Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
V Golčově Jeníkově vyhrál navzdory chumelenici Afričan Sawe
08.04.2012 | Daniela Havránková

Teplota jen kolem nuly, ledový vítr a snášející se sněhové vločky. Taková byla kulisa nedělního 28. ročníku Běhu městem Jarmily Kratochvílové. Zimní podmínky, pro Boží hod velikonoční poněkud netypické, nezastavily výpravu z maďarského Benedek Teamu, která kompletně obsadila přední místa mužského závodu v čele s Keňanem Sawem. Mezi ženami kralovala Naděžda Trilinskaja z moskevského klubu Achiles Leszno. Z Čechů na medaili dosáhla jen veteránka Jana Klimešová, v ženách celkově třetí.

Přečteno: 4263× | Komentáře: 0

Víkend láká kromě Pardubic i na desítku v Nymburce a brdské ultra
08.04.2012 | Daniela Havránková

Jarní část závodní sezony je v plném proudu. Možností, kde se dá o víkendu postavit na start, je celá řada. O půlmaratonský titul se bude bojovat v Pardubicích, vyznavači ultra si střihnou Brdskou stezku na 50 kilometrů, v neděli se pak běží oblíbená desítka Běh lipovou alejí v Nymburce. A koná se plno menších silničních běhů, krosů i běhy do vrchu.

Přečteno: 4217× | Komentáře: 2   
 
Běžecký kros Skalka: Překvapte své tělo a sáhněte si na dno
08.04.2012 | Petr Kostovič

Novou trať připravili pořadatelé Běžeckého krosu Skalka pro účastníky letošního závodu. Sáhnout si na dno svých fyzických a psychických sil a vychutnat si, jak skvěle pak chutná lahodný tradiční český mok, si tak mohou jak méně trénovaní běžci na trati „Hobby“, tak vyznavači extrémů na nové trati s názvem „Sport“. Závod startuje v pražské přírodní rezervaci Skalka v neděli 15. dubna.

Přečteno: 4614× | Komentáře: 0   
 
Pardubice hostí klání o republikové tituly
08.04.2012 | Daniela Havránková

Město perníku v sobotu uvidí souboj mírně prořídlé české špičky o domácí tituly. Zatímco o vítězství Kreisingera nikdo nepochybuje, v ženách je možných kandidátek na prvenství více. „Rodinný“ Vinařský půlmaraton, který si oblíbili zejména ostřílenější běžci, letos čeká rekordních 1 500 účastníků.

Přečteno: 11961× | Komentáře: 75   
 
Bakovský půlmaraton překonal loňské počty. Dominovali syn a otec Čivrní
07.04.2012 | Ivo Domanský

Obavy pořadatelů z nižší účasti vzhledem k termínovým problémům a velikočnímu ochlazení se ukázaly jako liché. Na 29. ročník Bakovského půlmaratonu se dostavilo 122 mužů a žen, což je dokonce o něco více než loni. Vítězem se v téměř sólo závodě stal Jiří Čivrný mladší (SK Nové Město nad Metují), jehož čas 1:11:44 není vzhledem k podmínkám a členitému profilu trati vůbec špatný. Jeho otec Jiří Čivrný kraloval v 59 letech veteránům v čase 1:22:39!

Přečteno: 4652× | Komentáře: 0   
 
TESTY: Maloja Sunrose Snow, Asics Gel - Hyper33, Vivobarrefoot Neo Trail, Brooks Racer ST5 a Nike Lunarglide 2
04.04.2012 | Josef Rendl

Testovali jsme běžeckou bundu Maloja Sunrose Snow s atraktivním designem, silniční boty pro tempový trénink s propracovanou technologií Propulsion Trusstic, to je Asics Gel – Hyper33, v testu obstály i boty navržené pro offroad běh, Vivobarefoot Neo Trail, závodní boty na maratonské vzdálenosti, Brooks Racer ST5 a boty určené spíše pro rekreační běžce, Nike Lunarglide 2. Předplatitelům přinášíme naše postřehy a zkušenosti. TENTO ČLÁNEK ZAKOUPÍTE ZA 9,90 KČ V ONLINE TRAFICE, PŘEDPLATITELÉ JEJ MAJÍ NÍŽE ZDARMA KE STAŽENÍ

