Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
JAK SE ZÁVODÍ V... Frankfurt marathon
04.11.2008 | Ivana Pilařová

Před 5 lety jsem se nechala nalákat Pavlem Frčkem: „Jeď do Frankfurtu, je to rychlý maraton s krásnou atmosférou, doběh je v hale, to jinde nezažiješ…“ Pak jsem se ještě dozvěděla, že na tomto maratonu bývá špatné počasí, Pavel tam byl mnohokrát a vždycky bylo klasické podzimní lezavo.

Přečteno: 7349× | Komentáře: 3

Trénink podle Z. Smutného: Přípravné období 1 - cyklus 1
03.11.2008 | Zdeněk Smutný

Dnem 3. 11. 2008 fakticky zahajujeme nový tréninkový rok 2008 – 2009, a to prvním přípravným obdobím, které bude mít čtyři čtyřtýdenní cykly. Než přistoupím k prvnímu tréninkovému cyklu, je nutné si uvědomit, že plán je stanoven tak, abychom mohli celoročně závodit. Text obsahuje tréninkový plán pro fiktivního běžce s osobním rekordem 40 min./10 km

Přečteno: 14191× | Komentáře: 0   
 
Benátský maraton Aleše Borka: Ve znamení mostů
03.11.2008 | Aleš Borek

Benátky má obvykle člověk spojené se slunečnou Itálií, nádhernou architekturou, vodou a mnoha mosty, ale s maratonem rozhodně ne. Ani mě by nenapadlo, že bych někdy v tomto městě běžel maraton.

Přečteno: 7247× | Komentáře: 3   
 
CO DNES DĚLAJÍ? Tragédem to začalo...
03.11.2008 | Jarmila Holasová

Na stránkách behej.com jsme se setkali s řadou lidí, kteří se nebáli poodhalit kus svého nitra a nechali nás nahlédnout do svých běžeckých počátků. Jedním z duchovních otců behej.com byl i Tragéd, první běhající Čech, který se v roce 2004 rozhodl začít psát osobní blog. Jak vypadá jeho vztah k běhu dnes?

Přečteno: 8063× | Komentáře: 9   
 
Sild kros: vítězové jako přes kopírák
02.11.2008 | Radek Narovec

Chladné mlhavé ráno rozhodně nelákalo na start závodu pojmenovaném po estonském orientačním běžci, ale souboj o příčky v poháru behej.com nedal favoritům na vybranou. Zatímco o celkových vítězích letošního Poháru behej.com bylo jasno již před startem Sild krosu, velký souboj se očekával o druhou příčku v mužích.

Přečteno: 14071× | Komentáře: 4   
 
NEDĚLNÍ SLOUPEK: Podzimní běh mezi odpadky
02.11.2008 | Zdeněk Smutný

Nevím čím to je, ale ze všech ročních období mám u nás nejraději podzim. Příroda se při svém pomalém ukládání k zimnímu spánku s námi loučí nádhernými barvami a odkudkoliv, nejlépe z nějakého kopce, z dostatečné výšky jsou vidět úchvatné scenérie, které barevnými hrami vytváří údolí a kopce mé oblíbené domoviny, Drahanské vrchoviny.
 

Přečteno: 10647× | Komentáře: 1   
 
Pohár behej.com: Mikulenka se skalpem Kocourka a Štefka
01.11.2008 | Petr Kostovič

Vysokou sportovní úroveň měl předposlední závod Poháru behej.com, 23. ročník Hornické desítky. V silné konkurenci závodníků z Polska, Ukrajiny a Slovenska se vítěz Běchovic, Róbert Štefko, tentokrát musel spokojit s šestým místem a sklonit se před mladšími závodníky.

Přečteno: 7917× | Komentáře: 0   
 
NOVINKA: behej.com chystá pravidelný běžecký časopis
01.11.2008 | behej.com

Není to tak dávno, kdy jsme nabídli náš první tištěný počin (ročenku Běhej), a již přicházíme s další novinkou. Na základě příznivého ohlasu na ročenku jsme se rozhodli rozšířit spektrum aktivit o vydávání pravidelného běžeckého časopisu psaného běžci. Kdy bude k dostání první číslo? PŘIDALI JSME ONLINE FORMULÁŘ PRO OBJEDNÁVKY PŘEDPLATNÉHO

Přečteno: 22827× | Komentáře: 9   
 
Pohár behej.com: Poslední šancí na bodový zisk je Sild kros
31.10.2008 | Petr Kostovič

Nedělní závod uzavírá letošní roční Poháru behej.com. Cestu do Krčského lesa však určitě najdou nejen ti, kterým jde o vylepšení pozice v Poháru. Závod má dobrý zvuk a svědčí o tom každoročně se zvyšující počet jeho účastníků.

