Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Na co nezapomenout těsně před nedělním závodem?
09.05.2012 | Barbora Soukupová

Při přípravě na den D je dobré si v myšlenkách procházet den závodu a večer před ním hodinu po hodině. Na tuto neděli se většina z nás připravuje dlouhé týdny a měsíce. Hlavní část přípravy je fyzická, ale neopomeňte ani psychickou stránku věci a duševní přípravu. Po tom, kolik drahocenného času jsme věnovali tréninku, by byla škoda si vše pokazit zbytečným stresem.

Přečteno: 6587× | Komentáře: 9

Co dělají vodiči na Volkswagen Marathon Praha 2012?
09.05.2012 | Miloš Škorpil

Už vás někdy napadlo, proč to ti lidé dělají, že místo toho, aby si běželi na svůj čas, raději doprovázejí jiné, aby jim pomohli splnit jejich maratonský sen? Určitě ano. Nebudu zde dělat sondu do duše vodiče, tedy ne v tom smyslu, že bych se ostatních vodičů ptal: Proč to děláš? Co z toho máš? Co ti to přináší? Ne, ptát se jich nebudu, jen vám řeknu, proč to dělám já.

Přečteno: 7993× | Komentáře: 2   
 
Jihočeský Silva Nortica Run odkrývá organizační zákulisí
09.05.2012 | Petr Kostovič

Superlativy jsou ošidné. Přesto je Silva Nortica Run jednoznačně největším trailovým závodem v České republice. A možná i nejkrásnějším. Zaplatí se náklady na závod s více než pěti stovkami účastníků ze startovného? Co dělají pořadatelé, když běžci v noci před startem nabírají síly spánkem? Do zákulisí příprav jsme necelé dva týdny před akcí nahlédli v rozhovoru s ředitelkou závodu Pavlínou Hanušovou.

Přečteno: 11391× | Komentáře: 48   
 
Do Prahy dorazí i historicky první maratonkyně světa
08.05.2012 | Tomáš Nohejl

Běžecký svět míří do Prahy. A vy se můžete stát jeho součástí. Takový je hlavní vzkaz blížícího se Volkswagen Maratonu Praha. Osmnáctý ročník běžeckého festivalu vypukne ve druhé polovině příštího týdne a jedním z největších lákadel je příjezd první maratonkyně v dějinách této disciplíny Kathrin Schwitzer.

Přečteno: 7709× | Komentáře: 1   
 
Havířovská Pastorová si brousí zuby na domácí maratonský titul
08.05.2012 | Josef Rendl

Většina ji už odepsala, ale nevzdala to. Opustila svět ultramaratonů, aby pod dohledem velezkušené Aleny Peterkové letos obsadila druhé místo mezi Češkami na Hervis 1/2Maratonu a o dva týdny později získala dokonce republikový titul na stejné trati v Pardubicích. Petra Pastorová, pětatřicetiletá matka tří dětí ze severomoravské vesničky Dobrá, zraje jako víno a míří za maratonským titulem.

Přečteno: 4185× | Komentáře: 17   
 
Maraton s pokorou a respektem, říká prvoběžkyně Lucka
07.05.2012 | Miloš Škorpil

Jmenuje se Lucka Urbanová. Je jí 32 let a pracuje v Praze jako projektová manažerka v oblasti IT. Přestože poběží svůj první maraton, v běžecké komunitě je hodně známá. Vždyť letos jí mnoho běžkyň děkovalo za to, že je dovedla jako vodička do cíle jejich prvního půlmaratonu za 2:10. Položil jsem jí pár otázek. Zavzpomínejte na to, jaké to bylo, když jste s maratonem začínali. A vy, co jej poběžíte úplně poprvé, můžete srovnat své pocity s jejími.

Přečteno: 10818× | Komentáře: 0   
 
Mistrovskou desítku na dráze ovládli suverénně Kocourek a Sekyrová
07.05.2012 | Daniela Havránková

Republikový šampionát v běhu na 10 000 metrů, který se konal po loňské bílinské premiéře podruhé jako samostatný závod mimo domácí atletické mistrovství, zvládl v Hradci Králové nejlépe obhájce zlata Milan Kocourek (AK Kroměříž). Pro republikový titul si doběhla i nedávná maratonská debutantka Ivana Sekyrová (AK Sokolov), která má jistou účast na londýnské olympiádě na nejdelší klasické běžecké distanci.

Přečteno: 8453× | Komentáře: 1   
 
Sportovní veletrh láká k nákupům, velké pecky ale nepřináší
05.05.2012 | Radek Narovec

Brány maratonského Expa se v sobotu večer uzavřou. Proč na pražské Výstaviště zajít a co od každoročního největšího prodejního místa pro běžce očekávat? Nabízí se nové značky bot, řada velkých hráčů láká na vyšetření chodidel a na jednotlivých stáncích naleznete i zajímavé tváře nejen ze sportu. Otevřeno je do sobotního večera.

Přečteno: 16372× | Komentáře: 1   
 
Veletrh Sport Expo: Sport, adrenalin a zábava pro každého

Veletrh Sport Expo: Sport, adrenalin a zábava pro každého

05.05.2012 | komerční prezentace

Šestý ročník třídenního veletrhu sportovních potřeb a vybavení SPORT EXPO přivítá opět vstupným zdarma 10. – 12. 5. 2012 na Výstavišti v pražských Holešovicích návštěvníky všech věkových kategorií. Veletrh láká na super zážitky, skvělé výhry a rekordní počet vystavovatelů, kteří nabídnou své zboží za veletržní ceny! Na ploše 6 949 m2 se na veletrhu SPORT EXPO 2012 představí 92 vystavovatelů.

