Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
TEST: Suunto Ambit. Hodinky pro aktivní dobrodruhy
01.10.2012 | behej.com

Otestovali jsme další z řady top produktů na poli sporttestrů s GPS. Model Ambit finského výrobce Suunto bychom měli nazvat jinak: GPS se sporttestrem. Tréninkové funkce měření tepu, tempa a vzdálenosti jsou totiž pouze malou součástí toho, co Ambit nabízí. Hodinky se jasně zaměřují na outdoorové sporty s nádechem extrému. Srdce dobrodruha se zájmem o techniku zaplesá.

Přečteno: 19679× | Komentáře: 0

ZAUJALO NÁS: Nike Flash Vest, Polar RC3, Puma Faas 350, Příručka dámy v běhu, Craft Elite Weather, Inov-8 Trailroc 255, Royal Bay, Mizuno Wave Tarawer
01.10.2012 | Barbora Soukupová

Oboustranná běžecká vesta Nike Flash Vest, sporttester s integrovanou GPS Polar RC3, tréninková bota Puma Faas 350, nová kniha o běhání určená ženám, ideální bunda do podzimního nečasu Craft Elite Weather, bota pro Velkou kunratickou Inov-8 Trailroc 255, podkolenky a návleky s tlumením nárazů Royal Bay, odpružená trailová bota Mizuno Wave Tarawera.

Přečteno: 44553× | Komentáře: 0   
 
Rekordman Běchovic: Desítku jsem uměl pod 40 minut, teď už lezu jako Meresjev
30.09.2012 | Daniela Havránková Josef Rendl

Vitální Luboš Otčenášek je ve svých sedmasedmdesáti letech rekordmanem v počtu účastí na tradiční běchovické desítce. Poprvé ji zaběhl v roce 1958 a letos si připsal neuvěřitelné 55. proběhnutí cílem v řadě! Vítaly ho tu davy fandících diváků a dokonce se na chvíli stal i televizní hvězdou. Dostatek sil měl také na povídání s námi.

Přečteno: 4913× | Komentáře: 6   
 
Orálek doběhl Spartathlon na 11. místě. DĚKUJI za podporu, vzkázal fanouškům
30.09.2012 | Luboš Brabec

Jako jedenáctý v pořadí si totálně vyčerpaný Daniel Orálek pohladil nohu sochy krále Leonidase ve Spartě. V jednom z nejtěžších ročníků Spartathlonu vedl dlouhých 77 km a běžel sám ve vedru na první pozici, po 159. km ovšem na něj přišly těžké krize, na několika stanovištích si musel lehnout a prospat se. Do cíle dorazilo jen 72 běžců z původních více než tří set. Závod vyhrál německý běžec Stu Thoms, historickým průlomem je třetí místo britské vytrvalkyně Elizabeth Hawkerové.

Přečteno: 73402× | Komentáře: 124   
 
Tituly v Běchovicích získali Kocourek a Preibischová. Závod přilákal 1611 běžců
30.09.2012 | Daniela Havránková Josef Rendl

Hranice třiceti minut na Běchovicích letos padla, ale postarali se o to keňští vytrvalci Samuel Kemboi a Edwin Kirui. Titul mistrů republiky v silničním běhu na 10 km získali Milan Kocourek z AK Kroměříž (30:18), který porazil oddílové kolegy Jiřího Homoláče a Jana Kreisingera, a v ženské kategorii Monika Preibischová (34:53) z AC Mariánské Lázně.

Přečteno: 13271× | Komentáře: 37   
 
Havajské finále Salomonu: Na golfovém hřišti v Motole i s veslařkou Knapkovou
28.09.2012 | Tomáš Nohejl

Hledáte neobvyklé běžecké zážitky? Tak tedy vzhůru v neděli do Prahy, do Motola. Běží se mezi golfovými jamkami a poměřit síly můžete i s olympijskou vítězkou Mirkou Knapkovou. A vydat se odtud, z finále druhého ročníku Salomon Trail Running Cupu, se dá až na havajský ostrov Oahu.

