Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Palestra Kbelská desítka: Chyběli jen lední medvědi
06.03.2010 | behy.cz

Ani mráz a sněhová nadílka neodradily vytrvalce od účasti na prvním velkém závodu jara v Čechách. Na startu se jich sešlo úctyhodných 410, takže účastnický rekord padl i přes značnou nepřízeň svatého Petra. Při vyhlášení se tleskalo vítězům Petru Losmanovi a Ivaně Sekyrové, ale běžecký zážitek si z Kbel odváží všichni účastníci. PŘIDÁNY FOTOGRAFIE ZE ZÁVODU

Přečteno: 8330× | Komentáře: 0

Trápí vás bolesti kolen?
03.03.2010 | Dagmar Lisá (Mostecká)

Máte potíže s bolestmi kolenních kloubů? Bolí vás při běhu a brání vám v překonávání delších vzdáleností? Nebo cítíte bolest už jen při chůzi po schodech? Bolesti kolenních kloubů u běžců jsou poměrně častou záležitostí.

Přečteno: 87816× | Komentáře: 42   
 
Nové Běhej o vegetariánství a s velkým závodním servisem
02.03.2010 | behej.com

Věděli jste, že při vysazení masa a nedostatečnou náhradou jinými potravinami hrozí zejména běžkyním chudokrevnost? A že to není jen otázka pro hrstku lidí, o tom svědčí naše nedávná anketa, která mezi běžci odhalila téměř třetinu těch, kteří masu zrovna neholdují. Více si přečtete v novém čísle Běhej, které vyšlo 26. února. PROHLÉDNĚTE SI ELEKTRONICKÝ ARCHÍV CELÝCH STARŠÍCH ČÍSEL

Přečteno: 12707× | Komentáře: 0   
 
Běžci dobré vůle poběží v závodech PIM
02.03.2010 | Jarmila Holasová

Běžci dobré vůle poběží při pražském půlmaratonu pro charitu. Jejich pomoc je určena projektům realizovaným prostřednictvím Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. I když ředitelka nadace Milena Černá říká, že výraz charita slyší ve spojitosti s nadací nerada, před výrazem pomoc dává jednoznačně přednost termínu podpora.

Přečteno: 4474× | Komentáře: 0   
 
Kam bych tak jela? Třeba do Antarktidy!
02.03.2010 | Ivana Pilařová

Jak tak putuji maratonskými centry, sbírám různé propozice a časopisy. Občas mě osloví fotka a líbí se mi natolik, že tam nakonec jedu. Tak to dopadlo už několikrát. Odněkud na mě před lety vykoukla fotka zakuklenců běžících v bílé mlze po sněhu – The Antarctica Marathon.

Přečteno: 10873× | Komentáře: 7   
 
Maratonská příprava: Proč zůstávat v půli cesty?
01.03.2010 | Josef Smetana

Pokud jste se připravovali na Hervis 1/2Maraton Praha s pomocí tréninkových plánů otištěných v časopise Běhej pod názvem „Připravte se na jarní půlmaraton jinak“ a „Stoupáme k vrcholu“, možná si kladete otázku, co bude dál. První myšlenka vás samozřejmě směřuje k absolutnímu vrcholu – maratonu.

Přečteno: 9838× | Komentáře: 0   
 
Jen vyběhnout: První závod
01.03.2010 | Mirek Kratochvíl

Plesová sezóna pomalu končí, ta závodní se rozbíhá. I mnozí z našich zpovídaných běžců si občas zazávodí. Vzpomenou si ještě, jaké to bylo, když se postavili za magickou startovní čáru poprvé? Nebo jsou první závody teprve před nimi?

Přečteno: 7073× | Komentáře: 7   
 
Sesterská výzva
01.03.2010 | Mirka Zálesáková, Veronika Brychcínová

Moje sestra je naprosto skvělá. Ačkoli nás dělí věkový rozdíl dvanácti měsíců, absolvovaly jsme spolu kompletní základní a střední vzdělání. Než jsem pochopila rodinné vazby, byla jsem rodičům vděčná, jak to skvěle zařídili, že s námi doma může bydlet fajn holka, která navíc ještě se mnou chodí do třídy. Prostě paráda! Je to moje blízká duše, kamarádka, skvělá maminka svých dvou synů a pro mého švagra výborná partnerka do života.