Přečteno: 7490× | Komentáře: 0   
 
Úterní státní svátek lze oslavit závoděním
04.05.2012 | Daniela Havránková

Po bohatém víkendu nabízí i úterní svátek řadu závodů, většinou kratších běhů konaných u příležitosti osvobození.

Přečteno: 4520× | Komentáře: 2   
 
Sledovaní hobíci točí poslední tréninkové kilometry před dnem D
04.05.2012 | Petr Kostovič

Maratonský trénink dvou kondičních běžců, kteří se připravují podle dvou různých tréninkových plánů na Volkswagen Maraton Praha, je ve finiši. Oba borci, Marek Janů a Jan Hlavička, jejichž přípravu jsme po několik týdnů sledovali, teď mají jasněji o svých očekávaných maratonských výkonech. Tipněte si s nimi, za kolik to v Praze dají. PŘIPOJEN ODKAZ NA LAKTÁTOVÉ TESTY JANA HLAVIČKY

Přečteno: 15658× | Komentáře: 36   
 
SERIÁL: "Spáry" šikovné fyzioterapeutky udělaly své
03.05.2012 | Markéta Srbová

Běh se stal součástí mého života. Několikrát za týden si dopřeji výběh a zjišťuji, že se na dané trase vyběhnutí od vyběhnutí začínám opravdu zlepšovat. Plíce zabírají aktivněji a rychleji, svaly přestávají bolet a tělo samo začíná tuto aktivitu vyžadovat. Při každém běhu mě ovšem zlehka bolí bederní páteř a bohužel také levá noha. Co s tím, poradí fyzioterapeutka?

Přečteno: 10583× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Zajíc a Hrochová budou obhajovat v Běchovicích tituly na silniční desítce

    Nedílnou součástí tradičního silničního závodu Běchovice – Praha je i domácí republikový šampionát v silničním běhu na 10 kilometrů. Na startu nedělního běhu by měli být i obhájci titulů z minulého roku Martin Zajíc s Terezou Hrochovou, zajímavý bude duel maratonských olympioniček Terezy s Moirou Stewartovou a start černého koně Reného Sasyna. SLEDUJTE VIDEOROZHOVOR S JIRKOU HOMOLÁČEM

  • Buďme hrdí, že jsme Češi! Sokolský běh republiky letos na 70 místech

    Sokolský běh republiky je každoroční oslavou vzniku republiky pohybem. O svátek 28. října vyběhnou běžci na více než 70 lokalitách po celém Česku i v zahraničí. V rámci letošního, již 6. ročníku se pořadatelé zaměřují mimo jiné také na téma oživení české národní hrdosti. Součástí běhu republiky budou i letos české sportovní hvězdy – na start se postaví také mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková.

  • Birell GP rozzářila město úžasnými výkony, Keňan Kitiyo získal zlato

    Horké počasí a napínavá atmosféra byly hlavní charakteristikou závodu Birell Grand Prix Praha. Nabitá sestava Birell Běhu na 10 km slibovala rychlý závod, a to se také splnilo. První místo obsadil Keňan Dennis Kibet Kitiyo s časem 27:17, českým vítězem se stal Jan Friš v čase 30:12. Diana Chepkorir potvrdila roli favoritky a v úžasném čase 30:12 si mezi ženami doběhla pro vítězství, mezi Češkami kralovala Tereza Hrochová.

  • Velkolepé finále v Lednici přivítalo 2462 běžců, padla i žádost o ruku

    Horká zářijová sobota hostila závěrečný díl Běhej lesy v jihomoravské Lednici, kde si členové lesní smečky střihli poslední trailové výkony sezony. Všichni ze sebe vydali maximum a my tímto děkujeme za energii nejen jim, ale všem fanouškům, partnerům, dobrovolníkům a organizátorům. Díky za fantastický rok, kterým proběhlo celkem 14 322 parťáků a těšíme se, až spolu odstartujeme další skvělou jízdu!

  • Birell Grand Prix Praha: podaří se prolomit hranici 27 minut?

    Podzimní závodní sezona RunCzech začíná 7. září závodem Birell Běh na 10 km. Pořadatel slibuje překvapení, která budou odhalena až na poslední chvíli, což ještě umocní očekávání. Letošní závod bude mít hvězdnou sestavu elitních běžců a běžkyň z celého světa. Mužské startovní pole čítá šest běžců, kteří mají osobní maximum kolem 27 minut, z toho tři jsou již tuto hranici pokořili. V ženách je favoritkou Diana Chepkorir, která má osobní rekord 29:56.

  • Kam v sobotu s dětmi? Jenštejnská pětka zve na rodinnou pohodu

    Kousíček na sever od Prahy se nachází obec Jenštejn, a právě tuto sobotu se může stát cílem pro rodinný výlet okořeněný dětskými závody a pohodovou pětkou pro dospělé! Přijeďte se možná naposledy proběhnout v letním horku se startovním číslem na prsou! Jenštejnská pětka se koná letos již pojedenácté, startovné je mírné a letos se bude běhat i o zajímavé ceny…

  • Vedro na padnutí? Zaběhni si do Lednice! Již tuto sobotu!!!

    Poslední závod sezóny Běhej lesy nás čeká v kouzelné podzimní Lednici. Proběhneš se Lednicko-valtickým areálem, který je součástí světového dědictví UNESCO. Trasa tě povede ze zámeckého parku přes hráz lednických rybníků, kolem chrámu Tří Grácií nebo okolo „paláce pro koně“ Nový Dvůr. Můžeš se těšit i na Apollonův chrám, trojbokou kapli sv. Huberta a proběhneš se také pod vítězným obloukem Rendez-vous.

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Nalezené položky: 7051 První Předchozí | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | Další Poslední