Přečteno: 4862× | Komentáře: 1   
 
RunTour zakončí přidaný závod na Ladronce, poběží ho i medailisté z Londýna
27.09.2012 | behej.com

Sedmý díl běžeckého seriálu RunTour České pojišťovny se uskuteční v neděli 14. října na pražské Ladronce, tradičně na úředně změřených tratích na 5 a 10 km. Závody seriálu si oblíbili elitní atleti i rekreační běžci, kteří tentokrát dostanou šanci poměřit své síly se slavnými sportovci, jako jsou Barbora Špotáková či zlatý moderní pětibojař David Svoboda.

Přečteno: 4201× | Komentáře: 5   
 
Běžecká sobota na Príglu a nedělní souboj STRC versus RunTour
27.09.2012 | Josef Rendl

V moravské metropoli už dolaďují poslední detaily organizace podzimního závodního vrcholu u místní přehrady. Maratonci a půlmaratonci si vychutnají běh podzimním Pojizeřím. V neděli jsme zvědaví, koho přiláká víc atraktivní kros na golfovém hřišti, nebo rovinatá desítka na Ladronce.

Přečteno: 2744× | Komentáře: 0   
 
Objevte kouzlo běžeckého podzimu při víkendových kempech v Jizerských horách

Objevte kouzlo běžeckého podzimu při víkendových kempech v Jizerských horách

26.09.2012 | komerční prezentace

Patříte mezi začátečníky, kteří podnikají první běžecké krůčky? Nebo naopak mezi ostřílené lovce osobních rekordů na maratonských tratích? Oběma skupinám jsou určeny podzimní běžecké kempy, které pořádá Aleš Tvrzník, kromě jiného i autor několika knih o běhání. Kempy se uskuteční v říjnu a listopadu v krásném prostředí Jizerských hor. Hostem jednoho z nich bude i účastnice maratonu z olympijského Londýna Ivana Sekyrová. V KEMPECH ZBÝVAJÍ POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA.

Přečteno: 8680× | Komentáře: 0   
 
ANKETA: Dejte hlas své oblíbené značce běžeckých bot
25.09.2012 | Radek Narovec

Nike nebo Adidas. Tak vypadá rozdělení špičky trhu s běžeckými botami v České republice, alespoň co se týče celkových prodejů. Jelikož se však ve sportovních botách nejen běhá, ale třeba i chodí do kina, zejména specializovaní výrobci vždy pečlivě sledují rozdělení trhu mezi opravdovými příznivci vytrvalostního běhu. A tam dopadají průzkumy podstatně jinak. Jeden si nyní uděláme.

Přečteno: 5388× | Komentáře: 4   
 
Věčná debata aneb Nebude na té patě přece jen něco?
24.09.2012 | Luboš Brabec

Pata, nebo špička? Téma tisíckrát vášnivě diskutované a rozebrané snad ze všech stran. Módní pohled říká, že většina lidí dnes běhá špatně, přes patu, a proto jsou zranění, že za to mohou především moderní technologické boty, kterých je nutné se zbavit a vyměnit je za minimalistické či dokonce raději běhat jen naboso. A naučit se konečně běhat správně, přirozeně. Je to skutečně tak jednoduché?

Přečteno: 42496× | Komentáře: 174   
 
Další díl Run Tour: vítězství pro Peckovou s Kocourkem a rekordní účast
22.09.2012 | behej.com

Vítězná série Květy Peckové na závodech Run Tour pokračuje i po dnešním závodě v Hradci Králové. Plzeňská běžkyně vyhrála už popáté, tentokrát v čase 36:29. Mezi muži byl na desetikilometrové trati nejrychlejší Milan Kocourek (30:03). V cíli hlavního závodu bylo registrováno 315 běžců, dalších 189 účastníků absolvovalo pětikilometrovou trať, což je rekordní účast v rámci seriálu.

Přečteno: 4944× | Komentáře: 4   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak 27.8.2024 9:24:11)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Nalezené položky: 7042 První Předchozí | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | Další Poslední