Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Krupička zdolal na cestě za rekordem Dolní Moravy 60 padlých stromů
12.06.2016 | Mizuno Trail Running Cup

Poprvé za čtyři roky při trailu z Dolní Moravy na Králický Sněžník nepadaly mouchy za letu vedrem. Třetí díl Kilpi Trail Running Cupu, panoramatický zážitkový běh na 30 km s převýšením téměř tisíc metrů, přinesl tentokrát rekordní časy.

Přečteno: 5560× | Komentáře: 0

Duo Najvert – Causidis vyhrálo druhý díl Horské výzvy
12.06.2016 | Horská výzva

Stanislav Najvert s Markem Causidisem ovládli druhý závod seriálu Rock Point – Horská výzva. Vítězná dvojice doběhla do Trojanovic v Beskydech jako jediná na královské trase Long v čase pod sedm hodin. Beskydské štace byla novinkou letošního roku, ale stejně jako ostatní zastávky této série horských běhů a trekingu také pomáhala mladému vybranému člověku, tentokrát zraněné lyžařce.

Přečteno: 3597× | Komentáře: 14   
 
Pokukujete po ultraběhu? Nové Běhej.com poradí s tréninkem
10.06.2016 | behej.com

Letní desatero pro začátečníky, tréninkový materiál pro aspiranty ultra běhů, velký test silničních bot na objemový trénink, rozhovor s Annou a Samem Strakovými, dušemi českého skyrunningu, a dokončení tréninkového plánu na maraton pod čtyři hodiny. To je jen kapka z obsahu nového čísla Běhej.com, které je již v prodeji. PROLISTUJTE SI NOVÉ ČÍSLO

Přečteno: 12172× | Komentáře: 0   
 
BĚŽELI JSME: Horský půlmaraton na Šumavě
08.06.2016 | Aneta Grabmüllerová

K absolvování půlmaratonské trati se mě snažil nalákat už leckdo. Nicméně představa skoro dvouhodinové monotónní dřiny mě příliš nelákala. Ale běžet jednadvacet kilometrů po vrcholcích Šumavy, to je přeci něco úplně jiného! A tak jsem se po dvou měsících konzistentní přípravy (což je pro mě, běžkyni, ke zraněním vysoce náchylné, uctivý výkon) postavila na start prvního horského půlmaratonu.

Přečteno: 3909× | Komentáře: 0   
 
TRÉNINK: 7 zásad přípravy na horské ultra
08.06.2016 | Jan Havlíček

Článek neobsahuje podrobný tréninkový plán přípravy na konkrétní závod. Spíše v několika bodech popisuje klíčové prvky tréninku zaměřeného na ultratrail, nebo obecněji na dlouhé závody (od maratonu do 100 km) v náročném, zejména horském terénu. Autorem materiálu je Jan Havlíček, ultravytrvalec a trenér dlouhých běhů.

Přečteno: 7703× | Komentáře: 0   
 
Zformujte středoškolské týmy a porovnejte síly při Babickém 1/4maratonu
08.06.2016 | SK Babice

Končí vám škola a nechcete přes prázdniny sportovně zakrnět? SK Babice vás zvou na závod středoškolských družstev, který se bude konat v rámci šestého ročníku babického čtvrtmaratonu a bude vložen do atraktivního času mezi dětské závody a před Babický trail 1/4maraton, který startuje v 13:00.

Přečteno: 6343× | Komentáře: 0   
 
TEST: Srovnávací test bot na objemový trénink
07.06.2016 | Josef Smetana

Chystáte se na delší závod a potřebujete přes léto pořádně natrénovat? Chcete si zvýšit kondičku a zhubnout delšími běhy? Otestovali jsme 11 bot určených převážně na silnici. Výsledek? Potěšila nás především míra pohodlí, kterou většina modelů nabízí. Ty nejlepší nebudete chtít sundat ani po velmi dlouhém tréninku.

Přečteno: 43954× | Komentáře: 0   
 
Hledáte nadupaný sporttester? Zvolte Suunto Ambit3 Vertical

Hledáte nadupaný sporttester? Zvolte Suunto Ambit3 Vertical

07.06.2016 | komerční prezentace

Rádi se pohybujete v terénu a hledáte funkcemi nadupané multisportovní GPS hodinky, které zvládnou i výškový profil trati, propojí se s mobilem a mají vibrační signalizaci na zápěstí? Pak zvolte model Suunto Ambit3 Vertical. Má vysoce kontrastní černobílý displej, který lze používat i za slunečného počasí. Sledovat můžete rychlost, vzdálenost, čas do cíle a GPS je přímo v hodinkách.