Přečteno: 12427× | Komentáře: 0   
 
Ten chlap si mě získal, vzpomíná Dan Orálek na Caballa Blanca
04.04.2012 | Daniel Orálek

Euforii sobotní běžecké laviny v centru Prahy vystřídalo náhlé vystřízlivění v podobě šokující zprávy ze zámoří o smrti Američana Micaha True. Říkalo se mu Caballo Blanco (Bílý kůň) a řadu posledních let svého života zasvětil péči o mexické běžecké naděje. Díky bestselleru Born To Run jej znají i tisíce českých běžců. Asi nejvíc Dan Orálek, který se s ním ještě v březnu fotil… REPORTÁŽ Z MEXIKA PŘINESE TIŠTĚNÉ BĚHEJ.COM ČÍSLO 20

Přečteno: 15990× | Komentáře: 12   
 
FOTOGRAFIE: Prahou se prohnala běžecká tsunami
03.04.2012 | Radek Narovec

Vraťme se do sobotního poledne, kdy centrem Prahy probíhalo na 11 tisíc běžců, tak, jak vše zaznamenaly aparáty fotografů. Celou fotogalerii naleznete zde. Pokud se chcete podělit o své mimořádné fotoúlovky, pošlete nám je na redakce@behej.com.

Přečteno: 7529× | Komentáře: 28   
 
Probdělá noc přinesla nečekaný půlmaratonský čas
03.04.2012 | Josef Rendl

Paní Věra Pospíšilová je z Pardubic a stará se doma o postiženého syna. Začala běhat nedávno a pod odborným dohledem Miloše Škorpila si teď v sobotu střihla půlmaraton za pěkných 2:02. Tím její běžecká kariéra ovšem nekončí, protože v květnu se sem chystá na dvojnásobnou vzdálenost. Ale o tom již v dalším díle našeho seriálu, kde bychom vám rádi představili účastnice projektu Womens Challenge 2012.

Přečteno: 7894× | Komentáře: 1   
 
O Velikonocích se poběží městem Jarmily Kratochvílové i v safari
03.04.2012 | Daniela Havránková

Prodloužený velikonoční víkend slibuje skutečně pestré závodní dění. Koná se kratší Běh Kerteamu, těžší patnáctka v Golčově Jeníkově, osmnáctka ve Dvoře Králové, Bakovský půlmaraton a v tomto termínu nově i Unhošťský maraton. A samozřejmě mnoho dalších akcí – čtěte.

Přečteno: 3120× | Komentáře: 1   
 
VIDEO: Jak se vyrábí tištěné Běhej.com
03.04.2012 | Markéta Srbová

Výroba magazínu Běhej.com je běh na dlouhou trať, ale i vy máte šanci v tuto chvíli zkouknout, jak to vše probíhá a hlavně, kdo všechno za tím stojí.

Přečteno: 2541× | Komentáře: 0   
 
PRAŽSKÝ PŮLMARATON: Letos nejrychlejší na světě!
03.04.2012 | Petr Kostovič

I přes silný vítr zaběhl v sobotu v Praze Etiopan Atsedu Tsegay skvělý čas 58:47, což je letošní nejrychlejší půlmaraton na světě a pátý nejlepší půlmaratonský výkon všech dob! Vítěz rozhodl na Libeňském mostě. Až do té doby běžel ve skupince s Limem a Kiplagatem a potom práskl do koní a bylo. Posledních šest kilometrů Karlínem se běželo proti větru a jeho vítězství je o to úctyhodnější.

Přečteno: 14512× | Komentáře: 28   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak 27.8.2024 9:24:11)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Nalezené položky: 7043 První Předchozí | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | Další Poslední