Přečteno: 7397× | Komentáře: 0   
 
Reportérkou na tátově maratonu
28.02.2010 | Anna Plačková

Je mi 14 let a jsem ta nejznámější a nejúspěšnější reportérka na světě. No dobře, to zas ne, ale že se k tomu blížím mílovými kroky, to by se už skoro dalo říct. (Všechny lichotky ráda přijmu).

Přečteno: 9364× | Komentáře: 5   
 
Vasův běh: Lyžařská klasika na severu Evropy
28.02.2010 | Jarmila Holasová

Vasův běh patří k těm závodům, o kterých každý běžkař musel slyšet. Běží se stejnou cestou, kterou se v roce 1520 švédský šlechtic Gustav Eriksson Vasa vracel do města Mora, aby se stal vůdcem povstání proti dánským uchvatiltelům. Na památku této historické události se vždy první neděli v březnu vydává na stejnou trasu okolo 15 000 závodníků. Letos to vychází na 7. března.

Přečteno: 19889× | Komentáře: 2   
 
Rohálovská desítka přepsala pořadí v letošních tabulkách
27.02.2010 | Zdeněk Smutný

Skvělé počasí, rekordních 660 běžců, účast výborných vytrvalců s mezinárodní konkurencí a početná divácká kulisa. To jsou hlavní atributy Rohálovské desítky, která kompletně přepsala letošní běžecké tabulky na deset kilometrů.

Přečteno: 11310× | Komentáře: 4   
 
Změna demotivace v nadšení
25.02.2010 | Mirka Zálesáková, Veronika Brychcínová

Mám za sebou odpočinkový týden se sníženým objemem kilometrů k běhání. Z důvodu demotivace spojené s únavou, bolestí hlavy a žaludkem na vodě se ze dvou plánovaných běhů stal jenom jeden o délce 16 kilometrů. Z mých předchozích zkušeností jsem věděla, že euforii střídá demotivace, a jen jsem se snažila, aby mě to moc nezasáhlo.

Přečteno: 8765× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Birell Grand Prix Praha: podaří se prolomit hranici 27 minut?

    Podzimní závodní sezona RunCzech začíná 7. září závodem Birell Běh na 10 km. Pořadatel slibuje překvapení, která budou odhalena až na poslední chvíli, což ještě umocní očekávání. Letošní závod bude mít hvězdnou sestavu elitních běžců a běžkyň z celého světa. Mužské startovní pole čítá šest běžců, kteří mají osobní maximum kolem 27 minut, z toho tři jsou již tuto hranici pokořili. V ženách je favoritkou Diana Chepkorir, která má osobní rekord 29:56.

  • Kam v sobotu s dětmi? Jenštejnská pětka zve na rodinnou pohodu

    Kousíček na sever od Prahy se nachází obec Jenštejn, a právě tuto sobotu se může stát cílem pro rodinný výlet okořeněný dětskými závody a pohodovou pětkou pro dospělé! Přijeďte se možná naposledy proběhnout v letním horku se startovním číslem na prsou! Jenštejnská pětka se koná letos již pojedenácté, startovné je mírné a letos se bude běhat i o zajímavé ceny…

  • Vedro na padnutí? Zaběhni si do Lednice! Již tuto sobotu!!!

    Poslední závod sezóny Běhej lesy nás čeká v kouzelné podzimní Lednici. Proběhneš se Lednicko-valtickým areálem, který je součástí světového dědictví UNESCO. Trasa tě povede ze zámeckého parku přes hráz lednických rybníků, kolem chrámu Tří Grácií nebo okolo „paláce pro koně“ Nový Dvůr. Můžeš se těšit i na Apollonův chrám, trojbokou kapli sv. Huberta a proběhneš se také pod vítězným obloukem Rendez-vous.

  • Češi v Pákistánu zdolali nejvyšší dosud nevylezenou horu světa

    Čeští lezci se počátkem července zapsali do historie horolezectví poté, co se jim podařilo vystoupit na dosud nejvyšší nevylezenou horu světa: karákóramskou Muchu Chhish (Muču Kiš)! 7 480m vysoká hora ležící v pákistánské části pohoří Karákóram představovala v posledních desetiletích zásadní výzvu pro alpinistický svět. O možnost stanout na vrcholu panenské hory usilovalo v uplynulých letech více než dvacet expedic nejlepších horolezců celé planety.