Přečteno: 11387× | Komentáře: 0   
 
BĚH DĚTÍ: ŠSK Újezd nad Lesy - když se nečeká na pomoc shůry
31.10.2008 | Mirek Kratochvíl

Když se na dětských závodech objeví houf dětí v zelených dresech, ostatním závodníkům výrazně klesá šance na dobré umístění. Obvykle přijedou, poberou většinu cen a zase zmizí. Jak je to možné, že zatímco ostatní oddíly si neustále stěžují na úbytek dětí, členská základna ŠSK Újezd nad Lesy rok od roku roste? 

Přečteno: 14038× | Komentáře: 3   
 
Mountain Marathon Cup 2009
31.10.2008 | Ivana Pilařová

MMC je soubor tří alpských  maratonů, které mají souhrnné  převýšení přes 3 000 metrů, běžně se běhá v nadmořské výšce okolo 2 000 metrů, tomu odpovídá také počasí – tedy nic pro lehkonohé běžce z nížin. Už jen samotná místa konání závodů mluví za vše – Zermatt, Interlaken, Jungfrau, Vaduz.

 

Přečteno: 2008× | Komentáře: 0   
 
Pohár behej.com: Hornická desítka – běžecký svátek na severu Moravy
30.10.2008 | Petr Kostovič

Předposledním závodem letošního Poháru behej.com je Hornická desítka, závod, který se koná v sobotu 1.11. na severu Moravy. Proč byl právě tento závod zařazen do Poháru behej.com? Ve Frýdku-Místku umějí zorganizovat sportovní akci, která láká na start každoročně přes tisíc běžců a běžkyň.

Přečteno: 9328× | Komentáře: 2   
 

Krátké zprávy

  • Velkolepé finále v Lednici přivítalo 2462 běžců, padla i žádost o ruku

    Horká zářijová sobota hostila závěrečný díl Běhej lesy v jihomoravské Lednici, kde si členové lesní smečky střihli poslední trailové výkony sezony. Všichni ze sebe vydali maximum a my tímto děkujeme za energii nejen jim, ale všem fanouškům, partnerům, dobrovolníkům a organizátorům. Díky za fantastický rok, kterým proběhlo celkem 14 322 parťáků a těšíme se, až spolu odstartujeme další skvělou jízdu!

  • Birell Grand Prix Praha: podaří se prolomit hranici 27 minut?

    Podzimní závodní sezona RunCzech začíná 7. září závodem Birell Běh na 10 km. Pořadatel slibuje překvapení, která budou odhalena až na poslední chvíli, což ještě umocní očekávání. Letošní závod bude mít hvězdnou sestavu elitních běžců a běžkyň z celého světa. Mužské startovní pole čítá šest běžců, kteří mají osobní maximum kolem 27 minut, z toho tři jsou již tuto hranici pokořili. V ženách je favoritkou Diana Chepkorir, která má osobní rekord 29:56.

  • Kam v sobotu s dětmi? Jenštejnská pětka zve na rodinnou pohodu

    Kousíček na sever od Prahy se nachází obec Jenštejn, a právě tuto sobotu se může stát cílem pro rodinný výlet okořeněný dětskými závody a pohodovou pětkou pro dospělé! Přijeďte se možná naposledy proběhnout v letním horku se startovním číslem na prsou! Jenštejnská pětka se koná letos již pojedenácté, startovné je mírné a letos se bude běhat i o zajímavé ceny…

  • Vedro na padnutí? Zaběhni si do Lednice! Již tuto sobotu!!!

    Poslední závod sezóny Běhej lesy nás čeká v kouzelné podzimní Lednici. Proběhneš se Lednicko-valtickým areálem, který je součástí světového dědictví UNESCO. Trasa tě povede ze zámeckého parku přes hráz lednických rybníků, kolem chrámu Tří Grácií nebo okolo „paláce pro koně“ Nový Dvůr. Můžeš se těšit i na Apollonův chrám, trojbokou kapli sv. Huberta a proběhneš se také pod vítězným obloukem Rendez-vous.

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (Strouhal Zdenek před 1h)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Nalezené položky: 7042 První Předchozí | 461 | 462 | 463 | 464 | 465 | 466 | 467 | 468 | 469 | 470 | Další Poslední