící štafetový běh odstartoval loni v květnu na Kladně a putoval křížem krážem po celé republice. Zúčastnilo se ho na 310 maminek, které společně uběhly 1 700 kilometrů. To už je pěkná dálka. Běželo se za každého počasí, v krásné přírodě i uprostřed měst, ale vždy v klidu a pro zábavu! UPOZORNĚNÍ: PRVNÍ DÍL SERIÁLU V DÝŠINĚ U PLZNĚ SE POSOUVÁ AŽ NA KVĚTEN!

Přečteno: 7597× | Komentáře: 0   
 
TRÉNINK: 7 tréninkových zásad úspěšného běžce
17.02.2015 | Josef Smetana

Výkony elitních běžců nejsou náhodné. Běh je v tomto ohledu velmi spravedlivý sport. Příprava probíhá zpravidla od žákovských let. U dospělých závodníků je časté plánování přípravy v tzv. olympijském cyklu, tj. ve čtyřletém období. Na jednotlivé roky se pak stanoví „pouze“ dílčí cíle, například zlepšení rychlosti nebo síly. Příprava může probíhat postupně a s větší nadějí na správné načasování formy na den D.

Přečteno: 17064× | Komentáře: 0   
 
TEST: Chytré hodinky pro běžce
17.02.2015 | Josef Smetana

Chytré hodinky představují zvláštní výrobkovou kategorii snažící se o propojení světa sportu s běžným životem. Otestovali jsme šest modelů pěti značek s cílem najít ty nejvhodnější pro běžce.

Přečteno: 8772× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Monika Kunovská Nejím, energii doplňuji během
17.02.2015 | Petr Syblík

Letos padesátiletá projektová manažerka z Prahy staví nové byty a kromě toho ráda běhá. Má taky jednu „drobnou“ zvláštnost – nejí… Za poslední roky přešla na tzv. pránickou stravu a životní energii získává jinak než z jídla. A nemůže si to vynachválit, energie má prý nyní více než kdy předtím!

Přečteno: 2904× | Komentáře: 57   
 
ZDRAVÍ: Funkční hýžďové svaly uleví od bolesti a zvýší výkon
17.02.2015 | Dagmar Lisá (Mostecká)

Chcete zvýšit výkonnost, při běhu lépe vypadat a ještě ulevit kyčlím a zádům? Pak se naučte správně zapojovat hýžďové svaly. Ty potom zajistí dobré postavení v kyčli při došlapu, lepší postavení pánve a páteře, napřímí tělo při došlapu a zlepší sílu odrazu.

Přečteno: 7175× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Je na nás trenérech, abychom motivovali mládež
13.02.2015 | Daniela Havránková

Róbert Štefko úspěšně reprezentoval Československo, Slovensko a později ČR na vrcholných akcích včetně tří olympiád. Jeho časy z půlmaratonu 1:00:29 a maratonu 2:09:53 působí v kontextu výkonů současné domácí špičky jako z říše snů. V posledních letech běh sleduje hlavně z pozice trenéra elitních i amatérských vytrvalců. Co českému běhu chybí a jak vytvořit pro běžce lepší podmínky?

Přečteno: 7224× | Komentáře: 4   
 
Pražský půlmaraton nabídne nebývale silné pole Afričanů

Pražský půlmaraton nabídne nebývale silné pole Afričanů

12.02.2015 | tisková zpráva

Sportisimo 1/2Maraton Praha si díky sérii vynikajících výkonů získal jméno jednoho z nejrychlejších půlmaratonů světa. Dokazuje to nejen rekord závodu 58:47 z roku 2012, ale i výsledné časy z loňského ročníku, kdy se první tři muži dostali pod hranici jedné hodiny a první žena se časem 1:06:19 zapsala na páté místo historických tabulek.

Přečteno: 3877× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak 27.8.2024 9:24:11)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Tréning na jesenný maratón (Bronson 19.6.2024 18:40:46)
Nalezené položky: 7040 První Předchozí | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | Další Poslední