  • Slavíme během! Registrace Sokolského běhu republiky spuštěny

    Oficiálně otevíráme registrace běžců pro vybrané lokality Sokolského běhu republiky, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Již 6. ročník přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě vzniku republiky již 28. října. Ulov si svoje místo na startu co nejdříve a poběž s námi.

  • Běhej lesy Týmovka: Na Vysočinu dorazilo 72 běžeckých smeček

    I přes odložený páteční doprovodný program kvůli předpovědi velmi silných bouřek se v sobotní den na Vysočinu vydalo 726 závodníků. Druhý ročník Týmovky přivítal 72 běžeckých smeček, o 27 týmů více než předchozí rok! Tři běžecké okruhy žádnému z týmů nedaly nic zadarmo, o radost v cíli proto nebyla nouze.

  • Železná Ruda pokřtěna! Šumavskou divočinu si užilo přes 1 200 běžců

    Premiérová zastávka Běhej lesy v Železné Rudě byla horským závodem se vším všudy. Šumava přivítala přes 1 200 závodníků počasím, které ani jednomu z nich nedalo nic zadarmo, o to z lepšího pocitu se však lesní parťáci mohli radovat v cíli.

  • ZPRÁVY: Aktuality ze světa závodního běhu

    Přinášíme přehled novinek o domácím i zahraničním elitním běhu na silnici i mimo ni. Zprávičky budeme průběžně doplňovat a moc uvítáme, když nás upozorníte i na další zajímavosti, které jsme nestihli pokrýt, nebo nám unikly. Pište do komentářů, případně nám pošlete info na redakce@behej.com. Díky!!! PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

  • Běhej lesy: Premiérové lesní běžecké dobrodružství v CHKO Šumava

    Seriál Běhej lesy si ve své 10. sezoně připravil opravdu běžeckou lahůdku. V sobotu 1. června se lesní smečka proběhne a pokochá v okolí krásných hlubokých šumavských lesů na závodě Běhej lesy Železná Ruda. Největší lákadlo závodu jsou ledovcová jezera, Černé a Čertovo, vedle kterých vedou všechny dospělé trasy závodu, kromě charitativního PENNY běhu. REGISTRACE SE UZAVÍRAJÍ O PŮLNOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK

  • Běhej lesy Týmovka! Běžecký festival s partou už za měsíc!

    Největší novinka v historii Běhej lesy – to je Týmovka. Štafetový závod, který ale nabízí mnohem více než pouze běh. Čekají tě tři okruhy, dohromady měřící zhruba 27,5 km, spousta zábavy, doprovodného programu, workshopů a dokonce i koncertů. Nahecuj svou smečku a dorazte 21.-23. června na Vysočinu. Chceš se dozvědět víc? Běž na www.tymovka.cz.

  • Na Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

    Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

  • Zásady ochrany osobních údajů

  • Juniorský maraton přilákal dva a půl tisíce studentů, blíží se finále

    Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu.

  • Tisíce běžců na Karlštejně. Běhej lesy zahájilo desátou sezonu

    Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

  • Trochu jiná motivace pro běh: Naplňme hladové žaludky chudých

    Závodně běhám již 33. sezonu a dosud jsem se nesetkal s tak podnětnou běžeckou výzvou, jakou se vám tady chystám popsat. Svůj každodenní trénink automaticky beru jako zcela soukromou záležitost a čas běhání jsou chvíle, které z podstaty věnuji pouze sobě. Přitom se mi občas stává, že lidé, kolem kterých probíhám, na mě volají: „Nechcete mi raději pomoct štípat dřevo, vozit uhlí, betonovat?“

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Můj poslední běh 2024 (kotak 6.9.2024 20:38:21)
Metmorfin (MartiNo 26.8.2024 17:24:12)
Chci začít trénovat, potřebuji poradit (skorobezec 26.8.2024 7:16:27)
Registrace na Jesenický (půl)maraton (Peteri1 8.8.2024 19:23:49)
dlouhodobá únava (splanda 30.7.2024 9:23:08)
Vysoký tep - co s tím? (pH 80 17.7.2024 23:06:15)
Bolest achilovky - tendinopatia (martinikkos 10.7.2024 13:13:53)
Potřebuji pomoc! - Únava (Stevlík 20.6.2024 11:42:15)
Nalezené položky: 7043 První Předchozí | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | Další Poslední