Přečteno: 15601× | Komentáře: 0   
 
Blíží se Dolní Morava, báječný trail po hřbetu Králického Sněžníku
06.06.2016 | Mizuno Trail Running Cup

Vzácný zpěvný pták linduška horská vpustí už počtvrté i navzdory hnízdění běžce do svého hájemství. Příští sobotu 11. června se běží z Dolní Moravy na Králický Sněžník a zpět, 30 km s převýšením přes 900 metrů. Druhý díl Kilpi Trail Running Cupu a jeden z jeho nejspektakulár­nějších podniků v tom pravém slova smyslu.

Přečteno: 2447× | Komentáře: 0   
 
Rozběhni to naplno! Benzina představuje šestidílný seriál běhů do schodů

Rozběhni to naplno! Benzina představuje šestidílný seriál běhů do schodů

05.06.2016 | komerční prezentace

Benzina stejně jako loni startuje běžeckou soutěž pro širokou veřejnost, na konci které jsou pro ty nejlepší vstupenky na již vyprodaný extrémní závod RedBull 400 v Harrachově a příprava v Benzina týmu pod taktovkou profesionálního kouče Jakuba Bíny.

Přečteno: 5126× | Komentáře: 0   
 
Praha zažila druhý ročník barevného šílenství The Color Runu

Praha zažila druhý ročník barevného šílenství The Color Runu

05.06.2016 | tisková zpráva

V sobotu 4. června proběhl teprve druhý ročník ve světě populárního běhu The Color Run. Nad očekávání byla naplněna kapacita a dorazilo přes 11 000 milovníků barev a zábavy, kteří vyběhli z holešovického Výstaviště na nejbarevnějších a nejšťastnějších 5 kilometrů tohoto roku.

Přečteno: 4956× | Komentáře: 105   
 
Půlmaraton na jihu Čech má nový ženský rekord, Mutai našel přemožitele
05.06.2016 | RunCzech  

Pátý ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice zná své šampiony. Na jihu Čech kraloval keňský vytrvalec Barselius Kipyego, když za sebou nechal všechny soupeře, včetně největší hvězdy startovního pole Geoffreyho Mutaie. Mezi ženami padl rekord závodu, ten si z Českých Budějovic odváží Ashete Bekere. Na listině českých vítězů překvapení nenajdeme. Oba největší favorité, Jiří Homoláč a Petra Kamínková, si doběhli pro suverénní vítězství.

Přečteno: 5847× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

  • Rohálovská desítka hostila MČR Masters

    V Prusinovicích se 24. února konalo první letošní MČR Masters mimo dráhu. Snad poprvé v historii se MČR Masters v silničním běhu na 10 km běželo už v únoru. Ne všichni toto rozhodnutí kvitovali, racionální obava ze zimního počasí byla na místě. Ovšem zbytečně panovalo jarní počasí a pořadatelé připravili závod tak skvěle, že celý den to byl jeden velký festival běhu a setkání s kamarády, často po zimní přestávce.

  • Jsi běhající vývojář a fanda tohoto webu? Ozvi se nám!

    Pozor, třeba hledáme právě tebe! Potřebujeme na občasnou výpomoc správce webu (PHP aplikace na Zend1 frameworku, MySQL databáze), ale hlavně – spoluvývojáře věcí nových na mnohem modernějších základech. Máš vztah a/nebo sympatie k běhání, najdeš chvilku na opravu některých z porouchaných funkcionalit a hlavně – chceš se realizovat ve vývoji něčeho perspektivního a pro lidi prospěšného?

  • Tereza Hrochová v neděli poběží v Seville o olympiádu

    Sezona silničních běhů u nás ještě pořádně nezačala a už se máme na co těšit. V neděli se v jihošpanělské Seville, hlavním městě Andalusie, poběží rychlý maraton a česká reprezentantka Tereza Hrochová se při něm pokusí o zdolání olympijského limitu pro letní olympiádu v Paříži. Co na ni čeká a jak s koučem ladili formu přes zimu?

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak 27.8.2024 9:24:11)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Tréning na jesenný maratón (Bronson 19.6.2024 18:40:46)
Nalezené položky: 7039 První Předchozí | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | Další Poslední